MM 2017: Suomi

Tila
Viestiketju on suljettu.
Osuma, osuma, osuma.

Fanipojilla on siitä hyvä olla, että heidän on aina mahdollista olla oikeassa - jälkeenpäin. Lisäksi fanipojat voivat aina sanoa olevansa oikeassa, kun he eivät ole väärässä - vaikka eivät ymmärtäisikään, miten pitäisi toimia, jotta asiat menisivät oikein.

Siis voidaan tietyllä tavalla todeta, että fanipojat ovat aina oikeassa.
 
Viimeksi muokattu:

Imagined

Jäsen
Kyllä tämän keskustelun suurin ongelma olemme nimenomaan me fanipojat. Me fanipojat yritämme jatkuvasti kuvitella ymmärtävämme jääkiekosta enemmän kuin ymmärrämmekään. Totta kai ymmärrämme omalta osaltamme - 1250 peliä, jollain vähemmän, jollain enemmän - ei siinä mitään.

Kaikkihan sen näkee kun peli kulkee tai kun se ei kulje. Marjamäkikin huomasi ettei vahoilla eväillä ole mitään jakoja isoja maita vastaan, niin siellä harjoiteltiin vähän nopeita kääntöjä ja otettiin kokoonpanoon niitä pelaajia jotka pystyvät vastaamaan pelinopeuteen. Mun mielestä vaikka fanipoika vain olenkin siksi ettei suomi pysty rytmittämään peliä viivelähdöillä,nopeilla tms vaan talutusnuoran ottaa paremmilla pelaajilla varustettu nopeampi joukkue.

Marjamäki antoi Aaltosen Mirollekin nyt sen näytönpaikan ja vaikka Aaltonen esimerkiksi Puljua tai JMA:ta tunnollisempi ja kiekkovarmempi olikin, niin Pulju JMA on paljon enemmän potentiaalia ratkaista peli suomelle... Varsinkin kun pyritään kääntämään nopeammin ja enemmän ylöspäin.

Minä olen sitä mieltä että pelitapoja on turha ylikorostaa, vaan tällä tasolla tämä on pelaajien peli ja pelin voittaa se jolla on parhaat pelaajat ja sydän mukana.
 

ijuka

Jäsen
Osuma, osuma, osuma.

Fanipojilla on siitä hyvä olla, että heidän on aina mahdollista olla oikeassa - jälkeenpäin. Lisäksi fanipojat voivat aina sanoa olevansa oikeassa, kun he eivät ole väärässä - vaikka eivät ymmärtäisikään, miten pitäisi toimia, jotta asiat menisivät oikein.

Siis voidaan tietyllä tavalla todeta, että fanipojat ovat aina oikeassa.
?

Eikös me koko ajan toitotettu että Suomi pelasi liian hitaasti? Nyt sitten jopa Marjamäki ihan tietoisesti nopeutti peliään rutkasti valmisteluna USA:ta vastaan sen sijaan että olisi toimimatonta etanapeliä jäärämäisesti yrittänyt läpi puskea ja sitten se mielestäsi on jälkiviisastelua? Olet ilmeisesti niitä, joille tuottaa valtaisia vaikeuksia myöntää olleesi väärässä. Tämän kun yhdistää siihen, miten useasti tunnut väärässä olevan, saa lopputulokseksi aika hankalan yhdistelmän.

Mielestäni sehän on juuri Marjamäki joka tässä jälkiviisastelee. Järkeenkäypiä ketjukokoonpanoja olisi todennäköisesti kannattanut testata hieman kauemmin kuin pari erää Kanadaa vastaan. Hyvää pelisysteemiä olisi todennäköisesti kannattanut ajaa sisään hieman kauemmin kuin yksissä harjoituksissa päivää ennen kuolemanpeliä, ottaen huomioon että vuosihan tässä käytännössä olisi aikaa ollut siihenkin. Hän on selvästi myös epätoivoinen maalinteon suhteen. Olisikohan kannattanut valita joitakin niistä oikeista maalintekijöistä(Palola?) joukkueeseen sen sijaan, että täyttää jokaisen ketjun tehottomilla kahden suunnan puurtajilla? Vaan tätä asiaapa ei enää voi jälkiviisastelulla korjata.
 
Onkohan jääkiekkoliitolla milaiset vastuuvakuutukset? Aion nimittäin haastaa liiton oikeuteen, koska Marjamäen ottelut Suomen peräsimessä aiheuttavat oireilevaa alkoholismia. Kyllä tässä on pakko avata olut ennen matsia.

Ei oikein pysty selvinpäin katsomaan.
 
@ijuka juuri niin toitotitte, että Suomen pitäisi hyökätä nopeammin.

Ja olet oikeassa, Suomi on nopeuttanut hyökkäämistään. Osin vastustajien vuoksi, osin omien painotustensa vuoksi. Mutta meidän on turha spekuloida sillä, miten se on tuloksiin vaikuttanut.

Suomen pitää tänään pysäyttää ja hidastaa peliä niin usein kuin suinkin. Ne hetket kyllä tulevat, ja jos Suomi yhtään pystyy kulmapeliä tuottamaan, hetket lisääntyvät entisestään. Vai mitä mieltä olet?
 

Cannibal

Jäsen
Nyt täytyy ensimmäistä kertaa turnauksen aikana sanoa, että ketjukoostumukset vaikuttavat hyviltä. Pulju ja JMA kokoonpanossa eri kavereiden kanssa sekä Lajunen-Jaakola pari hajotettu. Nyt on omaan silmään maksimi ulosmitattavissa tuosta kokoonpanosta. Jos ei riitä niin sitten ei riitä. Toinen kysymys on miten Suomi pysyy vauhdissa mukana / miten siihen pystytään vastaamaan ja kolmas on se millä tunteella pelataan. Mennäänkö taas hitaasti paskat housussa ja kananmunat kainaloissa, vai yritetäänkö edes voittaa kaksinkamppailuja.

Tähän otteluun kulminoituu myös Marjamäen suoritus. Voitto ja turnaus on pelastettu. Tappio ja voidaan sanoa että oli yksi heikoimmista suorituksista pitkään aikaan. Jos tänään voitto kairataan niin nostan kyllä Marjamäelle hattua koska se tulisi todella heikolla materiaalilla ja vaatisi nimenomaan loistavaa pelitavallista reagointia ja suoriutumista.

Pelkään Vancouver-tyyppistä nöyryytystä mutta toisaalta ekan kerran on myös pientä orastavaa toivonkipinää.
 

joceri

Jäsen
Late onkin nero!
Alkusarja pelataan Flying V:tä Pihlström sentterinä ja tosipelien alkaessa laitetaan ketjut ja taktiikka kuntoon.
 

spaceman

Jäsen
Perussuorituksella jatkoon jenkkijunnuja vastaan.

Tuokaa meille Ruotsi!
 

Bunder

Jäsen
Turnauksen nimi on win the right games... Yksi kohtalaisen hyvä game Suomelta ja neljän parhaan joukossa. Hyvä tournament USA:lta ja pienen kohmeen vuoksi ulos. Ehkäpä Säterille tämä oli nyt vapauttava voitto ja Ruotsia tai Venäjää vastaan olisi tällaisessa iskussa. Turnauksen kannalta kyllä olisi hyvä jos Switzerland veisi tänään Ruotsia, niin olisi enemmän mielenkiintoa loppupeleissäkin
 

Kaltsu

Jäsen
Leijona voiton top 3 voiton avaimet
1 nyt oli kuudes kenttä pelaaja suomella käytössä kun kisa reissut on pelastettu kun saksassa saa jää kiekko hallin katsomossa kaljaa niin yleisöllä oli hyvä tunnelma
2 ameriikkalaisten yli mielisyys miljoona pelaajien mieli ala pelata pikku suomea vastaan tais olla huono niin nyt oli suomem sisulla mahdollisuus yllättää!!''
3 uudet ketju muutokset marja mäki reagoi hyvin karmaisevaan kanada peliin ja laitto ketjut uusiksi nyt oli taito pelaajat pulju järvi ja juha matti mukana ja syöttö piste tuli tärkeään maaliin
Yllätys ekstra yli voima pelin merkitys
 

Laitela

Jäsen
Myönnän, etten kyllä uskonut Suomella olevan mitään palaa puolivälieristä eteenpäin. Todistivat kantani vääräksi. Hyvä Suomi!
 

Espen

Jäsen
Mitäs täällä on oikein jauhettu aiemmin ketju täyteen?

Näillä Forssan Palloseuran savinaisvelluilla neljän joukkoon. Eichelit ja Voracekit turnauksesta ulos. Yliopistokoulupojat ei osaa pelata kuin Neuvostoliittoa vastaan, jos vastaan tulee taktisesti täysin alistava Suomi. Isot valuutat tulivat helpolla.
 

Hirvonen

Jäsen
Sehän oli kuin Tapparan peliä olisi katsellut; otetaan nopeammalta porukalta vauhti pois, annetaan kaverin pyörittää kulmissa ja molari hoitaa loput. Hieno voitto, seuraavaksi kaatuu Ruotsi!
 

IceWalker

Jäsen
Ei nyt ihme, mutta melkoinen parannus edellisestä matsista. Vaikea tätä oli uskoa, mutta Suomi pelasi erittäin kontrolloitua peliä, sellaista, johon Jukka Jalosen kaudella sai tottua. Johtoasemassa pelaaminen oli aivan muuta kuin alkusarjassa Tshekkiä vastaan. Toisaalta, voiton tae oli kuitenkin Säteri, joka päätti nostaa torjuntaprosenttinsa 90.

Kevätkarnevaalit siis jatkuvat Suomen osalta. En tiedä, jatkuvatko ne Vesa Rantasen osalta, vai lähtikö kaveri pitkälle kesälomalle. Niin dramaattisia johtopäätöksiä hän veti suomikiekon tilasta eilen. Sihvoselle tulevat taas kirpakkaan kuittailun paikat. Jokainen, joka on seurannut nuorten otteita MM-kisoissa tietää, että tällaiset kisat ovat vasta esimakua siitä, miten suomikiekko nousee 20-luvulla maailman huipulle. Silloin ei ehkä tarvita tämäntyyppistä peliä, vaan voidaan pelata loistavien yksilöiden häikäisevää joukkuepeliä Kanadan tapaan.
 

Wiljami

Jäsen
Mites Tamilla on muuten noin hillitty asu? Voisiko olla että suomalaisillakin toimi peli kun ei häikäistynyt Solkungenin kukkaloistosta?
 
Kollektiivi voitti individualismin. Pelikirja yksilötaidon.

Odotan jatkoajan unisilta fanipojilta jonkinlaista kommenttia, oli se sitten asiaa tai samaa väsynyttä mitä tähänkin asti.

Kai se höpinä nyt ainakin loppuu, että Suomen pitäisi luopua kollektiivisesta identiteetistään, johon kuuluu mm. hyökkäysten rytmittäminen ja tiivis viisikkopuolustus keskustan puolustamisineen(trap-pelaaminen)? Onhan se ollut varsin väsynyttä höpinää.

Lauri Marjamäen onnistumiseen en vieläkään suostu ottamaan minkäänlaista kantaa. Turnaus on kesken.
 

Meiken

Jäsen
Välierissä vastaan Sveitsi ja siitä finaaliin, niin Marjamäki onkin taas Jumalasta seuraava. Pakko myöntää, että mitään mahdollisuuksia en Suomelle antanut, vaikka USA mieluisin vastustaja olikin jatkoonpääsyn kannalta.
 

ML17

Jäsen
Tämä peli ei tee alkusarjan peleistä yhtään parempia, eikä Marjamäen kritisoijia vääräksi olleiksi. Tulosten takana oli nimittäin huonoa peliä, enkä todellakaan uskonut, että Usa kaatuisi. Valtava yllätys on varsinkin se, että voitto tuli täysin ansaitusti erinomaisen taktisen pelin jälkeen!
 
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös