Tänään syötiin loput "patenttisalaatistani".
Tonnikalasalaatti:
ainekset:
2 dl pitkäjyväistä riisiä
6 kananmunaa
1 kerä jäävuorisalaattia
1-2 tölkkiä tonnikalapaloja öljyssä
1 tölkki säilöttyjä herkkusieniä (miel. kokonaisia)
1 tölkki säilykeherneitä (tai pussi pakastettuja)
1 tölkki säilykemaissia (tai pussi pakastettuja)
1 rasia miniluumutomaatteja
1 pullo Thousand Island -salaattikastiketta
Valmistus:
Keitä 2 dl pitkäjyväistä riisiä, jäähdytä.
Keitä 6 kananmunaa kovaksi, jäähdytä.
Valuta herkkusienet.
Valuta tai sulata herneet ja maissi.
Sekoita jäähtynyt riisi ja tonnikala isohkossa kulhossa. Yhden tonnikalapurkin öljy mukaan.
Lisää neljään osaan leikatut munat, sekoita.
Lisää valutetut/sulatetut sienet, herneet ja maissi, sekoita.
Silppua tai revi jäävuorisalaatti seokseen, sekoita.
Lisää halkaistut miniluumutomaatit, sekoita
Kaada salaattikastike kaiken päälle, kääntele sen verran, että sekoittuu.
Anna vetäytyä viileässä muutama tunti.
Salaatti on ruokaisa, ja mikä parasta, sitä on helppo muunnella mieltymyksien tai tarpeen mukaan. Tonnikalan voi korvata broilerikuutioilla, joko herkkusienet tai maissin voi jättää pois. Herneiden tilalla voi käyttää kik-herneitä, minitomaattien sijaan viipaloitua tavallista, tomaatteja ei tarvitse sekoittaa mukaan vaan ne voi asetella koristeellisesti jne.
Pakollista on vain riisi, munat, herneet ja Thousand Island.