Taitaapi tänään tulla kikhernekarri.
- n. teelusikallinen juustokuminaa, jauhettua korianteria ja garam masalaa kutakin.
- ruokaöljyä
- chili siemenineen (tulisuutta oman maun mukaan)
- 4 valkosipulin kynttä
- iso sipuli
- pari teelusikallista tuoretta inkivääriä raastettuna
- tölkki tomaattimurskaa
- purkki kookosmaitoa
- yhden limen mehu
- suola ja pippuri loppumausteena tarpeen mukaan
- tuoretta korianteria lopuksi
Aluksi mausteita paahdetaan keskilämmöllä kuivalla pannulla/kattilassa kunnes aromit tuntuvat nenässä. Lämpö alas ja päälle ruokaöljy sekä pilkottu chili, sipulit ja raastettu inkivääri. Kypsytellään miedolla lämmöllä ja surrautetaan karripohja sileäksi. Varo, ettei mausteet kärähdä öljyä lisätessä, muuten tulee kitkerää settiä.
tomaattimurska ja kookoskerma perään, keitellään puolisen tuntia keskilämmöllä ja lopuksi lime ynnä kikherneet ja tarvittaessa suola sekä pippuri mukaan kyytiin. Ihan lopuksi tuoretta korianteria, jos maku miellyttää.
kikherneet pyöritellään kevyesti öljyssä ja mausteissa (juustokumina, garam masala yms.) ja pahdetaan puolisen tuntia 200 asteessa uunissa ennen lisäämistä karriin.
Riisiä kaveriksi paketin ohjeen mukaan.
Toisaalta valmis karritahna on myös ihan pätevä pohja näille ruuille, mutta välillä on ihan kiva tehdä itse sinnepäinkarria.