Mitä tänään syötäisiin?

  • 380 094
  • 3 371

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Perjantairuokaa eli enchilladoja jauhelihakastiketäytteellä - pussillinen juustoa ja purkillinen kermaa päälle ja uuniin... kyllä maistuu...
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Aamulla naatiskelin aamupalaksi makkaramunakasta ja riisipiirakoita, päivällä sitten meni perunalaatikko uuniin. Kyllähän noilla nälkää siirsi.
 

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Naudan filépihvejä, peruna-sipulisekoituksesta tuunattuja aurajuustokermaperunoita ja savulohisalaattia.

Kyllä näillä eväillä nälkä lähtee joksikin aikaa.
 

Ice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Ikävänkantaja, Jerry100, Hereworth
Tänään on tässä huushollissa verisunnuntai. Ei tullut verilöylyä, mutta tuli tehtyä ensimmäistä kertaa verimakkaraa. Eikä jää viimeiseksi kerraksi kun näitä teen. On pirun hyvää vaikka itse sanonkin.
 

CuJo#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins | HIFK | Leijonat | Les Bleus
Grillikauden avauksen kunniaksi Weberiin isketään makkaroiden lisäksi lammasta ja kanaa. Ristikkoperunat siihen kylkeen. Ja olutta juomana.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Peurakäristystä. Eli poronkäristystä, mutta liha onkin valkohäntäpeuraa, eikä poroa. Perunamuusia, puolukkahilloa, sipulia, kermaa ja vähän hapatettua kurkkua kylkeen. Onnistui ihan kohtalaisesti.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Annapa parhaat echiladavinkkisi kun tunnut niitä usein tekevän. Voisin tehdä joku päivä, ehkä jopa huomenna.
Jaahas....
Noh, lähtökohtahan on, että tortillalätyt kääritään täytteen ympärille, pannaan vuokaan ja päälle ripotellaan juustoa ja minun ohjeessani myös kermaa ja laitetaan uuniin hetkeksi saamaan väriä. Jutun varsinainen ydin on siis täyte, jonka voi tehdä niin monella tavalla kuin mielikuvitusta riittää.
Itse käytän täytteessä useimmin jauhelihaa, 400g riittää hyvin ainakin kahdeksaan enchilladaan. Täytteen liha voi tietysti olla paljon muutakin, esim. possun- tai kanasuikaleita mureaksi kypsennettynä, soijarouhetta, härkistä, jne. tai vaikka ihan suikaloituja kasvisksia wokattuna ja maustettuna.
Mulla menee normi täytteeseen iso sipuli ja valkosipulia reilusti pieneksi hakattuna, purkki 500g tomaattimurskaa, pikkupurkki kypsiä maissinjyviä ja mausteita maun mukaan kuten mustapippuria ja oreganoa ainakin, lisäksi esim. savupaprikaa, kookoskermaa, jne... hapoksi esim. sitruunan tai limenmehua tai viinietikaa, ja suolaa tietysti. Myös juustoa voi lisätä täytteeseen, joskin sitä tulee myös rullien päälle ja jos haluaa tulisen version, sitten vaikka chiliä peliin, joko mausteena tai tuoreena. Täytteen koostumuksen pitäisi olla sellaista, että se pysyy kohtuudella kasana, kun sitä nostaa tortillalätylle.
Lätyt rullataan "sopivan" täytemäärän kanssa, pieni kauhallinen per lätty, ja pistetään sopivaan vuokaan ritirinnan, itse teen whole wheat tortilla -pakkauksen kahdeksan lättyä aina kerrallaan. Päälle ripottelen pussillisen mozzarellaraastetta 170g ja kaadan pikkupurkin kermaa 2dl ja uuniin, 200-225 astetta, niin kauan, että juusto on ruskistunut kauniisti. Tuolla tavoin valmistettuna kaksi kääröä per ateria on enemmän kuin riittävästi.

Juusto ja kerma tekevät annoksesta aika "raskaan", joten niitä vähentämällä ja kasvistäytteen kanssa noista saa ihan kevyenkin version. Itse en käytä täytteessä ollenkaan kaupan mausteseoksia tai valmiita maustekastikkeita, mutta viimemainituilla ainakin saa tarvittaessa nopeutettua valmistusta jonkun verran.
Varmasti muitakin kuin tomaatti(murska)pohjaisia vaihtoehtoja täytteelle löytyy, en vain ole sellaisia tutkinut tai tehnyt....

Maistuvia hetkiä...
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Riisipuuroa voisilmällä ja makkaravoileipiä (reissumiestä jonka päälle on viipaloitu HK:n sinistä).
 

Wizzö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maximus Lindroth
Smetanalohta ja muusia tuli syötyä.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Tein eilen pari pakkausta (6 kpl) broilerinkoipia uunivuoassa ja niitä jäi muutama yli, joten tänään, vaimoni(kin) hyväksymänä, teen noista kanakeittoa aasialaisella twistillä.
Keittoon tulee mainittujen koipien liha pienittynä, sipulia, valkosipulia, porkkanaa karkeaksi raastettuna ja perunaa jossain muodossa - aika normi settiä tähän asti.
Lisäksi maustan keittoa pilkotulla chilillä, currylla, kevätsipulilla, sitruunankuorella ja -mehulla, kookoskermalla sekä kanaliemikuutiolla - ananaspaloja mietin vielä. Valitettavasti talosta ei löydy tähän hätään tuoretta inkivääriä, joka olisi kuulunut keittoon ehdottomasti, toki jauhetta on, mutta....
Ans' kattoo, tuleeko häätö...
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Lasagnepastaa söin tänään. Mielestäni oli paras lasagne-ruoka, jonka olen eläessäni tehnyt. Koostumus oli uunissa paiston jälkeen erinomainen ja maistui hyvältä.
 

Glove

Jäsen
Pastapäivä. Tagliatellen kaveriksi bolognesekastike, joka onnistui mielestäni erittäin hyvin. Miinus pitää antaa itselle kun en katsonut ennen kauppareissua, onko jääkaapissa varmasti parmesaania. Ei ollut, mutta hyvää se oli näinkin.

Hyvä ruoka, parempi mieli.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Kokkasin äsken kasvislasagnea. Jauhelihalasagne on ollut lempiruokiani jo vuosikaudet ja sitten löysin tämän kasvislasagnen, se on vielä parempaa kuin normilasagne. Kasvislasagne on niin maukasta ja maistuvaa.

Kasviksina lasagnessani on kesäkurpitsaa, porkkanaa, paprikaa sekä sipulia ja valkosipulia. Tätä söin tänään päivällisellä ja tarkoitus olisi syödä tätä myös lauantaina ja sunnuntaina.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Pääsiäispyhinä ja päättyvällä viikolla avautui lopullisesti, että mämmi on erinomaisen maukasta*. Mietaan lukuja en ole lähelläkään, mutta neljäs ja viimeinen rove aukeni tänään ja tyhjenee huomenna.
Kahvi- tai kevytkermaa kyytipojaksi ja päälle hiukan makeutusjauhetta.
* helvetin hyvää
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös