Voihan nenä, joudun jo toistamiseen tarkentamaan tässä esittämääni olettamusta (tosin eri keskustelussa). Tarkoitin siis alleviivatusti Suomeen jääviä pelaajia. Eli niitä, jotka eivät ole allsvenskaniin sun muihin kehittyviin kiekkokulttuureihin kelvanneet.
No voi herramunjee, käy tässä debattia sitten kun osanottajilla ei riitä ymmärrys ajatusten ja tosiasioiden analysointiin, siis vielä rautalangasta:
Neljä joukkuetta veke liigasta ->näiden
parhaat pelaajat menee niin kovapalkkaisiin sarjoihin, kun agentit saa myytyä,
duunarit sijoittuu parhaalla mahdollisella liksalla mihin tahansa eurooppalaiseen liigaan, jossa parhaat tulot+edut (tähti statuksella esim. allsvenskanissa tienaa reilusti enemmän, kun rivimiehenä liigassa).
Jäljelle jää siis rupusimmat ja muualle kelpaamattomat, joten näitäkö jakamalla arvon kirjoittaja nostaa liigan tasoa johonkin suuntaan?
Jos tää tulevaisuuden Kovanen ei kelpaa Eurooppaan, niin silloin on (jos uraa haluaa jatkaa) pelipaikkaa haettava Suomesta ja siinä kohtaa 10 joukkuetta 14 sijaan luo suurempaa kilpailua pelipaikoista ja sen myötä vaikuttaa hintaan laskevasti. Näin ainakin itse näkisin. Jos näin ei ole, niin voitko perustella miksi ei? Ja siis kyse on tosiaan Suomeen jäävistä pelaajista, eli kehittyvät kiekkokulttuurit eivät kelpaa perusteluksi.
Edelleen, lue ajatuksella tuo ylemmäs kirjoittamani. Kovanen oli vain yksi esimerkki siitä, että pelaajilla on myös
muita motiiveja rahan lisäksi siirtyä muihin maihin pelaamaan. Tässä tapauksessahan mutkat lopulta sitten johtivat hifkiin, mutta tuskin alennettuun hintaan. Edelleen perusteluna: laajemmin (kuin Kovanen) ajateltuna se, että maksukyky pienempien euroopan ja ruotsin alemman sarjatason sarjoilla on sitä luokkaa, että tynkä-liiga ei olisi missään nimessä se, joka kermat päältä kuorii, moni lähtisi pelkästään siksi, että agentit nostattaisivat ulkomaan cv:llä asiakkaansa markkina-arvoa ja haaveeksi jää palkanalennukset.
No nyt muotoilusi on varmaan mennyt vähän väärin. Eli miksi muutama parempi pelaaja ja "kuvitteellinen" tason nousu toisi lehtereille edes saman määrän katsojia? Miksi ei? Eihän katsojaluvut lähde laskuun, jos saadaan pari parempaa pelaajaa. Hyvin todennäköisesti pysyisi samassa tai jopa voisi hieman nousta. Mutta logiikkaa, jossa katsojamäärät ottelussa laskisi sen parin paremman pelaajan takia on todella outo.
Ja kyllähän kaiken järjen mukaan ifk:n näkökulmasta hallin käyttöaste nousee, jos neljä vähiten katsojia imevää joukkuetta otetaan kalenterista pois.
Kokonaiskatsoja määrä voi olla toinen asia. Mutta jos otetaan esimerkiksi vaikka Saipa peli loskaisena marraskuun tiistaina, miksi tuona tiistaina hallille lähtisi vähemmän ihmisiä, jos ifk:lla olisi pari parempaa pelaajaa ja vastassa olisi vaikka Tps, jolla olisi kanssa ne pari parempaa pelaajaa?
Edelleen sitä rautalankaa: Minä väitän, että hallien käyttöasteen ja seuran tulojen suhteen se kehitys tässä tapauksessa olisi negatiivinen, kun verrataan niiden neljän poistuneen joukkueen etäkannattajien lipputulokertymää ja sitä lisäystä minkä tuo kuvitteellinen tasonnousu toisi lisää "korkeatasoisemman" sarjan myötä ja koska tuo ensin mainittukaan ei ole kuin lillukanvarsia kokonaisuudessa, tuon tällä esiin koko ajatusrakennelmasi typeryyden, jos on tarkoitus oikein vakavalla naamalla etsiä liigan kilpailukykyä todellisuudessa lisääviä toimia.
Voisi siis jopa todeta, että mikään meidän keskustelussa olleista asioista ei vaikuta paskanvertaa liigan kykyyn kilpailla rahakkaampien sarjojen kanssa, teki ne niin tai näin. Ratkaisut löytyy oleellisten asioiden tunnistamisesta ja siitä kiteytyneiden oivallusten jalostamisesta käytännöiksi. Vekslaaminen sisäisesti joukkuemäärillä on älyllisesti samaa luokkaa kun hölmöläisten peitonkutominen.