Mitä tänään syötäisiin?

  • 379 990
  • 3 371

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Illan peliin tulee tehtyä dippivihaneksia. Kukkakaalta (joka on muuten ihan helvetin hyvää raakana), paprikaa, kurkkua, porkkanaa (ohuina slaisseina), tomaattia, ananasta, juustoa ja tarpeen vaatiessa tulisia perunalastuja. Hyödykkeet dipataan valkosipulimausteiseen kermaviiliin.

Ja kyytipoikana pari laadukasta olutta.

Meillä syödään paljon tätä, uppoaa kasvikset lapsille ihan eri tavalla :)
Things that make you go hmm... No, voisi sitä itsellekin upota kukkakaali, jos on tarpeeksi kyytipoikaa mukana.

Ja kun kyytipojasta puhuttiin, niin chili con carne porisee pian uunissa. Sekaan lorautetaan tilkka olutta ja loput ruokajuomaksi.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
En ole syönyt tänään vielä mitään. Voisi laittaa aamupalaksi hodarisämpylän nakilla. Sinappikurkkusalaattia, ketsuppia ja cheddar-viipale väliin. Pepsi Maxia muutama desi päälle.
 

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kohta karjalanpaisti uuniin muhimaan 4 tunniksi. Nautitaan perunamuusin kera.
 

chubster

Jäsen
Nyt arvon palstatietäjät tartteis apuja illan menuun. Krapula on mallia kova, emäntä äkänen ja illalla suomen peli.

Toisinsanoen tarkotuksena olis jotain helvetin hyvää safkaa duunata mitä sit pelii katellessa olis kiva syödä. Juomaksi olen jo päättänyt itselleni pepsi maxin ja naisväelle muumilimsan.

Kahta eri ruokavaihtoehtoa oon pyöritelly, joko tekisin Enchiladoja tai sit nachoaterian.

Mutta nyt tahdonki kuulla jos tulis jotai hyvii ehdotuksii vielä mistä valita. Pari sivuu takaperi oli puhetta tollasesta leivästä mikä täytetää juustolla ja muulla, sellasen teen ainakin tänään myös.
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Teetkö itse dippikastikkeen? Jos teet niin miten? Mä ostan vaan kaupasta valmiina, valkosipuli ja Ranch on parhaita näille.

Sen verran laiska talous meillä on, että kermaviiliin sekoitettava jauhe on tullut ostettua valmiina versiona. Valkosipuli ehdottomana suosikkina.

Mutta todellakin voisihan sitä kastiketta tehdä omista mausteista itsekin. Täytyypä pistää työn alle.
 
K

kiwipilot

Mutta nyt tahdonki kuulla jos tulis jotai hyvii ehdotuksii vielä mistä valita.

Murskatuilla maissilastuilla leivitetyt, öljyssä paistetut cajun-bbq -maustetut kanafileen palat. Kylkeen aurajuusto-smetana -dippi ja coleslaw. Aivan helvetin hyvää krapulasafkaa.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En tiedä tarkkaan mitä meillä on tänään syöty, koska vaimon aamupalasta en ole varma. Ite kiskaisin aamupalaksi purkillisen maitorahkaa ryyditettynä mangon makuisella pilttisoseella ja puolikkaalla purkilla ananasmurskaa. Ihan perus.

Varsinainen ruoka oli tänään Subwaysta haettu American Stakehouse Melt ilman meltiä, koska en ottanut juustoa leipään. Kasviksiksi salaattia, tomaattia ja sipulia. En muista kastikkeen nimeä, mutta ihan hyvää oli kumminkin.

Illalla sitten matsia katsoessa jääkaapissa uudesta vuodesta asti pönöttänyt Brooklyn Lager ja Kartanon perunalastuja.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Olen innostunut 'muricalaistyyppisistä mustikkapannukaahkuista. Perusplättitaikinaan lisätään kipene piimää ja ruokasoodaa, tämä tuo hapokkuutta ja kuohkeutta. Myös aika tujusti sulaa tai erityisen notkeaa voita kannattaa laittaa taikinan sekaan. Sokeria kannattaa laittaa hieman enemmän kuin normaalisti. Mukana menossa on tietysti mustikoita, jotka ovat vähän sulaneet, periaattessa ne voivat kyllä olla umpijäässäkin. Ehkä suolaakin vähän tavallista enemmän.

Kannattaa paistaa melko korkeareunaisessa paistinpannussa, älä kuumenna aivan tappiin levyä, sillä nämä tosiaan ovat pannukakkuja eivätkä lättyjä eli räiskäleitä. Kaada taikinaa sentin paksuudelta kuumaan rasvaiseen pannuun, ja pienen perästä lisää mustikoita ruokalusikalla tasaisesti pannukaahkutekeleeseen, kun pinnalla on vielä juoksevaa taikinaa. Yritä saada taikinaa vähän mustikoiden päällekkin, jotta kääntäminen onnistuisi siten, etteivät mustikat vain käryäisi kääntämisen jälkeen. Pannukaahku kyllä antaa merkkiä milloin se pitää kääntää. Jos on tarpeeksi taikinaa onnistuttu lisäämään mustikoiden päälle, niin hyvin menee. Kun pannukakku on käännetty toiseen kertaan, niin suosin itse kaahkun voitelua sulalla voilla. Sekaan voi laittaa vanilliinisokeria tai muuta sellaista, jota 'Muricassa harrastetaan. Kardemummaakin kannattaa kokeilla. Taikinavaiheessa tietysti nämä.

Olen itse antanut mustikkapannukaahkujen vielä vetätytyä ja tasoitella lämpöjään kannen alla, kun pannu on ollut pois levyltä. Lopputulokset ovat olleet näin jo muutamien kokeilujen jälkeen erittäin miellyttävä. Mustikat ovat asettuneet tasaiseti pannukaahkujen sekaan, väri on kauniin ruskea ja maku erinomainen sekä voin ansiosta miellyttävän rasvainen, ei kuitenkaan liian.

Jos tahtoo kermavaahdolla vielä lisätä kardiovaskulaarista potkua, niin sopiihan sekin. Makukin tietysti paranee.
 

VirG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Vaasan Sport, Arizona Coyotes
Tänään tyttöystäväni valmisti näin lauantaiksi melko iisit sapuskat: tortilloja. Päätäytteenä tietysti jauheliha. Vihannespuolta täydensivät kotimainen kurkku, jäävuorisalaatti ja paprika. Kastikkeena Santa Marian taco sauce mild. Lisäksi säilykeananasta sekä kreikkalaista valmis-tzatsikia, jota muuten piti metsästää useastakin kaupasta, kunnes löytyi tämä hyväksi todettu lisuke.

Kuten moni palstalainen kokemuksen syvällä rintaäänellä tietääkin, semmoinen kahdeksan päkki tortilloja voi olla liikaa kahdelle syötäväksi, niin loput pohjat käytettäneen illaksi pikkupizzojen valmistukseen.

Huomenna laskiaispäivään kuuluvaa itsetehtyä hernekeittoa, ei suinkaan säilykeversiota. Herneet ovat jo likoamassa huomista varten.

Tänään Talviklassikkoa varten mennään lonkeron ja sipsien voimalla.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Tekaisin kanafileestä piffit, jotka paiston jälkeen pistin vuokaan ja päälle pihvitomaatin siivu, mozzarellajuustoa ja käärin ne tietysti vielä pekoniin. Koko hoidon päälle basilikaa, oreganoa ja MustaPekka-kermaa. Sitten vaan uuniin muhimaan. Lisukkeeksi perus-salaattia, fetalla höystettynä. Komiaa.

Eilen väännettiin vaimon kanssa helvetillinen voileipäkakku, joka viimeisteltiin tänään. Ja tätä taideteosta nautiskellaan sitten loppu viikonloppu...
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
En ole syönyt tänään vielä mitään. Voisi laittaa aamupalaksi hodarisämpylän nakilla. Sinappikurkkusalaattia, ketsuppia ja cheddar-viipale väliin. Pepsi Maxia muutama desi päälle.

Samalla kaavalla menin, paitsi että cheddar jäi uupumaan. Laitoin kuitenkin kylkiäisiksi pari mikrolihapullaa, joiden päälle Auran sinappia ja Heinz-ketsuppia. Coleslaw-salaattia (kaupan valmisrasiasta) päälle. Sitten pari Jaffa-keksiä pääll ja kourallinen suklaarusinoita. Tämä siis aamupalaksi noin klo 13. Viimeksi söinkin eilen TuTon pelissä noin 19.00, jossa vedin lihiksen kahdella nakilla.

Ruokaympyrän osa-alueet on siis huomioitu tiukasti. Vähän degeneroituneelta ruokavalioltahan tämä tuntuu, mutta toisaalta minulla oli viimeisessä kolesterolimittauksessa kolesteroli vähän päälle kolmen, joten minulla on varaakin syödä ajoittain päin vittua. Tai no, aika useinkin itse asiassa varsinkin tämän talven mittaan.

Kovin ihmeelliset ateriakokonaisuudet maksavat turhan paljon, eivätkä niihin käytetty aika ja vaivakaan tunnu sen väärtiltä kuin ajoittain. Todennäköisesti jos ateriat voisi korvata syömällä ravintopillerin tai juomalla jonkun ateriajuoman, niin turvautuisin niihin arkipäivisin ja kotona ollessani. Ulkona voisi sitten joskus syödä paremmin kun joku muu tekee ruoan.

Tänään jatkan ateriointia kahdella eri vaihtoehdolla. Jos satun lähtemään vierailulle vaikkapa vanhempieni luo, jossa pitäisi kuitenkin käydä tänään tai huomenna, niin sieltä löytynee jotain syötävää. Jos en lähde, niin jääkaapissa on sekä mikrokanakeitto että mikrossa lämmitettävä pitakebab. Niistä sitten valitsemaan kun minulle tulee liian kova nälkä joskus illalla ja on pakko syödä jotain nopeasti.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Päivällä tein kinuskipossua ja kiinankaalipaistosta, lisukkeena jasmiiniriisiä. Makean tulinen possu ja hapanimelä kiinankaali natsasivat kivasti, riisi sitten sellaisenaan. Iltaruoksi syömme lasten kanssa justsilleen subit. Ja illalla kun vaimo tulee pelimatkaltaan kotiin, ajattelin väsätä kanasalaatin jäävuorisalaatista, broitskunrinnasta, fetasta, jogurtista ja erinäisistä lisukkeista. Jälkkäriksi vehnäpaahtarista rapeat kannet ja väliin hilloa sekä jäätelösiivu. Tätä jälkkäriä en ole kokeillut, mutta ajattelin, että voisi toimia.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Lähisupermarketissa olivat tuoreet muikut 4,99 per kilo. Niitä ostin reilut puoli kiloa, ja paistan ne illemmalla voissa, mausteena käytän merisuolaa. Sen verran hienostelen, että ihan myllyssä rouhin suolot. Ruokailen muikut päineen pyrstöineen, koska muut keinot äpöstää muikkuja ovat homoja.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Lähisupermarketissa olivat tuoreet muikut 4,99 per kilo. Niitä ostin reilut puoli kiloa, ja paistan ne illemmalla voissa, mausteena käytän merisuolaa. Sen verran hienostelen, että ihan myllyssä rouhin suolot. Ruokailen muikut päineen pyrstöineen, koska muut keinot äpöstää muikkuja ovat homoja.
Onko muikkuja edes tolkkua apeksia muutoin kuin päineen häntineen? Pitäisi melkein olla kellosepän paperit, jotta tohtisi käydä muikunperkuuseen.

Ritteerattuja muikkuja ostan toisinaan askillisen, pojan kanssa tykätään syödä. Tänään kumpikaan ei tosin taida isompia syödä, kun käytiin äsken miehekkäästi ruokaravintolassa hävittämässä oikein menjyyt. Illemmalla paistamme voinokareessa lättijä. Hillon ja jäätelön kanssa tuhoamme ne.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Onko muikkuja edes tolkkua apeksia muutoin kuin päineen häntineen? Pitäisi melkein olla kellosepän paperit, jotta tohtisi käydä muikunperkuuseen.

Ritteerattuja muikkuja ostan toisinaan askillisen, pojan kanssa tykätään syödä. Tänään kumpikaan ei tosin taida isompia syödä, kun käytiin äsken miehekkäästi ruokaravintolassa hävittämässä oikein menjyyt. Illemmalla paistamme voinokareessa lättijä. Hillon ja jäätelön kanssa tuhoamme ne.

On ollut tappauksia, kun ranttuperseet repivät muikuilta päät irti. On se mitä suurin loukkaus kokkia kohtaan, sama kuin töpehtisi hillonkivviä lautaselle peläten että ne joutuvat umpisuoleen. Ei näin. Pursto taas on muikussa rapein kohta, jopa paras.

Muikunpuhkomista sikäli ymmärrän, että pieni suolisto nykäistään pikkusormenkynnellä ulos kalasta. Saa kyllä olla pieni sormi, ja kuten sanoit, niin vähintäinni kellosepän työtä on muikunperkuu. Lieneepä kalanperkaamossa työssä erityisen pienikätösisiä ropottajia.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Hiukan homona mulla on tapana napata muikuilta pää pois, siinä samalla lähtee ainakin osa suolista. Jos ihan oikeita neulamuikkuja saan jostain, ne yleensä menee sellaisenaan.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Sen ymmärrän ettei silakan päätä viitsitytä syödä, isommista vetten elävistä puhumattakaan. Muikun pää on taas sellainen pikku nippa, josta ei löydy hartioita. Eikä muikkua syövä suu erota pään ja kidusten seasta ruokailua haittaavia epämiellyttävyyksiä. Sen ymmärrän jos elintarviketeollisuus poistaa muikuilta päät kuluttajien kranttuutta epäillen. Kai noitakin joku ostaa, kun ostetaan kofeiinitonta kahviakin, ja alkoholitonta viintä.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Jälkkäriksi vehnäpaahtarista rapeat kannet ja väliin hilloa sekä jäätelösiivu. Tätä jälkkäriä en ole kokeillut, mutta ajattelin, että voisi toimia.
Toimi ihan hyvin. Leikkasin reunat veks ja paahdoin kevyesti siten, ettei leivät palaneet mistään kohtaa. Heti kuumana lautaselle, itsetehtyä omenahilloa pintaan, n. sentin siivu vaniljajäätelöä päälle ja siksakkia kinuskikastikkeella niskaan. Ahneella päällä kun olin, tein vielä toisen kerroksen samoin kuvioin, mutta viimeistelin mätön vielä suklaamurulla - veitsellä toffeesuolasuklaata muruksi ja pintaan.

Kaksikerroksinen kaatui kyllä helposti, mutta muuten sanoisin, että teen joskus uudelleenkin. Paahtarista sai kivan vohvelin maun satsiin ja omenahillo komppailee kivasti kinuskia. Lisäksi sattui olemaan tuota Lindtin mahtavaa toffee-suola -viritelmää sopivasti pari palaa jemmassa, jolla sai kivan rapeuden tuohon pintaan.
---

Broilerisalaatti toimi myös todella hyvin. Revin jäävuorisalaatin silpuksi ja heitin kaveriksi pieneksi pilkottua paprikaa, tomaattia ja kurkkua. Jälkimmäisistä nesteet pois. Salottisipuli vielä pienemmäksi silpuksi ja mukaan. Fetakuutioita sinne meni myös ja sitten kastikkeeksi kreikkalainen jogurtti jossa oli hiukan sitruunamehua, kuorta raastettuna, oliiviöljyä, suolaa ja pippuria mukana. Kastike em. kasvisten kanssa sekaisin ja annokset lautaselle. Pintaan paistettuja, jäähdytettyjä ja siivutettuja broilerin rintafileitä sekä krutonkeja. Annokset lepäsivät hetken ennen ruokailua ja natsasi kyllä todella hyvin. Ei sinänsä mitään ihmeellistä, mutta näinhän tuo pitää ollakin.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Juustoinen lihamureke, perunamuusi ja pippurikastike vuorossa tänäpänä. Illalla sitten kylmästä murekkeesta slaisseja leivän päälle ja mausteeksi omavalmisteista vahvaa sinappia.
 

chubster

Jäsen
Tänään ollut hyvä päivä. Aamupalaksi minulle tarjoiltiin pekonia, tuoretta leipää sekä kahvia ja mehua. Iltapäivällä pöytään kannettiin tortillavehkeet. Jokin tovi sitten lämmittelin pannulla hiukopalaksi mustaa makkaraa, jota söin puolukkakastikkeen kanssa. Pulled Porkia on tarkotus vielä iltapalaksi vetää. Hodarisämpylän välissä. Kilon mötikkä muhii uunissa. vielä joutuu about parikolme tuntii kyllä odottamaan että on edes valmista. Se on hyvää. Söin sitä myös eilen samalla tavalla, coleslawn kanssa.
 
Viimeksi muokattu:

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Päivällä vetäsin kanakebabin ranskalaisilla. Nyt oon lipitellyt tota jotain aloe vera -juomaa. Illan ajattelin olla ilman kaljaa, joten jotain naposteltavaa voisi keksiä korvikkeeksi. Mahdollisesti sipsipussin saatan käydä ostamassa. Estrellan niitä pansuolattuja yleensä suosin.

Eilen ostin kaupasta siellä paistettuja pitsaslaisseja. Toissapäivänä vedin kebabin.

Seuraavat pari päivää syön varmaan tota mustaa leipää ja päälle säilykepurkista savustettua kilua. Eilen toin Tallinnasta.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Kampasimpukoita ajattelin kokeilla tehdä tänään illalla seuraavan reseptin kera. Mukaan heitetään vielä valkosipulia ja kevätsipulia. Päälle tuoretta persiljaa. Tampereen Stockalta löytyi vain pakastekampasimpukoita, notta saavat sulaa pikkuhiljaa jääkaapissa iltaa varten. Joskus kauan sltten tuoreita kampasimpukoita käsitellyt. Mutta ei kai noissa niin paljon eroa ole käsittelyssä?

Simpukoiden kanssa sitten tuoretta leipää dippailtavaksi kastikkeeseen.
 
Viimeksi muokattu:

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Kanaa, riisiä ja salaattia. Illalla kylmäsavustettua lohta, kananmunaa ja saaristolaisleipää. Suklaatuutti jälkkäriksi.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Alkuvuoden läskeilyrupeamat voisi jättää taakse ja palata vähän "parempien" eväiden pariin. Eli tänään tekisi vaikka 4 päiväksi itselleen kanasoppaa, johon kuuluu pari sipulia, 450g kanasuikaleita (marinaadiksi mustapippuri-chilirouhe-valkosipuli-hunaja-sinappi-appelsiinimehu), sieniä, pakastevihanneksia (kun ei jaksa hommata naatteja erikseen laiskuuttaan ja lisäksi ehtii perkeleet wanhentua itselleenkokkailijan kaapissa) ja tuorejuustoa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös