Mitä tänään syötäisiin?

  • 421 855
  • 3 703

LiiAaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Savustin kyyhkyn rintaa. Ylikypsäksihän se meni, ainakin omaan makuun. Eli tuli sitten palvattua. Tosin joidenkin mielestä lievä palvauksen maku ei haitannut.

Ei päde yleiset ohjeet savustusajasta tai lämpötilasta. Aina se on kokeiltava omalla pöntöllä, ja pilattava ainakin yhdet lihat.
Oletko kokeillut lämpömittarin kanssa tehdä? Ainakin tulella tehdessä on noinkin herkän lihan savustaminen lonkalta aika hankalaa. Kuten sanoit, niin seuraavalla kerralla tulos lienee jo parempi.

Tuli tämä vaan mieleen kun itse savustelen lähinnä kaloja vanhassa paksusta rosterista tehdyssä pöntössä. Sen kun laittaa liian kuumille tulille niin saa kyllä hetkessä aika kuivaa kalaa. Taas oikeilla tulilla tuota savustuspönttöä ei voita kyllä mikään.
 

Punch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Simon Grilli
Oletko kokeillut lämpömittarin kanssa tehdä? Ainakin tulella tehdessä on noinkin herkän lihan savustaminen lonkalta aika hankalaa. Kuten sanoit, niin seuraavalla kerralla tulos lienee jo parempi.

Tuli tämä vaan mieleen kun itse savustelen lähinnä kaloja vanhassa paksusta rosterista tehdyssä pöntössä. Sen kun laittaa liian kuumille tulille niin saa kyllä hetkessä aika kuivaa kalaa. Taas oikeilla tulilla tuota savustuspönttöä ei voita kyllä mikään.
Lämpömittari oli käytössä. Vähän oli hajua, että kun pöntössä X-astetta, niin siitä sitten X-minuuttia. Kävi aika nopeasti selväksi, että ei sovellu tälle pöntölle. Lämpö nousi hetkessä yli, ja sitten se olikin jo arpapeliä. Fileet oli varmaan reilu 15min, ja yli meni. Ensi kerralla sitten samalla kaavalla, ja 10 minuutin jälkeen leikata file halki, ja katsoa miltä näyttää. Saisi jäädä roseenväriseksi. Pannulla se on 1-2 minuuttia per puoli, riippuen vähän keneltä kysyy. Jos paistaa läpikypsäksi, niin maistuu maksalta (ei tämäkään kaikkia haittaa).

Kalaa on tullut savusteltua ja pilattua sekin, mutta oppiihan sen jossain vaiheessa.
 

LiiAaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Lämpömittari oli käytössä. Vähän oli hajua, että kun pöntössä X-astetta, niin siitä sitten X-minuuttia. Kävi aika nopeasti selväksi, että ei sovellu tälle pöntölle. Lämpö nousi hetkessä yli, ja sitten se olikin jo arpapeliä. Fileet oli varmaan reilu 15min, ja yli meni. Ensi kerralla sitten samalla kaavalla, ja 10 minuutin jälkeen leikata file halki, ja katsoa miltä näyttää. Saisi jäädä roseenväriseksi. Pannulla se on 1-2 minuuttia per puoli, riippuen vähän keneltä kysyy. Jos paistaa läpikypsäksi, niin maistuu maksalta (ei tämäkään kaikkia haittaa).

Kalaa on tullut savusteltua ja pilattua sekin, mutta oppiihan sen jossain vaiheessa.
Tarkoitin lähinnä mittaria joka laitetaan lihaan. Sillä ainakin saa oikean kypsyyden. Toki millään infernolla ei silloinkaan kannata savustella. Mieluummin pikkuisen hitaammin kuin täysillä.
 

Czescku

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Stadin Keltamustat
Grillissä on tänään grillimaisterin jättikatkaravut, pangasiusfileet sekä kanan rintafilettä. Etnisestä kaupasta (Yalla) haetut kanat kyllä ihan järkyttävän kokoisia, kun yksi rintafile lähes kokonaisen kanan kokoinen. Ei sinänsä kiinnosta kun sen verran hyvään hintaan saa ja kaiketi vielä kaikki liha siellä pyhää (halal yms).
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Pitkästä aikaa burgeria.

Pekan Leivän briossit ja Öljypuun valkosipulimajoneesi sekä pikkelöidyt punasipulit.

Lidlistä jalopenot, rucola, Aura ja tryffelimajoneesi.

Kansainvälisten markkinoiden jäämistöstä loppu grüyère ja naapurin lähituottajalta ylämaankarjan jauhelihasta pihvit.

Nämä grillin kautta. Toimi.
 

Liitteet

  • IMG_1883.jpeg
    IMG_1883.jpeg
    841,8 KB · kertaa luettu: 144

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Metsästäjänpihvejä (jauhelihapihvejä ja kanttarellikastiketta), keitettyjä perunoita, pannulla haudutettua kesäkurpitsaa (osterikastikkeella maustettuna) ja salaattia (jäävuori salaatti, tomaatti, kurkku ja vesimeloni)+ saalaattijuustoa.
 

Wizzö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Helmisen SaiPalle sympatiat
Perinteinen näppyläsoosi ja perunoita.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Päiväkaffella pisteltiin suklaamuffineita...

Ohje
2 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja (tai glut. vaaleaa jauhoseosta)
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1½ dl kiehuvaa vettä
150 g sulatettua voita
2 kananmunaa

Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään. Kiehuta vesi ja sulata voi samalla veden joukkoon. Sekoita tämä kuivien aineiden joukkoon. Lisää puukauhalla sekoittaen vielä munat yksitellen taikinaan. Paista 200 asteessa, noin 15-20 minuuttia.
 

Liitteet

  • IMG_20240731_143030_HDR.jpg
    IMG_20240731_143030_HDR.jpg
    1,1 MB · kertaa luettu: 46

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Kanttarellirisotto, syksyinen klassikko. Risotto perinteiseen tapaan ja lopussa kanttarellit joukkoon. Risoton valmistukseen kun menee se 2d valkoviiniä, niin mukavasti sitä riittää vielä ruokajuomaksikin. Oikein maukas lounas.
Kai tonkallisen hommasit risoton tekoa varten?

Itse tein pari päivää sitten juureen pizzataikinan. Tänään paistelin lätyt. Oikein mainiot noista tuli. Kantarelli-pekonipiiraan tein yön/ huomisen krapulapäivän huikopalaksi samalla, kun kerran uuni tuli lämmitettyä.
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Anoppi pyysi, että tekisin hänelle lasagnea ja täytettyjä kesäkurpitsoita. Toki hänen synnyttämästään ihmisestä kiitollisena tein pyytämänsä ruoat. Sen verran reilummat setit tekaisin, että näitä mekin rouvan kanssa syödään seuraavat pari päivää. Vegaaniset setit tottakai, kun nämä naiset tälläistä syövät. Itse tykkään kyllä lihaa pureskella, mutta kyllä vegaaniruoatkin maistuvat hyvinkin.

Eilenkin jo mentiin vegaani linjalla, kun kesäkurpitsasosepohjaisen kastikkeen tein spagetin kylkeen.

Oma piha tuottaa tällä hetkellä satoa niin, että kelpaahan näitä tarpeita syödäkin.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Toissapäivänä tekemiäni lindströminpihvejä (liite) ajattelin lämmitellä kera perunamuusin ja "kesäkurpitsapaistoksen" (pannulla osterikastikkeessa haudutettua). Lisäksi on rumpsutuskurkkuja (kurkkua, tilliä, suolaa, sokeria, pippuria, etikkaa ja vettä).
Kesäperunoista tuli jo ihan ok muussi. Omasta maasta oli perunut, punajuuret, kesäkurpitsa tilli ja kurkut.
 

Liitteet

  • IMG_20240821_193317_HDR.jpg
    IMG_20240821_193317_HDR.jpg
    884,3 KB · kertaa luettu: 53

Czescku

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Stadin Keltamustat
Josko vaikka kantarellejä söisi. Hetken vietin mökkitien varressa ruokatunnilla (ennen kuin rupeaa satamaan).
 

Liitteet

  • Screenshot_20240823_115145_WhatsApp.jpg
    Screenshot_20240823_115145_WhatsApp.jpg
    222,9 KB · kertaa luettu: 77

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Punajuuria on tullut hyvin joten kokeillin punajuuri-fetasalaattia oman maun mukaan vähän muutettuna (ohje alla). Ja lisäksi oli sitten savustettua taimenta (oli taimen 9€/kg kaupassa).

 

WarWas

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÅIFK. Kaikki Fin maajoukkueet. 99+
World class täytettyä patonkia creme de la creme Kupittaan sittarista!!
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Jatketaan punajuuri teemalla...
Tänään meillä oli borssikeiton tyylistä soppaa.
Pujuurta, kaalia, juuriselleriä, purjoa ja porkkanaa. Proteiinina oli tällä kertaa soijarouhetta.

 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Saltimboccan inspiroimaa salvialla maustettua ilmakuivattuun kinkkuun käärittyä broileria.
Lisäksi sitten keitettyjä perunoita ja porkkanoita ja salaattia (jäävuorisalaatti, tomaatti, kurkku, viinirypäle)

Edit. Tämä ohje on aika lähellä sitä mitä tein vaikka teinkin ihan ilman ohjetta.

 

Liitteet

  • IMG_20240828_160813_HDR.jpg
    IMG_20240828_160813_HDR.jpg
    440 KB · kertaa luettu: 52
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös