Mitä tänään syötäisiin?

  • 396 226
  • 3 452

LiiAaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Savustin kyyhkyn rintaa. Ylikypsäksihän se meni, ainakin omaan makuun. Eli tuli sitten palvattua. Tosin joidenkin mielestä lievä palvauksen maku ei haitannut.

Ei päde yleiset ohjeet savustusajasta tai lämpötilasta. Aina se on kokeiltava omalla pöntöllä, ja pilattava ainakin yhdet lihat.
Oletko kokeillut lämpömittarin kanssa tehdä? Ainakin tulella tehdessä on noinkin herkän lihan savustaminen lonkalta aika hankalaa. Kuten sanoit, niin seuraavalla kerralla tulos lienee jo parempi.

Tuli tämä vaan mieleen kun itse savustelen lähinnä kaloja vanhassa paksusta rosterista tehdyssä pöntössä. Sen kun laittaa liian kuumille tulille niin saa kyllä hetkessä aika kuivaa kalaa. Taas oikeilla tulilla tuota savustuspönttöä ei voita kyllä mikään.
 

Punch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Simon Grilli
Oletko kokeillut lämpömittarin kanssa tehdä? Ainakin tulella tehdessä on noinkin herkän lihan savustaminen lonkalta aika hankalaa. Kuten sanoit, niin seuraavalla kerralla tulos lienee jo parempi.

Tuli tämä vaan mieleen kun itse savustelen lähinnä kaloja vanhassa paksusta rosterista tehdyssä pöntössä. Sen kun laittaa liian kuumille tulille niin saa kyllä hetkessä aika kuivaa kalaa. Taas oikeilla tulilla tuota savustuspönttöä ei voita kyllä mikään.
Lämpömittari oli käytössä. Vähän oli hajua, että kun pöntössä X-astetta, niin siitä sitten X-minuuttia. Kävi aika nopeasti selväksi, että ei sovellu tälle pöntölle. Lämpö nousi hetkessä yli, ja sitten se olikin jo arpapeliä. Fileet oli varmaan reilu 15min, ja yli meni. Ensi kerralla sitten samalla kaavalla, ja 10 minuutin jälkeen leikata file halki, ja katsoa miltä näyttää. Saisi jäädä roseenväriseksi. Pannulla se on 1-2 minuuttia per puoli, riippuen vähän keneltä kysyy. Jos paistaa läpikypsäksi, niin maistuu maksalta (ei tämäkään kaikkia haittaa).

Kalaa on tullut savusteltua ja pilattua sekin, mutta oppiihan sen jossain vaiheessa.
 

LiiAaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Lämpömittari oli käytössä. Vähän oli hajua, että kun pöntössä X-astetta, niin siitä sitten X-minuuttia. Kävi aika nopeasti selväksi, että ei sovellu tälle pöntölle. Lämpö nousi hetkessä yli, ja sitten se olikin jo arpapeliä. Fileet oli varmaan reilu 15min, ja yli meni. Ensi kerralla sitten samalla kaavalla, ja 10 minuutin jälkeen leikata file halki, ja katsoa miltä näyttää. Saisi jäädä roseenväriseksi. Pannulla se on 1-2 minuuttia per puoli, riippuen vähän keneltä kysyy. Jos paistaa läpikypsäksi, niin maistuu maksalta (ei tämäkään kaikkia haittaa).

Kalaa on tullut savusteltua ja pilattua sekin, mutta oppiihan sen jossain vaiheessa.
Tarkoitin lähinnä mittaria joka laitetaan lihaan. Sillä ainakin saa oikean kypsyyden. Toki millään infernolla ei silloinkaan kannata savustella. Mieluummin pikkuisen hitaammin kuin täysillä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös