Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

MM 2017: Suomi

Viestiketju osiossa 'MM-kisat 2017, Ranska ja Saksa' , aloittajana Barnes, 14.08.2016 klo 13.52.

 1. Konnamuori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Se mikä johtaa.
  Mikähän on Tuukka Raskin tilanne ja kiinnostus? Boston tappion päässä laulukuorosta.
   
 2. Goner Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, NHL
  Lainaus:
  Taisi olla tilastojen valossa kautta aikain kolmanneksi tehokkain 18-vuotias AHL:ssä, edellä Pastrnak ja Nylander. Ihmiset unohtaa usein että poika on 18-vuotias.

  Pulju kisoihin koska,

  - Kemiat Ahon kanssa tuoreessa muistissa sekä Kärpistä että U20
  - Maajoukkueelle tekee hyvää ajaa näitä nuoria sisään
  - Tuntee Marjamäen pelitavan kuin omat taskunsa

  Eihän Jesse valmis pelaaja ole, mutta kyllä hänet mieluummin kisoissa näkee kuin jonkun kehäraakin.

  Tammikuussa 2016 Jesse ja Patrik oli vielä aika tasoissa, sen jälkeen Laineen kehitys on ollut älytöntä. Näin molempien pelejä liigassa todella paljon ja uskon edelleen että Jessekin vielä nousee, MM-kisat ovat miehelle hyvä näyttöpaikka ja Suomelle vahvistus. Potentiaali on edelleen poikkeuksellinen.
   
 3. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Lainaus:
  Aika moni tällä palstalla oli sitä mieltä tammikuussa 2016, että Puljujärvellä on selkeitä puutteita pelissään verrattuna Laineeseen, joten en tiedä, että millä perusteella olivat tasoissa? 17-vuotiaan pelaajan kohdalla tuijotetaan ennen kaikkea potentiaalia miesten sarjoissa, ei pistesaraketta junnupeleissä.
   
 4. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Lainaus:
  Jos "good enough" riittää, niin voi mennä tällä asenteella. Jos taas kyseessä on nuori pelaaja, jolla on tavoitteet mahdollisimman korkealla, niin kompromisseja ei tehdä, vaan vedetään kesäkausi, joka parhaiten palvelee kehitystä.
   
 5. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  No jaa. Alkuun ei saanut heti peliaikaa parhaan sentterin (Lander) ketjussa. Osittain varmasti siksi, että paras oikea laitahyökkäjä eli Beck pelasi siinä. Sitten Lander vielä tammikuun loppupuolen oli ylhäällä eli sentteriosasto oli muutenkin hyvin ohkainen. Helmikuun lopulla Puljujärvi istutettiin sitten vakituisesti Landerin rinnalle (Beck myytiin siirtorajalla Rangersiin) ja pelasi siinä käytännössä koko maaliskuun ja huhtikuun ensimmäisen pelin. Sitten lähdettiin hakemaan toimivampia koostumuksia ja sentterit vaihtuivat aika tiuhaan viimeisissä kuudessa pelissä.
  Ja toisella laidalla oli pääasiassa LaLeggia tai Hamilton eli parhaat vasemmat laidat joukkueessa.

  Eli kyllä Puljujärvi pääosan AHL-ajastaan pelasi Condorsista löytyvistä kavereista parhaiden kanssa. Puljujärven pistemääriin (keskimäärin) sillä ei oikeastaan ollut vaikutusta missä ketjussa pelasi. En jaksa alkaa kaikkia pelejä toki käymään läpi, mutta keskimäärin pisteitä tammikuussa 0,667/peli, helmikuussa 0,818/peli, maaliskuussa 0,667/peli ja huhtikuussa 0,714/peli.
  Beckin myymisellä haluttiin varmasti osaltaan antaa Puljujärvelle isompaa vastuuta ja paikka ykkösessä. Ei siinä tietenkään pystynyt Beckin pistemääriin, mutta toisaalta eipä sitä oikein voinut 18-vuotiaalta kaverilta odottaakaan.
  Ja putosivathan Landerin ja LaLeggiankin pistemäärät kun Beck vaihtui Puljujärveen, mutta olisihan se voinut pelien kovetessa tapahtua joka tapauksessa.

  Tämä oli tulokaskausi ja itse ainakin olen siihen Puljujärven osalta ihan tyytyväinen jos nyt on saanut kieltä opiskeltua ja nähnyt mitä peli on Pohjois-Amerikassa. Ensi vuonna sitten taas askel eteenpäin. Minimissään se voisi tarkoittaa sitä, että jos on AHL:ssä, niin ei tarvitse spekuloida kenen ketjuun hän pääsee vaan kuka pääsee hänen ketjuunsa.
   
 6. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  En ole ihan varma miksi, mutta uskon Raskin kiinnostuksen MM-kiekkoa kohtaan olevan about 0.
  Toisaalta jokuhan tässä mättää että Dallasin veskareista ei ole puhuttu mitään. Kaikella kunnioituksella leiriläisiä kohtaan, niin Lehtonen on ihan eri kaliiberin kassari.
  Tästä voisi joku hätäinen päätellä, että odotellaan NHL palyoffien ensimmäistä kierrosta ja otettaisiin Dallasin miesten edestä mieluummin Rask tai Raanta. Jos näin on niin heidän pelihaluistaan on varmasti olemassa tieto. En usko ja vielä vähemmän toivon että tuossa leiriryhmässä on jo ykkösvahti mukana.
   
 7. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Raskilla on ollut loukkaantumisia kauden aikana, ja (ehkä) pelaa loukkaantuneena pudotuspeleissäkin, joten veikkaan ettei ole käytettävissä.
   
 8. BonBon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Wild, Leijonat, MG#64, Juhis#50,Donskoi#72
  Lainaus:
  Juuri näin. Iso peukku Marjamäelle Puljun ottamisesta joukkueeseen. Sata kertaa mieluummin katson Puljua kisoissa kun näitä nimeltämainitsemattomia kehäraakkeja. Voi tehdä tuhoisaakin jälkeä kun saa onnistumisia alkuun.
   
 9. RecordBreaker25 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa & LA Kings, Manchester United
  Radiohiljaisuus Lehtosen ja Niemen osalta tosiaan ihmetyttää. Syynä voi olla kieltäytyminen, mutta olisi niistä kai jo medialle ilmoitettu. Itse uskon, että takaporttia pidetään auki nimenomaan Raskin ja Raannan varalta. Oli miten oli, mutta jonkun Leijonat tarvitsee akselilta Rask-Raanta-Lehtonen. Nashville erittäin todennäköisesti menee jatkoon omasta sarjastaan, mutta pudotessaan toisella kierroksella ehtisi sieltä vielä hyvin mukaan Saros tai Rinne. Kummankin liittyminen lienee epätodennäköistä.
   
 10. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets & Jellonat
  Lainaus:
  Itsellä toiveessa joko Raanta tai Artturi Lehkonen tuosta parista.
   
 11. RecordBreaker25 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa & LA Kings, Manchester United
  Lainaus:
  Lehkonen olisi kyllä selkeä ja kova vahvistus tuohon joukkueeseen.
   
 12. BonBon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Wild, Leijonat, MG#64, Juhis#50,Donskoi#72
  Lainaus:
  Jossakin kohtaa tietysti jotain tästä tiedotetaan mutta tulipa mieleen että halutaanko edes näitä kassareita? Ei ole häävi kausi ollut kummallakaan.
   
 13. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Lainaus:
  No ainakin noilta jotka ilmeisesti kaksikon pelei on nähny, on tullu kyllä kommenttia,et Lehtosella oli jopa yks parhaista kausista uralla vaikka statsit siltä näytäkkään, Niemi nyt tais olla ihan surkea.
   
 14. Karnapuntti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Juniorikiekko, Suomi, Tanska, JYP
  Lehtosella ihan ookoo kausi takana, hieman NHL-keskiarvon paremmalla puolella. Dallasin puolustuksen takana pelaaminen ei ole kyllä helppo paikka pelata. Marjamäkenä soittelisin Kärpälle pikimmiten.
   
 15. RecordBreaker25 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa & LA Kings, Manchester United
  Lainaus:
  Niemen kausi nyt meni täysin penkin alle, mutta Lehtonen pelasi varsinkin loppukaudesta oikein mallikkaasti, mikä on suorastaan ihme tuon puolustuksen sekamelskan ansiosta. Kärppä ilman muuta kisoihin, jos vaan on halua tulla.
   
 16. eläin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen Maajoukkue, DIF, HIFK,
  Heh, tuolla Maikkarin sivulla on nyt ilmestynyt juttu jossa Kasperi Kunnas kirjoittaa Puljujärven leirityksestä ja siitä että on sitä ennenkin lähetetty vaan lainalle pelaajia NHL-organisaatioista ja mainitsee case Saroksen viime vuodelta. Ihan niinkuin itse kirjoitin kovana jätkänä tänne aamulla. Lukeekohan Kunnas salaa tätä palstaa?

  Linkki juttuun: Puljujärven kohtelu nähty ennenkin: Leijonien nuori komeettakin sai NHL:stä erityisehdot - Leijonat - Jääkiekko - Sport - MTV.fi
   
 17. SouthernSun76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat
  Lainaus:
  Ei edes lue salaa, koska on aloittanut toimittajan uransa nimenomaan Jatkoajan toimittajana.
   
 18. eläin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen Maajoukkue, DIF, HIFK,
  No se selittää sitten :). Toki, voihan se olla että hän itse asian muisti.

  Itsekin ihmettelin aikasin tota hiljaisuutta koskien Dallasin veskeraita, mutta niinkuin joku jo sanoi, ehkä siellä on jo hyvissä ajoin ilmoitettu että katsotaan NHL:llän eka kierros loppuun, Kyllä Kari Lehtonen olisi selvästi vahvistus tuohon joukkueeseen, ja valmennusjohto varmasti toivoo joko Raskia tai Raanta, joista uskon että jälkimmäinen voisi jopa mielellään tulla kisoihin.
   
 19. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Minua oudoksuttaa tämä erittäin optimistinen suhtautumistapa Puljujärveä kohtaan. Mihin rooliin porukka häntä oikein kaavailee? Jos tuloksentekokykyä mitataan, niin vähän päälle 0,7 pinnaa per peli AHL:ssä ei ole mitenkään häävi statement. Esimerkiksi Palola kiskaisi kovemmassa sarjassa yli 0,9 pinnaa per peli tällä kaudella. Kuvaavaa on se, että Puljujärveä tehokkaammin AHL:ssä pelannut Kalle Kossila ei tunnu kiinnostavan oikein ketään MM-kisoja peilaten, mutta Jesseä sijoitellaan jo ykkösketjuun fantasiarostereissa.

  On kyllä tavallaan verinen vääryys, jos Puljujärvi menee ohituskaistaa pitkin isoon rooliin MM-ryhmään pääasiassa siksi, että hän 1,5 vuotta sitten teki junnukisoissa kovaa jälkeä. Tosiasiahan on se, että miesten peleissä hän ei oikein missään vaiheessa ole pelannut sillä tasolla, että lähtökohtaisesti ansaitsisi paikan MM-Leijonissa.
   
 20. EmeraldSapphire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Ei kai kukaan ole luvannut Puljujärvelle suoraa kisapaikkaa tai roolia 1. ketjussa? Katsotaan nyt ensin, miten Pulju selviää leirityksestä. Oma veikkaus on, että Puljujärvi jää samanlaiseen rooliin kuin Rantanen, Pulkkinen tai Ma. Granlund viime kisoissa, eli jää pieneen rooliin tai jopa kokonaan pois MM-joukkueesta.
   
 21. ämjiijii Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
  Ei Pulju taida olla menossa ohituskaistan kautta kisoihin, korkeintaan leiritykseen. Leiritykseen hän kuuluu mielestäni ennen Kossilaa koska hänellä on kokemusta sm-liigasta, toisin kuin Kossilalla, jonka ainoa kokemus ammattilaissarjoista on AHL:stä (ok, yksi peli änäriä kans). Puljun liigakokemus on vieläpä Marjamäen joukkueesta joten valmentaja tietää että mitä ollaan saamassa.
   
 22. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Lainaus:
  Mitä Kossilaan tulee, niin A) San Diego aloittaa pudotuspelit kotiedulla, B) Anaheim jatkaa toiselle kierrokselle. En oikeen näe realistisena sellaista vaihtoehtoa, että Kossila otettaisiin suoraan kisoihin mikäli tapahtuu A) San Diego putoaa ekalla kierroksella + B) Anaheim tippuu toisella kierroksella.
   
 23. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Niin en minä Kossilaa kisoihin ole tyrkyttämässäkään. Lähinnä tuon avulla vain oli tarkoitus luoda perspektiivi sille, kuinka "tuhoisaa" jälkeä se Pulju AHL:ssä on tehnyt.
   
 24. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
  Lainaus:
  Pelasi jo keväällä 2016 välieräsarjassa Tapparaa vastaan sillä tasolla, oli niissä peleissä parempi kuin esim. Sebastian Aho, joka sitten kuitenkin pääsi kisoihin mutta Puljujärvi ei. Puljujärvellä tosin oli loukkaantumista alla siinä vaiheessa, en tiedä vaikuttiko se mitenkään vai eikö KoJo vaan halunnut ottaa kolmea junnua mukaan kisoihin.

  Lainaus:
  Kossila on viisi vuotta Puljujärveä vanhempi ja pistekeskiarvossa ero oli Kossilan eduksi maagiset 0,02 pistettä per ottelu. Tokihan voi sen kääntää niinkin, että Kossila kerkesi tekemään enemmän pisteitä kuin Puljujärvi, koska Puljujärvi jo tällä kaudella 28 kertaa enemmän NHL:ssä kuin mitä viisi vuotta vanhempi Kossila on pelannut koko urallaan.
   
 25. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, KHL Jokerit
  Lainaus:
  Niin, voihan se olla, että Marjamäki arvioi Puljua vain nuorten mm-kisojen tehojen, sekä muutenkin teksti-tv:n välityksellä. Tai sitten hän pyrkii katsomaan pelaajaa ja hänen ominaisuuksiaan ja arvioimaan niitä. Tiiä näistä sitten.

  Ja eikös Palola nyt ole aikalailla pommin varmasti kisoissa? Vaikka Pulju sattuisi leijonalaumaan mahtumaankin...

  Periaatteessahan Puljun paikka olisi alaketjuissa ihan näin ceeveetä tuijotellen ja fiksuna kaverina hoitaa tarvittaessa pommin varmasti ne hommat kiitettävästi. Kuitenkin, jos katsotaan ihan puhtaasti ominaisuuksia, niin kiekon kanssa Puljujärvi on ellei joukkueen paras, niin ainakin hemmetin lähellä sitä. Ulottuvuus, vauhti ja taito yhdistelmä on sellainen, että ei siihen oikein ketään pysty vastaamaan.

  Me ollaan siitä onnekkaita, että Leijonalaumasta löytyy rikkaan miehen McDavid, Sebu Aho, professori, joka on maailman paras tukemaan muiden jäällä olevien yksilöiden peliä ja ulosmittaamaan heidän ominaisuuksiaan. Tästä syystä, ainakin minä harkitsisin Ahon laittamista Puljun viereen, koska hän jos kuka saa Puljun suorittamaan parhaalla tasolla. Eli tässä voisi hyvinkin olla kaksi palapelin palasta, jotka ovat yhdessä PAAAALJON enemmän kuin osiensa summa. Nämä kokeneemmat NHL KHL SHL Liiga ammattilaiset pystyvät aika todennäköisesti suorittamaan sillä parhaalla tasollaan, vaikka Aho ei vieressä olisikaan.

  Toivotaan Joppe Armian liittyvän vielä kokoonpanoon, siinä on jätkä joka pystyisi Puljulle laittamaan ominaisuuksissa vähän kampoihin.

  Ja sanotaan vielä loppuun, että jos Savinainen, Haapala tai Pyörälä ei mahdu kokoonpanoon, niin Suomella on pullat aika helvetin hyvin uunissa. Tuo kolmikko on meinaan tällä hetkellä aivan hemmetin hyviä jääkiekkoilijoita, vaikka Liigassa pelaavatkin.
   
  Viimeksi muokattu: 20.04.2017 klo 14.10