Tuohon vielä jälkiruoaksi vanilijajäätelöä itsetehdyllä raparperisiirapilla - jo osasi olla hyvää ruokaa!Tiedän jo, mitä huomenna meidän huushollissa syödään: uusia perunoita, paistettua ahventa ja kananmunakastiketta!
...
Tuohon vielä jälkiruoaksi vanilijajäätelöä itsetehdyllä raparperisiirapilla - jo osasi olla hyvää ruokaa!Tiedän jo, mitä huomenna meidän huushollissa syödään: uusia perunoita, paistettua ahventa ja kananmunakastiketta!
...
Keittelin eilen kasaan Bolognesekastiketta. Jauhelihaa, selleriä, valkosipulia, sipulia, porkkanaraastetta jne.
Sitten iso kattilallinen makaronia ja kaikki sekaisin vuokiin ja munamaito sekaan. Uuniin 45 min jonka jälkeen päälle cheddarjuustosta raastetta ja vielä 5 min lisää. Toimii.
Eli makaronilaatikko mutta Bolognesekastikkeella.
Eikös tuo ole puolivirallisesti jo lasagnette? Vois kyllä vääntää jonkun tollasen nyt vielä etäpäivien ratoksi, kun konttorilla ei tule silleen kauheen tiheesti vierailtua.Lasagne uunissa kypsymässä, tosin meillä ei käytetä siinä lasagnelevyjä, vaan meillä käytetään rakettispagettia, koska se pysyy kosteampana, vaikka sitä joutuu jossain vaiheessa mikrossa lämmitellä.
Periaattessa kyllä mutta ei Bechamel-kastiketta vaan tomaattimurskaa ja sitten se munamaito. Tätä olen kokeillut monilla eri tavoilla. Lisää jauhelihan ruskistukseen juustokuminaa ja sitten hyvää Meksikolaista jalapenoa, tulee taas ihan eri tyyppistä.Eikös tuo ole puolivirallisesti jo lasagnette? Vois kyllä vääntää jonkun tollasen nyt vielä etäpäivien ratoksi, kun konttorilla ei tule silleen kauheen tiheesti vierailtua.
Kokeilin eilen oheisella ohjeella pataleipää ja sehän onnistui yli odotusten, olletikin, kun en ole koskaan ennen leiponut! Valmistaikinoista, esim. voitaikina, olen väsäillyt kaikenlaista, mutta ihan hiivasta ja jauhoista lähtien itse sekoittamalla en koskaan ennen tehnyt mitään..."Pikkasen nopeampi" pataleipä on juuri nousemassa, muistaakseni tälläkin reseptillä tuli ihan syötävää leipää. Se nopeampi pataleipä - Pullahiiren leivontanurkka
Kokeilin eilen oheisella ohjeella pataleipää ja sehän onnistui yli odotusten, olletikin, kun en ole koskaan ennen leiponut! Valmistaikinoista, esim. voitaikina, olen väsäillyt kaikenlaista, mutta ihan hiivasta ja jauhoista lähtien itse sekoittamalla en koskaan ennen tehnyt mitään...
Jos jotain parannettava kaipaisi, niin taikina kyllä nousi hyvin, mutta kypsyessään leipä olisi saanut kohota enemmän.
Ruokahan on yleensä sitä parempaa mitä kauemmin sen tekemiseen menee. Esimerkiksi monen tunnin prijektit loimulohi ja rosvopaisti.Kokeilepa joskus myös tällä reseptillä? Pataleipä - Ruoka & Koti tulee vähän parempaa, toki on vähän vaivalloisempi resepti.
Keskustelin juuri vaimon kanssa kaurahiutaleiden käytöstä ko. pataleivässä - sain tässä vastauksen ajatuksiini...Kokeilepa joskus myös tällä reseptillä? Pataleipä - Ruoka & Koti tulee vähän parempaa, toki on vähän vaivalloisempi resepti.
Ruusukaali on erinomaista evästä oikein laitettuna. Itse pyörittelen öljyssä, suolassa ja chilissä ja paahdan 20 minuuttia 200 asteessa uunissa. Kannat pois ja puoliksi ensin.Ruusukaalia paistettuna. Eli ensiksi poistetaan kannat, sitten vain voita pannulle ja herkut sinne. Mausteeksi suolaa, valkosipulia ja persiljaa. Siinä ne tekeytyy melkein kuin itsestään. Yksi omia herkkuja. Mutsilta pöllitty "resepti" - käytän nyt termiä resepti, koska olen aika laiska kokki. Niiden kylkeen sitten mitä ikinä keksiikään.
Vaivalloisempi ei ole kun taikinaa ei tarvitse vaivata kuin sekoittaa vaan ainekset keskenään. Itse pataleivän siten, että kannelliseen muovikulhoon jauhot, ripaus suolaa ja hiivaa ja sekoitetaan. Perään vettä noin puolet kuiva-aineiden määrästä ja pyörittelrn kauhalla kunnes sekaisin. Kansi päälle ja vähintään 12 tunniksi huoneenlämpöön tai vuorokaudeksi jääkaappiin. Kun taikina valmis, uuni noin 250 asteeseen ja pata lämpiämään. Saa lämmetä huoletta puolisen tuntia. Kun pata lämmin, pikku sipaisu öljyä, kauhalla pyöräytykset taikinaan ja kippaa pataan. Pinnalle voi ripsauttaa vähän jauhoja jos haluaa. Kansi päälle ja uuniin. Paistojat sitten riippuu padasta, taikinan koostumuksesta ja koosta. Kuiva-aineisiin voi käyttää mitä mieleen juolahtaa. Helpolla on päässyt kun laittanut noin kolmanneksen sämpyläjauhoseosta ja loput vehnäjauhoa. Sekaan voi nakella mielensä mukaan vehnärouhetta, siemeniä tai mitä nyt mieleen juolahtaa. Pelkästä vehnästä tulee melkoista höttöä. Toki jos tykkää ranskanleivästä niitten ei muuta sekaan.Kokeilepa joskus myös tällä reseptillä? Pataleipä - Ruoka & Koti tulee vähän parempaa, toki on vähän vaivalloisempi resepti.
En muuten minäkään. Täytynee joskus kokeilla.Tänään vuorossa ruoka, jota varmaan moni on tehnyt. Mutta minun täytyy tunnustaa, etten ole koskaan tehnyt kanakeittoa ennen tätä päivää. Saa nähdä mitä siitä tulee.
Kokeilepa joskus myös tällä reseptillä? Pataleipä - Ruoka & Koti tulee vähän parempaa, toki on vähän vaivalloisempi resepti.
Kokeilin ja tuli ihan mainio leipä, hupeni tuossa aamupalalla viiden hengen parempiin suihin hetkessä.Vaivalloisempi ei ole kun taikinaa ei tarvitse vaivata kuin sekoittaa vaan ainekset keskenään. Itse pataleivän siten, että kannelliseen muovikulhoon jauhot, ripaus suolaa ja hiivaa ja sekoitetaan. Perään vettä noin puolet kuiva-aineiden määrästä ja pyörittelrn kauhalla kunnes sekaisin. Kansi päälle ja vähintään 12 tunniksi huoneenlämpöön tai vuorokaudeksi jääkaappiin. Kun taikina valmis, uuni noin 250 asteeseen ja pata lämpiämään. Saa lämmetä huoletta puolisen tuntia. Kun pata lämmin, pikku sipaisu öljyä, kauhalla pyöräytykset taikinaan ja kippaa pataan. Pinnalle voi ripsauttaa vähän jauhoja jos haluaa. Kansi päälle ja uuniin. Paistojat sitten riippuu padasta, taikinan koostumuksesta ja koosta. Kuiva-aineisiin voi käyttää mitä mieleen juolahtaa. Helpolla on päässyt kun laittanut noin kolmanneksen sämpyläjauhoseosta ja loput vehnäjauhoa. Sekaan voi nakella mielensä mukaan vehnärouhetta, siemeniä tai mitä nyt mieleen juolahtaa. Pelkästä vehnästä tulee melkoista höttöä. Toki jos tykkää ranskanleivästä niitten ei muuta sekaan.
Kannattaa. Tai voihan se olla, että aloittelijan tuurilla sain tuosta noinkin hyvää.En muuten minäkään. Täytynee joskus kokeilla.