Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

MM 2017: Suomi

Viestiketju osiossa 'MM-kisat 2017, Ranska ja Saksa' , aloittajana Barnes, 14.08.2016 klo 13.52.

 1. RecordBreaker25 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa & LA Kings, Manchester United
  Minnesota tosiaan pelaa veitsi kurkulla ensi yönä. Joukkueen pudotessa ainoa realistinen tulija olisi kippari Koivu, mutta nöyryyttävä putoaminen heti ensimmäisellä kierroksella todennäköisesti vie halut tulla enää höntsäilemään. Lisäksi oli viime vuonna kisoissa ja syksyn World Cup vielä alla, niin erittäin vahvasti näyttää siltä, että sanoo kohteliaasti ei. Kova vahvistus hän kaikesta huolimatta olisi, sillä tulee pelaamaan tosissaan ja johtamaan joukkoja, jos tekeekin päätöksen lähteä mukaan. Sentteritilannekkin näyttäisi heti paljon paremmalta, jos sieltä Koivu löytyisi.
   
 2. Johnnie Jäsen

  Lainaus:
  Karl Alznerin pistekeskiarvo oli draftin jälkeisellä kaudella Kanadan junioriliigassa aika lailla sama, kuin Juolevilla nyt. Tyler Myers teki Juolevin ikäisenä täsmälleen saman pistemäärän pelattuaan saman verran pelejä, Mark Pysyk ja Matt Dumba tekivät vähemmän pisteitä vaikka molemmilla pelimäärä oli Juolevia korkeampi.

  Toisin sanoen sille voi pisteistä huolimatta olla syynsä, että miksi em. hepuista kaikki varattiin ensimmäisellä kierroksella NHL:ään, kun taas Niemen nimi huudettiin vasta kolmannella kierroksella.
   
  Viimeksi muokattu: 19.04.2017 klo 23.07
 3. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, KHL Jokerit
  Lainaus:
  Koivusta muistan joskus ennenkin ajatelleeni kirjoittamallasi tavalla, mutta niin vain Mikko on aina Leijonalaumaan liittynyt. Toki Koivua saattaa mietityttää, toteutuuko nykyisessä Leijonalaumassa taktiikan osalta Mikkon toivoma "less is more"...

  Toisaalta, haittaako sitä Mikkeäkään mitkään sopparikuviot jos toisessa vaakakupissa on Leijonapaita:D

  Onko muuten niin, että Joensuun Jesseä ei ole edes kysytty kisoihin?
   
 4. Laitela Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa ja sen vaarallinen YV
  Hyvä Pulju!
   
 5. Mane Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Ilves
  Lainaus:
  Pointtini tuossa lainaamassasi nyt ei ollut se, että tuleeko Juolevista urallaan parempi pelaaja kuin Niemestä (lähes varmasti tulee), vaan se, että SM-liiga on todella paljon kovempi liiga kuin OHL tai WHL ja edes SM-liigan parhailla puolustajilla on vaikeaa mahtua Suomen MM-joukkueeseen, joka puolestaan kertoo osaltaan MM-kisojen tasosta. Tästä johtuu siis se, että olisi suoranaista typeryyttä valita pelkkiä junnupelejä urallaan pelannutta Juolevia TÄLLÄ HETKELLÄ Suomen maajoukkueeseen. Tulevaisuudessa Juolevia sen sijaan toivottavasti pukee Leijonapaidan vielä monesti ylleen.


  Mutta asiasta toiseen, koska tämä Juolevilla spekulointi on pelkkää teoreettista höpinää, eikä ammattilaiset tätä kaveria ole varmasti kisoihin edes harkinneet.

  Puljujärven tulo on hieno uutinen, mutta ihmetyttää kyllä tuo pykälä, että kesken kisojenkin hänet voidaan kutsua Edmontonin vahvuuteen. Mielestäni Suomen olisi pitänyt kieltäytyä tuosta pykälästä ja katsoa putoaako Edmonton ennen kisoja pois ennen kuin tekevät mitään päätöstä. Lähtökohtaisesti Puljujärvi ei kuitenkaan tule olemaan MM-miehistön avainpelaajia, joten tällainen Damokleen miekka yhden pelaajan päällä olisi ollut syytä välttää.
   
 6. Petros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Stars, Suomalaiset
  Pulju on enemmän kuin tervetullut porukkaan. Voisin veikata Ra-Ah-Pu -ketjua mikäli toinen laitureista pelaa vasemmalla.

  Kun jotkut jo veikkaa ettei tule pärjäämään niin väärässä ovat. Isompi kenttä= enemmän tilaa.
  Räpiköintiä ei ole tiedossa, turha sellaista odottaa.

  Ahon kanssa synkkaa loistavasti, leijonapaita päällä..mahtuu porukkaan heittämällä.
   
  Viimeksi muokattu: 19.04.2017 klo 22.53
 7. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kivesveto Go Go
  Jos Puljusta ei muuta iloa ole miim rakastam,sen äijän hymyy. Tuo varmaa paljo positiivistä henkeä joukkueeseen.
   
 8. archieG Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Slavia Praha
  Pitää olla hieman pessimisti ja todeta että Puljujärven tulo ei ole lähtökohtaisesti vahvistus ja ennenkaikkea mitään varmaa paikkaa lopulliseen kisajoukuueeseen ei ole. Lähtökohtaisesti yksi parhaista drafteista epäonnistuu shown puolella ja jatko AHLssä tuo alle pisteen keskiarvon per ottelu. Ymmärtääkseni on kuitenkin pelannut farmissa tuloskejuissa ja silti pistesaldo ei mairittele. Mitä lisäarvoa Puljujärvi toisi kisajoukkueeseen? Aivan, ei mitään.

  No, annetaan pojan yrittää esipeleissä, olen valmis muuttamaan mielipiteeni jos onnistuu.
   
 9. Gemondo Jäsen

  Lainaus:
  Mä en itse sijoittaisi Ahoa ja Filppulaa samaan ketjuun. Kyseessä kuitenkin Suomen kaksi älykkäintä pelaajaa joiden ympärille saa varmasti rakennettua toimivat ketjut. Yhdessä menisivät tavallaan hieman hukkaan kun söisivät toistensa roolia.
   
 10. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Ei ehdi. Neljän ja puolen kuukauden kesätauko on ihan riittämätön huippu-urheilijalle. Jää punttitreenit vajaaksi.
   
 11. Erätauko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Pulju pelasi välillä hyvien AHL-pelureiden kanssa, mutta ehkä puolet kaudesta meni sellaisten puukäsien kanssa, että Oilersin palstallakin oltiin näreissään. Puljujärvi oli oikeasti Oilersissa usein todella hyvä silloin kun sai kohtuudella peliaikaa, joten uskon että saatat yllättyä vielä positiivisesti. Pulju taitaa olla vieläkin Oilersin paras peliaikaan suhteutetussa ykkössyöttötilastossa, mutta kovassa Oilersin rosterissa peliaika vaan jäi kovin vaatimattomaksi. Uskon että hänellä on kuitenkin maajoukkueelle annettavaa.
   
 12. iSing Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pre-pride TPS
  Lainaus:
  RaPulA — dagen efter -ketju.
   
 13. archieG Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Slavia Praha
  Lainaus:
  Toivottavasti olen väärässä ja Puljujärvellä joukkueelle on annettavaa. Kirjoitukseni lähti liikkeelle enemmänkin siitä että media on jo nimennyt Puljujärven lopulliseen joukkueeseen. Katsotaan ensin harjoituspelit ja dumataan sitten.

  Ihan yleisenä kysymyksenä, oliko jossain jo esillä koska Puljujärvi joukkueeseen liittyy?
   
  Viimeksi muokattu: 19.04.2017 klo 23.25
 14. Karnapuntti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Juniorikiekko, Suomi, Tanska, JYP
  Omat fiilikseni Puljusta riippuvat aika lailla Edmontonin menestyksestä. Jos Edmonton jatkaa seuraavalle kierrokselle, on Puljun MM-reissu hyvä asia. Jos EDM tippuu, olisi jatkon kannalta parempi jos Puljukin lähtisi lepäämään, treenaamaan ja valmistautumaan ensi kauteen. Edmontonin pärjätessä treenitauolle Jesse ei kuitenkaan pääse, joten sama pitää lämpöjä ja saada vastuuta MM-jäillä. Saadaan mekin sitten katsottavaa.

  Myös Juolevin suhteen ristiriitaiset tunnelmat. Leirille lähtemisessä plussia se, että pääsee katsomaan Marjamäen systeemejä ja vertauttamaan omaa tasoa aikuisiin. Lähtökohtaisesti kuitenkin Juolevillakin tosi tärkeä treenikausi edessä, on kuitenkin NHL-paikan kynnyksellä.
   
 15. Snacilep Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahen Pelicans
 16. archieG Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Slavia Praha
 17. Aleksandros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Puljujärvi on ihan hyvä haku maajoukkuejohdolta. Ei se ota, jos ei annakaan. EHT-pelit sitten näyttävät. Jos Pulju vakuuttaa, niin tulisi hyvää täydennystä aika karmaisevaan laituritilanteeseen. Suoraan sanoen on todella vaikeaa veikata ennalta, miten Pulju pärjää. Olen ehkä hieman pessimistinen, mutta jos jalka on kevyt ja pääsee vaikka Ahon ja Filppulan rinnalle, niin voi olla aidosti avuksi joukkueelle. Se nyt on ainakin selvää, että voittaa kiinnostusarvossa Puntti-Pekat ja mannissakarit.

  Juolevi-keskustelu on aika väsynyttä siinäkin mielessä, että Suomen pakistohan on MM-tasolle ihan hyvä. Kiekollisiakin pakkeja on jo Hietanen, Honka ja Ville Lajunen, jotka hoitavat yv:t. Muun pakiston täyttävät laadukkaat perusluudat Jaakola, Ohtamaa, Kukkonen ja Kivistö. Yksi paikka menee sitten esim. Järviselle tms. En oikein näe tarvetta Juoleville. Enkä usko, että hänen tasonsa vielä riittäisi millään. Parin vuoden päästä lienee itsestäänselvä valinta kisoihin, vielä ei ole kuitenkaan sen aika.

  NHL:ssä on näitä hännikäisiä, pakarisia ja salomäkiä, jotka olisivat varmaan pienoisia vahvistuksia alaketjuihin. Toinen asia on sitten se, että miten sopeutuvat Marjukan pelitapaan. Jos eivät opi sitä nopeasti, niin nykyjoukkueen jannut hoitavat ruudun todennäköisesti paremmin. Joka tapauksessa nämä pelaajat ovat vain pieniä nyansseja, jotka tuskin vaikuttavat Suomen menestykseen mihinkään suuntaan.

  Vielä Puljujärvestä täytyy "ihmetellä" muutaman muun tapaan, että miten kaveri ehtii yhtään kehittyä ensi kesänä, kun ei häntä ole jo laskettu paneskelemaan Madeiralle tai aloittelemaan jo punttikuuria Turun saaristoon. Eikö Edmonton yhtään tajua, miten pelaajia kuuluu kasvattaa?! Buffalo on sentään asian tajunnut, kun ovat tahallaan jääneet pleijarien ulkopuolelle nyt muutaman kauden, jotta ykköspakki ehtii pumpata itsensä kisakuntoon. Sama koskee Winnipegiä Laineen kohdalla.
   
 18. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Eihän ne tajua. Siksi monet tiesivät tälläkin palstalla pari vuotta sitten draft-arvonnan tuloksen selvittyä, että nyt on McDavidin ura pilalla, koska Jakupovilla, Hallilla ja Nugent-Hopkinsillakin on mennyt Edmontonissa huonosti. Ja kun vielä Oilers laski "messiaansa" viime keväänä Skoda Cuppiin. on tämä kausi antanut vähemmän yllättäen vahvoja viitteitä siitä, ettei pojasta tule ikinä mitään. Puljujärvellä on todennäköisesti edessä sama kohtalo.
   
 19. salvation Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO
  Lainaus:
  Eikös muuten Marjamuki ole nimenomaan ajamassa nopeaa ns. NHL-tyyppistä pelityyliä Leijoniin? Seurasin sivusilmällä päivän reenimatsia ja siellä mainittiin Tomek Valtosen toimesta tasapainoinen suoritus, meidän peli ja Marja-Leenan NHL-kuviot..
   
 20. Aleksandros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  On hakenut vaikutteita omaan aiempaan pelitapaansa toki Pittsburghin viime kevään pelitavasta sekä Kanadan parin viime kevään MM-joukkueiden esittämästä nopeasta kiekkokontrollikiekosta. Eli on rukannut pelitapaansa hieman kohti NHL-tyylistä peliä. Mutta ei Marjamäen pelitavalla ole mitään tekemistä jonkin pystysuunnan koheltamisen kanssa, jota jotkin NHL-joukkueet pääsääntöisesti toteuttavat. Marjukka on kai lähinnä ottanut vaikutteita valveutuneimmilta änärikoutseilta, kuten Babcockilta, McLellanilta, Petersiltä ja Sullivanilta.

  Eipä se vaikka John Tortorellan alaisuudessa vääntäneelle Markus Hännikäiselle ole helppoa hypätä Marjukan pelikirjaan. Omaan silmääni Marjamäen pelitapa on edelleen aika perinteistä Marjamäkeä, vaikka selvästi peliä hieman on yritetty Kärppä-ajoista "nopeuttaa". Toistaiseksi aika laihoin tuloksin. Ehkä omituisinta on ollut se, että esimerkiksi viivelähdöt ovat olleet kummallisen huonosti ja löysästi organisoituja. Luulisi tuon olevan Marjukan pelifilosofian keskeisimpiä asioita.
   
 21. pikkuvaimo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Harley-Davidson
  Lainaus:
  Totta tuokin. Ajattelin että nuoret herrat saisi kaitsijan ja paikkaajan, mutta eihän Aho edes tarvitse sellaista, kun häntä itseään voi lähes käyttää sellaisena.
   
 22. syöttökone#19 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Mikä on muuten Ville Pokan tilanne kauden ja sopimuksen suhteen? Onko potentiaalinen ehdokas kisoihin?

  Nutivaaran uskon tulevan aivan varmasti, mikäli CBJ kausi päättyy tähän kierrokseen. Alkaa oululaisnäkökulmasta katsottuna olemaan mukavasti kyllä entisiä kärppäpelaajia mukana. Puolustuksessa todennäköisesti puolet (Kukkonen, Ohtamaa, Jaakola, Nutivaara) ja hyökkäyksessäkin Pyörälä, Aho, Puljujärvi ja Kemppainen. Jospa sieltä NHL:stä tipahtaisi vielä tuo Raskin Tuukka, niin Suomellahan olisi kokonaisuutena MM-kisatasolle aivan loistava porukka jälleen kasassa.
   
 23. eläin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen Maajoukkue, DIF, HIFK,
  Hyvä haku , Puljujärvi siis. Eihän häntä ole pakko peluuttaa jos homma ei toimi. Uskon kyllä että taso riittää. Viime vuonna Juuse Saroksella oli samanlainen tilanne. Nashville päästi kisoihin, mutta oli riski että ne kutsuu hänet takaisin jos tarvitsee.
   
 24. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Lainaus:
  Lainaus:
   
 25. Carlos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Ja sit sä heräsit. Kaikkea voi selitellä ja käännellä ja jossitella, varsinkin Suomessa se on erittäin yleistä koska kansantautimme on "hoppee ei oo häppee". Fakta on kuitenkin se että Puljun kausi meni aika perusteellisesti penkin alle, sitä ei voi laittaa näyttöpaikkojen eikä pelikavereiden syyksi. Näin ollen en usko että saisi itseään kuntoon MM-kisoissakaan. Parempi olisi tehdä samat temput kuin Laine ja Ristolaine, ja pitää huoli että ensi syksynä on sitten ihan perkeleenmoisessa iskussa. Edelleen haiskahtaa siltä että Puljun taustajoukot ei vaan osaa, liikaa selkääntaputtelua kun jonkun pitäisi huutaa mieluummin korvaan perkelettä.

  Ja toisekseen jos kyseessä olisi kuka tahansa muu AHL:aa tahkonnut suomalaispelaaja noilla tehoilla, niin tuskin ihan hirveästi häntä edes mietittäisiin. Nimi painaa näköjään selässä enemmän kuin suoritukset jäällä. Mikä sekin on niin ah-perisuomalaista-hyvävelikerhoa.