Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

MM 2017: Suomi

Viestiketju osiossa 'MM-kisat 2017, Ranska ja Saksa' , aloittajana Barnes, 14.08.2016 klo 13.52.

 1. JJ#36 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  Niin, eli nyt teoriassa tarjolle tuli Nutivaara, Hännikäinen, Korpikoski, Korpisalo ja lisäksi Pokka. Nutivaara noista ehdottomasti paras ja tärkein vahvistus olisi, mutta kyllä itselleni myös Pokka kelpaisi. Korpikosken voisin hyväksyä alaketjuihin mutta Hännikäinen on aika samantyyppinen pelaaja joten tuskin ainakaan molempia edes halutaan. Maalivahdeista varmaan odotellaan edelleen sitä todellista ykkösvahtia, joka tuskin on Korpisalo.

  Tässähän on kohta Latella tuttu ja turvallinen Kärppätaustainen pakisto yhdellä jyväskyläläiskasvatilla höystettynä:) Noh, eiköhän siinä Hietanen nyt kuitenkin mukana ole myös.
   
 2. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Lainaus:
  Ehkä Nutivaara, mikäli vammojen parantelu ei estä. Hännikäinen tietty on kanssa vaihtoehto. Korpisalolla ja Korpikoskella sopimus katkolla.

  Edit: vaikka pelaajilla on sopimuksia katkolla, on myös toki nähty niitä tapauksia, jolloin sopimukseton on tullut kisoihin mukaan, mutta se on epätodennäköisempi vaihtoehto.
   
 3. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Kyllä kiitos, liittäkää Nutivaara sekä Pokka maajoukkueeseen. Kyseessä on mukisematta kaksi parempaa puolustajaa kuin leiriryhmästä löytyy hierarkiassa paikoilta 6 ja 7, tai jopa paikoilta 5 ja 6. Nutivaaran peliä leimasi kaudella rauhallisuus ja vähävirheinen pelaaminen. Jos pysty pelaaman noin laadukkaasti ja rauhallisesti pienellä jäällä niin pystyy siihen varmasti isollakin jäällä.
  Pokan WC esitys ei ainakaan erityisesti pistänyt silmään heikossa mielessä ja jos se siellä riitti niin se riittää näissäkin peleissä. (Eihän juuri kenenkään suomalaisen peli riittänyt WC:ssa, mutta Pokka oli sitä samaa massaa) Lisäksi viime vuoden MM-kisoissa kelpo esitys, niin eiköhän tuo mukaan sopisi.
   
 4. Baloun Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
  Perhana jos tuo Korpisalo saataisiin sopparitilanteesta huolimatta niin saataisiin maalille selkeä ykkösvahti.
   
 5. Kiekura Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja Ducks
  Itse kyllä toivoisin Nutivaaran ja Pokan lisäksi Hännikäistä tonne neloseen pörräämään.
   
 6. eläin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen Maajoukkue, DIF, HIFK,
  Saas nyt nähä jos sieltä tulee ketään. Vahvistuksia ne olisi. Nutivaara olisi todella hyvä ja Korpikoski käy myös. Korpisalo on lupaava veskari ja ottaisin kyllä mielellään leiritykseen, en tosin todellakaan suoraan ykkösveskariksi. Lupaava kaveri mutta tälla kaudella ei ole pelannut NHL:ssä kuin joku 10-15 peliä. Mutta menisi kyllä leiritykseen omasta mielestä. Eiköhän siellä vielä kuitenkin ole "toivotaan toivotaan" kortti pleijareiden suuntaan.
   
 7. keigykedy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, HPK kaudella 2013-2014
  No ei nyt todellakaan mitään Hännikäisiä pyörimään tuonne ensikertalaisina ! Nutivaara saisi kyllä tulla mutta tuo muu osasto ei tuo mitään hyötyä leijonaryhmään
   
 8. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Korpisalon statistiikat eivät ainakaan ole sitä tasoa, että häntä voisi pitää minään vahvistuksena, saati sitten selvänä ykkösvahtina. Niin NHL:ssä kuin AHL:ssä torjuntaprosentti oli alle 91. Vertailun vuoksi saman organisaation ruotsalaiskassari Anton Forsberg torjui AHL:ssä noin kaksi prosenttiyksikköä paremmalla torjuntaprosentilla. Änärin puolella niin Bobrovskyn kuin McElihinneyn torjuntaprossat olivat myös selvästi paremmat kuin Korpisalolla.
   
 9. RecordBreaker25 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa & LA Kings, Manchester United
  Nutivaara ja Korpikoski kumpikin mukaan, jos vaan halua löytyy. Varsinkin Nutivaara on tuohon puolustukseen selvä vahvistus.
   
 10. Cannibal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Omasta mielestäni Ville Pokka oli kyllä aikamoisissa vaikeuksissa viime keväänä MM-kisoissa ja tietysti vielä pahemmissa ongelmissa World Cupissa, mutta toki jos halukkuutta löytyy niin voisihan sitä testata ennen kisoja. Sen sijaan Nutivaara olisi loistava vahvistus puolustuspäähän - toivon todella että tulee. Korpikoski olisi myös pätevä hahmo alempiin ketjuihin. Jos tosiaan Korpikoski jostain syystä päättäisi kisoihin sopimustilanteestaan huolimatta lähteä niin siinä tapauksessa ei varmaan kannata Hännikäistä miettiä. Muutenkin vähän rajatapaus. Mitä Korpisaloon tulee niin vähän ailahtelevasti pelasi, mutta toisaalta kyllä siihen varmaan jokin syy kuitenkin on minkä takia häntä kuitenkin nyt siellä jo toista kautta putkeen peluutetaan säännöllisesti Bobrovskin takana. Siellä oli loistavia pelejä joukossa, ja kyseessä kuitenkin lupaava isokokoinen NHL-statuksen veska. Jos Koskinen olisi kunnossa ja mukana kisoissa niin siinä tapauksessa ei ehkä tarvitsisi tällaista miettiä, mutta nykytilanteessa ottaisin kyllä Korpisalon mukaan rinkiin kokeilemaan. Tietysti voi olla ettei ole muutenkaan tulossa ja myöskin se, että siellä olisi muitakin potentiaalisia tarjolla (Dallasin veskat). Todella mielenkiintoista silti nähdä tuleeko CBJ:stä ketään...
   
 11. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes
  Ensi viikolla saadaan jo selvyyttä tähän maalivahtitilanteeseen. Raskin en usko tulevan jos Boston tippuu. Ei tullut viime keväänä eikä sitä edellisenäkään ja tällä kaudella oli vielä kaiken lisäksi World Cup. Ja taitaa Tuukalla olla pieni lapsikin. Maajoukkueen johto katsoo tietenkin tämän kortin loppuun asti ja jos/kun Rask sanoo ei, niin käännytään Lehtosen/Raannan puoleen riippuen siitä, tippuuko Rangers vai ei.

  Tällä hetkellä pitää toivoa, että joku NHL:n maalivahdeistamme vastaa kutsuun myöntävästi. Säteri ja Ortio ovat toki ihan hyviä maalivahteja, mutta eivät kuitenkaan riittävän hyviä mitalikamppailuun. Toki on aina mahdollista, että jompi kumpi pääsee kisoissa sellaiseen edgarsmasalskismaiseen kumiukko-moodiin, mutta sen varaan ei oikein uskalla laskea.
   
 12. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Minhän omaan muistiin ei tartu Pokan vaikeudet kummassakaan edellämainitussa turnauksessa. Tsekkasin sit huvikseni tilastot, en siksi että pitää päästä viisastelemaan vaan siksi että tarkaistelin omaa muistiani. Mutta WC pelasi jokaisen pelin Lepistö 2pim -3, Määttä 0 pim - 1, RIstolainen 0pim -2, Vatanen 2pim -3 ja Pokka 0 pim -2 niin näiden tilastojen valossa sanoisin, että ei se nyt ihan kusessa ainakaan ollut. Vain Määtällä mairittelevammat statsit ja Ristolaisen kanssa samat.
  Tämä on tietysti kovin lyhyt otanta ja muutenkin kökköturnaus Suomelle. Joku kirjoitti jossain aiemmin, että Lepistö oli joku ykköspuolustaja tuolla niin yhtä huonosti sen kanssa pärjäsi vain Vatanen, kun taas jäähyttömästi ja pienimmillä miinuksilla pelasi Määttä, sekä Ristolainen ja Pokka.

  Katoin sitten nuo edellisvuoden MM-kisatkin tilastoista ja ihan nuo näyttävät olevan Pokalla linjassa muunkin joukkueen kanssa. Edelleen jäähytön turnaus ja +5 kun se valtaosalla on +6 (Jaakola +5 ja Kivistö +4 jolla vajaat kisat) Mutta vaikkapa Hietanen on kerännyt 6min jäähyjä ja Salmela yhden kakkosen. Tuo jäähyjen kasautumnen kertominen, kielii yleensä joko kovasta pelitavasta tai kuten Hietasen tapauksessa, siitä että käyttää mailaansa puolustamiseen ja joutuu roikkumaan jota minä kutsun vaikeuksissa olemiseksi. Hietasella on kuitenkin hyvätkin puolet pelaamisessa joten tämä ei ollut lyttäys.

  Kun nyt tulin vilkaisseeksi noita tilastosivuja niin Kivistön kausi näyttää 2+3 -20 ja tämmöisä miehiä junttiloineen tarvitaan ryhmään. Ei perkele.

  En ole ihan oikeasti mikään tilastoniilo vaikka nyt tulikin nuo katseltua, kyllä mä vuonna 2016 aika lähelle 270 lätkäpeliä katsoinkin. Että ei tarvi viistastella miksikää tilastoscouttaajaksi.
   
 13. Mark Fox Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Kun en jaksa kahlata ketjua, niin mikä Armian tilanne on? Onko edes kysytty?
   
 14. eläin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen Maajoukkue, DIF, HIFK,
  Niin, Pokkahan on tuttu pelaaja Marjamäelle joten ei se ole mikään ihme jos pyytää hänetkin leiritykseen. Varmaan yrittää paljon pyytää niitä tuttuja pelaajia jotka osaa/sopii pelitapaansa.

  Niinkuin joku mainitisi , niin Pokkahan kuuluu siihen kategoriaan pelaajia jolle ehkä hyvät MM-kisat antaisi mahdollisuuden uuteen sopimukseen.
   
 15. MadSpade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Winnipeg Jets
 16. MikGo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Leijonat
  Uskon, että Nutivaara tulee jos vaan on terve. Pelasi kyllä hyvän kauden. Korpisalo, Korpikoski ja Hänninen jäänee pois yllämainittujen syiden takia.

  Pokan käyrä on mennyt mielestäni hiukkasen alaspäin. Ehkäpä voisi leiritykseen ottaa ja katsoa riittääkö rahkeet lopulliseen joukkueeseen.
   
 17. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Tuli tässä vain mieleeni, mutta tässä on Lepistöllä vain 3-5v aikaa mahtua Suomen pakistoon, kun kaikki parhaat on mukana. Nyt olisi kuitenkin vielä parivuotta aikaa MM-tasolla vetää kisat ykköspakkina, sitten alkaa olemaan jo niin paljon Suomalaisia huippupakkeja, että eiköhän niistä joku tule kisoihin aina. Toki, olisipa Samille tarjolle sitä 2-3 pakin roolia vielä aika pitkään, jos sillä roolilla niin paljoa väliä ei ole. Tämä siis sillä skenaariolla, että NHLssä pelaisi vaikka kuusi näistä: Ristolainen, Määttä, Vatanen, Lindell, Honka, Vaakanainen, Välimäki, Nutivaara Salo, Heiskanen, Saarijärvi, Juolevi tai Mikkola. Näillä kaikilla on täysi mahdollisuus pelata 5-vuoden päästä NHLssä, toki en missään nimessä väitä, tai usko että kaikki pelaisi.

  No, en tiedä, mutta toivottavasti Lepistöä nappaisi tulla pelaamaan vielä, kun pääsee ykköspakiksi, ja olisi merkittävä osa Suomen joukkuetta.
   
 18. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Onko kovia veikkauksia kenen ilmoitetaan jättävän joukkue NHL miesten tullessa mukaan. Itse veikkaan että ryhmästä putoaa Ojamäki,Juntti, Super-Marko ja Huhtala.
  Tämä on nyt arvaus eikä oma toiveeni.
   
 19. Kiekkokatsoja Jäsen

  Tällähetkellä kisajoukkue vaikuttaa muihin maihin altavastaajana. Jos tää porukka etenee pudotuspeleistä pronssipeliin, on se voitto, ja onnistuminen joukkueelle.
  Toivotaan että Suomen joukkuehenki vie kohti ratkaisupelejä, ja lisävahvistuksin.. mitalliin.
   
 20. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Maalivahtiosastolla on kyllä omaan makuuni kiharainen tilanne. Ennen MM-leiritystä olisin rankannaut kolmikon järjestykseen Metsola, Ortio, Säteri. Nyt leiripeleissä edesottamukset taas ovat olleet kutakuinkin käänteiset. Todella jännää nähdä, mihin nokkimisjärjestykseen nämä veljet lopulta laitetaan. Suotavaa olisi tietysti, että NHL:stä tulisi uskottava ykkösvahti tyyppiluokkaa Rask.

  Pakistossa on ehkä selkein hierarkia kisapaikkojen suhteen. Varmoja kisapelaajia ovat nähdäkseni Hietanen, Honka, Ohtamaa, Jaakola ja Kukkonen sekä myös Lajusen on vaikeaa nähdä putoavan, kun on pelannut vahvan kauden Leijonissa. Tällä hetkellä Kivistö ja Järvinen ovat nähdäkseni kiinni viimeisissä paikoissa, mutta Amerikan avut voivat vielä pudottaa heidät.

  Sentteriosastolla kilpailu on odotettua löyhempää, kun ilmeisesti niin Kontiola kuin Koskiranta ovat jäämässä pois. Juuri nyt sentterinelikko olisi kaiketi muotoa Filppula-Aaltonen-Kemppainen-Sallinen. Mikko Koivun tulo tietysti muuttaisi tilanteen ja silloin mielestäni Aaltonen siirtyisi laitaan.

  Laitahyökkääjäosasto on selvästi vaikeimmin hahmotettava. Aho, Rantanen, Pyörälä ja Pihlström ovat kaiketi seinävarmat pelurit kisajoukkueessa. Joukkueeseen kaiketi valitaan yksi kunnon rightin snaipperityyppi ja kaiken järjen mukaan tuon paikan ottaa vahvan kauden Ruotsissa vetänyt Palola. Sitten voisi olettaa, että peleja vielä jatkavista euromiehistä Savinainen ja Osala ovat vahvoilla, jos vain ovat käytettävissä. Hernik Haapala on mielestäni hankalasti arvioitava, kun syöttö- ja lusitelutaito ovat kovaa luokkaa, mutta sitten taas kamppailupelissä on aika valtavia puutteita kansainvälistä peliä ajatellen. Hänen melkein pitäisi saada iso rooli kärkiketjuissa tai sitten jättää suosiolla pois. Puljujärvi on toinen hankala pelaaja arvioitavaksi, kun näytöt miesten peleistä ovat periaattessa aika ohuet, mutta toisaalta potentiaali on kova. Hänenkin kohdallaan tulee kyseeseen roolittamiseen vaikeus, kun alaketjuihin löytyy varmasti luotettavampia pelaajia. Tommi Huhtalaa olen pitänyt vahvana kandidaattina neloseen, mutta hän ei ole kylläkään leiripeleissä vakuuttanut. Toisaalta hänen vavhvuudet ehkä tulevatkin esiin suhteessa paremmin kovia maita vastaan. Pekka Jormakka on ollut ihan pirteä leirimatseissa.ja hän kyllä liikkeensä turvin pärjäisi MM-tasolla, mutta mitään suurta häneltä ei tietysti voida odottaa. Leirityksessä mukana olevista Junttilan, Ojamäen, Anttilan, Erkinjuntin tai Mannisen kisamatkaan en jaksa uskoa.
   
 21. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, KHL Jokerit
  Lainaus:
  Jaakola oli edelliskaudella ihan huikea, mutta tämä kausi oli niiiiiin surkea, että onko tosiaan hänenkin kisapaikkansa varma?
   
 22. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes
 23. IceWalker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HJK, K-Kissat, PiTa
  Lainaus:
  Toivon mukaan Lepistö ei mahdu World Cup-joukkueeseen 2020, jos sellainen pelataan ja Suomi on mukana. MM-kisoissa toki voi pelata vielä muutaman vuoden. Vuonna 2020 paras kuusikko lienee Ristolainen, Lindell, Honka, Vatanen, Juolevi ja Määttä. Seitsemäs pakki voi olla nuorista Heiskanen, Vaakanainen, Välimäki tai vähän vanhemmista Pokka tai Nutivaara. Hukassa ollaan, jos Lepistö vieläkin tässä porukassa mukana on.
   
 24. Aleksandros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  No niin, täällä on joku katsonut samoja pelejä kuin minäkin. Voin allekirjoittaa @erku 'n viestin oikeastaan sanasta sanaan. Tässä on kaikille aika hyvä yleiskatsaus tilanteeseen ennen viimeistä leiriviikkoa.
   
 25. Aleksandros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  Kiinnostava tuo Marjukan kommentti, että "mukaan on tulossa paljon uusia pelaajia". No, onhan neljä uuttakin aika paljon, mutta jotenkin tuli fiilis, että voisi olla tulossa enemmänkin. Olisiko Osala yksi? Hintziä on huhuttu mukaan. Tuleeko Jypistä joku? Ehkä ei kuitenkaan.Tulisiko sieltä vielä joku positiivinen ylläri Konnan tai Lepistön muodossa? Ehtiikö Nutivaara tai Pokka jo mukaan? Kiinnostavaa nähdä!