Hyvä ketju!
Eilen oli paras kaveri kylässä ja duunasimme lihapullia, perunamuusia ja kermakastiketta. Kylkeen piti kokeilla noita vuohenjuustopunajuuria ja hyviähän niistä tuli.
Lihapulliin meni 400 g naudan paistijauhelihaa (10%) ja 450 g sika-nautaa, paketti pekonia, korppujauhoja, punaviinietikkaa, vaahterasiirappia, Worcester-kastiketta, vuorisuolaa, mustapippuria, basilikaa, sipulia, valkosipulia, oliivi-rypsiöjyä ja puoli pussia sipulikeittopohjaa. Lopputulos, eli valmiit pullat, pellille ja uuniin 225 ja ehkä 15 minuuttia. Helvetin hyviä näistä taas tuli, vaikka ei kai pitäisi omia kokkailuja kehua. Monesti tulee laitettua sekaan vielä esim. Poppamiehin jalapenokastiketta antamaan potkua.
Muusi oli ihan perinteinen puikulaperunasta tehty ja kastike saatiin aikaan lihapullien paistonesteestä, kermasta ja valkoviinistä. Ihan mukavaa illanistujaissafkaa vaihteeksi.
Lihapullat on muutenkin hieno safka, niistä on moneksi.
Nyt kaapissa odottelee kilo broileria ja se pääsee pataan mm. herkkusienien ja tomaatin kanssa, lisukkeeksi kokeilen kvinoaa riisin sijaan. Tällä vedetään viikko taas hienosti.
Oletteko muuten panneet merkille onko lihatiskeillä vielä myynnissä jauhemaksaa? Jotenkin tuntuu, että on hävinnyt kaupoista tai sitten aina vain unohdan katsoa. Jauhemaksapihvit ovat mainiota ruokaa. Myös silakoita täytyisi hyödyntää, kun ovat käytännössä ilmaisia mutta esimerkiksi silakkapihvit ehdottomasti hinta-laatusuhteeltaan kärkiainesta.