Mitä tänään syötäisiin?

  • 381 659
  • 3 376

Glove

Jäsen
PIti tehdä tuosta jauhelihasta jotain ihan muuta, mutta nyt ei oikein tullut inspiraatiota koko kokkaamiseen. Paistoin lihan ja keitin makaroonia, nistipata on valmis.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Burgundin pataa, lihapullia kermakastikkeessa ja yrttistä broileripastaa.
Tätä oli tarjolla tänään Cafe Idan lounaalla.
 

Liitteet

  • IMG_20230325_130057_HDR.jpg
    IMG_20230325_130057_HDR.jpg
    836 KB · kertaa luettu: 78

Ice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Ikävänkantaja, Jerry100, Hereworth
Hattu päästä ja syvä kumarrus aladobin teosta - olen kateellinen...

PS. Otan tämän haasteena!
Ehdottomasti suosittelen kokeilemaan. Helppo, joskin pitkäaikainen, tehdä. Mutta hakkaa mennen tullen kaupan lihahyytelöt.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Ehdottomasti suosittelen kokeilemaan. Helppo, joskin pitkäaikainen, tehdä. Mutta hakkaa mennen tullen kaupan lihahyytelöt.
Ilman muuta kokeilen! Ostin tänään jo liivatteet, lihaa en löytänyt sopivaa, vielä, mutta tiedän kyllä, mistä sellaista löydän...
 

Ice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Ikävänkantaja, Jerry100, Hereworth
Ilman muuta kokeilen! Ostin tänään jo liivatteet, lihaa en löytänyt sopivaa, vielä, mutta tiedän kyllä, mistä sellaista löydän...
Jos löydät jostain häränhäntiä, niin tee niistä. Silloin et tarvitse yhtään liivatetta.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Tänään sinisimpukoita valkoviinissä ja kermassa. Lisukkeeksi vähän maalaisleipää ja itseväsättyjä ranskanpernantapaisia chilimajoneesilla.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Uunissa haudutettuja porsaan ulkofilepihvejä, lohkoperunoita, vihannesgratiinia, pippurikastiketta ja salaattia.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Tänään sinisimpukoita valkoviinissä ja kermassa. Lisukkeeksi vähän maalaisleipää ja itseväsättyjä ranskanpernantapaisia chilimajoneesilla.
Ootsä teurastanu jonkun sammakonsyöjän?

Niiiiin... mitä syötäisiin?
No, enchilladoja näin sunnutairuokana....
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Olen tässä nyt haudutellut 2 tuntia porsaan etuselkää juuresten (porkkana, juuriselleri, lanttu ja palsternakka) kattilassa. Liha alkaa olla jo pehmeää. Tällä kertaa tein pataa etuselästä kun se oli euron halvempaa kilo kuin lapa (3,95€ vs. 4,95€).
 

Glove

Jäsen
Kylmäsavulohikeittoa ja lämmintä sämpylää söin juuri lounaalla. Kotona odottaa jääkaapissa eilen tehdyt kastikkeet ja muut tarpeelliset, joista kokoan lasagnen töiden jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Meillä on illaksi täytettyä possun ulkofileetä, peruna-porkkanamuusia sekä paistinliemestä tehtyä kastiketta. Muusista tulee porkkanan ansiosta kivan väristä eikä makukaan ainakaan huonone. Lisukkeena raastetta, puolukkasurvosta ja paholaisen hilloa.
Leikkasin fileen n. sentin levyksi ja nuijin hieman tehdäkseni siitä tasaisen. Täytteeksi tein pannulla kanttarelli-sipuliseoksen, jota maustoin valkosipulimurskalla, oreganolla ja mustapippurilla - suolaa tietysti reiluhkosti myös lihaa varten. Levitin täytteen tasaisesti n. puoleen levystä ja rullasin pötköksi. Paketoin pötkön liotetulla narulla tiiviiksi ja laitan sen kohta uuniin hiljalleen kypsymään...
 

Czescku

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Stadin Keltamustat
Mäkkisafkaa. Tytön synttärit huomenna, mutta koska menee silloin koulun jälkeen äidilleen niin käydään jo tänään herkuttelemassa pikaruualla. 11v (tai no vielä 10) lemppari.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Riisiä ja kanamakkara currya. Lidlissä oli jotain mausteista kestomakkaraa niin sitä siivuiksi ja pannulle, perään soosia kun kana alkoi olemaan kypsää. Riisin keittämisestä ei tarvinne tarinoida.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Voihan sen riisinkin keittää monella tapaa, Vähässä vedessä, runsaassa vedessä, riisinkeittimellä. Laitoitko suolaa? Lihaliemikuution? Jotain muuta?
Riisikeittimessä ilman suolaa. Jos en käytä riisinkeitintä niin kuivaa riisiä laitetaan 2 desiä 4 desiin kiehuvaa vettä ja hieman suolaa. Sitten odotellaan kunnes vesi imeytyy ja riisi on valmista.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Jos löydät jostain häränhäntiä, niin tee niistä. Silloin et tarvitse yhtään liivatetta.
Nonnih! Poikkesin eilen Sepon lihatorilla (tietäjät tietää) ja hankin aladobiainekset. Tänään pistin sitten homman tulille ja aladobiahan siitä tuli.
Lihoiksi hankin possun etuselkää kaikkineen rasvoineen ja luineen ja lisäksi vielä (lihamestarin suosituksesta) parit pikkupossun sorkat, jolloin en lopulta tarvinnut liivatetta ollenkaan. Mausteena ja lisukkeina lihojen kypsennyksessä käytin maustepippuria, laakerinlehtiä, kokonaisia valkosipulinkynsiä kourallinen, yksi iso sipuli ja porkkana ja suolaa tietysti.
Suurin homma tuon teossa oli lihojen "siivoaminen" erilleen luista, rasvoista ja nahoista - sorkista ei lihaa löytynyt ollenkaan, mutta koirat saivat kosolti lisuketta kuivamuonalleen. Laitoin alumiinivuoan pohjalle pakastepuolukoita ja tyrninmarjoja väriä antamaan ja siihen päälle jäähdytetyt lihat ja siivilöity rasvasta kuorittu liemi, joka olisi saanut olla lämpimämpää, jotta olisi tunkeutunut paremmin joka koloon - ensi kerralla sitten...
Joka tapauksessa hyvää tuli, kun sitä meni tuossa iltaruualla jo noin puolet.
 
Viimeksi muokattu:

Ice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Ikävänkantaja, Jerry100, Hereworth
Nonnih! Poikkesin eilen Sepon lihatorilla (tietäjät tietää) ja hankin aladobiainekset. Tänään pistin sitten homman tulille ja aladobiahan siitä tuli.
Lihoiksi hankin possun etuselkää kaikkineen rasvoineen ja luineen ja lisäksi vielä (lihamestarin suosituksesta) parit pikkupossun sorkat, jolloin en lopulta tarvinnut liivatetta ollenkaan. Mausteena ja lisukkeina lihojen kypsennyksessä käytin maustepippuria, laakerinlehtiä, kokonaisia valkosipulinkynsiä kourallinen, yksi iso sipuli ja porkkana ja suolaa tietysti.
Suurin homma tuon teossa oli lihojen "siivoaminen" erilleen luista, rasvoista ja nahoista - sorkista ei lihaa löytynyt ollenkaan, mutta koirat saivat kosolti lisuketta kuivamuosalleen. Laitoin alumiinivuoan pohjalle pakastepuolukoita ja tyrninmarjoja väriä antamaan ja siihen päälle jäähdytetyt lihat ja siivilöity rasvasta kuorittu liemi, joka olisi saanut olla lämpimämpää, jotta olisi tunkeutunut paremmin joka koloon - ensi kerralla sitten...
Joka tapauksessa hyvää tuli, kun sitä meni tuossa iltaruualla jo noin puolet.
A-vot. Nyt on herkkujen herkku. Noi puolukat ja tyrnit oli muuten hyvä idea. Kokeilen tuota itsekin seuraavan kerran.
Mulla on alkamaisillaan verimakkaraprojekti seuraavaksi, mutta sen jälkeen heti aladobiaineksien ostoon. Kyllä kotona tehty aladobi aina kaupan lihahyytelöt hakkaa.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
A-vot. Nyt on herkkujen herkku. Noi puolukat ja tyrnit oli muuten hyvä idea. Kokeilen tuota itsekin seuraavan kerran.
Mulla on alkamaisillaan verimakkaraprojekti seuraavaksi, mutta sen jälkeen heti aladobiaineksien ostoon. Kyllä kotona tehty aladobi aina kaupan lihahyytelöt hakkaa.
Jaahas... että makkaran tekkoon sitte... ei hullumpaa taaskaan...
Voisinpa tuota kokeilla itsekin, kun on tuossa monitoimikoneessa tarpeelliset värkit moiseen, mutta katotaan nyt vielä...

Btw - seuraavan aladobisatsin maustan lievästi chilillä omien mieltymysteni mukaan ja keitinveteen lisään pikkuisen omenaviinietikkaa antamaan terää - nyt maku jäi ehkä aavistuksen valjuksi.
 

Ice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Ikävänkantaja, Jerry100, Hereworth
Jaahas... että makkaran tekkoon sitte... ei hullumpaa taaskaan...
Voisinpa tuota kokeilla itsekin, kun on tuossa monitoimikoneessa tarpeelliset värkit moiseen, mutta katotaan nyt vielä...

Btw - seuraavan aladobisatsin maustan lievästi chilillä omien mieltymysteni mukaan ja keitinveteen lisään pikkuisen omenaviinietikkaa antamaan terää - nyt maku jäi ehkä aavistuksen valjuksi.
Mäkään en etikkaa laittanut. Mutta yhdestä muorinaikaisesta reseptivihkosta luin, että aladobi nautitaan etikan kanssa. Mä tein etikkapunajuurista ja smetanasta "soosin" aladobille ja kuulemma piparjuurikerma on toinen joka toimii aladobin kanssa.
Juu, tää makkaranteko on uusin harrastus ruuanlaiton saralla. Katsoo nyt kauanko innostus riittää. Parit satsit makkaraa vasta ehtinyt tehdä.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Mäkään en etikkaa laittanut. Mutta yhdestä muorinaikaisesta reseptivihkosta luin, että aladobi nautitaan etikan kanssa. Mä tein etikkapunajuurista ja smetanasta "soosin" aladobille ja kuulemma piparjuurikerma on toinen joka toimii aladobin kanssa.
Juu, tää makkaranteko on uusin harrastus ruuanlaiton saralla. Katsoo nyt kauanko innostus riittää. Parit satsit makkaraa vasta ehtinyt tehdä.
Itsekin pongasin tuon piparjuurikerman jostain reseptistä, unohtui vaan ostaa...
Piparjuuri on yksi minun suosikkejani nimenomaan erilaisten massojen, yms. maustamisessa ja teen usein piparjuuritahnaa hienoksi raastetusta piparjuuresta, vedestä ja omenaviinietikasta tai valkoviinistä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös