Koska paikallisen metsän sienituotanto on ollut tänä vuonna suurta niin... Suppilovahverokeittoa ja lisäksi sitten grillileipiä.
Suppilovahverokeitto
1 l tuoreita suppilovahveroita
1 sipuli
1 kasvisliemikuutio
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl vettä
4 dl maitoa
100-200g sulatejuustoa
Suolaa
Sipulit kuullotetaan rasvassa. Lisätään sienet joista ns. irrotetaan nesteet. Vehnäjauhot lisätään sieni-sipuliseokseen. Päälle kaadetaan vesi ja maito hyvin sekoittaen. Kasvisliemikuutio lisätään ja seosta keitetään n. 10 minuuttia. Sulatejuustoa ja suolaa lisätään oman mielen ja maun mukaan. Lopuksi keitto soseutetaan sauvasekotimella. Ja hyvin yksinkertainen mutta maukas sienikeitto on valmis.
Suppilovahverokeitto
1 l tuoreita suppilovahveroita
1 sipuli
1 kasvisliemikuutio
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl vettä
4 dl maitoa
100-200g sulatejuustoa
Suolaa
Sipulit kuullotetaan rasvassa. Lisätään sienet joista ns. irrotetaan nesteet. Vehnäjauhot lisätään sieni-sipuliseokseen. Päälle kaadetaan vesi ja maito hyvin sekoittaen. Kasvisliemikuutio lisätään ja seosta keitetään n. 10 minuuttia. Sulatejuustoa ja suolaa lisätään oman mielen ja maun mukaan. Lopuksi keitto soseutetaan sauvasekotimella. Ja hyvin yksinkertainen mutta maukas sienikeitto on valmis.