Oletko kokeillut lämpömittarin kanssa tehdä? Ainakin tulella tehdessä on noinkin herkän lihan savustaminen lonkalta aika hankalaa. Kuten sanoit, niin seuraavalla kerralla tulos lienee jo parempi.Savustin kyyhkyn rintaa. Ylikypsäksihän se meni, ainakin omaan makuun. Eli tuli sitten palvattua. Tosin joidenkin mielestä lievä palvauksen maku ei haitannut.
Ei päde yleiset ohjeet savustusajasta tai lämpötilasta. Aina se on kokeiltava omalla pöntöllä, ja pilattava ainakin yhdet lihat.
Tuli tämä vaan mieleen kun itse savustelen lähinnä kaloja vanhassa paksusta rosterista tehdyssä pöntössä. Sen kun laittaa liian kuumille tulille niin saa kyllä hetkessä aika kuivaa kalaa. Taas oikeilla tulilla tuota savustuspönttöä ei voita kyllä mikään.