Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

MM 2017: Suomi

Viestiketju osiossa 'MM-kisat 2017, Ranska ja Saksa' , aloittajana Barnes, 14.08.2016 klo 13.52.

 1. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Edelliset MM-kisat päättyivät Suomelta kunniakkaaseen hopeamitaliin, jota Leijonat tietenkin lähtevät kirkastamaan Pariisiin ja toivottavasti (mitalipelit kun Saksassa pelataan) myös Kölniin. Ja tällainen se otteluohjelma on Suomen alkulohkopelien osalta:

  5.5. Suomi - Valko-Venäjä
  7.5. Suomi - Ranska
  8.5. Suomi - Tshekki
  10.5. Suomi - Slovenia
  13.5. Norja - Suomi
  14.5. Sveitsi - Suomi
  16.5. Kanada - Suomi

  Kanada ja Tshekki tuolta herättävät eniten huomiota, mutta muillakin vastustajilla on se oma potentiaalinsa.
   
 2. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  Näin ennen koko kauden alkua tuo Suomen lohko vaikuttaa kyllä äärimmäisen helpolta. Kanada koonnee taas hyvän joukkueen kisoihin ja vaikeahan heidän on huono nippua kokoon saadakaan. Tshekki sitten lähtökohtaisesti pitäisi olla lopputuloksissa Suomen takana ja kolmen joukkoon sijoittuminen lienee täysin selvää. Kanadan voittaminen riittänee lohkovoittoon, kunhan Suomi pelaa vain omalla tasollaan tulevissa MM-kisoissa ja lohkovoitto voisi sitten taata pudotuspelivastukseksi helpohkon puolivälierän.

  Mielenkiintoista toki nähdä mitä Ranska pystyy kotikisoissa tekemään ja ensimmäinen peli Valko-Venäjää vastaan ei varmasti helppoa lupaile. Norja ja Sveitsi myös laadukkaita toki, mutta kuusi pistettä näistä kahdesta maasta on toki se lähtökohta miten turnaukseen edetään.

  Kunhan kausi alkaa, niin varmasti päästään jo hahmottelemaan kokoonpanoa Euroopassa pelaavien pelaajien osalta.
   
 3. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Helpottanee Kanadan joukkueen kasaamista se, että joukkue pelaa Pariisissa. Sinne saattaa vaimokkeetkin olla innokkaampia lähtemään mukaan kuin johonkin Venäjälle.
   
 4. Raspatin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Toivottavasti muutkin maat kuin Kanada ja Tsekki antavat Leijonille kunnon vastuksen.
   
 5. MegaForce Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Itä-Helsingin Kiekko
  Maajoukkue koostunee varmasti nuorista & potentiaalisista pelaajista tänä vuonna. Toki vanhat maajoukkuejyrät pääsenevät myös mukaan mikäli heillä kiinnostusta ja/tai kuntoa riittää. Nhl:stä lähinnä nuoria pelaajia Laineen, Puljujärven, Teräväisen & Ahon muodossa tulossa. Maaliin Korpisalo ja kakkoseen KHL-tai liigavahti.
   
 6. Tartu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, KHL
  Lainaus:
  Tuskinpa. Eiköhän taas ole tunkua kun kisat on Suomen osalta Pariisissa ja lisäksi kaikki, jotka eivät World Cup-joukkueessa ole mukana ovat varmasti enemmän kuin innostuneita. KHL:stä varmaan perusrunko ja NHL:stä muutama vahvistus sekä liigasta pakolliset yllättäjät.
   
 7. Konnamuori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Se mikä johtaa.
  Viime mm-joukkueesta spekuloitiin samoin, mutta kisajoukkue oli kaikkea muuta.
   
 8. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kivesveto Go Go
  Lainaus:
  Jaa että sulla on jo tietoa mitkä joukkueet tippuvat ajoissa? Tuskin pääsevät sikäli mikäli ovat NHL:ssä aloittavassa kokoonpanossa.
   
 9. ämjiijii Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
  Lainaus:
  Tuskin pääsevät? Veikkaat siis että Edmonton, Winnipeg ja Carolina menevät pitkälle pudotuspeleissä vai mitä tarkoitat?
   
 10. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kivesveto Go Go
  Lainaus:
  En minä mitään veikkaa, kun vaikea sitä on ennustaa. No vaikkei menisi pitkälle niin näillä junnuilla tullee olemaan pitkä kausi takana, kun mömmömmistä pelataan joten kisoihin lähtö voi olla turhan rankkaa. Ja jos vanhat merkit pitävät paikkansa niin näidenkin herrojen leuat kasvavat tulevan kauden aikana.
   
 11. adolf Jäsen

  Pokka - Ristolainen
  Lepistö - Hietanen
  Kukkonen - Lajunen
  Ohtamaa - Melart

  Aho - Barkov - Teräväinen
  Rantanen - Ma.Granlund - Haapala
  Pyörälä - Koskiranta - Jokinen
  Pihlström - Kemppainen - Savinainen
  M. Aaltonen

  Siinä kenttäpelaajisto Pariisin kisoihin. Saas nähdä sitten keväällä osuiko monikaan kohdilleen. Pakeista heitin muutaman ihan arvalla.
   
  Viimeksi muokattu: 20.12.2016 klo 01.26
 12. Porvoon Kärppä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Vieläköhän Ma.Granlundilla riittää kiinnostusta MM-kisoihin? Eikös sille viime keväänä luvattu jo ennen leiritystä varma paikka jengistä, mutta loppujen lopuksi pullahtikin ulos kun änäristä vapautui ennakoitua enemmän pelaajia. Toki maajoukkueen päävalmentaja ainakin on vaihtunut sen jälkeen.
   
 13. adolf Jäsen

  Lainaus:
  En tiedä, saa nähdä. Nuori mies ja aikuisten arvokisat vielä toistaiseksi kokematta. Realistiset mahdollisuudet pedata tietään Olympia/World Cup tasollekin jos esiintyy edukseen tuolla. Luulisi sen ainakin houkuttelevan.
   
 14. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Jokinen ei ihan salettiin tule. Voisin olla jo melko varma tästä. Asettelisinkin Teemu Hartikaista hänen tilalleen. Jos nuo kaikki NHL ukot tulevat niin juurikin Haapala/Aaltonen varmaan ovat ekana siinä liipasimella. Pakistoon en kyllä usko Melartin pääsevän mitenkään. Liigastakin löytyy jo monta parempaa pakkia hänen tilalleen, saati KHLstä. Muuten varmaan aikalailla osuva voi olla jos NHL ukoilla kiinnostusta riittää
   
 15. ämjiijii Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
  EIköhän Ma. Granlundilla riitä intoa lähteä. Ensinnäkään päävalmentaja ei ole enää se sama kusettava vittupää kuin viime keväänä, toisekseen Granlund on nostanut pelinsä tasoa NHL:ssä huomattavasti ja varmasti näytönhaluja löytyy maajoukkueessakin, onhan kyseessä täysin potentiaalinen Olympia/World Cup -kiekkoilija. Kyllä sitä paitsi nuoren pelaajan tulee tajuta se, että joskus joutuu jätetyksi ulos joukkueesta. Jos ei tuollaista pysty ilman angstia käsittelemään, niin on väärässä ammatissa.
   
 16. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Seuraavasta porukasta se joukkue muodostuu. Täydennyksenä sitten pelaajia Pohjois-Amerikasta tilanteen mukaan. Varmaan unohdan jonkun, mutta eipä tuo juuri kokonaiskuvaa muuta.

  Sentterit:
  Filppula
  Kemppainen
  Kontiola
  Koskiranta
  Lajunen

  Laiturit:
  JM Aaltonen
  M. Aaltonen
  Bergenheim
  Elo
  Haapala
  Hartikainen
  Huhtala
  Joensuu
  Jormakka
  Kiiskinen
  Leino
  Osala
  Palola
  J. Pesonen
  H. Pesonen
  Pihlström
  Pyörälä
  Ruutu
  Savinainen

  Puolustajat:
  Hietanen
  Jaakola
  Jalasvaara
  Järvinen
  Kukkonen
  Lajunen
  Lepistö
  Melart
  Mäenpää
  Mäntylä
  Ohtamaa
  Salmela

  Molarit:
  Engren
  Koskinen
  Metsola
  Ortio
  Säteri

  Tuosta jo näkee, että etenkin hyökkäyksen keskustaan on varsin tärkeää saada apuja. Perinteisesti kärkisentterit ovat kuitenkin tulleet NHL:stä, joten eiköhän sieltä jokunen tule, halusitte tai ei.
   
 17. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Jossain määrin eri mieltä nimimerkin @Mängimies listasta. Engren tai Leino ovat turhaan MM-kandidaattien joukossa ja vastaavasti taas ainakin Sallinen, Kuusela ja Kivistö pitäisi listalta löytyä.
   
 18. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Lainaus:
  Mietin tuota mainitsemaasi kolmikkoa ja ns. pidemmällä listalla olisivat olleet mukana. Sallinen etenkin pelaa niin heikkoa kautta, ettei varmaan ihan vahvimmilla ole varsinkin kun samaan rooliin löytyy helposti puolen tusinaa muitakin. Kuusela vähän siinä ja siinä, ei mahtunut vuosi sitten mukaan ja pelaa nyt heikompaa kautta.
   
 19. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  No jos tekee yli 40 pelaajan listan, niin sangen erikoista, että jättää pois kaksi sellaista kaveria, jotka pelasivat viime keväänä MM-joukkueessa (molemmat vielä ihan ok turnauksen). Lisäksi koko tuo kolmikko veti syksyn Karjala-turnauksessa, johon Marjamäen mukaan valittiin pelaajat sillä periaatteella, että keiden nähdään olevan lähimpänä MM-paikkaa.

  Lisäksi pidän ylipäätään outona, että nimeät potentiaalisten MM-pelaajien joukkoon Euroopasta vain viisi sentteriä, kun laitureita listalla on 19. Tässä on nähdäkseni melkoinen epäsuhta, kun huomioi MM-joukkueeseen yleensä valittavan 5 sentteriä ja 9 laituria. Tällä vuosikymmenellä jokaisiin MM-kisoihin on valittu vähintään kolme sentteriä Euroopasta, joten vaihtoehtojen rajaaminen jo nyt viiteen, joista vielä Filppula on kansainvälisellä tasolla parempi laiturina, on erikoista.

  Jos hatusta pitäisi heittää todennäköisyysprosentti pelaajan MM-matkalle, niin Tomi Sallisen kohdalla näkisin todennäköisyyden huitelevan jopa päälle 30 prosentin. Jonkun Eero Elon kohdalla todennäköisyys taas lienee alle kymmenen prosentin luokkaa.
   
 20. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Ihan valideja pointteja @erku, laita vaikka oma lista, niin saadaan ripaus lisää asiantuntevuutta tähänkin ketjuun.
   
 21. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Okei, laadin 40 pelaajan listan, joiden arvioin olevan todennäköisimmät MM-pelaajat Euroopasta. Yritän laittaa vielä pelaajia pelipaikoittain kutakuinkin järjestykseen sen mukaan, kuinka vahvoilla kisapaikan suhteen on:

  Maalivahdit:

  Koskinen
  Metsola
  Ortio
  Säteri
  Rynnäs

  Puolustajat:

  Lepistö
  Hietanen
  Ohtamaa
  Jaakola
  Kukkonen
  Salmela
  Lajunen
  Kivistö
  Mäntylä
  Jalasvaara
  Järvinen
  Melart

  Sentterit:

  Kemppainen
  Koskiranta
  Kontiola
  Sallinen
  Lajunen
  Filppula
  Ramstedt

  Laiturit:

  Hartikainen
  Savinainen
  Pyörälä
  M.Aaltonen
  Pihlström
  Joensuu
  Osala
  Huhtala
  Jormakka
  Palola
  Haapala
  H.Pesonen
  J.Pesonen
  Kuusela
  Bergenheim
  Ruutu
   
 22. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Lainaus:
  Suorastaan hämmentävää miten yhtä mieltä olemme noista. Pari hassua muutosta ja muuten samat listat. Odotin jotain ihan muuta noiden kommenttiesi perusteella.
   
 23. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Enhän minä ottanut kantaa monenkaan esittämääsi nimeen, joten ihmettelen, miksi odotit jotain ihan muuta. Tietysti kyse oli nyansseista, koska iso kuva meillä molemmilla varmasti eurooppalaista kiekkoa seuraavina on tiedossa.
   
 24. Anu Saukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Stina Troest
  Laine - Barkov - Haapala
  Aho - Teräväinen - Rantanen
  M. Aaltonen - Ma. Granlund - Armia
  Pyörälä - Koskiranta - Hartikainen
  Savinainen, Kemppainen

  Lepistö - Ristolainen
  Lindell - Hietanen
  Kukkonen - Lajunen
  Ohtamaa - Kivistö

  Koskinen
  Metsola
  Säteri

  Siinä veikkaus näin viitisen kuukautta ennen.
   
 25. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Näyttää ihan hyvältä yllä. Hyökkäysketjut varsinkin. Joskin Jokisen Jussi lienee aika varma kisapelaaja, jos suostuu mukaan tulemaan. Kunhan rooli on nelosessa, niin tulkoot.

  Hieman kyseenalaistan Kukkosen, Lajusen sekä Kivistön, mutta täytyy tutkia löytyykö heidän tilalleen sitten ketään parempaa. Haluaisin nostaa nimet Julius Honka sekä Kasperi Kapanen mukaan listaukseen, Ristolainen vetäkööt ykkösylivoimalla ja Honka Lindellin kanssa sitten toiseen ylivoimaan.

  Ykkösylivoimaan Barkov, Teräväinen, Aho, Laine sekä Ristolainen, kakkosylivoimaan Rantanen, Granlund, Haapala, Lindell ja Honka.

  Eiköhän Pulju ole myös kisakoneessa.