Mainos

Mitä tänään syötäisiin?

  • 429 303
  • 3 765

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Kebapkiusausta tein. Perunaa, paprikaa ja kebaplastuja uunivuokaan. Ja nesteeksi tuli valio kippari ruokakermaa.
 

Glove

Jäsen
Tyhjentelin jääkaapista kaikenlaisia vajaita pusseja ja purnukoita pizzapohjan päälle. Pitsaan tuli ainakin tomaattikastiketta, kahdenlaista juustoa, kinkkua, kebabbia, pepperonimakkaraa, herkkusieniä ja koristeeksi muutama aurinkokuivattu tomaatti. Hyvää oli ja nyt jälkikäteen voin todeta, että söin hieman liikaa.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Monta crispy chickeniä te yleensä vedätte per viikko? Mä nykyään vaan sen kolme neljä kertaa viikossa sen kaks. Vuosi pari sitten meni päivittäin välipalana.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Eilisiä enchilladoja vielä jäljellä, mutta sain inspiksen tehdä piimäkakkua á la @Iisoppi, kun vaimo antoi Pääsiäisenä luvan tehdä seuraava kakku Vappuna... eli nyt!
Eihän tuo kakku korvaa ruokaa, mutta lisänä rikka rokassa...
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Uunibroilerin tein tänään. Toisessa vuuassa oli uuden sadon perunaa, porkkanaa, sipulia ja palsternakkaa yrttiöljyssä. Kylkeen tein jalapenolla ja auralla maustetun bearnaisen. Pitkästä aikaa tuli tehtyä bearnaise. Joskus aikoinaan eräässä ravintolassa työskennellessäni tuli vatkattua bearnaisea kyllästymiseen asti, eikä ole kotona juurikaan tuon jälkeen huvittanut tehdä.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Tänään grillasin ihan possua. Kasviksia kylkeen; parsaa, sieniä , sipulia, paprikaa ja fetaa, myös grillin katta käytettynä. Sopivasti valkosipulia, chiliä, pippuria, korianteria.
Itse sanoin itselleni että onnistui. Seurue oli samaa mieltä.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Olen tähän mennessä ollut melko tofukriittinen huonojen kokemusten takia, mutta tästä tuli oikeasti helpolla helvetin hyvää:


Sen verran huijasin että juusto oli aitoa murhaa.
 

D.Santon

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Liiga.
Paistettua kanaa ja perunamuusia. Ihan itse tein kastikkeenkin, ohhoh. Kanan paistorasvassa ruskeaa kastiketta ja pikkuisen umamiketsuppia sekaan. Syödään vapun jälkeen terveellisemmin.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Munkkeja valmistui tänään syötäväksi...
 

Liitteet

  • IMG_20230430_121210_HDR.jpg
    IMG_20230430_121210_HDR.jpg
    593,2 KB · kertaa luettu: 61

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Iltapalaksi itse tehtyjä lihapiirakoita kera sinapin, ketsupin ja kurkkurouheen. Voihan sinne sisään nakinkin sujauttaa...
 

Liitteet

  • IMG_20230503_191820_HDR.jpg
    IMG_20230503_191820_HDR.jpg
    407,6 KB · kertaa luettu: 62

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Pastavuuan väsäsin. Meetvurstia, kesäkurppaa, porkkanaa ja jalapenoa tomaattisååsiin laitoin. Valkean kastikkeen tein ruokakermasta ja aurasta. Lasagnelevyt sinne sekaan. Vegaanille tein hieman hieman muunnellun version.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Täytetyt kesäkurpitsat Iisopin tapaan.

3 pienehköä kesäkurpitsaa
400g broilerijauhelihaa
1 iso sipuli
1 tlk (140g) tomaattisosetta
Provencen yrttimaustetta
Suolaa, sokeria, pippuria
Juustoraastetta

Pese kesäkurpitsat. Halkaise ne pitkittäin ja kaavi sisustaa pois (niin että kurpitsoista tulee veneenomaisia). Ota sisusta talteen. Voitele kesäkurpitsat öljyllä ja laita päälle vähän suolaa. Esipaista kurpitsoja 5-10 minuuttia 200 asteisessa uunissa.

Täytettä varten pilko sipuli ja silppua kesäkurpitsan sisuksen palat. Ruskista jauheliha ja lisää sipulit kuullottumaan. Lisää vielä kurpitsan sisusta ja paista jonkin aikaa sekoittaen. Lisää tomaattisose (+ripaus sokeria) ja mausta mielesi mukaan suolalla, pippurilla ja yrttiseoksella (tai millä nyt haluaa).

Lisää täytettä kesäkurpitsan puolikkaille ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Minulla oli tänään jotain emmantal- mozzarellaraastetta. Kesäkurpitsoita paistetaan n. 15 minuuttia 200 asteessa.
 

Liitteet

  • IMG_20230508_164108_HDR.jpg
    IMG_20230508_164108_HDR.jpg
    465,7 KB · kertaa luettu: 80

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Täytetyt kesäkurpitsat Iisopin tapaan.

3 pienehköä kesäkurpitsaa
400g broilerijauhelihaa
1 iso sipuli
1 tlk (140g) tomaattisosetta
Provencen yrttimaustetta
Suolaa, sokeria, pippuria
Juustoraastetta

Pese kesäkurpitsat. Halkaise ne pitkittäin ja kaavi sisustaa pois (niin että kurpitsoista tulee veneenomaisia). Ota sisusta talteen. Voitele kesäkurpitsat öljyllä ja laita päälle vähän suolaa. Esipaista kurpitsoja 5-10 minuuttia 200 asteisessa uunissa.

Täytettä varten pilko sipuli ja silppua kesäkurpitsan sisuksen palat. Ruskista jauheliha ja lisää sipulit kuullottumaan. Lisää vielä kurpitsan sisusta ja paista jonkin aikaa sekoittaen. Lisää tomaattisose (+ripaus sokeria) ja mausta mielesi mukaan suolalla, pippurilla ja yrttiseoksella (tai millä nyt haluaa).

Lisää täytettä kesäkurpitsan puolikkaille ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Minulla oli tänään jotain emmantal- mozzarellaraastetta. Kesäkurpitsoita paistetaan n. 15 minuuttia 200 asteessa.
Vaikuttaa hyvältä (ja kevyeltä) - panen reseptin korvantaakse odottamaan, kunnes kesäkurpitsat tarttuvat minunkin ostoskoriini. Sitten syksyllä niitä toki löytyy omastakin puutarhasta... on ainakin löytynyt... ainakin viime kesänä...
 

-FNM-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Helppo vinkki lisukkeeksi:

Suippopaprikoita keskeltä pituussuunnassa halki, siemenet pois ja täytteeksi jotain Creme bonjouria. Grillissä tai uunissa niin pitkään, että paprikat pehmenevät sellaisiksi kuin kukin tykkää.

Hyvää on.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös