Peurapäivä siis siellä. Tuo minullekin kun ajat ohi paluumatkalla.Peuralasagnea, peurakastiketta ja peurafilettä.
Peurapäivä siis siellä. Tuo minullekin kun ajat ohi paluumatkalla.Peuralasagnea, peurakastiketta ja peurafilettä.
Itse olen matkannut kerran Ouluun ja takaisin yhden playoff matsin takia, niin kai sinäkin ruuan takia Lappeeseen.Alle 500 km, eihän se ole matka eikä mikään. Voisin tullakin, mutta en taida saada tuota teiniä mukaan.
Ehdottomasti suosittelen kokeilemaan. Helppo, joskin pitkäaikainen, tehdä. Mutta hakkaa mennen tullen kaupan lihahyytelöt.Hattu päästä ja syvä kumarrus aladobin teosta - olen kateellinen...
PS. Otan tämän haasteena!
Ilman muuta kokeilen! Ostin tänään jo liivatteet, lihaa en löytänyt sopivaa, vielä, mutta tiedän kyllä, mistä sellaista löydän...Ehdottomasti suosittelen kokeilemaan. Helppo, joskin pitkäaikainen, tehdä. Mutta hakkaa mennen tullen kaupan lihahyytelöt.
Jos löydät jostain häränhäntiä, niin tee niistä. Silloin et tarvitse yhtään liivatetta.Ilman muuta kokeilen! Ostin tänään jo liivatteet, lihaa en löytänyt sopivaa, vielä, mutta tiedän kyllä, mistä sellaista löydän...
Ootsä teurastanu jonkun sammakonsyöjän?Tänään sinisimpukoita valkoviinissä ja kermassa. Lisukkeeksi vähän maalaisleipää ja itseväsättyjä ranskanpernantapaisia chilimajoneesilla.
Voihan sen riisinkin keittää monella tapaa, Vähässä vedessä, runsaassa vedessä, riisinkeittimellä. Laitoitko suolaa? Lihaliemikuution? Jotain muuta?Riisin keittämisestä ei tarvinne tarinoida.
Riisikeittimessä ilman suolaa. Jos en käytä riisinkeitintä niin kuivaa riisiä laitetaan 2 desiä 4 desiin kiehuvaa vettä ja hieman suolaa. Sitten odotellaan kunnes vesi imeytyy ja riisi on valmista.Voihan sen riisinkin keittää monella tapaa, Vähässä vedessä, runsaassa vedessä, riisinkeittimellä. Laitoitko suolaa? Lihaliemikuution? Jotain muuta?
Nonnih! Poikkesin eilen Sepon lihatorilla (tietäjät tietää) ja hankin aladobiainekset. Tänään pistin sitten homman tulille ja aladobiahan siitä tuli.Jos löydät jostain häränhäntiä, niin tee niistä. Silloin et tarvitse yhtään liivatetta.
A-vot. Nyt on herkkujen herkku. Noi puolukat ja tyrnit oli muuten hyvä idea. Kokeilen tuota itsekin seuraavan kerran.Nonnih! Poikkesin eilen Sepon lihatorilla (tietäjät tietää) ja hankin aladobiainekset. Tänään pistin sitten homman tulille ja aladobiahan siitä tuli.
Lihoiksi hankin possun etuselkää kaikkineen rasvoineen ja luineen ja lisäksi vielä (lihamestarin suosituksesta) parit pikkupossun sorkat, jolloin en lopulta tarvinnut liivatetta ollenkaan. Mausteena ja lisukkeina lihojen kypsennyksessä käytin maustepippuria, laakerinlehtiä, kokonaisia valkosipulinkynsiä kourallinen, yksi iso sipuli ja porkkana ja suolaa tietysti.
Suurin homma tuon teossa oli lihojen "siivoaminen" erilleen luista, rasvoista ja nahoista - sorkista ei lihaa löytynyt ollenkaan, mutta koirat saivat kosolti lisuketta kuivamuosalleen. Laitoin alumiinivuoan pohjalle pakastepuolukoita ja tyrninmarjoja väriä antamaan ja siihen päälle jäähdytetyt lihat ja siivilöity rasvasta kuorittu liemi, joka olisi saanut olla lämpimämpää, jotta olisi tunkeutunut paremmin joka koloon - ensi kerralla sitten...
Joka tapauksessa hyvää tuli, kun sitä meni tuossa iltaruualla jo noin puolet.
Jaahas... että makkaran tekkoon sitte... ei hullumpaa taaskaan...A-vot. Nyt on herkkujen herkku. Noi puolukat ja tyrnit oli muuten hyvä idea. Kokeilen tuota itsekin seuraavan kerran.
Mulla on alkamaisillaan verimakkaraprojekti seuraavaksi, mutta sen jälkeen heti aladobiaineksien ostoon. Kyllä kotona tehty aladobi aina kaupan lihahyytelöt hakkaa.
Mäkään en etikkaa laittanut. Mutta yhdestä muorinaikaisesta reseptivihkosta luin, että aladobi nautitaan etikan kanssa. Mä tein etikkapunajuurista ja smetanasta "soosin" aladobille ja kuulemma piparjuurikerma on toinen joka toimii aladobin kanssa.Jaahas... että makkaran tekkoon sitte... ei hullumpaa taaskaan...
Voisinpa tuota kokeilla itsekin, kun on tuossa monitoimikoneessa tarpeelliset värkit moiseen, mutta katotaan nyt vielä...
Btw - seuraavan aladobisatsin maustan lievästi chilillä omien mieltymysteni mukaan ja keitinveteen lisään pikkuisen omenaviinietikkaa antamaan terää - nyt maku jäi ehkä aavistuksen valjuksi.
Itsekin pongasin tuon piparjuurikerman jostain reseptistä, unohtui vaan ostaa...Mäkään en etikkaa laittanut. Mutta yhdestä muorinaikaisesta reseptivihkosta luin, että aladobi nautitaan etikan kanssa. Mä tein etikkapunajuurista ja smetanasta "soosin" aladobille ja kuulemma piparjuurikerma on toinen joka toimii aladobin kanssa.
Juu, tää makkaranteko on uusin harrastus ruuanlaiton saralla. Katsoo nyt kauanko innostus riittää. Parit satsit makkaraa vasta ehtinyt tehdä.
Huomenna puhutaan keittokinkusta. On sellainen juuri tulossa. Pitää antaa vaan yön yli jäähtyä. Huomenna pääsee koepuraseen.On täällä melko gourmetlinja nyt menossa