cottonmouth
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- KooKoo & Philadelphia Flyers
Erittäin helppoa ja hyvää:
Pelmenikeitto
1 l lihalientä (käytin sellaisen "rich beef"-fondikuution)
2-3 porkkanaa
yksi sipuli
2-3 varsisellerin vartta
kantarellejä
3-4 valkosipulin kynttä / 1½ kynnetöntä valkosipulia
lehtikaalia
400g pelmenejä
Eli kuumennetaan lihaliemi ja heitetään noin 2 mm hienonnetut porkkanat, sipuli, valkosipulit ja varsisellerit sekaan. Keitetään noin viisi minuuttia, sitten pelmenit sekä kanttarellit mukaan ja taas viisi minuuttia. Lopuksi lehtikaali sekaan ja nopea kiehautus. Tarjosin smetanan, ruohosipulisilpun sekä ruisleivän kanssa.
Jälkiruoaksi tein lettuja ja päälle mansikoita sekä maitotiivistettä. Lopuille letuille tein suolaisen täytteen seuraavan päivän ruoaksi:
luomunaudan jauhelihaa
yksi sipuli
valkosipulia
2 varsisellerin vartta
raejuustoa
tomaattipyreeta
ruohosipulia
tuorejuustoa (paahdettu sipuli)
Tämänkin on äärimmäisen helppo setti. Jauhelihat kypsennetään kuulotettujen härppeidensä kanssa riittävän ruskituneiksi, että maillard-reaktio pääsee oikeuksiinsa. Sitten vain muut kilkkeet jauhelihan kanssa sekaisin ja lettujen sisään. Jos kanttarelleja jäi, niin sopivat tähänkin.
Aika venäläishenkinen setti, mutta toimii.
Pelmenikeitto
1 l lihalientä (käytin sellaisen "rich beef"-fondikuution)
2-3 porkkanaa
yksi sipuli
2-3 varsisellerin vartta
kantarellejä
3-4 valkosipulin kynttä / 1½ kynnetöntä valkosipulia
lehtikaalia
400g pelmenejä
Eli kuumennetaan lihaliemi ja heitetään noin 2 mm hienonnetut porkkanat, sipuli, valkosipulit ja varsisellerit sekaan. Keitetään noin viisi minuuttia, sitten pelmenit sekä kanttarellit mukaan ja taas viisi minuuttia. Lopuksi lehtikaali sekaan ja nopea kiehautus. Tarjosin smetanan, ruohosipulisilpun sekä ruisleivän kanssa.
Jälkiruoaksi tein lettuja ja päälle mansikoita sekä maitotiivistettä. Lopuille letuille tein suolaisen täytteen seuraavan päivän ruoaksi:
luomunaudan jauhelihaa
yksi sipuli
valkosipulia
2 varsisellerin vartta
raejuustoa
tomaattipyreeta
ruohosipulia
tuorejuustoa (paahdettu sipuli)
Tämänkin on äärimmäisen helppo setti. Jauhelihat kypsennetään kuulotettujen härppeidensä kanssa riittävän ruskituneiksi, että maillard-reaktio pääsee oikeuksiinsa. Sitten vain muut kilkkeet jauhelihan kanssa sekaisin ja lettujen sisään. Jos kanttarelleja jäi, niin sopivat tähänkin.
Aika venäläishenkinen setti, mutta toimii.
Viimeksi muokattu: