Mitä tänään syötäisiin?

  • 421 984
  • 3 703

Kiuru

Jäsen
Suosikkijoukkue
1897 & Pimeä Aitio
Ajattelin leipoa paskaa
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Tänään oli keittopäivä. Gulassikeiton tapaista soppaa tuli tehtyä. Nautaa, tomaattia, sipulia, paprikaa, perunaa ja porkkanaa. Ja mausteeksi chiliä, savupaprika- ja paprikajauhetta. Lempeän tulinen keitto (kuten yhdessä ohjeessa sanottiin).
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Paistettua riisiä, broileria ja salaattia. Alkuun voisi periaatteessa tehdä valkosipuli-homejuusto etanoita, vaan ei taida nuorisolle maistua.
 

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
Sellainen 80-lukutyylinen lihamureke muhii uunissa. Nautitaan tietysti keitettyjen perunoiden kanssa. Kasvisten virkaa toimittaa läjä kurkkusiivuja.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Tänään kokkailtiin päivälliseksi pekoniherkkusieniä yrttituorejuustolla, joiden kanssa paistuivat samaan aikaan maissipalkot. Lisänä salaatti ja yrttivoipatonki, juomana Pepsi. Iltapalaksi lettuja kunigatarhillolla, mansikoilla ja vaniljajäätelöllä.
 
Viimeksi muokattu:

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Katselin tuossa männä viikolla "Maailman herkullisimmat ruuat" -ohjelmaa ja siinä käytiin mm. Wienissä. Noh, siinäpä sitten tehtiin, yllätys, yllätys, wiener schnizeliä eli tutummin (leivitettyä) lehtipihviä possun ulkofileestä.
Ja kuinka ollakaan, mulla sattui olemaan kylmässä jööti tuota lihaa, joten tuumasta toimeen: leikkasin parit perhosleikkeet, jotka sitten nuijin isoiksi ohuiksi lehtipihveiksi. Maustaminen ja jauhotus, uitto vatkatussa kananmunassa ja leivitys korppujauhoilla ja eikun heti pannulle suht' kovaan lämpöön paistumaan hetkeksi molemmin puolin ja heti lautaselle sitruunanviipaleen kanssa ja ääntä kohti.
Täytyy sanoa, että tuli valtavan kokoiset, hyvännäköiset ja ihanan rapeat ja maukkaat leikeet, joita päälle puristettu sitruunanmehu mukavasti terästi. Kaveriksi leikkeille tein pottumuusia ja salaatiksi oli appelsiini-porkkanaraastetta.
Sen verran vielä, että kaiken muun pitää olla valmista, ennenkuin rupeaa leivittämään ja paistamaan leikkeitä - ne ovat parhaimmillaan suoraan pannusta, jolloin leivitys on vielä rapeaa eikä ikävää mössöä.
 

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Katselin tuossa männä viikolla "Maailman herkullisimmat ruuat" -ohjelmaa ja siinä käytiin mm. Wienissä. Noh, siinäpä sitten tehtiin, yllätys, yllätys, wiener schnizeliä eli tutummin (leivitettyä) lehtipihviä possun ulkofileestä.

Wieninleikettähän ei sitten tietenkään koskaan tehdä possusta, vaan vasikanliha on ainoa virallinen wieninleikkeen raaka-aine. Muita leikkeitä voi sitten tehdä possustakin,
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Wieninleikettähän ei sitten tietenkään koskaan tehdä possusta, vaan vasikanliha on ainoa virallinen wieninleikkeen raaka-aine. Muita leikkeitä voi sitten tehdä possustakin,
Possun ulkofileestä tuo kokki ko. ohjelmassa teki tuon leikkeensä aivan varmasti - taisi mainitakin tuon raaka-aineen...
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Oliko sattumalta amerikkalainen ohjelma? Jenkit ovatkin moukkia. Tossa vielä vahvistukseksi linkki Wikipedia-sivulle
Olipa tietenkin... amerikkalainen...
Ja uskonhan minä ilman linkkejäkin... ja voin ihan suosiolla vaihtaa tekemäni leikkeen nimen paneroiduksi porsaanleikkeeksi ilman ongelmia, ei se nimi leikettä pahenna...
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Teen jälleen varhaiskaalista kaalilaatikkoa.

Muoks. Komento takaisin. Oli toinen kaaleista jotenkin pilallinen, alkoin haista kellari, kun kaaleja höyryytin. No, onneksi naisella oli joku toinen suunnitelma.
 
Viimeksi muokattu:

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Jaahas... se on sitten perjantai ja enchilladojen vuoro. Ei niitä ihan joka perjantai ole tarjolla, mutta tänään kuitenkin on.
Normi tomaatti(murska)pohjainen jauhelihakastike sipuleineen ja maissineen ja sillä täytetyt tortillat riviin vuokaan ja uuniin. Juhlistetaan siinä samalla viikoloppun alkua omena/raparperi-kotiviinillä, joka makunsa puolesta käy mainiosti tähänkin ruokaan - tiedä, mitä se ilta vielä tarjoaakaan...
Nyt ei tarvitse miettiä chilinkään käyttöä kastikkeessa, kun tein tuossa viikolla taas satsin paholaisenhilloa, josta tuli... tuli... tuli... sta... ta...
Perhana, kun se massa ennen tuota lyhyttä keittämistä ei oikein maistu mitenkään tuliselle, kun chilit tulevat siihen jäisinä pilkottuna eikä polte oikein silloin tunnu ja sittenhän niitä tulee hätäpäissään työnnettyä muutama ylimääräinen ihan vain varoiksi. Noh, nyt sitten tuntuu... polte...
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Tuossa hauduttelin (tai uuni sen teki) jotain burgundinpadan tyyppistä lihapataa uunissa. Naudan kulmapaistia, herkkusieniä ja hillosipuleita hauduttelin punkkupohjoisessa kastikkeessa (näin niinkuin pääpiirteittäin kerrottuna).
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Lohikeittoa iso kattilallinen...
Oli pakasteessa yksi lohifile jäänyt joulunajalta käyttämättä ja nyt sitten tein siitä keittoa. Keittoon tuli vettä suolaa, maustepippureita, laakerinlehtiä, perunoita, porkkanoita, sipulia, valkosipulia, palsternakkaa, kevätsipulinippu, sitruunankuorta ja -mehua, reilu puolet lohifileestä annospaloiksi pilkkottuna, purkillinen katkarapuja ja vielä lautaselle korianterin lehtiä pinnalle silputtuna.
Laitan kalakeittoihin käytännössä aina myös hieman kalakastiketta, kuten nytkin, ihan viimeiseksi ennen tarjoilua - myös sitruuna ja yrtit kannatta lisätä vasta ihan viimeiseksi.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vähän ruma kuva, mutta kaljakaverille lupasin tehdä jotkut kännimätöt. Kaupankin kiersin mm. jauhelihahyllyn, jos jotain tarjouksia olis ollut, mutta en keksinyt, paitsi kaljahyllyllä sitten koin heurekan. No kotoa sitten purkki tonnikalaa paloina öljyssä pannulle ja perään joku 800g tomaattimurskaa (sitä mitä Lidlissä oli toissa viikonloppuna pienessä tarjouksessa. Ostin muuten 12 purkkia.) ja kattilaan iso määrä spagettia. Tuossakin kuvassa kun sekoitti niin tomaattikastike imeityi jonnekin kadoksiin, vaikka näyttää olevan reippaasti.

Eilen sitten taas se perus kahdeksan täytteen pizza ja puiston penkille. Kaljatölkki istui viekussa ja piti seuraa. Toissa päivänä muuten puolikas kiekko leipäjuustoa. Lakkahilloa tai muutakaan ei ollut kaapissa niin juoksevaa hunajaa keksin mätkäistä vähän päälle, ekaa kertaa ikinä.
 

Liitteet

  • spagetti.jpg
    spagetti.jpg
    794,9 KB · kertaa luettu: 119
  • pizza.jpg
    pizza.jpg
    910,9 KB · kertaa luettu: 120

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Kaalilaatikkoa tänään tein. Ja alkaa varmaan olla jo kypsää. Koska "burgundinpadasta" jäi jäljelle punaviiniä enkä ollut sitä huiviini vetänyt niin tänään tuli sitten "kukkoa viinissä"-tyyppinen pata uuniin. Menihän siihen noita hillosipuleitakin kun ei niitä oikein muuten tule nautittua kuin padoissa.
 
Viimeksi muokattu:

Glove

Jäsen
Kebabin kaveriksi tein nyt semmosen pizzeriasalaatin kaalista ja paprikoista. Vielä tuosta kebabköntistä saa useamman kerran syödä, mutta mikäs syödessä kun se on hyvää.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Kaalilaatikko tänään tein. Ja alkaa varmaan olla jo kypsää. Koska "burgundinpadasta" jäi jäljelle punaviiniä enkä ollut sitä huiviini vetänyt niin tänään tuli sitten "kukkoa viinissä"-tyyppinen pata uuniin. Menihän siihen noita hillosipuleitakin kun ei niitä oikein muuten tule nautittua kuin paidoissa.
Coq au vin - moi spécialité...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös