Mainos

Mitä tänään syötäisiin?

  • 429 058
  • 3 764

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Aikaisemmin päivällä paistoin pannulla kanasuikaleita ja lisäsin joukkoon pakastevihanneksia. Oli hyvää.

Tällä hetkellä odotan pizzaa saapuvaksi. Toivottavasti sekin on hyvää.

Kokeile joskus tehdä kanaa niin, että...
paistat rintafileeseen kuumalla pannulla nopeasti ruskistetut pinnat (sitä ennen vähän mausteita päälle), sitten sivelet päälle punasta tai vihreää pestoa ja file/fileet uuniin. Valmistuu siellä suht nopeasti, joten älä tee ylikypsää, muttei nyt raakaa myöskään :)
Sitten joko viipaleperunoita tai riisiä lisukkeeksi, ja kastikkeeks riittää vaikka kurkkumajoneesi.

Tuo sama pestohomma ja valmistustapa toimii myös lohen kanssa (vaikka medaljonkeja tiskiltä).

Suosittelen kokeilemaan, ja ei jääne yhteen kertaan teko :)
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Olen joskus kokeillutkin jotain tuon suuntaista. Opiskelijan tuloilla ei kyllä kovin paljoa mitään kanafileitä ehkä ostella, mutta kiitos vinkistä joka tapauksessa. Tulee kokeiluun kyllä.

Joo kaikki muut raaka-aineet tohon on aikas edullisia, eli jostain jos löydät edullista kanaa ja/tai lohta tohon, kun tiukalla opiskelijan budjetilla operoit.
 
Viimeksi muokattu:

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Kukkakaaligratiinia ja porsaankyljyksiä itse tehdyn kurkkupikkelsin kera. Gratiini on hieman aikaavievää tehdä, mutta ei mitään rakettitiedettä, kyljykset paistetaan ja haudutetaan hieman. Pikkelsin tein jo aiemmin oman kasvimaan ja kasvihuoneen antimista: avomaakurkuista, kesäkurpitsasta, punasipuleista ja porkkanoista mausteena chiliä ja korianteria.
 
Viimeksi muokattu:

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Pitäiskö alkaa syömään terveellisesti. Kaks kertaa päivässä ottais Burger Kingistä kaks kanahampurilaista mukaan.
Kyllä sitä voi kerran viikkoon ottaa tuplapekonin kun noin terveellisesti muuten syö.

Itse kävin taas sieniä jahtaamassa vaikka olinkin tuossa viikko sitten jo vähän ajatellut että saa tän syksyn osalta riittää kun tiiä mihin niitä edes jemmaisi. Pannulle puolenkymmentä keltarouskua ja sipulia ja kun olivat kypsiä niin päälle torstaina kokkailtu lihapulla-kermakastike johon oli tullut sekoitettua jo samalla kokkaussessiolla väsätty pottu-porkkanamuusikin. Oikein hyvä sekoitehässäkkä, tässä saa toki nyt vähän jännätä että onko tosiaan keltarousku niin mieto että ryöppäämättä syötynäkään ei vatsa- tms. oireita aiheuta. Pirun hyvä maku ja koostumus kyllä niissä pannutettuina, sienisalaatissakin koostumus ok mutta melko niljaisiksi menivät siinä ja varmaan se ryöppäyskin vei suotta vähän aromeja.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Kalakeittoa itse lohenperkeistä tehdyllä liemellä. Kalaa (pakastesei), perunaa, purjoa, tilliä, kermaa ja voita... Jo kelpaa joo.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Nyt oli sitten illalliseksi pannullinen lampaankääpiä. En jaksanut edes leivittää kun pari tuntia jalista alla ja vähän meinasi jo nälkää tehdä. Ihan hyviä, mutta pikkuisen alkoi jo viidennen ison yksilön kohdalla tökkiä ja noitakin olisi jääkaapissa odottelemassa vielä muutama litra lisää. Saattaa ehtiä saada sienistä niin pahan yliannostuksen kauden loppuun mennessä että jää taas kaikki pakastimiin yms. jemmatut syömättä ja ensi kesänä ihmeissään että mitä niiden kanssa tekee (tai vaihtoehtoisesti käy kuten tänä kesänä ettei muista kaikkien paikkojen olevan jo valmiiksi täynnä sieniä kun alkaa niitä säilömään).
 

Glove

Jäsen
Iltapalaksi purkki rahkaa, johon sekoittelin mantelia, cashewpähkinöitä, pinjansiemeniä ja lorauksen valdelmakeittoa. Hyvää ja terveellistä.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
On vähän hakusessa, mutta voisin kuvitella, että uusia pottuja, ja sieni-sipulikastiketta, kun sellaiseen on tarpeet pellossa ja jääkaapissa. Toisaalta, pikkuisen kiinnostaisi kokeilla jauhelihakastikettakin chilillä terästettynä, kun ei tämän kesän chili-sadosta ole vielä oikein tarkkaa kuvaa, millaisen potkun ne tarjoavat.

OT. Tänä kesänä meillä on kasvanut kasvarissa ihan ihmeellistä chiliä. Korkea ja kapea kasvi malliltaan ja hedelmät isoja suipon muotoisia hirviöitä, lähes pienen suippopaprikan kokoisia - eivät vielä kypsiä, mutta alkavat jo punertaa. "Perus chilipehkoja" on pari, joista saa satoa jo mukavasti.
 

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
Tänään ei syödä mitään, tai no illalla meni nepalilaista, mutta siitä en tullut kirjoittamaan. Aamuksi nimittäin valmistin tuorepuuroa ja pakko jo taas etukäteen hehkuttaa, että on aivan loistavaa. Kaurahiutaleita, kauramaitoa, chia siemeniä keittelin kattilassa ja kun tuli valmista niin sekaan vielä mustikoita ja päälle vähän hasselpähkinää. Jääkappiin sitten odottamaan huomista.
Niitä jotka eivät ole tuorepuuroa testanneet niin suosittelen suuresti. Taitaa olla tämän vuoden puolella kun tuon löysin ja on kyllä kaurapuuro parhaimmillaan näin kylmänä.
 

Glove

Jäsen
Tänään söin eilistä lasagnettea ja huomiseksi ostin häränpihvejä kun sattuivat olemaan -50% tarralla varustettuja.
 
K

Kiekkokatsoja

Tänään söin eilistä lasagnettea ja huomiseksi ostin häränpihvejä kun sattuivat olemaan -50% tarralla varustettuja.
Miltäs teidän paikalliset "mafiapizzat" maistuvat? Pohdin vain, että miltä ne vaikuttavat asiakkaalle?
Ainakin uutisoinnin mukaan on vahvaa rikosepäilyä olemassa useassa pizzeriassa.

Itse ajattelin tehdä melko tavanomaista ruokaa, eli keittoa. Rasvaisen sika-nauta jauhelihan vaihdoin broilerin jauhelihaan. Viikonloppuna sitten jotain "parempaa ruokaa".
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
On vähän hakusessa, mutta voisin kuvitella, että uusia pottuja, ja sieni-sipulikastiketta, kun sellaiseen on tarpeet pellossa ja jääkaapissa. Toisaalta, pikkuisen kiinnostaisi kokeilla jauhelihakastikettakin chilillä terästettynä, kun ei tämän kesän chili-sadosta ole vielä oikein tarkkaa kuvaa, millaisen potkun ne tarjoavat.

OT. Tänä kesänä meillä on kasvanut kasvarissa ihan ihmeellistä chiliä. Korkea ja kapea kasvi malliltaan ja hedelmät isoja suipon muotoisia hirviöitä, lähes pienen suippopaprikan kokoisia - eivät vielä kypsiä, mutta alkavat jo punertaa. "Perus chilipehkoja" on pari, joista saa satoa jo mukavasti.
Kirjoittelin eilen omista chileistä ja kyllähän niistä potkua löytyi, löytyipä hyvinkin. Tein siis jauhelihakastiketta sienillä, sipulilla ja chilillä maustettuna ja sitä riitti tällekin päivälle paistinperunoiden kyytipojaksi. Vieläkin tuntuu mukava chilin aiheuttama kihelmöinti suussa.

OT. Niiden "hirviöchilienkin" alkuperä paljastui: vaimo oli saanut ne kaupantekijäisiksi jostain lähituottajien torilta keväällä.
 

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
Meksikonpata valmistuu juuri. Totta kai naudan 10% jauhelihaa. Siihen vielä sweet chiliä sekaan niin on bueno. You can't judge. Jos nälkä on, syö pataa meksikon. Jos pata ei ole lihainen, minä olen vihainen.
 
Viimeksi muokattu:

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
Meksikonpata valmistuu juuri. Totta kai naudan 10% jauhelihaa. Siihen vielä sweet chiliä sekaan niin on bueno. You can't judge. Jos nälkä on, syö pataa meksikon. Jos pata ei ole lihainen, minä olen vihainen.
Meksikonpata oli valmistettu lähinnä huomiselle, mutta päivällä maistelin pari haarukallista ja olihan se taas hyvää.
Mutta Lord have mercy on me! Iltapalaksi hain Subwaysta Kana teryaki subin ja joo, siellä sisällä oli kyllä kanaa, mutta myös kutsumaton vieras oli mukana, kun tonnikala oli tunkeutunut leipään. En ole allerginen enkä viitsi tai jaksa näistä alkaa valittamaan, mutta silti eihän tuo oikein siihen leipään sopinut. Lord have mercy on me.
 

A Siente

Jäsen
Meksikonpata valmistuu juuri. Totta kai naudan 10% jauhelihaa. Siihen vielä sweet chiliä sekaan niin on bueno. You can't judge. Jos nälkä on, syö pataa meksikon. Jos pata ei ole lihainen, minä olen vihainen.

Näihin pataruokiin kun lisää pakastevihanneksia, niin tulee hyvä lisä ruokaan.
Jotain kukkakaalia porkkanaa. Toki tuoreet on aina parempia.
 

D.Santon

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Liiga.
Tuoreet voittavat aina pakasteet. Ei se silppuaminen ja pilkkominen niin iso vaiva ole kuitenkaan. Hyvä veitsi on kaiken ydin. "Let the knife do the work", kuten Ramsay asian ilmaisee.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Tulipahan taas käytyä metsässä, pari sankollista rouskua suolaan ja pannullisen verran kantarelleja. Viimeksimainituista ajattelin huomenissa tehdä pizzaa. Mukaan täytteeksi poronkäristyslihoja, sipulia, mozzarellaa, parmesaania, savuporo-Koskenlaskijaa ja ehkä hintin verran valkosipuliakin mutta ei liikaa, ettei vie makua sieneltä ja porolta.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Tänään aion tehdä saltimboccan inspiroimana salvialla täytettyjä ilmakuivattuun kinkkuun käärittyjä kanaleikkeitä. Kun tuota vasikkaa ei ollut tarjolla niin pitää tyytyä broileiriin...
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Tänään aion tehdä saltimboccan inspiroimana salvialla täytettyjä ilmakuivattuun kinkkuun käärittyjä kanaleikkeitä. Kun tuota vasikkaa ei ollut tarjolla niin pitää tyytyä broileiriin...
Kuulin tuossa ohimennen muutaman parrakkaan, nahkaliiveihin pukeutuneen herrasmiehen keskustelevan, että ”se saatanan vasikka pitää saada hengiltä”. Jos vielä heitä yhdytän, ja jos ovat onnistuneet pyrkimyksissään, niin sanonko että tiedän erään jolle maistuisi pala vasikkaa?
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Tänään on työn alla lihaltaan vähän harvinaisempi ruoka, nimittäin lampaan niskaa padassa haudutettuna.
Ostimme aikanaan lähituottajien toritapahtumassa lammasta ja nuo niskapalat (-kiekot) ovat säilyneet kesän yli näihin asti. Pataruoathan ovat yksinkertaisia valmistaa: kaikki aineet valurautapataan, tms. ja pata "unohdetaan" muutamaksi tunniksi pienelle lämmölle uuniin tai liedelle. Lopputuloksena on pehmeää lihaa ja valmis kastike, joskin lientä voi kyllä lopuksi keittää erikseen kokoon ja/tai suurista sakeammaksi.

Mitä tuon padan kanssa sitten?
Perunamuusihan olisi pataruualle sopiva lisäke, mutta ei uusista perunoista semmoista oikein voi tehdä eli jää vielä nähtäväksi....
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös