Mainos

Mitä tänään syötäisiin?

  • 429 593
  • 3 768

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Tämä on näemmä niitä päiviä kun innostuin enemmänkin kokkaamisesta. Joskus tällaisiakin päiviä tulee. Se tietenkin mahdollistaa kokkaamisen että on myös rahaa kokata. Tänään on varaa kun alkaa ruokabudjettikin nollista taas kuun vaihteen vuoksi. Täytyy sitten jossain toisessa vaiheessa kuuta nuukaillakin.

Mutta nyt ei ole se päivä kun nuukailen vaan tänään kun täällä grillataan porukalla niin minun eväinä on lohta jota pistän grilliin. Viime kesänä jo pistin lohta grilliin, oli suht helppo grillattava, ja maistui erittäin hyvältä. Sitten grillaan lohkoperunoita.

Grilliruokien kylkeen teen sitten kanasalaatin. Salaattia en tosin grillaa mutta hyvää sekin varmaan on. Jotkut kyllä kai grillailee jotain salaattejakin mutta tällä kertaa teen salaatin ilman grillaamista. Kanat tosin tietenkin paistan.

Välillä vähän jotain muutakin grilliin kuin makkaraa. Onhan se makkarakin toisinaan syötynä hyvää (ja halpaa) mutta jatkuvasti grillattuna epäterveellistä ja junttimaista. Tällaiset on minun evääni nyt kun kesä alkoi virallisestikin!
 

Glove

Jäsen
Pistän eiliset jämät mikroon. Kanaa currykastikkeella, riisiä ja taisi jäädä vähän rehujakin. Söin aamupalaksi lautasellisen kaurapuuroa, mutta täytyy taas todeta, ettei tuo pidä oloa kylläisenä kovin pitkään vaan parin tunnin päästä on taas nälkä.
 

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tänään ei lämmitetty eilisiä tähteitä mikrossa eikä keitetty kaurapuuroa. Ei. Aamulla vaimo teki vohveleita ja smoothiet. Äsken sitten grillattiin makkaraa, broileria ja jauhelihapihvejä. Siihen päälle vielä perunaa ja sinappisilliä. Vaimo oli tehnyt salaatin. Jälkkäriksi mansikoita ja kermavaahtoa. Loppuilta juodaan lonkeroa, likööreitä ja muutama terävä. Summer is crazy ja sommartiden hej hej sommartiden!
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Tänään ei lämmitetty eilisiä tähteitä mikrossa eikä keitetty kaurapuuroa. Ei. Aamulla vaimo teki vohveleita ja smoothiet. Äsken sitten grillattiin makkaraa, broileria ja jauhelihapihvejä. Siihen päälle vielä perunaa ja sinappisilliä. Vaimo oli tehnyt salaatin. Jälkkäriksi mansikoita ja kermavaahtoa. Loppuilta juodaan lonkeroa, likööreitä ja muutama terävä. Summer is crazy ja sommartiden hej hej sommartiden!
Kuulostaa sellasilta seteiltä, että nyt hemmostellaan makuhermoja koko rahan eestä. Tulisin kuokkavieraisiin jos tietäsin missä asut. Vitsi vitsi höhöö! Saanhan silti olla ujosti kade?
 

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kuulostaa sellasilta seteiltä, että nyt hemmostellaan makuhermoja koko rahan eestä. Tulisin kuokkavieraisiin jos tietäsin missä asut. Vitsi vitsi höhöö! Saanhan silti olla ujosti kade?

No siis hyvää oli, mutta ei tuosta kannata kade olla. Edes ujosti. Vaihtaisin ton setin koska vaan rietasteluun Sara Siepin kanssa.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Tein juuri perunasalaatin jääkaappiin maustumaan. Salaattiin tuli pieniä perunoita (keitettynä tietty), paprikaa, punasipulia, salaattijuustoa, basilikaa, persiljaa ja ruohosipulia. Kaikki muu itse kasvatettua mutta salaattijuusto ei meillä kasva ja paprikasta osa oli kaupasta kun oma tuotanto ei ole kovin kummoista (ei sadoltaan eikä maultaan). Lisäksi marinoin kanan sisäfileitä hunaja-lime-rosmariini-marinaadissa. Pieniä perunoita olen nyt reilun viikon kerännyt ja nyt oli jo aika tehdä niistä salaattia. Ohjeen mukaan salaattiin kuuluisi myös oliivit mutta en voi sietää niitä..
 
K

Kiekkokatsoja

Broileripihvejä paistan. Salattivehkeetkin on. Mietin että laittasinko jotain hiilihydraattipitoista myös.
Jos en, tulee nälkä loppuillasta uudelleen.
 
K

Kiekkokatsoja

Nyt teen perinteistä kotimaista kesämättöä. Soveltuu niille, joilla on sixbäkki jääkaapissa, eikä paidan alla. Eli Kotimaisia perunoita, lenkkimakkaraa ja sipulivoikastiketta. On siinä lautasella sitten salaattiakin, mutta aika raskas iltapala edessä.
 
K

Kiekkokatsoja

Kokeilin jo eilen, mutta nyt teen vahvemmin tuunattuna. Broilerijauhelihapihvi, joka mukana chili, mutta tuunaan lisä chiliä, lisäksi jo viimekse oli paistettua punasipulia, salaattia, kastiketta, cheddar juusto ja 2 viljaisa paahtoleipää, jonka väliin kaikki.. juu ja nyt keskellä yötä...
Eli Broileripihvi paahtoleivillä, hampurilainen. Näillä nukkumaan.
Lisäys. Ja nyt syön ne..
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Pinaattilättyjä ja hilloa päälle. En voi olla ainoa ihminen, joka korvaa normi lätyt pinaattilätyillä. Pienenä tuli tätä tehtyä, mutta nyt jälleen pitkästä aikaa.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Pinaattilättyjä ja hilloa päälle. En voi olla ainoa ihminen, joka korvaa normi lätyt pinaattilätyillä. Pienenä tuli tätä tehtyä, mutta nyt jälleen pitkästä aikaa.
Kummipojalleni kun sanoo että tehdään lettuja niin hän olettaa että tehdään pinaattilettuja. Hän syö niitä kyllä ihan ilman hilloa ja välipalaksi tai jälkiruuaksi. Hän ei pidä pinaattilettuja ruokana vaan ns. herkkuna. Isäni syö pinaattilettuja sitten hillon kanssa. Itse pidän pinaattilettuja ruokana... koulussa niiden kanssa oli sipattikastia.
 

Valapatto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Pinaattilättyjä ja hilloa päälle. En voi olla ainoa ihminen, joka korvaa normi lätyt pinaattilätyillä. Pienenä tuli tätä tehtyä, mutta nyt jälleen pitkästä aikaa.

Tätä voisi kokeilla. Puolukkahillolla noita yleensä tulee vedettyä, mutta miksei voisi makeampaakin versiota testata.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Kun tämä ketju on framilla niin kerrotaan mitä meillä on iltaruuaksi. Keitettyä perunaa, lihapullikastiketta, osterikastikkeellä maustettua kesäkurpitsaa pannulla paistettuna ja salaattia. Nyt ei puutu kuin toinen syöjistä...

Edit.Niin ja rumpsutuskurkkuja (eli avomaankurkkua maustettuna etikalla, sokerilla, suolalla ja pippurilla. Nimi tulee siitä että niitä rumpsutetaan astiassa että maut sekoittuu).
 
Viimeksi muokattu:
Ekologisia järvikalapihvejä keitettyjen kesäperunoiden ja kirnuvoin kera. Ruokajuomana saksalainen riesling.
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Tänään taas kokkailtiin. Tein uuni vuuan raitajuuresta/ valkojuuresta, johon latoin aurajuustoa, tinjamia sekä kermaa sekaan. Sama setti punajuuresta vertailun vuoksi. Punajuuri parempaa.

Lisäksi uuniin meni vuoka, jossa kerroksittain munakoisoviipaleita, tomaattia, fetaa ja minttua. Taivaallista sanon minä.

Toki lisäksi pari possun sisukkaa pekoniin käärittynä. Pohjalle laitoin muutaman lohkotun sipulin ja smetanalla hunnutin tuon setin

Vielä kun uuniin mahtui, niin paloittelin reilut puolikiloa valkoista paprikaa, ja sinne sekaan halloumia.

Karppaus ruokaa parhaimmillaan nuo. Ja kiertoilma uuni on ihan jepa, kun saa ladattua laitteen täyteen. Perheelle sai tehtyä parin päivän setit kerralla. Vielä, kun saisi jääkaappiin mahtumaan nuo.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Chili-lohitartar

Kalaa sen parhaassa muodossaan eli raakana. Punasipulia ja jotain Lidlin perus-chiliä. Vähän worchester-kastiketta ja mausteita. Valmiin annoksen päälle limemehua.
Kaveriksi tartar-majoneesia ja röstiperunoita.

Vähän himottaisi tehdä tätä Lemon Drop -chilistä, joka on vähän tulisempi, mutta myös maukkaampi. Tuota on tosin vähän vaikea löytää mistään kun ei itse jaksa alkaa kasvattamaan.


Avokado ja inkivääriversioita olen jo kokeillutkin ja ne toimivat. Mitäs muuta herkkuja kypsentämättömästä kalasta saisi? (susheja toki)
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Gulassi on hyvää! Voi kun joskus joku tekisi myös mulle. Oma kärsivällisyys ei siihen riitä.

Kyllähän siinä taas muutama tunti vierähti kun keittoa tein. Liha piti ensin leikata ja tomaatit kaltata, kuoria ja pilkkoa. Lihat ruskistin ja sipulit kuullotin. Näitä keitin sitten lähes pari tuntia maistetusssa liemessä (savupaprikaa, valkosipulia, chiliä ja suolaa) tomaattien kanssa. Sitten vähän pilkottua porkkanaa, perunaa ja paprikaa mukaan. Maun tarkastus ja viimeistely tomaattisoseella.

Aikoinaan tein ensimmäisen gulassikeittoni Unkarista tuodusta gulassitahnasta mukana tulleella ohjeella ja siitä tuli hyvää. Sitten myöhemmin tein uudelleen ja maku ei vaan osunut kohdilleen... Lisäsin mausteita mutta en vain ollut tyytyväinen. Kunnes tajusin että Unkarista tuotu tahna oli maustettua tomaattisosetta ja lisäsin tomaattisosetta ja ripauksen sokeria niin johan alkoi keitto rokkaamaan.
 
Viimeksi muokattu:

Introexpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, UKRAINA, Utah Mammoth
Pihviä. Neljä 150g lehmän taikka sonnin filettä kohteena odottamassa pannutusta ja maustevoi väännetty. Erinnäistä kylkeen laitettavaa ois, mutten jaksa säätää. Mennään noilla yksitellen ja ehkäpä eri variaatiota toteutellen.
 

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tein tänään kaalikääryleitä ja vaimo leipoi tiikerikakun jälkkäriksi. Onhan noi kääryleet hieman työläitä tehdä verrattuna esim. kaalilaatikkoon, mutta ei mulla kiire mihinkään ole. Ja teen noita kerralla aina enemmän, eli eipähän tarvii kokata pariin päivään. Puolukkahilloa kylkeen ja olo on kuin asuisi strömsössä
 

Introexpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, UKRAINA, Utah Mammoth
Tein tänään kaalikääryleitä ja vaimo leipoi tiikerikakun jälkkäriksi. Onhan noi kääryleet hieman työläitä tehdä verrattuna esim. kaalilaatikkoon, mutta ei mulla kiire mihinkään ole. Ja teen noita kerralla aina enemmän, eli eipähän tarvii kokata pariin päivään. Puolukkahilloa kylkeen ja olo on kuin asuisi strömsössä
Voe että kualkyäryleitä. Noita pitäny suunnilleen aina tehdä, mutta tekemättä jäänyt. Ehkäpä nyt sit ens viikolla...
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Tänä viikonloppuna syön ensimmäistä kertaa tänä vuonna jouluaterian. Laatikot olen tehnyt itse. Kinkun ostin valmiina kun en niin paljoa siitä piittaa että jaksaisin sen itse paistaa. Kinkuksi valikoitui Korpelan valmissiivut, on ihan hyvää. Rosollin ostin myös valmiina kun en jaksanut sitäkään alkaa itse valmistamaan. Rosolli on Atrian valmistamaa. Rosollin kastikkeen teen todellakin myös siihen kylkeen. Kastike kun on melkein suurinta herkkuani joulupöydässä.

Minulla on tapana valmistaa ja syödä jouluateria jo ennen varsinaista jouluakin. Jouluna sitten uudelleen. Tapa on muistaakseni periytynyt lapsuuden kodista jossa oli syksyllä tapana tehdä myös jouluateria. Tykkään jouluruoista niin on ihan kivaa päästä herkuttelemaan niillä jo hyvissä ajoin ennen jouluakin.

Tosin onhan se ennen joulua oleva jouluateria "kevyempi" kuin sitten se varsinainen illallinen jouluna. Tällä tarkoitan sitä että monta ruokalajia tai lisuketta aterialta puuttuu ja nämäkin ovat sitten jouluna pöydässä.

Porkkana- ja lanttulaatikot olen tänään ehtinyt jo tekemään aamuvarhaisella. Ja perunalaatikko on uunissa imeltymässä. Hyvä tästä vielä tulee.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Akka vääntää kyökissä kermaista kanakeittoa ja yrttipatongit paistuvat uunissa. Äsken se yritti tulla olkkariin jotain kysymään, nii mä sit kysyin, et "kuka anto luvan tulla keittiöstä ulos." No ei se siitä tykänny oikee, mut kohta siis syödään kermaista kanakeittoa ja yrttipatonkia. Ajattelin ottaa kotikaljaa kyytipojaksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös