Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

MM 2017: Suomi

Viestiketju osiossa 'MM-kisat 2017, Ranska ja Saksa' , aloittajana Barnes, 14.08.2016 klo 13.52.

 1. Silkkeri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Veikkaan, että Pulju tulee vetämään leirityksen hyvin ja pelaa myös kisoissa erinomaisesti. Vaikea kausi alla, mutta laittaisin siitäkin suuren osan sopeutumisvaikeuksien piikkiin. Varmasti helvetin vaikeaa hypätä toiselle puolelle maailmaa pelaamaan kapeaan kaukaloon, kun ei pysty kunnolla kommunikoimaan kenenkään kanssa eikä välttämättä ymmärrä puoliakaan esim. valmennuksen ohjeista tai tiimikavereiden puheista. Ei ne taidot sieltä mihinkään ole kadonneet. MM-jengiin tuleminen on varmasti hyvä asia sekä joukkueelle että Puljulle itselleen, kun pääsee hetkeksi takaisin mukavuusalueelleen ja keräämään itseluottamustaan takaisin.
   
 2. Erätauko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Mahdotonhan se on tietää miten Puljujärven käy kisoissa, mutta itse näen hänet low risk high reward-tyyppisenä tapauksena, jos ei tuota Oilersin takaisinkutsumahdollisuutta lasketa riskitekijöihin mukaan. Huonoimillaankin hänen pitäisi olla hyvä ja hyvin puolustava energialaituri, mutta parhaimmillaan hän voi olla Suomen tai jopa koko kisojen parhaimmistoa.

  Vaikka kausi olikin haastava oli Jesse NHL:ssä parempi kuin uutisia ja tilastoja katsomalla voisi päätellä. Erityisesti noin 10 pelin jakso oli todella vahvaa tekemistä ja silloin hän oli myös Oilersin kannattajien mielestä säännöllisesti joukkueen parhaimmistoa. Kun hänet tiputettiin ykkösestä ei keskustelupalstalta tainnut löytyä juuri ketään, joka olisi ymmärtänyt ratkaisua. Sitten Pulju olikin yhtäkkiä alakentissä ja katsomossa, ja tilastot rumentuivat kun hän ei päässyt tehoille satunnaisia 3-8 minuutin peliaikoja pelatessaan.

  Myös alkukausi oli etenkin muutaman ensimmäisen pelin jälkeen vahva ja Jesse iski peräkkäisissä peleissä tolppaan 3-4 kertaa, mutta valitettavasti noita ei seurannutkaan mitään maalitehtailujaksoa, vaikka esitys olikin muuten pirteä. Ihan varmasti moni hämmästyisi lukiessaan Oilersin kannattajien kommentteja Puljusta alkukaudella eli kyllä siellä osaamistakin löytyy, vaikka Laine ja Aho ottivatkin isommat roolit tällä kaudella.

  JOS Pulju yltää sille tasolle millä pelasi Oilersissa parhaimmillaan on hän varmasti hyvä vahvistus. Se sitten nähdään kuinka hommat menee eli löytyykö tuo taso. En kuitenkaan jaksa uskoa etteikö hän lunastaisi esityksillään itselleen kisapaikkaa, mutta katsotaan nyt.
   
 3. keigykedy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, HPK kaudella 2013-2014
  Pulju tulee varmasti onnistumaan kisoissa. Muutenkin hyvä että joukkueessa on niin paljon Marjamäelle tuttuja pelaajia.

  Koivu ja Nutivaara vielä messiin niin rupeaa näyttämään aika hyvältä kärjen osalta. Tapparasta ei välttämättä mahdu ketään mukaan ja sen hyväksyn aivan mainiosti.

  Hyvät vibat tästä joukkueesta !
   
 4. -Kantor- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Puljujärvihän pelasi myös NHL:ssä tällä kaudella tehden mitättömällä peliajalla lähes yhtä paljon pisteitä ottelua kohden kuin Joel Armia, jota niin ikään monet ovat sovitelleen suoraan pelaavaan kokoonpanoon. Ainiin ja tehotilastokin Jessen eduksi +5 vs -8.
   
 5. Erätauko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Joo, tekijöitä on toki monia että en minä ihan sellaisenaan aikakohtaisia tilastoja lukisi, mutta on se silti terve merkki että Puljujärvi oli Oilersissa pelatessaan kolmen parhaan joukossa peliaikaan suhteutetuissa pistemäärissä ja antoi selvästi eniten ykkössyöttöjä. Peliaika vaan jäi lopulta surkean vähäiseksi. Jossain vaiheessa luin että Puljujärvi pelasi kolmasosan siitä mitä Matthews sai jääaikaa, tämä siis silloin kun Puljujärvi oli vielä mukana rosterissa. Uskon ja toki toivonkin, että maajoukkuessa tulee mukavasti tehoja kun peliaikaa pitäisi tulla vähintään 10 minuuttia per ottelu, ehkä enemmänkin jos esitykset ovat pirteitä.
   
 6. Cannibal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Lainaus:
  Sori, mutta ilmeisesti tässä on nyt unohtunut, että Puljujärvi veti ainakin omasta mielestäni aika huikeat playoffit vuosi sitten Liigassa varsinkin Tapparaa vastaan joita seurasin. Siellä oli muutama sen luokan vaihto, etten ole varmaan koskaan nähnyt 17-vuotiaan kaverin dominoivan niin totaalisesti hyökkäyspäässä. En muista kuka lopulta teki maalin siinä vaihdossa, mutta Pulju piti varmaan minuutin kiekkoa ja jos hävitti sen ni riisti uudestaan Tapparan pakistolta ja se loppui tosiaan maagiseen passiin josta Kärpät teki maalin. Joku täällä varmaan tuon kyseisen vaihdon muistaa paremmin, mutta tämä jäi päällimmäisenä mieleen.

  Ja tämän lisäksi lasken kyllä miesten peleissä pärjäämiseksi myös 30 peliä NHL:ssä. Suht harvalla on lyödä edes tuota määrää tiskiin suomalaisista pelaajista. Lopuksi haluaisin myöskin muistuttaa kun tässä kaikenmaailman Paloloihin ja Kossiloihin verrataan, että kyseessä on nyt yksi Suomen kaikkien aikojen potentiaalisimmista pelaajista joka varattiin numerolla 4. Kyllä mun mielestä jo tämänhetkisetkin näytöt riittävät kirkkaasti MM-joukkueeseen. En epäile hetkeäkään, etteikö siellä joku Mika Pyörälä hoitaisi kahden suunnan peliä virheettömämmin kuin Puljujärvi, mutta ajattelin, että jos vaikka yritettäisiin menestyäkin ja saada pari maalia aikaiseksi? Jos puhtailla AHL-statseilla mennään ni otetaan mieluummin sitten Teemu Pulkkinen sinne. (itse asiassa en panisi pahakseni vaikka yritettäisiinkin...)
   
 7. Tietotoimisto Jäsen

  Lainaus:
  Itse muistan tuon kyseisen vaihdon kyllä hyvin. Oikeastaan niitä vaihtoja oli kaksi perä jälkeen. Kyseessä siis 6. välierän jatkoerä.

  On kuitenkin hyvä muistaa, että nuo vaihdot tulivat jatkoajalla, kiivaassa pelirytmissä, ja Jesse istui sen pelin 2. ja 3. erän viltissä. Hyvä siinä on tuoreilla jaloilla puolituntia pelaavia pakkeja vastaan pyöriä.

  Mainittakoon vielä, että Pulju sai tuossa kyseisessä pelissä 2. vähiten peliaikaa Kärppä pelaajista. Vain 1. erässä loukkaantunut Ikonen sai vähemmän jääaikaa.
   
 8. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Puljujärvi pelasi tällä kaudella NHL:ssä 28 ottelua ja teki yhden maalin. AHL:ssä syntyi 39 otteluun 12 maalia. Näiden valossa on minusta kummallista perustella Jessen valintaa sillä, että yritettäisiin menestyä ja saada pari maalia aikaiseksi. Mainitsemasi Pyörälä teki SM-liigassa 26 maalia tällä kaudella. Kaiken järjen mukaan Pyörälä on siis seurajoukkuenäyttöjen perusteella laadukkaampi maalintekijä kuin Puljujärvi, siis sen lisäksi, että on selvästi laadukkaampi puolustussuuntaan.

  Lainaus:
  Parikin nimimerkkiä on kirjoittanut Puljujärven esittäneen Tappara-sarjassa MM-tason otteita. Siihen nähden on kummallista, että miestä on istutettu viltissä. Joko Kärppien valmennus on ollut täysin kuutamolla tai sitten se Puljujärven suoritsutaso ei ihan ole ollutkaan sitä MM-tasoa. Itse kallistuisin pitämään jälkimmäistä todennäköisempänä vaihtoehtona.
   
 9. Erätauko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Toisaalta maaliin tarvitaan syöttöjäkin joten tilastoja voi pyöritellä helposti siten, että ne tukevat omaa näkemystä. Yksi toinen tapa katsoa tilastoja on se, että peliaikaan suhteutettuna Puljujärvi oli Oilersin selvästi paras ykkössyöttötilastossa ja kun joukkueessa pelaa mm. McDavid ja Draisaitl kertoo tuo mielestäni siitä, että hänestä voi olla apua Suomen maajoukkueelle myös pelinrakentelussa. Kun Puljujärveä pidettiin Oilersissa myös erinomaisena puolustuspelaajana ja tehotilastokin oli joukkueen kärkeä näkisin minä Puljun aika turvallisena valintana.

  Uskon että vaikkapa Pyörälään nähden Puljujärvellä on enemmän annettavaa hyökkäyspäässä, mutta tämä on vain oma näkemykseni, joka perustuu aika moneen tällä kaudella katsomaani Puljujärven ja Pyörälän peliin. Toki Pyörälällä on sitten oma osaamisensa etenkin alivoimapelissä.

  Lainaus:
  Puljujärvellä oli yksi tai kaksi selkeästi muita vaisumpia pelejä. Noissa hän kuitenkin loisti jatkoajalla. Muissa peleissä hän oli erittäin hyvä. Ei se Lainekaan joka pelissä loistanut, joten itse pidän jossain määrin inhimillisenä sitä ettei 17-vuotias (rikkinäisellä polvella pelaava) pelaaja häikäise ihan jokaisessa välieräottelussa ennen jatkoaikaa. Sekin on hyvä muistaa, että Kärppien rosteri oli todella täysi ja peliajan ulkopuolella kävi montaa nimimiestä vuorollaan.
   
  Viimeksi muokattu: 20.04.2017 klo 15.14
 10. Tikiti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Professori Aho, Dortmund ja Arsenal
  Lainaus:
  Puljujärvi esitti viime kaudella MM-tason otteita u20-kisojen jälkeen. Sitten ikävä polvivamma Hifk pelissä ja loppu kausi sitä myöten "pilalla". Kova taistelija oli siitä huolimatta kun halusi väkisin lähteä u18 kisoihin jossa iski sitten ranne ja polvi paskana (taisi oksentaa ennen peliäkin) 3 maalia finaalissa. En ymmärrä mikä porukkaa hiertää siinä ajatuksessa, että Jesse tulee leirille mukaan ja näyttää siellä ansaitseeko kisapaikan. Onko Laineen ja Ahon kausi sokaissut ihmiset että 18v pelaaja olisi menetetty tapaus. Jessen kauteen valmistautuminen oli kuitenkin vaikea johtuen tuosta polvivammasta.
  Lisätään vielä se että ainakin itse haluan nähdä Puljun kisoissa enemmin, kuin esimerkiksi Jormakan, Junttilan jne.
   
 11. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Sidney Crosby kaudella 2006-07: 79 ottelua, 36+84=120.
  Steven Stamkos kaudella 2009-10: 82 ottelua, 51+44=95.
  Connor McDavid kaudella 2016-17: 82 ottelua, 30+70=100.

  Siinä muutama ~19-kesäinen pelaaja, joille selvästikin "good enough" oli tarpeeksi, kun toukokuu tuhlattiin karjalalippisten mieliksi Skoda Cupissa höntsäämiseen. Kaverit olivat valmiita tekemään kompromisseja kesätreenin suhteen, kun tavoitteet eivät olleet mahdollisimman korkealla. Tuskinpa nousee yksikään noista koskaan Laineen ja Ristolaisen tasolle.
   
  Viimeksi muokattu: 20.04.2017 klo 16.21
 12. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Toisinpäin. Laineella on vielä ainakin yhden "vitunmoisen" kesätreenin verran matkaa noiden esimerkkiesi tasolle mitä fysiikkaan ja kestävyyteen tulee. Otit käytännössä ne kaikkein suurimmat generational talentit mukaan vertailuusi. Etkö huomaa kuinka eri tasoilla vaikka McDavidin kestävyyskunto on Laineeseen verrattuna? Kaikki kolme listaamaasi kanukkia ovat myös ruumiinrakenteeltaan erilaisia kuin Laine, jonka matka kohti huippu-urheilijan kokonaiskuntoa on vielä täysin alussa verrattuna esimerkkeihisi.
   
 13. Vinyl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aravirran kovuus
  Lainaus:
  Höpöhöpö. Jos @Kirjoittelija sanoo että nuokin kaverit ovat MM-kisoissa kerran pelanneet niin kyllä Laineenkin pitää aina olla mukana. Ihan aina. Laineen on ihan turha toivoa mitään lepoa, koska karjalalippistä larppaava tesomalainen tietää itse urheilijaa paremmin millä paras tulos saadaan.
   
 14. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets & Jellonat
  Timothy Liljegrenille turnauksen avauspiste.
   
 15. king of the jungle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, #87
  Lainaus:
  Ei tule silti mahtumaan Suomen joukkueeseen.
   
 16. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Korjataan sen verran että Pate on Tesomalta, nimimerkki Harjoittelija on Hervannasta.
   
 17. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets & Jellonat
  Lainaus:
  Haha. Kesti hetken ennen kuin tajusin, että oon väärässä ketjussa. Kiitos!
   
 18. Myrvold Jäsen

  Mites Ville Pokka, jos Chicago tippuu? Soppari toki katkolla, mutta eikö tuo olis "näyteikkuna"? Ei varmaan suurta kysyntää NHL-puolella? Joku voisi innostua.
   
 19. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Lainaus:
  Mitä sitten? Laine on Laine, eli fysiikaltaan täysin poikanen ja keskeneräinen. Vertaat Lainetta mm. Crosbyyn ja McJeesukseen, jotka tuon ikäisinä olivat fysiikaltaan NHL:n kärkipäätä.

  5kk on helvetisti enemmän kuin 4kk tässä tapauksessa, kun NHL-kauden aikana ei ihmeitä voi tehdä.
   
 20. cottonmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo & Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  Jep, kohta puolitoista vuotta sitten.

  Vajaa puoli vuotta sitten Juolevi taas oli ehkä odotuksiin nähden pahin alisuorittaja Suomen U20-joukkueessa, antoi omituisia lausuntoja medialle joukkueen henkisestä tilasta kesken kisojen, esiintyi lähes anteeksiantamattoman löysästi karsintapeleissä joukkueen kapteenina ja kokonaisuudessaan joukkue oli historiallisen lähellä tippua koko A-sarjasta. Juolevilla voisi olla jo tuon turnauksen perusteella parin vuoden karenssi mistään maajoukkuetoiminnasta ja koko keskustelu miehen ottamisesta MM-leiritykseen tuntuu jotenkin absurdilta.
   
 21. Johnnie Jäsen

  Lainaus:
  Jokohan tuo alkaisi pikku hiljaa riittämään? Olet nyt spämmännyt parin viikon ajan ympäri Jatkoaikaa noita katkeransävyisiä viestejäsi Laineen ja Ristolaisen kieltäytymisistä ja heidän puolustelijoistaan, joten eiköhän kantasi aiheesta ole jo tässä vaiheessa selvinnyt jokaiselle tämän palstan jäsenelle.
   
 22. Aleksandros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  Pokka on niitä tapauksia, jotka voisivat ilman sopimusta kisoihin tullakin. Juuri tuosta syystä, että kysyntää ei taida paljoa nahilasta olla ja hyvät kisat voisivat herättää kiinnostuksen.

  Suomen joukkueen kannalta vahvistus olisi melko marginaalinen, mutta koska kelpasi Marjukalle World Cupiin, niin kaipa se kelpaa MM-kisoihinkin. Ja kyllä Pokka minunkin papereissani voittaa nuo Suomen ryhmässä roikkuvat Järvisen, Vittasmäen ja Virtasen.
   
 23. Petrov Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Melkoisessa koirankoppikoulussa on Ville joutunut kolme kautta pelaamaan. Esimerkki siitä, että siirtyminen NHL -ympyröihin täytyy miettiä ajoituksellisesti paremmin = sopimus myöhemmin. Rockfordin joukkue on kehno ja omiin on otettu raskaasti. Ei voi olla vaikuttamatta mentaaliseen kehitykseen myöskään. Mukava olisi nähdä taso nyt parempien ketjukaverien kanssa . Onhan kuitenkin tässä huonossakin tiimissä tullut puolustajaksi kovat teholukemat 0,4 pistettä per peli.
   
 24. Aleksandros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  Toisaalta näin. Toisaalta minusta tuntuu, että jos Pokka aidosti eläisi urheilijan elämää, niin ei olisi tarvinut jumittua Rockfordiin ikuisuuksiksi. Ei Leijonat Inside -ohjelmassa kellään ollut sellaisia vatsamakkaroita kuin Pokalla (toisella pullamössöpojalla, Vatasella, oli vähän samanlaista olemusta). Esimerkiksi punttikuureistaan tutulla Rassella aivan "rasvaton" pyykkilauta. Pokka oli jo Kärpissä pelatessaan aika pullamössöpoika. Hieman sai sitten ryhtiä touhuun, mutta valitettavasti seuraava askel on jäänyt urheilullisuudessa ottamatta.

  Potentiaalia olisi olla laadukas peruspakki NHL:ssä. Kiekonkäsittely ja peliäly riittävät. Kyse on fysiikasta. Eli täsmälleen päinvastoin kuin Ristolaisella (joka silti keskittyy mieluummin kyykkäämiseen).
   
 25. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets & Jellonat
  Blue Jackets ulkona. Joku tulossa sieltä?