Mitä tänään syötäisiin?

  • 377 589
  • 3 354

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Kaalipata ja -laatikko ovat huikeata (koti-)ruokaa, jota voisi syödä vaikka joka viikko.
Kaalilaatikko on erinomainen ruoka.
Sitä voi myös muunnella jos vaihtelua haluaa.
Kermalla, lammasjauhelihalla, korvaamalla osa valkokaalista muilla kaalilajeilla (parsakaali, savoijinkaali, kyssäkaali, kiinankaali).
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Kaalilaatikko on erinomainen ruoka.
Sitä voi myös muunnella jos vaihtelua haluaa.
Kermalla, lammasjauhelihalla, korvaamalla osa valkokaalista muilla kaalilajeilla (parsakaali, savoijinkaali, kyssäkaali, kiinankaali).
Minun suosikki versio on todella simppeli. Ensiksi kaali haudutetaan pienessä vesimäärässä ja päälle laita riisin hieman pehmenemään, en sekoita joukkoon. Sillä välin paistan jauhelihan ja sipulin. Sitten yhdistän nämä ja lisään kerman. Ainoat mausteet siis sipuli, suola ja kerma. Toimii.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Kaalilaatikko on erinomainen ruoka.
Sitä voi myös muunnella jos vaihtelua haluaa.
Kermalla, lammasjauhelihalla, korvaamalla osa valkokaalista muilla kaalilajeilla (parsakaali, savoijinkaali, kyssäkaali, kiinankaali).
"Jouduin" tekemään kaalilaatikkoa tässä kesän aikana myös kasvisversiona, mihin se soveltuu erinomaisesti. Jauhelihan sijasta käytin muistaakseni härkistä... vai oliko se soijarouhetta? Tein nimittäin kasvisversiona makaronilaatikkoakin ja toiseen käytin härkistä ja toiseen soijarouhetta.
Joka tapauksessa kaikki meni kaupaksi eikä porukka juuri kysellyt, kumpaa versiota missäkin vuoassa oli.
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Ai että oli kaalipata hyvää pitkästä aikaa, vaikka taisin tehdä siitä ihan aavistuksen liian suolaista, mutta silti nam.
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Kaalipata kyllä maistuisi! Mutta vaimon vatsa ei sitä oikein kestä ja tytär ei ymmärrä hyvän päälle niin en viitsi pelkästään itselleni tehdä sitä.
Minä pelkäsin, että syön kaiken, ennenkuin kumpikaan lapsista kerkeävät edes kotiin. Tyydyin kuitenkin yhteen lautaselliseen, mikä on harvinaista.
 
Viimeksi muokattu:

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Tein pitsaa. Pohja oli sellainen simppeli kuivahiivan avulla tehty ja pohjan päälle sitten tomaattipyree. Täytteeksi sitten aurinkokuivattua tomaattia, katkarapua, herkkusieniä ja ilmakuivattua kinkkua. Paiston jälkeen vielä rucolaa vähän päälle.

Tulihan tuo koko pellillinen melkein syötyä, yksi slaissi vielä on mutta eiköhän tuo tule tuhottua. Kyllä se pohjan onnistuminen vaikuttaa, kerran kävi niin että vesi taisi olla hieman liian haaleaa ja taikina ei kohonnut kunnolla ja pohja jäi vähän kuivaksi. Nyt taas tuli erinomainen.
 

Glove

Jäsen
Syön tänään eilen temääni riisiä ja kanakastiketta. Menin kastikkeen kanssa tasan siitä, missä aita oli matalin. Paketti suikaleita, pussi wokkivihanneksia, purkki kermaa ja muutamaa maustetta.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Meillä on tänään uusia perunoita, kanttarellikastiketta aamulla poimimistani sienistä ja keskiviikkona tekemiäni lihapullia. Salaatiksi tuoreita tomaatteja kasvihuoneessa ja mozzarellaa siivutettuna.
 

Wizzö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maximus Lindroth
Paistettuja perunoita ja porsaanleike paikallisessa lounasruokalassa, hyvää oli.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Jos pitkästä aikaa tekisi pasta carbonaraa. Hyvää, helppoa ja nopeaa etäpäiväruokaa.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Pakkohan se oli tehdä sitä kaalilaatikkoa, kun sitä viikolla tässä ketjussa hehkuteltiin...
Käytin kaalia noin pari kiloa ohueksi suikaleeksi pilkottuna, sipulia kohtuullisen paljon kuten valkosipuliakin. Tein myös ihan oikeaa riisipuuroa parista desistä riisiä ja paistoin 700gr jauhelihaa, johon sekoitin 1,5 desiä soijarouhetta. Nuo kaikki sekaisin mausteiden kanssa: suolaa, mustapippuria rouhittuna, kuusenkerkkäsiirappia 3 desiä, vähän ketsuppia ja soijakastiketta ja uuniin pariksi tunniksi.
En ole vielä kerinnyt maistaa, mutta eihän tuo nyt pieleen voi mennä...
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Kesäkurpitsa on hallinnut suurilta osin kokkailua viime päivinä. Päivittäin pihalta saa hakea ison mötkön kokkailuihin. Onneksi on niin monikäyttöinen vihannes, että menee lähestulkoon ruokaan, kuin ruokaan.

Kesäkurpitsa "kermaa" meinasin alkaa nyt tekemään pakkaseen ylijäämistä.
Resepti todella yksinkertainen:
Kattilaan kesäkurpitsaa, öljyä ja omassa tapauksessa valkosipulia. Haudutellaan kypsäksi ja porataan sileäksi. Käytetään kerman tavoin ruuanlaitossa. Sopii tosi hyvin risottoihin, pastaan jne.
 

Glove

Jäsen
Kesäkurpitsa on hallinnut suurilta osin kokkailua viime päivinä. Päivittäin pihalta saa hakea ison mötkön kokkailuihin. Onneksi on niin monikäyttöinen vihannes, että menee lähestulkoon ruokaan, kuin ruokaan.

Kesäkurpitsa "kermaa" meinasin alkaa nyt tekemään pakkaseen ylijäämistä.
Resepti todella yksinkertainen:
Kattilaan kesäkurpitsaa, öljyä ja omassa tapauksessa valkosipulia. Haudutellaan kypsäksi ja porataan sileäksi. Käytetään kerman tavoin ruuanlaitossa. Sopii tosi hyvin risottoihin, pastaan jne.
Eipä ole tullut käytettyä yhtään kesäkurpitsaa kesän aikana. Pitäisikö käydä kokkikoulu, että oppisi laittamaan siitäkin ruokaa? Vai etenisinkö kokeile ja kohella linjalla?

Eli en tänäänkään tee kesäkurpitsaa. Sen sijaan keitän perunoita ja paistan kasslerpihvit sekä teen bearnaisekastikkeen.
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Eipä ole tullut käytettyä yhtään kesäkurpitsaa kesän aikana. Pitäisikö käydä kokkikoulu, että oppisi laittamaan siitäkin ruokaa? Vai etenisinkö kokeile ja kohella linjalla?

Eli en tänäänkään tee kesäkurpitsaa. Sen sijaan keitän perunoita ja paistan kasslerpihvit sekä teen bearnaisekastikkeen.
No tuohon ei kokkikouluja tarvita. Tuohon kasslerin kylkeen esimerkiksi kun olisit leivittänyt pari kesäkurppa viipaletta ja paistellut samalla, niin ateria olisi monipuolistunut ja hieman keventynyt samalla.

Toki lähes kaikkiin laatikkoruokiin, kastikkeisiin, patoihin, keittoihin, yms voi huoletta laittaa kesäkurppaa keventämään ruokaa.

Teitkö muuten bearnaisen itse vai valmiista/ pussista? Ei kuitenkaan ole itsetehtynä ihan helpoin tehdä onnistuneesti kotikokille. Aikoinaan cartekeittiöissä tuli väännettyä bearnaisea kyllästymiseen asti ja todella harvoin jaksan kotona nähdä vaivaa tuon tekemiseen.
 

Glove

Jäsen
No tuohon ei kokkikouluja tarvita. Tuohon kasslerin kylkeen esimerkiksi kun olisit leivittänyt pari kesäkurppa viipaletta ja paistellut samalla, niin ateria olisi monipuolistunut ja hieman keventynyt samalla.

Toki lähes kaikkiin laatikkoruokiin, kastikkeisiin, patoihin, keittoihin, yms voi huoletta laittaa kesäkurppaa keventämään ruokaa.

Teitkö muuten bearnaisen itse vai valmiista/ pussista? Ei kuitenkaan ole itsetehtynä ihan helpoin tehdä onnistuneesti kotikokille. Aikoinaan cartekeittiöissä tuli väännettyä bearnaisea kyllästymiseen asti ja todella harvoin jaksan kotona nähdä vaivaa tuon tekemiseen.
Tällä kertaa teen pussista, mutta olen minä sitä itsekin alusta saakka joskus tehnyt.

Pitää joskus ostaa kesäkurpitsa ja ihmetellä sitten mitä siitä voisi tehdä?
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Suosittelen. Ei ole hinnan kiroissa kaupoissa tällä hetkellä.
Joo. Siitä saa lisukkeeksi moneen safkaan. Grillattuna yleensä näin kesäisin, mutta laitan mä sitä esim lasagneen mukaan. @Glove
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Joo. Siitä saa lisukkeeksi moneen safkaan. Grillattuna yleensä näin kesäisin, mutta laitan mä sitä esim lasagneen mukaan. @Glove
Itsellä näin kesäaikaan useasti grillausta varten kesäkurpitsaa marinoitumassa. Reilut viipaleet, ripaus sormisuolaa, öljyä ja maun mukaan mausteet. Itselläni yleensä käytössä seuraavat: Timjami-basilika, valkosipulija tacomausteseos. Helppoa, halpaa ja ennen kaikkea hyvää!
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Itsellä näin kesäaikaan useasti grillausta varten kesäkurpitsaa marinoitumassa. Reilut viipaleet, ripaus sormisuolaa, öljyä ja maun mukaan mausteet. Itselläni yleensä käytössä seuraavat: Timjami-basilika, valkosipulija tacomausteseos. Helppoa, halpaa ja ennen kaikkea hyvää!
Tiedän noiden olevan hyviä Krepon käsitteln jäljiltä. Siihen kylkeen jotain muuta syötävää ja kyytipojaksi kylmää, Saksasta tilattua olutta.
 

Glove

Jäsen
Paistoin ohukaisia, lettuja, lättyjä, räiskäleitä, ihan miten niitä kukakin haluaa kutsua. Mansikkahilloa ja kermavaahtoa päälle. Hyviähän ne oli, ei voi kieltää. Edellisestä kerrasta olikin jo useampi vuosi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös