Jos siellä padassa hautuu lihan lisäksi porkkanaa tai lanttua tai muuta kasvispohjaista kamaa, kuten mielestäni voisi, niin eihän siihen tartte lisukkeeksi kuin tuoretta leipää. Ihan turhaa sotkea liikaa makuja samalle lautaselle. Jos lammas on hyvää, on se hyvää ilman niitä iänikuisia pakkopottujakin.Tänään on työn alla lihaltaan vähän harvinaisempi ruoka, nimittäin lampaan niskaa padassa haudutettuna.
Ostimme aikanaan lähituottajien toritapahtumassa lammasta ja nuo niskapalat (-kiekot) ovat säilyneet kesän yli näihin asti. Pataruoathan ovat yksinkertaisia valmistaa: kaikki aineet valurautapataan, tms. ja pata "unohdetaan" muutamaksi tunniksi pienelle lämmölle uuniin tai liedelle. Lopputuloksena on pehmeää lihaa ja valmis kastike, joskin lientä voi kyllä lopuksi keittää erikseen kokoon ja/tai suurista sakeammaksi.
Mitä tuon padan kanssa sitten?
Perunamuusihan olisi pataruualle sopiva lisäke, mutta ei uusista perunoista semmoista oikein voi tehdä eli jää vielä nähtäväksi....