Mainos

Mitä tänään syötäisiin?

  • 424 356
  • 3 720

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Hirveä saanut taas syödä kun jahti alkaa lauantaina ja entisiäkin jäljellä pakastimessa. Tällä kertaa ulkofilee pihveiksi ja kaveriksi muhjuinen kuoriperuna-sipuli-tuorejuustomuusi. Perusasiat hyvä pitää perusasioina ajoittain.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Koska paikallisen metsän sienituotanto on ollut tänä vuonna suurta niin... Suppilovahverokeittoa ja lisäksi sitten grillileipiä.

Suppilovahverokeitto
1 l tuoreita suppilovahveroita
1 sipuli
1 kasvisliemikuutio
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl vettä
4 dl maitoa
100-200g sulatejuustoa
Suolaa

Sipulit kuullotetaan rasvassa. Lisätään sienet joista ns. irrotetaan nesteet. Vehnäjauhot lisätään sieni-sipuliseokseen. Päälle kaadetaan vesi ja maito hyvin sekoittaen. Kasvisliemikuutio lisätään ja seosta keitetään n. 10 minuuttia. Sulatejuustoa ja suolaa lisätään oman mielen ja maun mukaan. Lopuksi keitto soseutetaan sauvasekotimella. Ja hyvin yksinkertainen mutta maukas sienikeitto on valmis.
Ei puuttuisi kuin suppilovahverot...
Samma här, mutta onnistuisikohan kuivatuilla tateilla... jotenkin.... ???
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Ei puuttuisi kuin suppilovahverot...
Metsään siitä siis mars... ;-) No joo, ehkä ei kuitenkaan kun ei niitä sieniä joka metsästä löydy. Eikä ne edes kaikille maistu.

Samma här, mutta onnistuisikohan kuivatuilla tateilla... jotenkin.... ???
Kyllähän kuivattu sieni toimii kun sen liottaa. Itse kaadan sienten päälle kiehuvaa vettä (vedenkeittimestä) niin että peittyy. Ja liotusnesteen voi käyttää sitten ruuanlaittoon. Tatteja tulee kyllä niin vähän että ne on pyhitetty kastikkeisiin ja risottoon eikä niistä raaski keittoa tehdä vaikka hyvää varmaan tulisi (eli olen vähän kade).
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Metsään siitä siis mars... ;-) No joo, ehkä ei kuitenkaan kun ei niitä sieniä joka metsästä löydy. Eikä ne edes kaikille maistu.
Joo - yllättävän tiukassa ovat suppikset olleet; en ole löytänyt näistä meidän kivikoista ensimmäistäkään, mutta esim. Lappeenrannan seudulla serkkuni luona niitä oli kuin... noh, kuin sieniä sateella...

Kyllähän kuivattu sieni toimii kun sen liottaa. Itse kaadan sienten päälle kiehuvaa vettä (vedenkeittimestä) niin että peittyy. Ja liotusnesteen voi käyttää sitten ruuanlaittoon. Tatteja tulee kyllä niin vähän että ne on pyhitetty kastikkeisiin ja risottoon eikä niistä raaski keittoa tehdä vaikka hyvää varmaan tulisi (eli olen vähän kade).
Tatteja taas, kuivattuja sellaisia, meillä on purkkikaupalla, joten tattista [sic] neuvosta, kun kuivattujen sienien käyttö on mulla vielä vähän hakusessa.
 

Undrafted

Jäsen
Riisiä ja lihamureketta. Varmaan vuosia siitä, kun viimeksi tehnyt lihamureketta. Vaihtelu virkistää ja koittanut laajentaa ruokavalikoimaa. Tuoreesta K:n Ruoka-lehdestä bongasin kurpitsapastan reseptin, mikä menee ensi viikolla kokeiluun kuten myös saman lehden savukalakeitto. kurpitsafocaccia kruunaa ensi viikon kokeilukokkailut.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Kanankoipia (oli tarjouksessa euron kilo) ja siihen kylkeen sitten sopivat lisukkeet. Varmaan kermaperunoita ja keitettyä kukkakaalia (tuli ostettua (kotmainen) kukkakaali kun se oli "vain" 2€/kg) ainakin.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Hyvää maksalaatikkopäivää! Tuo itsellä päivän listalla.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Riisipuuroa olen tässä keitellyt pikkuhiljaa - eihän sitä muuten voisi keitelläkään....
Iltaruuaksi sitten jotain broilerin rintaleikkeistä, kukkakaalista, kukus-ryyneistä ja sitruunasta - ans' kattoo ny...
 

Con Tsales

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Huuhkajat, Ahveniston ampumahiihtäjät
Hirviragua. Sipulia,valkosipulia, varsiselleriä, porkkanaa, pekonia, hirvenlihaa,kokonaisia säilyketomaatteja,suolaa,mustapippuria ja basilikaa. Keitellään kuutisen tuntia ja tarjoillaan papardelle-pastan ja parmesan-raasteen kera. On hyvä.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kilon jauheliha ja onko siinä joku sata grammaa vielä jäljellä. Joo joskus on kiva syödä himassakin.

Edit. Eiku loputkin pannulle ja mahaan.
 
Viimeksi muokattu:

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
CM lihamestarien esikypsennetyt siivet
Siipiweikkojen medium

Uunissa lämmitettiin 225 asteessa 25 minuuttia. Ihan hyviä mutta ihan hyvin ne voisi itsekin paistaa ihan alusta asti. En oikein mitään hyötyä nähnyt tuossa esikypsennys-hommassa.
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Pitkästä aikaa uunilohta. Alunperin keitto oli tarkoitus tehdä, mutta ehkä se menee kuitenkin uuniin.
 
Suosikkijoukkue
Raipen SaiPa
Pippurinen ja kermainen possupata riisillä. Kämpässä alkaa olla aika hyvät tuoksut mutta saa muhia vielä tovin matalalla lämmöllä, paranee vaan
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Peuralihaburger itsetehdyt coleslawin kera meni juuri mahaan. Rainer olisi voinut tehdä itse, mutta tytär ei niistä oikein tykkää, niin ne oli bulkkia. Alas huuhtelun bulkkioluella. Täytyy sanoa, että oli tämän kärynhajun arvoinen annos kaiken kaikkiaan. Neljän annoksen hinnaksi tuli yhteensä noin kahdeksan euroa.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Leivoin pellillisen pullia hillosilmällä. Ohjeessa, jota orjallisesti noudatin, piti taikinan alustamiseen käyttää ensin puulusikkaa (puolet jauhoista) ja loput jauhot sitten omin käsin. Paremmin onnistui kuin sähkövatkaimella. Paremmat pullat ja vähemmän tiskattavaa.
Puulusikka on mummolta peritty ja todennäköisesti noin 80 vuotta palvellut. Ehkä siihen on jäänyt hyvä henki.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös