Mitä tänään syötäisiin?

  • 446 615
  • 3 926

Glove

Jäsen
Herätessä oli isompi nälkä, johtui varmaan siitä, että eilen söin lounaan jälkeen vain yhden sämpylän. Paistinpannu siis tulille ja loihdin kinkkujuustosipulijalapenomunakkaan. Vähän suolaa ja pippuria.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Possun ulkofilee on ollut halpaa, alle kahdeksan (8) euroa kilo, joten sitä on tullut ostettua ja tehtyä eri tavoilla kuten esim. leikkaamalla ja nuijimalla levyksi ja sitten täytteiden kanssa rullaamalla ja sitomalla takaisin pötköksi.
Eli lähes kahden kilon ulkofilee levyksi, pinnalle suola ja rouhittu mustapippuri, täytteeksi tällä kertaa kivettömiä (heh) luumuja ja eikun rullalle. Uunissa muutamia tunteja, lämpö 150 astetta, ensin ilman ja sitten foliolla peitettynä, ettei kuivu. Jos liha on uunissa "liian kauan" > 4h, sitä on todella hankala leikata lämpimänä.
Mukaan voi laittaa foliolla peittelyn yhteydessä vihanneksiakin, jos haluaa/vuokaan mahtuu - itse laiskana laitoin mukaan perunat, porkkanat ja sipulit. Vihannekset hautuvat lihan kanssa pehmeiksi parissa tunnissa muttei mössöksi ja saavat kivasti makua lihasta ja täytteestä.
Lisäkkeeksi possulle käy hyvin, kuten jo mainittua, hapankaali ja erilaiset pikkelöidyt vihannekset mutta myös puolukkahillo ja/tai raasteet - nyt on puolukkahilloa ja vihreätä salaattia.
Jälkiruuaksi kahvia ja laskiaispullia mantelitäytteellä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös