Mitä tänään syötäisiin?

  • 381 356
  • 3 375

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Synttäreille pitäisi lähteä syömään synttäriruokia, mitä sitten lienevätkään? Jos juhlakalu itse saisi valita, tarjolla olisi vain vauvanruokaa, Pilttiä ja sen semmoista...
Kotona illemmalla täytynee tehdä jotakin kanaa lisukkeineen.
 
Uuniastiaan meni: 700 grammaa kanan paistileikettä, ruokakermaa, kanafondi, anananananas paloja reilusti, vielä reilummin aurajuustomurua. Siellä ne nyt lepäilee hyvän tovin @200c, kylkeen keitän perunaa ja porkkanaa kun niitä on.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Kasvispataa tein ekaa kertaa.

Selleriä, porkkanaa, palsternakkaa, sipulia (toki myös valko), tomaattimurskaa, spagettia. Linssit jätin pois, ne ei kuulu mun ruokavalioon. Chiliä, basilikaa ja mustapippuria.

Jestas tuli hyvää. Teen toistekin.
 
Viimeksi muokattu:

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Robert Helenius sanoi jossain että vetää kilon lihaa päivässä. Pitäiskö munkin ruveta nyrkkeilijäksi. Johonkin höyhensarjaan kun 600 grammaa vaan vedin.
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Kohta syön eilen tekemiäni sämpylöitä ja karjalanpaistia.


Herättyäni voisin kuvitella, että pizza on kohtuu korkealla listalla. I. Assume. Slow and steady gets your steady voisi olla huomisen hommia.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Äsken tein hyvää ja maukasta kasvispataa. Ohjeessa sanottiin että pitää pistää pataan kikherneitä ja papuja mutta korvasin nämä kihtirajoitusten vuoksi lanttu- ja kesäkurpitsakuutioilla. Muuten tuohon tuli porkkanaa, sipulia ja tomaattimurskaa.

Oli hyvää vaikka maustoinkin osin ruoanlaitossani harvemmin käyttämilläni mausteilla eli muun muassa kardemummalla ja juustokuminalla.
 

WarWas

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÅIFK. Kaikki Fin maajoukkueet. 99+
Kävin eile taas etnisessä kaupassa ja siellä tuorelihatiskiltä tuli pikkiriikkinen palanen karitsan niskaa. Jos siitä lihakeiton liemi sitku jaksaa tehdä.
Eniten ihmetytti, että siellä on kans vasikkaa, en varmaan ikinä ole nähnyt vasikan lihaa muussa kuin kuolleessa vasikassa, hintakin oli halvimmissa osissa vajaa 20€/kg, karitsan niska oli 8€/kg.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Lohimedaljonkeja hyvällä kermaviilikastikkeella, jossa on piparjuurta hienoksi raastettuna, limen kuorta ja mehua. Lisukkeena vihreää salaattia ja kotitekoisia sämpylöitä.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Tiistaina tein uunissa 5 tunnin haudutuksella hirvisärää. Eilen loppui alusnaatit (käytän perunan lisäksi punajuurta) mutta ylikypsää hirveä jäi vielä reilusti niin nyt rääppeistä lämmitettynä tuommoinen nepalilaisella currytahnalla maustettu oikein lämmin ohrasuurimo-hirvi-hapankaalimuhju. Maistuu parin tunnin pakkasmarssin jälkeen oikein hyvin.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Sushia. Hain Konalan S-Marketin Itsudemosta, joka ei ole ehkä se katu-uskottavin paikka, mutta saa luvan kelvata nyt. Ainakin tonnikala nigiri toimii ihan hyvin.

Maan parhaat sushithan löytyvät kuulemma Järvenpään CM:stä. Kerran-pari olen hakenut sieltä, ihan hyviä olivat kyllä.

Silti olen eri mieltä: maan parhaat sushit löytyvät Konalan Takumista. Todella laadukas ravintola muutenkin.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Näin pakkaspäivän kunniaksi lämmitettiin leivinuunia. Sinne meni lohta ja lohkoperunoita sekä ruispuolukkapuuroa. Ruuat alkaa olla kohta valmiita mutta puuro saa muhia vielä varmaan pari tuntia.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Leivinuunia lämmitettiin jo lauantaina pidemmän kaavan mukaan, kun oli eka kerta tälle talvelle. Pakkanen kiristyi eiliseksi jo turhankin kovaksi, -25°C, joten uunin lämpö tuli kyllä ihan tarpeeseen. Nyt aamulla uuniin meni sitten ohrasuurimopuuro hautumaan reippaaseen sataan asteeseen muutamaksi tunniksi - päiväruoka siinä...
Täksi illaksi lämmitän vielä takkaa hieman, jossa grillaan naudan ulkofileepihvejä ritilällä. Pihvin päälle joku piparjuuri-maustevoi ja lisukkeeksi ainakin salaattia sekä keitettyä kukkakaalta hunajalla maustettuna.
Siinäpä meidän itsenäisyyspäiväillan menu...
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Poron paistia punaviinikastikkeella, lohkoperunat, paistettua tattia ja kukkakaalipyree sekä kylmäsavulohta. Jälkiruoaksi lakkajuustokakku. Koffin Porter piti ottaa jälkijuomaksi, mutta en tiedä, viitsisikö tuota enää korkata, kun tuli ähky ja makaan tässä sohvalla jo kolmatta tuntia.
 

Glove

Jäsen
Piti käydä kaupassa, mutta unohtui kun puhuin kaverin kanssa kotimatkalla puhelimessa. Toki handsfreellä. Kaappia tongittuani lopputuloksena oli modattu nistipata. Jauhelihan tilalla purkillinen sikanautasäilykettä.
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Sen jälkeen kun viimeiset oman pihan perunat tuli syötyä, niin ei ole meillä ollut keitinpottuja. Tänään sitten oli. Seuranaan savustettuna kirjolohta, uunijuureksia ja hollandaise kastiketta.

Olipahan hyvää!
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Sushia syön taas. Alkaa olla yhtä tavallista kuin jauhelihakastike joskus lapsena.
 

DTremens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
Kuiva-ainekaapin ja pakastimen antimilla meni tällä kertaa kokkailu, nötkötti-perunamuusilaatikko oli tuloksena ja ihan hyvää tuli. Makua tuomassa sipuli, valkosipuli, persilja, paprika ja lemon drop.
 

Con Tsales

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Huuhkajat, Ahveniston ampumahiihtäjät
Peuran jauhelihaa, kunnon pekonia, sipulia, valkosipulia, porkkanaa, varsiselleriä, pari purkkia Muttia ja muutama desi punkkua, mustapippuria ja suolaa. Keittelin nelisen tuntia ja tarjosin pastan kanssa. Maistui hyvin, kiitos.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Tänään syön Moskovan pataa, tuolla se vielä tunnin verran muhii.
Tosin syön sitä huomennakin, sen verran runsaasti tuli taas.

Eipä huomenna tarvitse sitten funtsia ”mitä tänään syötäisiin?”
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Tein tänään porkkanalaatikkoa ja porkkanakakkua. Meillä on taas säkillinen (5 kg) porkkanoita jotka mies osti työkaverinsa kautta halvalla. Porkkanaruokaa syntyy taas vähän aikaa runsaasti.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Tänään syötiin loput "patenttisalaatistani".
Tonnikalasalaatti:
ainekset:
2 dl pitkäjyväistä riisiä
6 kananmunaa
1 kerä jäävuorisalaattia
1-2 tölkkiä tonnikalapaloja öljyssä
1 tölkki säilöttyjä herkkusieniä (miel. kokonaisia)
1 tölkki säilykeherneitä (tai pussi pakastettuja)
1 tölkki säilykemaissia (tai pussi pakastettuja)
1 rasia miniluumutomaatteja
1 pullo Thousand Island -salaattikastiketta

Valmistus:
Keitä 2 dl pitkäjyväistä riisiä, jäähdytä.
Keitä 6 kananmunaa kovaksi, jäähdytä.
Valuta herkkusienet.
Valuta tai sulata herneet ja maissi.
Sekoita jäähtynyt riisi ja tonnikala isohkossa kulhossa. Yhden tonnikalapurkin öljy mukaan.
Lisää neljään osaan leikatut munat, sekoita.
Lisää valutetut/sulatetut sienet, herneet ja maissi, sekoita.
Silppua tai revi jäävuorisalaatti seokseen, sekoita.
Lisää halkaistut miniluumutomaatit, sekoita
Kaada salaattikastike kaiken päälle, kääntele sen verran, että sekoittuu.
Anna vetäytyä viileässä muutama tunti.
Salaatti on ruokaisa, ja mikä parasta, sitä on helppo muunnella mieltymyksien tai tarpeen mukaan. Tonnikalan voi korvata broilerikuutioilla, joko herkkusienet tai maissin voi jättää pois. Herneiden tilalla voi käyttää kik-herneitä, minitomaattien sijaan viipaloitua tavallista, tomaatteja ei tarvitse sekoittaa mukaan vaan ne voi asetella koristeellisesti jne.
Pakollista on vain riisi, munat, herneet ja Thousand Island.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös