Mitä tänään syötäisiin?

  • 421 949
  • 3 703

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
En muista olenko tätä yksinkertaista kombinaatiota, joka suurta herkkuani on, aiemmin kehunut. Perunamuusia tehtynä punaiseen maitoon ja maustettu rehellisellä voilla. Sekaan (paistettua) jauhelihaa ja uuniin. Muutamat voinokareet vielä pinnalle muhimaan.

Kohta alkaa valmistumaan.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jaahas. Välillä tarvitsee kiinteääkin ravintoa ja päissään ei ravinteliin viitsi marssia. Se on pakastepizza uuniin ja 5 min myöhemmin kourallinen juustoa perään plus lopuksi majoneesia niin ettei pizzaa näy alta. Jälkkäriksi hirveät määrät kaljaa.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Aurajuustolla höystettyä osterivinokaskeittoa
Kreikkalaista salaattia
Tomaatilla, basilikalla sekä mozarellalla täytettyä ciabattaa
Brewdogin Punk IPA kyytipojaksi
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Erittäin helppoa ja hyvää:

Pelmenikeitto

1 l lihalientä (käytin sellaisen "rich beef"-fondikuution)
2-3 porkkanaa
yksi sipuli
2-3 varsisellerin vartta
kantarellejä
3-4 valkosipulin kynttä / 1½ kynnetöntä valkosipulia
lehtikaalia
400g pelmenejä

Eli kuumennetaan lihaliemi ja heitetään noin 2 mm hienonnetut porkkanat, sipuli, valkosipulit ja varsisellerit sekaan. Keitetään noin viisi minuuttia, sitten pelmenit sekä kanttarellit mukaan ja taas viisi minuuttia. Lopuksi lehtikaali sekaan ja nopea kiehautus. Tarjosin smetanan, ruohosipulisilpun sekä ruisleivän kanssa.

Jälkiruoaksi tein lettuja ja päälle mansikoita sekä maitotiivistettä. Lopuille letuille tein suolaisen täytteen seuraavan päivän ruoaksi:

luomunaudan jauhelihaa
yksi sipuli
valkosipulia
2 varsisellerin vartta

raejuustoa
tomaattipyreeta
ruohosipulia
tuorejuustoa (paahdettu sipuli)

Tämänkin on äärimmäisen helppo setti. Jauhelihat kypsennetään kuulotettujen härppeidensä kanssa riittävän ruskituneiksi, että maillard-reaktio pääsee oikeuksiinsa. Sitten vain muut kilkkeet jauhelihan kanssa sekaisin ja lettujen sisään. Jos kanttarelleja jäi, niin sopivat tähänkin.

Aika venäläishenkinen setti, mutta toimii.
 
Viimeksi muokattu:

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
Aasia marketista Fish Balls, katkarapu, hummeri ja simpukka nuggets. Simple ja loistava "snack" tyylinen ateria, jolle jopa vieraita makuja vierastava Remontti Reiska antaisi täydet 10/10.
 

H.Incandenza

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, SiiPe, Chelsea FC
Mozzarellapalloja grillissä. Otetaan pallo aitoa puhvelinmaito mozzarellaa, kuivataan ja kääritään se kolmeen siivuun Prosciutto Crudoa. Laitetaan grilliin niin, että juusto vähän lämpenee ja pehmenee. Syödään. Varsin maittava ja tuhti välipala. Kylkeen voi laittaa parsaa, myös grillissä.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Tänään syötiin sosekeittoa joka sisälsi mm. kukkakaalia, parsakaalia, bataattia, sipulia ja tomaattia sekä tuorejuustoa. Currytahnalla maustoin setin ja oli kyllä erinomaista. Lisukkeena oli fetasalaattia, patonkia ja hummusta. Sen verran ison satsin tein että tätä syödään varmaan vielä ylihuomennakin. Nam!
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Tänään ostetaan Halvan maukasta lakritsaa.

Tai ei oikeastaan osteta. Lounaspaikkoja aprikoin parasta aikaa, pitänee tänään mennä jo klo 11 lounaalle, mikä on itselleni vähän prematuuri aika, koska söisin lounasta mieluiten myöhemmin, mutta minkäs teet, kun seuraavat pari tuntia klo 12 eteenpäin menevät muissa merkeissä.

Turun Kellariravintolan, Torren ja Julinian välillä todennäköisesti teen ratkaisuni, ellei sitten joku ässä hihasta tule vielä mieleen. Kellariravintolassa olisi kanaviillokkia ja wiener-leikkeitä, Torressa ribsejä ja lasagnea. Jälkimmäinen tosin ei ole laktoositonta, joten tuosta maha juttelisi illansuussa turhan paljon. Ribsit silti maistuisivat. Toisaalta Kellariravintolan salaattipöytä on astetta parempi kuin Torressa. Valintoja, valintoja.
 

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
Eilen ostin Saarioisen tonnikalapizzan ja huomasin, että katkarapu ei enään kuulu sen täytteisiin. Kuulemma "kansan pyynnöstä", mutta johtuisikohan enemmänkin tonnikalan halvasta hinnasta? Kaiken lisäksi pizzasta löytyi hius ja taitaa olla ensimmäinen kerta kun vastaavan löydön Saarioisen tuotteista tein.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Pakkasesta löytyi pussi valkosipulikermaperunoita ja viisi naudan sisäfilepihviä. Punkkua (kastikepohjaksi) löytyy viinikaapista ja takapihalla kasvaa yrttejä kuten timjamia ja rakuunaa. Sunnuntain sapuska alkaa hahmottumaan.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
"Kiekkoilijan pastaa"

450g kanaa
5dl kanalientä
purkki mascarponejuustoa
yksi sipuli
4-5 vartta varsiselleriä
mangocurrymaustetta
kaffirlimeä
tuorepastaa

Kanat paistoon curryn kanssa ja hetkeksi sivuun. Sitten selleri ja sipuli kuulottumaan ja lopulta sekaan kanaliemi, mascarpone ja kypsät kanat. Vähän aikaa keittelee ja tuorepasta samaan kasariin. Valmis.

Lisukkeeksi vaikka uunissa suolan, sokerin, timjamin, oliiviöljyn ja mustapippurin kanssa sekoitetut kirsikkatomaatit ja jos haluaa hifistellä, niin vaahdottaa fetaa (+vähän tuorejuustoa ja esim. basilikaa) blenderissä seuraksi/levitteeksi leivälle.
 
Viimeksi muokattu:

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Pakkasesta löytyi pussi valkosipulikermaperunoita ja viisi naudan sisäfilepihviä. Punkkua (kastikepohjaksi) löytyy viinikaapista ja takapihalla kasvaa yrttejä kuten timjamia ja rakuunaa. Sunnuntain sapuska alkaa hahmottumaan.
Einespottua ja pakastettua nautaa. Noiden kylkeen kuuluisi aivan ehdottomasti pussista tehty kastike. Itse tehty soossi rikkoo harmonisen kokonaisuuden.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Einespottua ja pakastettua nautaa. Noiden kylkeen kuuluisi aivan ehdottomasti pussista tehty kastike. Itse tehty soossi rikkoo harmonisen kokonaisuuden.

Juu. Silloin kun mennään linjalla "mitä kaapista löytyy" niin ei voi itseltään vaatia liikoja. Mä koitan tsempata myös kamuja valmistamaan edes jotain ruokaa itse. Nykyisin kun on niin helppoa tilata pizza kotiovelle. Joka tosin maistuu joskus mullekin. Eipä siinä.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Juu. Silloin kun mennään linjalla "mitä kaapista löytyy" niin ei voi itseltään vaatia liikoja. Mä koitan tsempata myös kamuja valmistamaan edes jotain ruokaa itse. Nykyisin kun on niin helppoa tilata pizza kotiovelle. Joka tosin maistuu joskus mullekin. Eipä siinä.
Kyllä. Ehdottomasti itse tehtyä ennemmin kuin kaupasta haettua täysin valmista einestä.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tehtiin ja syötiin viikonloppuna lihapullia kokoperunoilla ja kastikkeella. Ihan perusruokaa siis. Keitin perunoita ja pyöritin lihapullia reilun määrän, koska halusin varmistua siitä, että niitä riittää tälle päivälle paistettavaksi.

Voita pannuun ja puolikas sipuli pieneksi silputtuna perään. Jonkun tovin sitä kuullotettuani heitin lohkoiksi leikatut perunat pannuun ja paistoin niihin oikein maukkaan ja rapean pinnan. Muutama lihapulla puoliksi ja joukkoon, hetki paistamista ja sitten vielä pari kananmunaa pannuun paistumaan. Mausteeksi ripaus suolaa ja se oli siinä, aikaa koko touhuun meni enintään 15 minuuttia.

Ei taatusti ollut erityisen terveellistä, mutta sitäkin herkullisempaa. "Pyttipannun" kaveriksi lautaselle pilkoin vähän tomaattia ja kurkkua toimittamaan salaatin virkaa, maukkauden kruunasi ruokajuomaksi kaatamani pitkä ja kylmä piimälasillinen.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Tonnikalapihvit
Tomaatti-tatti-basilikarisottoa
Parsaa ja parmankinkkua

On aika vuotta 1998, mutta toisaalta oli kyllä harvinaisen hyvääkin.

Annoin pihvien lepäillä pitkään huoneenlämmössä merisuolan ja mustanpippurin kanssa ja sitten vain nopeasti molemmat puolet kuumalla pannulla kirkastetussa voissa. Foliossa pieni lepi ja lautaselle.

Risotossa aluksi riisille kuullotus voissa ja oliiviöljyssä, perään valkoviiniä pussista. Olin tätä ennen paahtanut uunissa dunne-tomaatteja ja pari iso valkosipulia oliiviöljyn, merisuolan ja mustapippurin kanssa. Kun olivat saaneet väriä, niin valkosipulin kynnet pullauttaa pois ja tomaatit omaan astiaan odottamaan. Kuivattuja sieniä oli liotellut lämpimässä vedessä varmaankin tunnin verran. Riisin keittelyä kasvisliemen kanssa ja edellä mainitut ainekset sekaan. Vähän säätöä kuumalla vedellä ja lopuksi parmesani ja hieman voita kasariin. Jos jossain maistuu umami, niin tässä risotossa.

Parsat keitin nopeasti suolavedessä ja sitten kinkut ympärille, vähän parmesania päälle ja uunin kautta.

Lautaselle ja vähän tuoretomaattia mukaan. Viiniksi Alkon täti suositteli tätä. Hyvin sopi.

Olipa toimiva kokonaisuus.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Tänään syötäisiin ehdasta Lemin särästä innoituksensa saanutta ylikypsää uunilammasta. Inspiraation lähdehän on Suomen vanhimmaksi perinneruuaksi tituleerattu ruokalaji, jossa koivukiulussa pottupedillä (alunperin luonnollisesti nauris-) kypsytetään pitkään ja hartaasti leppähaloilla lämmitetyssä leivinuunissa lammasta. Kotikeittiöstä ei löydy leivinuunia, koivukiulua tai edes leppähalkoja, mutta sentään uuni, vuoka ja paistopussi. Kauppahallista karitsan etuselkää (14,99e/kg) ja vihannespediksi rosamundapottuja (sopivan kiinteitä pitkäänkin uunitukseen), sipulia ja lanttua. Potut ja lanttu kuoretta isoina lohkoina paistopussin pojjalle, samoin sipuli. Karitsan etuselkä neljään palaan ja vihannesten päälle. Maustona hyvin simppelisti lihan hölväys suolalla ja pieneksi silputulla valkosipulilla ja kaiken sekaan kokonaisia mustapippureita. Vettä sen verran että potut peittyvät ja uuniin 150 asteeseen 4 tunniksi, minkä jälkeen sai viettää vielä reilun tunnin kun olin sammuttanut virran.

Liha on todella onnistunutta ja perunat ehkä parhaita mitä olen itse kokannut (ei tule pottuja toisaalta hirveästi kokkailtua mutta nämä ovat kyllä hyviä). Seuraavan kerran taidan jättää sipulin pois ja lantunkin kanssa hieman kahden vaiheilla (sipulista tuli yllättävän kaalimainen tuossa kypsytyksessä, lanttu maistuu hieman kitkerältä). Inspiraationlähteessä savun maku on ilmeisen oleellinen osa kokemusta ja se tästä puuttuu, mutta olisi toki hankittavissa esim. savusuolalla. Tällaisenaankin kyllä aika hyvä setti.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Tänään syödään puolestaan kolmatta päivää Saimaasta haettua haukea. Tarkoitus oli pohjaonkia kuhaa, mutta syömäkokoisen hauenkaan saaminen ei sinänsä harmittanut. Lisukkeena metsästä noukittuja sieniä eri sekoituksissa, tänään mm. basmatiriisiin sotkettuna kehnäsientä ja herkkutattia sekä punasipulia.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Poronkäristystä, perunamuus(s)ia ja uunijuureksia.

Tässä ei voi mennä pieleen.

Pari salottusipulia hakkelukseksi ja pekonikuutioiden kanssa pataan hiljaiselle lämmölle kuulottumaan. Geeta tai kirnuvoita perään tarpeen mukaan. Poronlihaliuskat osissa ruskistumaan ja lopulta mukaan kolme-neljä valkosipulinkynttä, puoli litraa tummaa olutta, suolaa, pippuria ja muutama laakerinlehti. Annoin nelisen tuntia hyristä kannen alla hiljaisella lämmölle ja olihan tuo mahtavaa. Puristit varmasti hirttävät munista noiden härpäkkeiden takia eli pahoittelut.

Muus(s)iin puikalaperunoita ja soseutuksen jälkeen sopivasti merisuolaa, kirnuvoita ja kuohuhermaa, sekä aavistus mustapippuria. Suonet kiittävät.

Porkkanat, selleri ja lanttu paloiksi, uuni 200'C, päälle mustapippuria, öljyä, merisuolaa, rosmariinia sekä hunajaa ja sekaisin. Väri pintaan hitaasti lempeällä lämmöllä.

Ruokajuomaksi kylmästä lasista lager-olutta ja hanavettä sitruunalla maustettuna.

Jälkiruoaksi hieman sulaneita, itsekerättyjä, mustikoita, vadelmia ja tyrnimarjoja sokeroidun maitotiivisteen kanssa.

Oli ihan ok.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Jouduin YouTube-mainoksen uhriksi ja tein tällä Henry Alénin reseptillä minestronekeittoa pitkästä aikaa ja olipa helvetin hyvää sekä helppoa. Reseptistä poiketen käytin lehtikaalia normivalkokaalin sijaan ja naudanjauhelihalla korvasin karitsan, jota ei ollut lähi-Alepassa. Tuo keitto oli lapsena suosikkeja, ja yksi myös suosikki kouluruoista, joten en kyllä tajua miksen ole tehnyt useammin.
 

Liitteet

  • minestronekeitto.jpg
    minestronekeitto.jpg
    149,7 KB · kertaa luettu: 395

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Tänään paistoin viimeisen päivän edullista löytöä, eli 1,1kg porsaan filepaistia. Se sai muhia uunissa vajaat pari tuntia, siihen päälle salaattia ja keitetyt perunat aidolla voilla. Paistin viipaloin ja laitoin kastikkeeksi sen omaa paistinlientä. Oli todella hyvää.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Minä tänään laitoin sen lampaan tai oikestaan karitsan lihan. Ihan vaan uunissa padassa haudutin. Mukaan laitoin vähän pekonia, valkosipulia, yrttejä (rosmariini ja timjami), punkkua ja tomaattia, tietenkin suolaa unohtamatta. Hyvää siitä tuli. En pidä siitä miltä punkku maistuu enkä siitä miltä se haisee ruuanlaiton yhteydessä mutta pidän siitä miltä punaviini maistuu ns. kastikkeena.

Tein myös karpalokiisseliä. Tiedän tasan tarkkaan miten kiisseli tehdään mutta aina pitää tarkistaa karpalokiisselin suhteet vanhasta keittokirjasta josta karpalokiisseli löytyy nimellä marjakiisseli II. Marjakiisseli (I) eroaa marjakiisselistä II siinä ettei sitä tehdä happamista marjoista (kuten puolukka ja karpalo) joten perunajauhon ja sokerin suhde nestemäärään on eri (tai jotain, en oikeasti ole perehtynyt asiaan). Karpalokiisseli syödään tietenkin kermavaahdon kanssa.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Jaahas jaahas, tytöt ja pojjaat. Nyt mennään mässyotteella tänään ja nautitaan lätkästä. Pitakebabeja duunaan kun kaapista löytyy eilisiä grillattuja kasslerpihvejä, sipulia, tomaattia, kurkkua, jalapenoslaisseja ja kastikkeet. Pitaleipiä frendi toi juuri kun niitä en jaksa lähteä leipomaan. Sooseista haluan nyt kuitenkin avautua ja niistä hieman juttua tähän:

Cherry & Cola BBQ kastike. Poppamies lanseerasi uudet BBQ soosit nyt keväällä ja testissä on tuo cherry/cola. On kyllä maistuvaa settiä, jossa oikeasti mastuu kirsikka ja cola hiipii taustalta. Tulisuudeltaan on aika sopiva. Ehkä hieman liian polttava matti mekäläiselle mutta chilipäille tämä on jokapäiväistä kauraa. Kastikkeessa on se hyvä puoli, että on erittäin monikäyttöinen. Sen kehittämisessä on huomioitu myös se, että tätä voi käyttää myös ns kylmänä kastikkeena. Tai sitten dippi kermaviilin kanssa. Sitten tietenkin perinteinen BBQ käyttö. Kastike on todella paksua, ehkäpä liiankin tervamaista mutta tällä on tietty puolensa. Näin se "säilyy" lihan pinnalla tiukemmin varsinkin grillitouhuissa. Kuumennettaessa sitten notkistuu. Mietinkin, että tuohon kun sulattaa voita kattilassa nin voisi sopia wingsien kanssa aika timmisti. Poppamies kehuu, että paras kastike burgereihin, mitä he ovat koskaan tehneet. No, tää vähän riippuu mutta uskoisin, että @Musta Nuoli pitäisi. BBQ versio Dr Pepperistä.

Hesburgerin valkosipulinen salaatinkastike. Sitten pitaleivän kasviksille oma soosi. Tämä on hieman majoneesimaista ja siksi käypää settiä pitaan, burgereihin, hodareihin jne. Salaatinkastikkeesta kun tulee mieleen hieman juoksevampi seos. Maku on valmis kastikkeeksi suht miellyttävä vaikka se etikka koittaa tulla taas esille. Tätä kuitenkin leikkaa mukavasti sopiva makeus. Mä tosin hieman tuunaan tuota lisäämällä joukkoon extra valkosipulia, vaikkakin se maistuu mukavasti jo valmiiksi. Ennemmin överit kuin vajarit tässä tapauksessa. Sitten vielä hieman makua pehmentämään ranskan kermaa.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Jaahas jaahas, tytöt ja pojjaat. Nyt mennään mässyotteella tänään ja nautitaan lätkästä. Pitakebabeja duunaan kun kaapista löytyy eilisiä grillattuja kasslerpihvejä, sipulia, tomaattia, kurkkua, jalapenoslaisseja ja kastikkeet. Pitaleipiä frendi toi juuri kun niitä en jaksa lähteä leipomaan. Sooseista haluan nyt kuitenkin avautua ja niistä hieman juttua tähän:

Cherry & Cola BBQ kastike. Poppamies lanseerasi uudet BBQ soosit nyt keväällä ja testissä on tuo cherry/cola. On kyllä maistuvaa settiä, jossa oikeasti mastuu kirsikka ja cola hiipii taustalta. Tulisuudeltaan on aika sopiva. Ehkä hieman liian polttava matti mekäläiselle mutta chilipäille tämä on jokapäiväistä kauraa. Kastikkeessa on se hyvä puoli, että on erittäin monikäyttöinen. Sen kehittämisessä on huomioitu myös se, että tätä voi käyttää myös ns kylmänä kastikkeena. Tai sitten dippi kermaviilin kanssa. Sitten tietenkin perinteinen BBQ käyttö. Kastike on todella paksua, ehkäpä liiankin tervamaista mutta tällä on tietty puolensa. Näin se "säilyy" lihan pinnalla tiukemmin varsinkin grillitouhuissa. Kuumennettaessa sitten notkistuu. Mietinkin, että tuohon kun sulattaa voita kattilassa nin voisi sopia wingsien kanssa aika timmisti. Poppamies kehuu, että paras kastike burgereihin, mitä he ovat koskaan tehneet. No, tää vähän riippuu mutta uskoisin, että @Musta Nuoli pitäisi. BBQ versio Dr Pepperistä.

Kiitos vinkistä, Len! Täytyy pitää tuo mielessä suurena Dr Pepperin ystävänä. Tosin toivottavasti ei ole tosiaan liian polttavaa, ettei maku peitä liiaksi alleen lihan makua ja muita höysteitä & mausteita.

Herkulliselta kuulostaa menusi, toivottavasti maittoi siitä huolimatta, että lätkäpeli ja sen lopputulos vei väkisinkin hieman ruokahalua. No, ei muuta kuin pieni tauko penkkiurheilusta ja jalkapallon MM-kisojen odottelua. Niissä kisoissa ei Suomi voi koskaan pudota, joten otteluita voi katsoa erilaisella otteella.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Kokeilin tänään täällä Saimaan rannalla ensimmäistä kertaa ns. saunatonttua.

Eli kiukaalle foliopakettiin meni:

pari sipulia lohkoina
4-5 valkosipulin kynttä
pari minisalamia
tuoreita herkkusieniä
kolme salsiccia makkaraa
paljon kirsikkatomaatteja
paprikaa paloina
murusteltua sinihomejuustoa
vähän cheddar-juustoraastetta
kolme jalopenoa

Mausteeksi mustapippuria, timjamia ja oreganoa.

Tunti tai mieluusti enemmänkin köllöttelemässä kiukaalla ja onpas hyvää saunan jälkeen IPAn kanssa. Tuossa voinee korvata lihan helposti esim. halloumilla ja näin ajattelinkin kokeilla seuraavan kerran.
 

Liitteet

  • IMG_3426.JPG
    IMG_3426.JPG
    208 KB · kertaa luettu: 541
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös