Katselin tuossa männä viikolla "Maailman herkullisimmat ruuat" -ohjelmaa ja siinä käytiin mm. Wienissä. Noh, siinäpä sitten tehtiin, yllätys, yllätys, wiener schnizeliä eli tutummin (leivitettyä) lehtipihviä possun ulkofileestä.
Ja kuinka ollakaan, mulla sattui olemaan kylmässä jööti tuota lihaa, joten tuumasta toimeen: leikkasin parit perhosleikkeet, jotka sitten nuijin isoiksi ohuiksi lehtipihveiksi. Maustaminen ja jauhotus, uitto vatkatussa kananmunassa ja leivitys korppujauhoilla ja eikun heti pannulle suht' kovaan lämpöön paistumaan hetkeksi molemmin puolin ja heti lautaselle sitruunanviipaleen kanssa ja ääntä kohti.
Täytyy sanoa, että tuli valtavan kokoiset, hyvännäköiset ja ihanan rapeat ja maukkaat leikeet, joita päälle puristettu sitruunanmehu mukavasti terästi. Kaveriksi leikkeille tein pottumuusia ja salaatiksi oli appelsiini-porkkanaraastetta.
Sen verran vielä, että kaiken muun pitää olla valmista, ennenkuin rupeaa leivittämään ja paistamaan leikkeitä - ne ovat parhaimmillaan suoraan pannusta, jolloin leivitys on vielä rapeaa eikä ikävää mössöä.