Mitä tänään syötäisiin?

  • 380 796
  • 3 371

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Tänään aion tehdä saltimboccan inspiroimana salvialla täytettyjä ilmakuivattuun kinkkuun käärittyjä kanaleikkeitä. Kun tuota vasikkaa ei ollut tarjolla niin pitää tyytyä broileiriin...
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Tänään aion tehdä saltimboccan inspiroimana salvialla täytettyjä ilmakuivattuun kinkkuun käärittyjä kanaleikkeitä. Kun tuota vasikkaa ei ollut tarjolla niin pitää tyytyä broileiriin...
Kuulin tuossa ohimennen muutaman parrakkaan, nahkaliiveihin pukeutuneen herrasmiehen keskustelevan, että ”se saatanan vasikka pitää saada hengiltä”. Jos vielä heitä yhdytän, ja jos ovat onnistuneet pyrkimyksissään, niin sanonko että tiedän erään jolle maistuisi pala vasikkaa?
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Tänään on työn alla lihaltaan vähän harvinaisempi ruoka, nimittäin lampaan niskaa padassa haudutettuna.
Ostimme aikanaan lähituottajien toritapahtumassa lammasta ja nuo niskapalat (-kiekot) ovat säilyneet kesän yli näihin asti. Pataruoathan ovat yksinkertaisia valmistaa: kaikki aineet valurautapataan, tms. ja pata "unohdetaan" muutamaksi tunniksi pienelle lämmölle uuniin tai liedelle. Lopputuloksena on pehmeää lihaa ja valmis kastike, joskin lientä voi kyllä lopuksi keittää erikseen kokoon ja/tai suurista sakeammaksi.

Mitä tuon padan kanssa sitten?
Perunamuusihan olisi pataruualle sopiva lisäke, mutta ei uusista perunoista semmoista oikein voi tehdä eli jää vielä nähtäväksi....
 
Viimeksi muokattu:

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Tänään on työn alla lihaltaan vähän harvinaisempi ruoka, nimittäin lampaan niskaa padassa haudutettuna.
Ostimme aikanaan lähituottajien toritapahtumassa lammasta ja nuo niskapalat (-kiekot) ovat säilyneet kesän yli näihin asti. Pataruoathan ovat yksinkertaisia valmistaa: kaikki aineet valurautapataan, tms. ja pata "unohdetaan" muutamaksi tunniksi pienelle lämmölle uuniin tai liedelle. Lopputuloksena on pehmeää lihaa ja valmis kastike, joskin lientä voi kyllä lopuksi keittää erikseen kokoon ja/tai suurista sakeammaksi.

Mitä tuon padan kanssa sitten?
Perunamuusihan olisi pataruualle sopiva lisäke, mutta ei uusista perunoista semmoista oikein voi tehdä eli jää vielä nähtäväksi....
Jos siellä padassa hautuu lihan lisäksi porkkanaa tai lanttua tai muuta kasvispohjaista kamaa, kuten mielestäni voisi, niin eihän siihen tartte lisukkeeksi kuin tuoretta leipää. Ihan turhaa sotkea liikaa makuja samalle lautaselle. Jos lammas on hyvää, on se hyvää ilman niitä iänikuisia pakkopottujakin.
 

Glove

Jäsen
Tortilloja syötiin ja hyvää oli. Lisäksi tyttö leipoo nyt jotain, mutta minä en saa nyt mennä keittiöön niin en tiedä mitä se leipoo.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Flunssassa ei kauheasti ruoka maistu, mutta pyttipannulla ja kaalipurjosalaatilla mennään tänään.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Jos siellä padassa hautuu lihan lisäksi porkkanaa tai lanttua tai muuta kasvispohjaista kamaa, kuten mielestäni voisi, niin eihän siihen tartte lisukkeeksi kuin tuoretta leipää. Ihan turhaa sotkea liikaa makuja samalle lautaselle. Jos lammas on hyvää, on se hyvää ilman niitä iänikuisia pakkopottujakin.
Totta tuokin...
Vaimo tuossa heittikin saman ajatuksen, ettei pata välttämättä tarvitsisi enää muuta lisukkeeksi. Minä vaan pihinä miehenä ja kulinaristina haluaisin, että lammasta saisi syödä useamminkin nyt viikonloppuna, jos sen kanssa olisi esim. niitä pakkopottuja.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Totta tuokin...
Vaimo tuossa heittikin saman ajatuksen, ettei pata välttämättä tarvitsisi enää muuta lisukkeeksi. Minä vaan pihinä miehenä ja kulinaristina haluaisin, että lammasta saisi syödä useamminkin nyt viikonloppuna, jos sen kanssa olisi esim. niitä pakkopottuja.
Sinuna olisin ehkä iskenyt bataatteja hautumaan samaan pataan. Maustavat hyvin, ja kun ajan kanssa murenevat niin paksuuntavat keitosta mukavasti.
 
K

Kiekkokatsoja

Broileripihvejä. Kattilassa kiehuu porkkana palasia, ja kohta sekaan parsakaalia. Lisukkeena on salaattia, raejuustoa, kurkkua.
Joo nyt hieman terveellisemmin, kun terveys huutaa lujaa hoosiannaa. No vedän kyllä rapakaljan tässä sapuskan yhteydessä. Tai 2.
Tissuttelen, kun eilisestä oli tänään iltapv senverran tiukka krapula olo.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Lauantai-illan sapuskaksi kunnon white trash settiä. Eli lämpimiä voileipiä uunissa. Paahtoleipää, Wurstin sinappikinkkua, tomaatin siivu ja juustoa. Kun ei aina jaksa päkertää. Eilen syötiin illalla rapuja.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Tänään ei syödä mitään, tai no illalla meni nepalilaista, mutta siitä en tullut kirjoittamaan. Aamuksi nimittäin valmistin tuorepuuroa ja pakko jo taas etukäteen hehkuttaa, että on aivan loistavaa. Kaurahiutaleita, kauramaitoa, chia siemeniä keittelin kattilassa ja kun tuli valmista niin sekaan vielä mustikoita ja päälle vähän hasselpähkinää. Jääkappiin sitten odottamaan huomista. Niitä jotka eivät ole tuorepuuroa testanneet niin suosittelen suuresti. Taitaa olla tämän vuoden puolella kun tuon löysin ja on kyllä kaurapuuro parhaimmillaan näin kylmänä.

Kaurapuuro, kuten kaikki puurot, ovat parempia kylminä, mutta korjatkaa jos olen väärässä eli eikö tuorepuuro tarkoita nimenomaan sitä, että puuroaineksia ei kypsennetä missään vaiheessa?
 

Glove

Jäsen
Joo ei niistä kaurahiutaleita tarvi keittää. Itse nautin ne raejuuston ja mehukeiton seassa. Hyvä ja nopea sörsseli aamupalaksi. Ainekset lautaselle ja sekoitus.
 

D.Santon

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Liiga.
Perunoita ja kanakastiketta aiemmin. Jos huomenna jaksaisi pizzan väsätä.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Yrttikermassa haudutettua lohta, suppilovahverokastiketta (löysin niitä eilen yllättäen metsässä jossa niitä ei ennen ole ollut), uuniperunaa ja keitettyä kukkakaalia. Kohta syödään...
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Yrttikermassa haudutettua lohta, suppilovahverokastiketta (löysin niitä eilen yllättäen metsässä jossa niitä ei ennen ole ollut), uuniperunaa ja keitettyä kukkakaalia. Kohta syödään...
Olen kyllä kuullut, että suppiksia olisi kasvanut ennenkin metsässä, ainakin joskus....
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Tänään tein nakkikeittoa. Twisti oli se, että korvasin puolet perunoista bataatinlohkoilla. Sitten sekakasviksia pakkasesta, spagetinpätkiä, helevetisti nakkeja, pari lihaliemikuutiota keittoveteen ja mausteosastolta paprikajauhetta, valkosipulia, basilikaa, cajunmaustetta sekä mustapippuria. Kauppansa teki.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Tänään iltaruokana on lammaskaalia, kunhan vaimo saapuu töistä. Löysin arkkupakastimen kätköistä vielä lapaa ja kylkeä, jotka soveltuvat tähän hyvin. Tämäkin on niitä ruokia, jotka voi alkuvalmistelujen jälkeen "unohtaa" pienelle lämmölle liedelle tai uuniin tunneiksi. Alkuvalmistelujen haastavin homma on saada tarpeeksi kaalia mahtumaan pataan (tai vuokaan), koska se menee haudutettaessa todella kasaan. Kätevintä on kuullottaa kaali useammassa erässä ja lisätä sitä, kun pataan tulee tilaa.
 

Glove

Jäsen
Helppo ja nopea. Eilisiä broiskusuikaleita, jäävuorisalaattia, kurkkua, paprikaa, tomaattia ja aurajuustoa. Hyvä salaatti tuli, vain ananas puuttui. Tämä onkin niitä harvoja ruokia, joihin ananasta laitan.
 

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Täälläkin helppo ja nopea. Kanakeitto. Valmiit keittoaineet kattilaan ja 700g broilerinsuikaleita ruskistetaan pannulla ja lisätään kattilaan keittoaineiden joukkoon. 30min ja syömään. Jälkiruuaksi kiiwi.
 

MegaForce

Jäsen
Lohipastaa. Aluksi leikkasin 2 valkosipulinkynttä ja 3 salottisipulia. Paistoin niitä voissa ja lisäsin lohisuikaleita jotka maustoin suolalla. Kun lohet olivat kypsyneet lisäsin noin 400gr turkkilaista jogurttia, kirsikkatomaatteja, fetajuustoa sekä ripaus suolaa ja pippuria. Tämän annoin tekeytyä keskilämmöllä ja sekoitin suolavedessä keitettyyn pastaan. Kuuma kastike kypsensi pastan loppuun. Lisäsin vielä sitruunan mehua, basilikaa ja hieman pippuria lautaselle.
 

Liitteet

  • IMG-20200903-WA0002.jpeg
    IMG-20200903-WA0002.jpeg
    919,1 KB · kertaa luettu: 178

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Tänään tein nakkikeittoa. Twisti oli se, että korvasin puolet perunoista bataatinlohkoilla. Sitten sekakasviksia pakkasesta, spagetinpätkiä, helevetisti nakkeja, pari lihaliemikuutiota keittoveteen ja mausteosastolta paprikajauhetta, valkosipulia, basilikaa, cajunmaustetta sekä mustapippuria. Kauppansa teki.

Viherahon Pasi oisi laittanut tuohon sekaan vielä pussin pakasteranskalaisia, kalapuikkoja ja kolme kananmunaa. :P
 

Undrafted

Jäsen
Illalla teen kanttarellipastaa. Ellei jatkossa löydy sieniä metsästä, niin jää tämä ruokalaji odottamaan ensi vuotta. Kotimaiset kanttarellit oli hinnoissaan lähikaupassa. Poimin reseptin joskus talvella Kaappaus keittiössä-ohjelmassa.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Olen tässä tekemässä lihapullia joihin seosaineeksi tulee raastettua kesäkurpitsaa. Raastoin kolme kesäkurpitsaa ja pakastan raasteet niin voi talvella ottaa sitten lihapulliin. Tänään lihapullien lisäksi on keitettyjä perunoita, haidutettua kesäkurpitsaa ja ruskeaakastiketta... niin ja porkkaraastetta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös