Mitä tänään syötäisiin?

  • 422 016
  • 3 703

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Ryynimakkara on muuten hemmetin hyvää, jos en ole vielä sanonut. Ja se on kevyempää kuin nakit tai grillimakkara, taitaa olla lihapulliakin kevyempää.

Ryynimakkara kunniaan! Nämä vanhan liiton ruuat ovat todella hyviä.
Ryynimakkaran syöminen loppui mulla joskus -92 tai sinne päin, kun puraisun jälkeen töötistä löytyi kokonainen lehmän silmäluomi, ripsineen kaikkineen.
 

Wizzö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Helmisen SaiPalle sympatiat
Ryynimakkaran syöminen loppui mulla joskus -92 tai sinne päin, kun puraisun jälkeen töötistä löytyi kokonainen lehmän silmäluomi, ripsineen kaikkineen.
Lankomies joskus sanoi että tykkää kyllä ryynimakkarasta mutta ei pysty sitä syömään kun on nähnyt miten se valmistetaan.
 

Glove

Jäsen
Semmoista laiskan kokin ruokaa. Riisit, kasvikset, broiskun koivet ja lihalientä pellille ja uuniin. Vaatii 5 min hommia ja uuni hoitaa loput. Kohta valmista.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Kanaa meilläkin...
Nuijin rintaleikkeitä hieman ja paistoin nopeasti kuumalla pannulla. Kaveriksi leikkeille tein lohkoperunoita Annabellasta, joka pitkulaisena sopii hyvin tähän tarkoitukseen. Kermaviilikastike perunoille ja salaatiksi appelsiini-porkkanaraastetta.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Hernekeittoa on tänään tarjolla kerta on laskiaistiistai. Ja jälkiruuaksi on tietenkin laskiaispullat.
 

WarWas

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÅIFK. Kaikki Fin maajoukkueet. 99+
Eilen ainakin tehtiin naudan sisäpaisyista soosia missä kirjolohta!!
luulin savusuikaleiksi ne kirjolohen palaset ja laitoin pakkasesta sekaan. noukin sit lihapalset pois niin kirjolohisoosi lihaliemellä!!
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers

Liitteet

  • chili.jpg
    chili.jpg
    494,3 KB · kertaa luettu: 200

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Täytettyjä kesäkurpitsoja tänään. Täytteessä kesäkurpitsan sisustaa, kana jauhelihaa, tomaattisosetta, parmesaaniraastetta, yrttejä ja suolaa. Päälle vielä juustoraastetta.
 

Liitteet

  • IMG_20230224_113924_HDR.jpg
    IMG_20230224_113924_HDR.jpg
    355,1 KB · kertaa luettu: 82

Czescku

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Stadin Keltamustat
Grillissä nyt valkosipuliperunat. Kohta siihen menee kaveriksi kaslerpihvit ja makkaraa. Lohi on savustuspöntössä.
 

Glove

Jäsen
Coq au vin meni juuri uuniin. Koskaan en ole aikaisemmin tehnyt, joten saa nähdä mitä siitä tulee. Ainakin tein sen niin kuin ohjeessa luki.
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Poika tulee saunomaan, joten piti taas tehdä reilummin. Toki ajatuksena, että vie osan lähtiessään kotiinsa. Puikulaperunamuussi, kukkakaali- bataattisose(miun ihan suosikki tällä hetkellä), sitruunasmetanassa haudutettua ahventa, auralla täytettyjä pekoniin käärittyjä lihapalleroita, bataatti- salamikiusausta ja särä juureksia tänään menyyssä.
 

D.Santon

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Liiga.
Röstiperunaa meni tuossa aiemmin. Huomenna tai viimeistään sunnuntaina voisi pizzaa tehdä pitkästä aikaa.
 

Wizzö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Helmisen SaiPalle sympatiat
Baarissa kauhea setti ranskalaisia helvetin huonossa seurassa ja janojuomaksi lonkeroa.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Coq au vin meni juuri uuniin. Koskaan en ole aikaisemmin tehnyt, joten saa nähdä mitä siitä tulee. Ainakin tein sen niin kuin ohjeessa luki.
Tein tätä ruuaksi, kun nykyinen vaimoni tuli aikoinaan eka kerran käymään luonani. Ruoka, juoma ja seura maistuivat ja sen kunniaksi sain (kuulemma) vaimon työpaikalla lempinimen "cock" - tiedä sitten, miksi?

PS. Tämä ruokahan on mitä mainiointa maultaan, ei niin jokapäiväistä ja pataruokana riittoisaa eli sopii tilanteisiin esim. silloin, kun syöjiä on enemmänkin...
 

marso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa
Taitaapi tänään tulla kikhernekarri.

- n. teelusikallinen juustokuminaa, jauhettua korianteria ja garam masalaa kutakin.
- ruokaöljyä
- chili siemenineen (tulisuutta oman maun mukaan)
- 4 valkosipulin kynttä
- iso sipuli
- pari teelusikallista tuoretta inkivääriä raastettuna

- tölkki tomaattimurskaa
- purkki kookosmaitoa
- yhden limen mehu
- suola ja pippuri loppumausteena tarpeen mukaan
- tuoretta korianteria lopuksi

Aluksi mausteita paahdetaan keskilämmöllä kuivalla pannulla/kattilassa kunnes aromit tuntuvat nenässä. Lämpö alas ja päälle ruokaöljy sekä pilkottu chili, sipulit ja raastettu inkivääri. Kypsytellään miedolla lämmöllä ja surrautetaan karripohja sileäksi. Varo, ettei mausteet kärähdä öljyä lisätessä, muuten tulee kitkerää settiä.

tomaattimurska ja kookoskerma perään, keitellään puolisen tuntia keskilämmöllä ja lopuksi lime ynnä kikherneet ja tarvittaessa suola sekä pippuri mukaan kyytiin. Ihan lopuksi tuoretta korianteria, jos maku miellyttää.

kikherneet pyöritellään kevyesti öljyssä ja mausteissa (juustokumina, garam masala yms.) ja pahdetaan puolisen tuntia 200 asteessa uunissa ennen lisäämistä karriin.

Riisiä kaveriksi paketin ohjeen mukaan.

Toisaalta valmis karritahna on myös ihan pätevä pohja näille ruuille, mutta välillä on ihan kiva tehdä itse sinnepäinkarria.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös