Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

Mitkä joukkueet ulos liigasta?

  • 23 738
  • 247

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Luulin tähän jo kertaalleen vastanneeni. Tasaisempi ja laadukkaampi sarja kiinnostaisi ihmisiä enemmän (ei tarvitse kuin vertailla isojen seurojen keskinäisten otteluiden yleisökeskiarvoja "niiden muiden" otteluiden yleisökeskiarvoihin, niin saa jo jonkinlaisen käsityksen), mikä toisi lisää tuloja (paitsi pääsylippu-, myös sponsori- ja tv-), mikä mahdollistaisi kilpailemisen paremmista pelaajista, mikä nostaisi sarjan tasoa, mikä nostaisi sarjan kiinnostavuutta jne.

Parempaa tuotetta on helpompi myydä. Kymmenen joukkueen liiga olisi parempi tuote. Toki siinä myyntipuolessakin on huimasti parantamista liigaorganisaatiolla ja -seuroilla.

Eli uskot, että neljän joukkueen poistamisella SM liigan kiinnostavuus nousisi kaksi tai kolmen kertaiseksi?? Sillä sen verran pitäisi Jokereiden budjetin kasvaa, jotta se nousisi Euroopan suurseuraksi.

Ongelma on raha. Ja tuollaisia rahavirtoja ei Suomesta löydy, ellei kysymyksessä ole kansainvälinen sarja ja sponsorointi. Ei Koff, Hartwall tai Nokia kolminkertaista sposorointiaan vaikka tuote paranisikin.
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Minä väitän, että hallien käyttöasteen ja seuran tulojen suhteen se kehitys tässä tapauksessa olisi negatiivinen, kun verrataan niiden neljän poistuneen joukkueen etäkannattajien lipputulokertymää ja sitä lisäystä minkä tuo kuvitteellinen tasonnousu toisi lisää "korkeatasoisemman" sarjan myötä
Miten musta tuntuu, että niiden yhdeksän jäljellejäävän vierasjoukkueen etäkannattajat kompensoivat jo sinällään helposti noiden aiheuttaman poistuman. Siis helposti. Siihen päälle ne kotikatsojat, joita ei juurikaan kiinnosta edes puoleen hintaan lähteä katsomaan saipakalpajyppiässälukkopelicanseja, mutta jotka kyllä maksavat Kärpistä, helsinkiläisistä ja tamperelaisista (joskus ennen ja toivottavasti tulevaisuudessa myös TPS:stä), niin kirkkaasti plussan puolelle menee, vaikka sitten joukkueet pelaisivatkin toisiaan vastaan kuusi kertaa kaudessa nykyisen noin neljän sijaan.

Ammattilaisliigassa minusta kaikilla seuroilla pitäisi olla sama tavoite: menestys. Nyt liigassa on vähintään neljä seuraa, joilla ei ole mitään mahdollisuutta menestykseen edes viiden vuoden tähtäimellä. Kahdessa kymmenen joukkueen sarjassa olisi ihan realistisesti yksi porukka, joka pyrkisi edes kolmen vuoden aikana mitaleille ja toinen porukka, joka pyrkisi samassa ajassa vähintään liigakarsintoihin.

Itse en vastusta tulojentasaamisjärjestelmiä. Kyllä niille varmasti on paikkansa, kunhan mittarit ja toimenpiteet ovat järkeviä. Siinä esimerkiksi ei ole mitään järkeä, että katsojia eniten kiinnostavat pelit myydään muita pelejä huonommin - ja väitetään sen palvelevan yhteistä hyvää.

Eli uskot, että neljän joukkueen poistamisella SM liigan kiinnostavuus nousisi kaksi tai kolmen kertaiseksi?? Sillä sen verran pitäisi Jokereiden budjetin kasvaa, jotta se nousisi Euroopan suurseuraksi.
Yritin nopeasti etsiä tietoa ruotsalaisseurojen liikevaihdoista ja niiden kehityksestä edellisten kymmenen vuoden aikana. En löytänyt. SM-liigassa kehitys on tainnut olla melko laimeaa.

Toki Ruotsissakin markkinat ovat isommat kuin Suomessa, mutta jääkiekko ei siellä ole selkeä ykköslaji, niin kuin se täällä on. Toisaalta siellä on palloilukulttuuri ihan eri tasolla, mikä näkyy erityisesti menestymättömän joukkueen katsojamääriä vertailemalla.

Ei Jokereista tai mistään muustakaan suomalaisseurasta varmasti Euroopan suurinta tule, mutta SM-liigasta varmasti on mahdollista jollain toimenpiteillä saada jälleen kilpailukykyinen sarja. Taloudellisen kilpailukyvyn romahtamista kun seuraa jollain aikavälillä myös urheilullisen kilpailukyvyn romahtaminen.
 
Viimeksi muokattu:

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Kymmenen joukkueen liiga olisi parempi tuote. Toki siinä myyntipuolessakin on huimasti parantamista liigaorganisaatiolla ja -seuroilla.

Perustuen mihinkä tosiasiaan?
Kuinka kymmenen joukkueen liiga kilpailisi muka paremmin kansainvälisten, rahakkaampien ja parempitasoisten liigojen kanssa? Jos parempitasoisuus olisi kriteeri, ei liigaa olisi kukaan seurannut vuosikausiin, vaan nyt hypeteltäis uudesta KHL:stä tylsän ja heikkotasoisen elitserienin sijaan, eikö?

Millä perustein isompien seurojen yleisöpohja ja kannatus lisääntyisi nykyisestä liigaa supistamalla? Samathan siellä lehtereillä hilluis kuin nykyäänkin, poislukein ne vähät ja mitättömät pikkuseurojen kannattajat

Mitään varteenotettavaa väittämää en teksteissäsi näe, joka perustelisi tuon toimenpiteen autuaalliseksi tekevää vaikutusta.

Henkilökohtainen mielipide/toive se toki on, mutta ei sen enempää isossa mittakaavassa.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Miten musta tuntuu, että niiden yhdeksän jäljellejäävän vierasjoukkueen etäkannattajat kompensoivat jo sinällään helposti noiden aiheuttaman poistuman. Siis helposti. Siihen päälle ne kotikatsojat, joita ei juurikaan kiinnosta edes puoleen hintaan lähteä katsomaan saipakalpajyppiässälukkopelicanseja, mutta jotka kyllä maksavat Kärpistä, helsinkiläisistä ja tamperelaisista (joskus ennen ja toivottavasti tulevaisuudessa myös TPS:stä), niin kirkkaasti plussan puolelle menee, vaikka sitten joukkueet pelaisivatkin toisiaan vastaan kuusi kertaa kaudessa nykyisen noin neljän sijaan.

Noinkohan lie. Toisaalta jos jo nyt stadin paikallisiin ei väki jaksa innostua, kuinka kauan ne "tasokkaamman" jääkiekon ystävät jaksavat kerrasta toiseen niitä samoja joukkueita mennä katsomaan vailla vaihtelua? Sori, en osta.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Minä kyllä pystyn kuvittelemaan ilman Jokereita. Muistan hyvin kun tahkosivat vuosikaudet divaria, useampaan eri otteeseen. Ihan hyvin voisivat tahkota nykyisinkin.

Se se onkin paras muisti se, mikä omiaan muistelee. Jokerit on pelannut ykkösdivisioonaa historiansa aikana kahden kauden ajan: 1987-1989.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Ammattilaisliigassa minusta kaikilla seuroilla pitäisi olla sama tavoite: menestys. Nyt liigassa on vähintään neljä seuraa, joilla ei ole mitään mahdollisuutta menestykseen edes viiden vuoden tähtäimellä. Kahdessa kymmenen joukkueen sarjassa olisi ihan realistisesti yksi porukka, joka pyrkisi edes kolmen vuoden aikana mitaleille ja toinen porukka, joka pyrkisi samassa ajassa vähintään liigakarsintoihin...

No, mitkä nämä joukkueet ovat tällä hetkellä SM liigassa??

Kalpa on hyvä esimerkki, miten liigan viimeinen nousee muutamalla hyvällä liikkellä liigan keskitason joukkueeksi ja mahdolliseksi semifinaalijoukkueeksi.

Jyp nousu muutama vuosi sitten innokkaan ja osaavan sijoittajan avulla liigan huipulle.

Pelicans nousi samalla tavalla tuhkasta määrätietoisen työn avulla.

Ässät koko ihmeen ja on tässä kohtaa hyvä esimerkki, mitä voi tapahtua kun taivaankappaleet ovat kohdallaan.

Blues on esimerkki toiseen suuntaan eli rahaa oli mutta mitään ei tapahtunut ennen viime kautta. Lukkoa en viitsi mainita.

Miksi esim. Saipa ei voisi kokea vastaavaa nousua seuraavan viiden vuoden aikana??
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
No voi herramunjee, käy tässä debattia sitten kun osanottajilla ei riitä ymmärrys ajatusten ja tosiasioiden analysointiin, siis vielä rautalangasta:

Elämä on kovaa ja aina ei voi voittaa =)

Neljä joukkuetta veke liigasta ->näiden parhaat pelaajat menee niin kovapalkkaisiin sarjoihin, kun agentit saa myytyä, duunarit sijoittuu parhaalla mahdollisella liksalla mihin tahansa eurooppalaiseen liigaan, jossa parhaat tulot+edut (tähti statuksella esim. allsvenskanissa tienaa reilusti enemmän, kun rivimiehenä liigassa).

Ei näin. Jos nämä kaverit mahtuisivat sinne rahakkaimpiin liigoihin, niin miksi he täällä vielä pelaavat. Jos on jotain muita syitä pelata kotimaassa, niin tuskin ne syyt täysin häviäisivät (osittain voivat kyllä hävitä). Todellisuus on se, etteivät nämä pelaajat mahdu Eurooppaan ja jos Suomessa neljä joukkuetta pudotetaan liigasta, niin ei Euroopassa kysyntä yht'äkkiä nouse, imien nämä pelaajat suoraan pois täältä, Euroopalle kun riittää tarjontaa muualtakin. Eli vääntäisitkö sitä rautalankaa vielä vähän enemmän mutkalle, ei meinaan vakuuttanut ainakaan minua vielä.

Jäljelle jää siis rupusimmat ja muualle kelpaamattomat, joten näitäkö jakamalla arvon kirjoittaja nostaa liigan tasoa johonkin suuntaan?

Jos meillä on 14 nelosketjua ja niistä pitää muodostaa 10 nelosketjua, niin kaiketi paskimmat putoisivat kyydistä -> taso nousee. Tai ei ainakaan missään nimessä laske. Todellisuudessa kun Euroopasta vain haaveilevat kolmos ja kakkos ketjun kaverit lisätään tähän yhtälöön, niin useampi nelosketju putoaa mestikseen.

Edelleen, lue ajatuksella tuo ylemmäs kirjoittamani.

Luin, ei vakuuttanut.

Kovanen oli vain yksi esimerkki siitä, että pelaajilla on myös muita motiiveja rahan lisäksi siirtyä muihin maihin pelaamaan. Tässä tapauksessahan mutkat lopulta sitten johtivat hifkiin, mutta tuskin alennettuun hintaan. Edelleen perusteluna: laajemmin (kuin Kovanen) ajateltuna se, että maksukyky pienempien euroopan ja ruotsin alemman sarjatason sarjoilla on sitä luokkaa, että tynkä-liiga ei olisi missään nimessä se, joka kermat päältä kuorii, moni lähtisi pelkästään siksi, että agentit nostattaisivat ulkomaan cv:llä asiakkaansa markkina-arvoa ja haaveeksi jää palkanalennukset.

Pystyn ymmärtämään tämän, mutta edelleen. Niitä pelipaikkoja ei synny lisää sinne Eurooppaan neljän suomalaisjoukkueen tiputtamisella mestikseen. Siellä myös useassa liigassa on jonkin verran ulkomaalaisrajoituksia. Eli sinnekkin siivilöityy kaverit parhaasta päästä ja vaikea uskoa, että pelaaja, joka on ajautunut Suomen neljän heikoimman joukkueen leipiin, olisi tuossa vertailussa kilpailukykyinen. Jos olisi, hän pelaisi jo Euroopassa. Ymmärrätkö mitä ajan takaa?

Edelleen sitä rautalankaa: Minä väitän, että hallien käyttöasteen ja seuran tulojen suhteen se kehitys tässä tapauksessa olisi negatiivinen, kun verrataan niiden neljän poistuneen joukkueen etäkannattajien lipputulokertymää ja sitä lisäystä minkä tuo kuvitteellinen tasonnousu toisi lisää "korkeatasoisemman" sarjan myötä ja koska tuo ensin mainittukaan ei ole kuin lillukanvarsia kokonaisuudessa, tuon tällä esiin koko ajatusrakennelmasi typeryyden, jos on tarkoitus oikein vakavalla naamalla etsiä liigan kilpailukykyä todellisuudessa lisääviä toimia.

No ite oon taloutta opiskellut vain merkonomi tasolle asti, että voi olla, etten siitä kauheasti ymmärrä. Mutta ensinäkin tuo käyttöaste. Ellet sinä omista hallia, niin silloin sinä maksat sen käytöstä. Eikö näin? Silloin sinulle jää taskuun suhteessa enemmän rahaa, kun pudotat kalenteristasi neljä vähiten katsojia tuovan joukkueen pelit. Koska maksat suhteessa ottelupäiviin saman hinnan hallista, mutta keskimäärin saat enemmän tuloja, koska keskimäärin otteluissa käy enemmän porukkaa. (siis kun aikaisemmasta tilanteesta on otettu neljä heikoimmin katsojia vetävää joukkuetta pois). Tässä tilanteessa "kuvitteellinen" tason nousun myötä tulleet mahdolliset lisäkatsojat ovat vielä enemmän lisää kassaan. Tietenkin voidaan sanoa, että jos pelien määrä putoaa, niin kokonais tulot jäävät pienemmiksi, mutta jos ottelu määrä pidetään samana, niin kysyn edelleen siitä loskaisesta marraskuun tiistai illan saipa pelistä joka korvattaisiin "tasokkaammalla" Tps:llä. Miksi tähän otteluun vaivautuisi vähemmän ihmisiä?

Voisi siis jopa todeta, että mikään meidän keskustelussa olleista asioista ei vaikuta paskanvertaa liigan kykyyn kilpailla rahakkaampien sarjojen kanssa, teki ne niin tai näin.

En ole missään vaiheessa väittänyt, että kilpailisimme rahakkaampien sarjojen kanssa. Olen sanonut, että tiivistetään sitä terävintä kärkeä niillä resursseilla (lue pelaajat) mitä meille Euroopan ja Venäjän ryöstökalastuksen jälkeen jää. Eli tehtäisiin sarjasta parempi suhteessa tämän hetkiseen. Elitserienin kanssa on tässä vaiheessa turha kilpailla, mutta se ei tarkoita sitä, että kehitystä ei kannata viedä eteenpäin.

Hitaan junan ero suhteessa nopeaan junaan kasvaa matkan kestäessä (sama reitti, sama lähtöaika). Mutta ero nopean junan ja lähtöaseman välillä kasvaa paljon nopeammin. Ymmärrätkö mitä tässä haluan sanoa?

Ratkaisut löytyy oleellisten asioiden tunnistamisesta ja siitä kiteytyneiden oivallusten jalostamisesta käytännöiksi. Vekslaaminen sisäisesti joukkuemäärillä on älyllisesti samaa luokkaa kun hölmöläisten peitonkutominen.

No kysytään sitten varmaankin se oleellinen kysymys, mitä haluat kysyttävän. Millä sinä tekisit liigamme paremmaksi? Ei tartte päästä elitserienin tasolle, mutta paremmaksi kuin se nyt on.
 

ilman sukkia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Luulin tähän jo kertaalleen vastanneeni. Tasaisempi ja laadukkaampi sarja kiinnostaisi ihmisiä enemmän (ei tarvitse kuin vertailla isojen seurojen keskinäisten otteluiden yleisökeskiarvoja "niiden muiden" otteluiden yleisökeskiarvoihin, niin saa jo jonkinlaisen käsityksen), mikä toisi lisää tuloja (paitsi pääsylippu-, myös sponsori- ja tv-), mikä mahdollistaisi kilpailemisen paremmista pelaajista, mikä nostaisi sarjan tasoa, mikä nostaisi sarjan kiinnostavuutta jne.

Parempaa tuotetta on helpompi myydä. Kymmenen joukkueen liiga olisi parempi tuote. Toki siinä myyntipuolessakin on huimasti parantamista liigaorganisaatiolla ja -seuroilla.
Pudotetaan JYP, Blues, Jokerit ja Lukko/TPS pois niin saadaan helvetin tasainen sarja. Niinhän sitä voisi luulla. Se että pudotetaan tämän hetken 4 viimeistä pois liigasta ei tasoita ensi vuoden liigaa yhtään enemmän kuin satunnaisotannalla valittujen joukkueiden poistaminen.
Montako katsojaa se toisi lisää että vaikkapa KalPa pudotettaisi pois liigasta? Millä sen liigan tasonnousun mittaisi, entäpä kiinnostavuuden?

Jos Jokerit ei omalla kiinnostavuudellaan saa myytyä halliaan täyteen niin pakko kai sitä on jotain keksiä.

Kokeilun vuoksi jokainen joukkue voisi pelata yhden avoimien ovien kotiottelun, katsojat ilmaiseksi sisään. Tuskinpa olisivat kaikki pelit täyteen ahdettuja...rahaan tässä tullaan katsojienkin näkökulmasta, mutta jos ei edes ilmainen kiinnosta niin sitten on keinot vähissä. Siihen ei auta puolen miljoonan budjetin nostot...
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
No, mitkä nämä joukkueet ovat tällä hetkellä SM liigassa??
SaiPa, KalPa ja Ässät heti ensimmäisinä, ellei sitten joku hullu syydä rahaa vallan mahdottomia määriä johonkin näistä seuroista. TPS on valitettavasti se neljäs, jonka en näe ihan heti nykyisestä lamastaan nousevan.

Ässien ihmehopea oli ainutlaatuinen saavutus, jonka merkitystä en mitenkään halua vähätellä. Minusta yhden pikkuseuran yllättävä finaalipaikka kerran kahdessakymmenessä vuodessa ei ole hyvä perustelu neljäntoista joukkueen liigalle.

Minusta se on ihan hyvä argumentti, että maantieteellisesti kattava sarja on suomalaisen jääkiekkoilun tulevaisuuden kannalta kokonaisedullinen. Silti väitän, että elinkelpoinen kakkossarjataso olisi parempi tapa pitää huolta siitä, ettei jääkiekko keskity vain suuriin kaupunkeihin.

Enkä minä halua mitään suljettua liigaa, jossa samat joukkueet pelaavat vuodesta toiseen. Mikään ei estä esimerkiksi SaiPaa tekemästä "jyppejä", vaikka se joutuisikin hakemaan nousuunsa vauhtia kakkossarjasta. Minun visiossani tuon kakkossarjan taso olisi sen verran kova, että sekin houkuttelisi paikallista sponsorirahaa ihan mukavasti. Nykyinen Mestis on vitsi.

Toisaalta jos jo nyt stadin paikallisiin ei väki jaksa innostua, kuinka kauan ne "tasokkaamman" jääkiekon ystävät jaksavat kerrasta toiseen niitä samoja joukkueita mennä katsomaan vailla vaihtelua? Sori, en osta.
"Ei jaksa innostua" on aika mielenkiintoinen väite. Osa faneista on toki valittanut, että tunnetaso laskee, kun pelejä on liikaa, mutta kyllä nuo ovat suurta yleisöä kiinnostaneet.

Viime kaudella paikallisia pelattiin Helsingissä neljä per halli. Jokerit veti omiin kotiotteluihinsa keskimäärin 11057 katsojaa, IFK omiinsa 7885. Keskiarvo olisi vieläkin komeampi, jos IFK:n hallin kapasiteetti ei olisi loppunut kesken kahdesti. Tämä siis siitäkin huolimatta, että sarjaohjelma oli paikallispelien osalta täysin järjetön. Tällä kaudellahan Jokerit ja IFK pelaavat vastakkain vain viidesti, mikä saattaa olla urheilullisesti järkevämpää. Taloudellisesti se on järjettömän vähän.

Kärpät muuten veti myös Hjalliin kaksi kertaa yli 10 000 henkeä, Blues myös. Pidemmältä ajalta en jaksa näitä nyt kaivella, kotona muistaakseni olisi siististi taulukoituna...
 
Viimeksi muokattu:

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Se se onkin paras muisti se, mikä omiaan muistelee. Jokerit on pelannut ykkösdivisioonaa historiansa aikana kahden kauden ajan: 1987-1989.
Mitä? Oliko koko 70-luvunkin liigassa? No, pahoittelen erhettä ja toiveajattelua.
 

Snaipperi #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flames, Leijonat&Team Canada
No siis kuvitelkaa, jos esim SaiPa ja HPK ja pari muuta ei olisi liigassa. Niidenkin pelaajat jakaantuisivat niille kymmenelle joukkueelle. Jos on X määrä pelaajia joka jakaantuu tulevaisuudessa pienemmälle määrälle niin joukkueiden taso nousee. Jos ne jätkät jäisikin aina suurseuraan, jotka menevät landelle pelaamaan.

Tai enemmänkin pitää miettiä sitä Pohjolan liigaa. Ne jotka ei sinne mahdu niin taistelisivat kansallisesti mestaruudesta, ei se tuotteen tason lasku haittaa, suomalaisia kiinnostaa mestaruudet ei miten kova taso on. Jos Ässät voittaa Suomen mestaruuden uudessa SM-sarjassa niin samallalailla ne tuularit riehuu mestaruusjuhlissa, vaikka liigassa ei olisikaan Jokereita tai IFK:ta.

Kyllä voin kuvitella miten Pohjolan liigassa pelaavat suurimmat ja parhaimmat. Tiukkaa Suomi vs Ruotsi ja Stadi vs Lande asetelmaa. Ensin tiukka ottelu Färjestadia vastaan, jossa Jörgen Jönssonia nostellaan seinälle ja parin päivän päästä Oulussa tiukka taistelu Pohjosen "poroja" vastaan. Samalla tavalla Kärpätkin syttyisivät taistelemaan Frölundoja vastaan ja tulemaan Stadiin Jokereita vastaan. Ei tulisi myöskään mitään välikauden krapuloita, kun menestys olisi vaikeampaa, ja sitten kun kultaa tulisi niin tuntuisikin joltain. Ensin pellehatut kumoon, samoin Oulun landet pitkissä kalsareissaan ja finaalissa hurrit nuriin ja nähdä jonkun pisamapäisen hurrin vittuuntunut katse.
 

Halmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
maajoukkue
No ite oon taloutta opiskellut vain merkonomi tasolle asti, että voi olla, etten siitä kauheasti ymmärrä.
Ei millään pahalla, mutta lisäopiskelu voisi tehdä hyvää.

Sinun kirjoituksistasi saa sen käsityksen, että pelaajien palkat laskee kun liiga pienenee. Ei se niin vaan mene. Suomalaisia on jo nyt parisataa ulkomailla, osa paremman liigan ja osa paremman rahan perässä.
Jos liigasta katoaa pelaajapaikkoja sellaiset 100-120 kuten sinun visiossasi tapahtuisi, niin ei ne pelaajat lopeta tai mene liigajoukkueisiin puoli-ilmaiseksi vitos- ja kutoskenttiin sekä nelosmaalivahdeiksi. Ne menee sinne missä ammattia saa harjoittaa.

Lisäksi tuo hallien käyttöaste-asia. Jos ajat vahvasti neljää joukkuetta mestikseen ja uskot niiden olevan silti taloudellisesti vahvoja, niin mieti uudestaan. Mikä olisi HIFK:n hallin käyttöaste Mestiksessä?

Ja jos mietit taloudellisesti vahvoja seuroja, niin Veikkaajan mukaan kaksi parasta tuotollisesti olivat Kärpät ja Ässät. Urheilullisesti eri kastia, mutta taloudellisesti kolmen viime kauden aikana on tullut yhteensä toista miljoonaa voittoa. Tai jäiköhän Ässät juuri alle miljoonan viime kauden pienen tappion ansiosta. Kuitenkin.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Hjokerit, Pelicans (jo pelkän nimensä takia), JYP ja suurin HMV ikinä, Kökkö-Espoo, saisi lähteä pelaamaan Luxemburgin liigaa.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Ei millään pahalla, mutta lisäopiskelu voisi tehdä hyvää.

No hyvä näin. Opetat minulle varmaan sitten perusteluineen, missä kohtaa mulla menee väärin ja miksi.

Sinun kirjoituksistasi saa sen käsityksen, että pelaajien palkat laskee kun liiga pienenee. Ei se niin vaan mene.

Ei se niin vaan mene? ei valitettavasti riitä perusteluksi.

Suomalaisia on jo nyt parisataa ulkomailla, osa paremman liigan ja osa paremman rahan perässä. Jos liigasta katoaa pelaajapaikkoja sellaiset 100-120 kuten sinun visiossasi tapahtuisi, niin ei ne pelaajat lopeta tai mene liigajoukkueisiin puoli-ilmaiseksi vitos- ja kutoskenttiin sekä nelosmaalivahdeiksi. Ne menee sinne missä ammattia saa harjoittaa.

Toteamus, että suomalaisia pelaa jo nyt ulkomailla, niin mitä sitten? Jotkut eivät ole sinne syystä tai toisesta kelvanneet. Miksi yht'äkkiä kelpaa kun suomesta häviää se 100-120 pelipaikkaa? Perusteluita! Ei Suomessa tehty pelipaikkojen vähennys automaattisesti luo lisää pelipaikkoja Eurooppaan. Miten tää voi olla niin vaikeata ymmärtää.

Eivätkä puoli-ilmaiseksi ole tulossa, mutta realistisempaan hintaan. Ja se hintojen lasku perustuu juuri nimenomaan siihen, ettei pelaajat lopeta, jolloin markkinoilla on ylitarjontaa, niistä pelaajista, jotka eivät Eurooppaan mahdu.

Ja lopettakaa nyt se ikuinen "euroopassa maksetaan enemmän" höpinä. Olen kokoajan puhunut Suomeen jäävistä pelaajista, jotka eivät saa pelipaikkaa noista rahakkaammista liigoista. Miten vaikeata tämä on ymmärtää?

Lisäksi tuo hallien käyttöaste-asia. Jos ajat vahvasti neljää joukkuetta mestikseen ja uskot niiden olevan silti taloudellisesti vahvoja, niin mieti uudestaan. Mikä olisi HIFK:n hallin käyttöaste Mestiksessä?

Taloudellisesti vahvoja uudessa toiminta ympäristössään. Myös realistisemmalla pohjalla, kun vähästä potentiaalista ei tarvi kauhealla riskillä ottaa enemmän irti, kuin pitkällä tähtäimellä voidaan realistisesti saada.

Ja jos mietit taloudellisesti vahvoja seuroja, niin Veikkaajan mukaan kaksi parasta tuotollisesti olivat Kärpät ja Ässät. Urheilullisesti eri kastia, mutta taloudellisesti kolmen viime kauden aikana on tullut yhteensä toista miljoonaa voittoa. Tai jäiköhän Ässät juuri alle miljoonan viime kauden pienen tappion ansiosta. Kuitenkin.

Otetaan sitten käsite taloudellisen potentiaalin joukkueet. Myönnät varmaan, että Hifkillä mahdollisista tappioistaan huolimatta on suurempi taloudellinen potentiaali kuin ässillä? Vai meneekö tääkin mulla väärin? Anna ihmeessä tuki opetusta taloudesta. Ei oppi ojaan kaada, joten mielelläni opin asiasta jotain uutta (jos se tosiaan on hyvin perusteltua).
 

Halmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
maajoukkue
Otetaan sitten käsite taloudellisen potentiaalin joukkueet. Myönnät varmaan, että Hifkillä mahdollisista tappioistaan huolimatta on suurempi taloudellinen potentiaali kuin ässillä? Vai meneekö tääkin mulla väärin?
Nyt en ehdi enempää mutta lupaan palata asiaan.

HIFKin taloudellinen tila on luettavissa tilinpäätöksestä. Samoin Ässien.
HIFKillä on potentiaali kasvattaa talous sellaisiin lukemiin mihin Ässät ei pystyisi. Mutta niin se HIFK tekee tappiota, viime kaudellakin 700 tonnia. Siihen ei Ässät pystyisi ilman vakavia ongelmia.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Kyllähän SM-liigan rappiosta kertoo jotain se, että esimerkiksi Ässien rosterilla joku organisaatio kehtaa edes lähteä kauteen - saati sitten se, että ne vielä ovat muutaman pelin voittaneet. Mielestäni tämä tilanne on häpeäksi koko liigalle ja toimii kyllä tietynlaisena herättäjänä. Suomessa ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi suomalaisia liigatason arvoisia pelaajia 14 joukkueen sarjaan. Mikäli joukkueita olisi esimerkiksi se 10, olisi ihan sama, onko siellä Ässät ja Saipa vai ketkä mukana, näihin 10 joukkueeseen olisi silloin oikeasti imua muillakin kuin muiden ylijäämäpelaajilla, Mestiksen joukkueet sitten täydentäisivät joukkueitaan näillä ylijäämillä, jotka nykyisin viilettävät liigassa. Se, että sarja on tasainen, ei ole mikään mittari siitä, kuinka kova sarja oikeasti on.

Ideaalitilanne olisi se, jossa SM-liiga olisi sen verran kovatasoinen, että esimerkiksi Bluesin viime kauden loukkaantumissuman paikkaaminen omilla A- ja B-junioreilla ei olisi edes melkein mahdollista ilman, että se merkittävästi näkyy menestyksessä. Mestiksen pitäisi olla tarpeeksi kovatasoinen sarja, että siellä pystyy pelaamaan täysin ammattimaisesti ja kehittymään pelaajana liigatasolle (vrt AHL-> NHL). Tällä hetkellä liigan neloskentän A-junnuikäiset karvakorvat käy veivaamassa Mestiksessa piste/peli tahdilla, mikä on häpeällistä Mestikselle. Samoin Mestiksen vakiojyrät kokeilevat liigassa, mutta muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta sieltä ei ole ketään noussut liigaan merkittävään rooliin.

Ja jos nyt haluatte ottaa tämän provona, ottakaa. Miettikää kuitenkin hetki sitä, onko tässä ehkä jotain punaista lankaa takana, en todellakaan halua provota ketään provoamisen vuoksi. Kuitenkin tässä olisi nyt oikeasti aika lähteä kehittämään suomalaista kiekkoa suomalaisten eduksi. Pitkällä tähtäimellä tämä olisi kaikkien etu, Suomessa olisi oikeasti kaksi sarjaa, joiden välillä olisi oikeasti kilpailua. Tämä toisi myös kilpailua pelaajien välille - jos liigapaikkoja on vähemmän, se pakottaisi liigassa pelaamaan haluavat pelaajat tekemään entistä kovemmin töitä -> pelaajien taitotaso kasvaa -> liigan taso nousee.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Tämä on kyllä yksi hienoimmista ketjuista vähään aikaan. Toverillista aukomista ja silti samaan aikaan ihan hyviä näkökulmia... :D
 

Halmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
maajoukkue
Tällä hetkellä liigan neloskentän A-junnuikäiset karvakorvat käy veivaamassa Mestiksessa piste/peli tahdilla, mikä on häpeällistä Mestikselle.
Jos näin ei olisi, se olisi häpeällistä juniorituotannolle. Jos heistä ei olisi edes kakkostasolle pelaamaan, niin miten voisi kuvitella ykköstasolle puhumattakaan maajoukkueesta, ja NHL olisi ikuisesti sula mahdottomuus.
 

ilman sukkia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
näihin 10 joukkueeseen olisi silloin oikeasti imua muillakin kuin muiden ylijäämäpelaajilla..

Ideaalitilanne olisi se, jossa SM-liiga olisi sen verran kovatasoinen, että esimerkiksi Bluesin viime kauden loukkaantumissuman paikkaaminen omilla A- ja B-junioreilla ei olisi edes melkein mahdollista ilman, että se merkittävästi näkyy menestyksessä. Mestiksen pitäisi olla tarpeeksi kovatasoinen sarja, että siellä pystyy pelaamaan täysin ammattimaisesti ja kehittymään pelaajana liigatasolle (vrt AHL-> NHL). Tällä hetkellä liigan neloskentän A-junnuikäiset karvakorvat käy veivaamassa Mestiksessa piste/peli tahdilla, mikä on häpeällistä Mestikselle.
Mitä helvetin imua 10 joukkueeseen on enemmän kuin nykyiseen 14? Mistä tämä imu tulee? Näistä neljän joukkueen ykköskentistä kymmenen jäävän joukkueen neloskenttiä täyttämään? Killeriäkin kiinnostaa...

Kyllä rapakon taaksekkin nostetaan junnuikäisiä kavereita ylös asti kokeilemaan. Lahjakkaimmat pärjää ja kehittyy.

Miksi mestikselle on häpeällistä että nuoret hyvin luistelevat ja käsistään taitavat kaverit nakuttavat vanhoja liigajyriä enemmän pisteitä?
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Toteamus, että suomalaisia pelaa jo nyt ulkomailla, niin mitä sitten? Jotkut eivät ole sinne syystä tai toisesta kelvanneet. Miksi yht'äkkiä kelpaa kun suomesta häviää se 100-120 pelipaikkaa? Perusteluita! Ei Suomessa tehty pelipaikkojen vähennys automaattisesti luo lisää pelipaikkoja Eurooppaan. Miten tää voi olla niin vaikeata ymmärtää.

Eivätkä puoli-ilmaiseksi ole tulossa, mutta realistisempaan hintaan. Ja se hintojen lasku perustuu juuri nimenomaan siihen, ettei pelaajat lopeta, jolloin markkinoilla on ylitarjontaa, niistä pelaajista, jotka eivät Eurooppaan mahdu.

Meinaatko tosissasi, että esim. Eaves, Lammassaari, Brückler, Heikkinen, Petrell, Kuhta, Viitaluoma, Mäenpää, Laamanen, Platt, Tukio, Toivonen, Lahti, Kauppinen, Riksman, Immonen, Pihlman, Malmivaara, Sahlstedt, Kiiskinen, Timonen, Kuusela, Koivisto, Viuhkola, Laaksonen, Haataja, Vehanen, Santavuori, Jantunen, Forsström, J.A.Immonen, Toporowski, I.Tarkki, Enlund, Lehterä, Koskela, Johnson, Berg, Kiprusoff, Kivenmäki, Salminen tai Kilpeläinen eivät kelpaisi Euroopan sarjoihin (otin joka joukkueesta kolme ekaa, jotka tulivat mieleen)?

Allsvenskaniin ainakin luulisi mahtuvan, kun siellä nyt kiekkoilee mm. Juha Alen, Jarno Honkonen, Antti Bruun, Ossipekka Lehtonen ja Ville-Vesa Vainiola. Tällä kaudella Lukossa ylimääräisen hyökkääjän rooliin jämähtänyt Niklas Fogström teki siellä viime kaudella sentään puoli pistettä per peli.

Elitserienissä lätkyttelevät Juuso Hietanen, Mikko Kurvinen, Teemu Elomo, Kimmo Lotvonen, Jere Myllyniemi, Ville Snellman ja Marco Tuokko ovat myös pelaajia, jotka mahtuvat ruotsalaiseen kadehdittavan tasokkaaseen sarjaan. Ei sinne enää jämä sm-liigapelureita millään mahdu.

Ei kyse ole siitä, etteikö nämä pudotettavista joukkueista jäljelle jäävät kelpaisi Euroopan sarjoihin. Takuuvarmasti kelpaavat, ja hyvällä rahalla menevät vielä. Ei tämä nykyinen sarja niin paska ole tasoltaan, mitä monet haluavat uskoa. Minun mielestäni tämä on yhtä tasokas sarja kuin joku ruotsalaisten Elitserienkin, ellei tasokkaampi. Tosipeleissä niitä on ainakin pistetty kovin usein turpaan EHT:lla ja tässä CHL:aa edeltäneessä turnauksessa. Vaikka eihän ne muut tietenkään koskaan tosissaan yritä.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
landelle

tuularit

Stadi vs Lande

Pohjosen "poroja"

Ei tulisi myöskään mitään välikauden krapuloita, kun menestys olisi vaikeampaa, ja sitten kun kultaa tulisi niin tuntuisikin joltain.
Oli kyllä yksi parhaimmista viesteistä ikinä. Loppu oli vielä oikein pakko boldata. Menestykseen turtuneelle kuopiolaiselle stadilaiselle välikauden krapuloita lieventävä Pohjolan liiga on sallittava. Silloin kestäisi varmaan hetken poroja, landeja ja tuulareita.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Meinaatko tosissasi, että esim. Eaves, Lammassaari, Brückler, Heikkinen, Petrell, Kuhta, Viitaluoma, Mäenpää, Laamanen, Platt, Tukio, Toivonen, Lahti, Kauppinen, Riksman, Immonen, Pihlman, Malmivaara, Sahlstedt, Kiiskinen, Timonen, Kuusela, Koivisto, Viuhkola, Laaksonen, Haataja, Vehanen, Santavuori, Jantunen, Forsström, J.A.Immonen, Toporowski, I.Tarkki, Enlund, Lehterä, Koskela, Johnson, Berg, Kiprusoff, Kivenmäki, Salminen tai Kilpeläinen eivät kelpaisi Euroopan sarjoihin (otin joka joukkueesta kolme ekaa, jotka tulivat mieleen)?

No siis ihan alkuun voitaisiin lähteä ihan yksinkertaisista asioista. Eli mahtua ja kelvata eivät ole synonyymejä keskenään. Tästä voidaan kait olla samaa mieltä? Jostain syystä (oli se sitten raha, paikka tai mikä tahansa muu syy) niin nämä pelaajat eivät ole mahtuneet Eurooppaan, vaikka voisivat sinne kelvata. Näin tulee olemaan myös sen jälkeen, kun neljä joukkuetta pudotettaisiin mestikseen. Tämä muunmuassa siksi, ettei Euroopassa synny neljää joukkueellista työpaikkoja suomalaisille kiekkoilijoille heti kun Suomesta pudotetaan neljä joukkuetta alemmalle tasolle. Vai häviääkö muiden suomalaisjoukkueiden palkanmaksu kyky ja kiinnostavuus täysin uudessa tilanteessa?

Allsvenskaniin ainakin luulisi mahtuvan, kun siellä nyt kiekkoilee mm. Juha Alen, Jarno Honkonen, Antti Bruun, Ossipekka Lehtonen ja Ville-Vesa Vainiola. Tällä kaudella Lukossa ylimääräisen hyökkääjän rooliin jämähtänyt Niklas Fogström teki siellä viime kaudella sentään puoli pistettä per peli.

Näin tosiaan luulisi, jostain syystä kaverit eivät kuitenkaan siellä pelaa. Ei allsvenskanin joukkueillakaan ole niin paljon rahaa, että voivat palkata suomesta ylijäävät pelaajat tuosta vaan ja vaikka näin tekisivät, niin sieltäkin silloin jää toisia pelaajia yli.

Elitserienissä lätkyttelevät Juuso Hietanen, Mikko Kurvinen, Teemu Elomo, Kimmo Lotvonen, Jere Myllyniemi, Ville Snellman ja Marco Tuokko ovat myös pelaajia, jotka mahtuvat ruotsalaiseen kadehdittavan tasokkaaseen sarjaan. Ei sinne enää jämä sm-liigapelureita millään mahdu.

No niinkuin todellisuus tänä päivänä kertoo, niin ei näytä mahtuvan, kun eivät siellä pelaa.

Ei kyse ole siitä, etteikö nämä pudotettavista joukkueista jäljelle jäävät kelpaisi Euroopan sarjoihin.

Niin, niinkuin tuolla ylhäällä kerroin, kelvata ja mahtua on kaksi eri asiaa.

Takuuvarmasti kelpaavat, ja hyvällä rahalla menevät vielä.

Ei taida mennä, muuten olisivat siellä jo. Tai no, mitäs minä tästä tiedän.

Ei tämä nykyinen sarja niin paska ole tasoltaan, mitä monet haluavat uskoa. Minun mielestäni tämä on yhtä tasokas sarja kuin joku ruotsalaisten Elitserienkin, ellei tasokkaampi.

Jahas, no eihän meillä sitten mitään hätää ole. =) Lopetetaan kaikki keskustelu mahdollisesta kehityksestä, kun ollaan niin tasokas liiga.

Tosipeleissä niitä on ainakin pistetty kovin usein turpaan EHT:lla ja tässä CHL:aa edeltäneessä turnauksessa. Vaikka eihän ne muut tietenkään koskaan tosissaan yritä.

CHL:n edeltäjä on kauan sitten kuopattu, siihen aikaan oltiin verrattain paljon kovempi liiga kuin nykyään. Ja EHT on todellakin hyvä työkalu mitata meidän liigaa =) Varsinkin kun siellä voi esiintyä myös muualla Euroopassa pelaavia pelaajia.
 

Snaipperi #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flames, Leijonat&Team Canada
Oli kyllä yksi parhaimmista viesteistä ikinä. Loppu oli vielä oikein pakko boldata. Menestykseen turtuneelle kuopiolaiselle stadilaiselle välikauden krapuloita lieventävä Pohjolan liiga on sallittava. Silloin kestäisi varmaan hetken poroja, landeja ja tuulareita.

No lähinnä tuolla menestyskrapulalla tarkoitin Kärppiä. Kieltämättä huonosti ilmaistu. Ja jos tuntisit jotain minun henkilöhistoriasta niin et olisi välttämättä heittänyt tuota kulahtanutta savolainen stadilainen ilmaisua.

Mutta mikä hitto siinä on, että jos Stadin joukkueen johto ja iso osa faneista haluaa toiseen liigaan, niin maakuntajengien esim HPK:n fanit siihen älähtää. Se on meidän asia mennä sinne, jos mennään. En usko, että suomalainen jääkiekko selviäisi siitä ja kiinnostavuus nousisi.

Urheilukin on bisnestä ja uskon, että laskussa oleva IFK:n yleisömäärä nousisi, jos vastassa olisi ruotsalaisia huippujoukkueita ja liigaa markkinoitaisiin hyvin tällaisilla sloganeilla Ruotsi vs Suomi jne. Kieltämättä olen itsekäs, minua ei kiinnosta miten tässä pelissä esim SaiPalle tai HPK:lle kävisi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös