Pieni tarina siitä miten "saltimbocca" tuli ruokarepertuaarini...
Roomassa käydessä tuli syötyä saltimbocca alla Romanaa jossain ravintolassa johon piti varata pöytä jos halusi illalla syödä (ja päivällähän nuo ravintolat eivät ole auki). Ja sekin piti tietää että lisukkeet piti tilata erikseen (kun Suomessa annos on yleensä ns. valmiiksi koottu). Olihan se ihan hyvää. Ja ravintola oli tupaten täysi. Oli kuumaa ja puheensorina oli taukoamaton. Minulle jopa vähän ahdistavaa.
Meillä oli perheen kanssa tapana että vietettiin pikkujouluja syömällä ruokaa joka oli saanut inspiraation lähinnä paikoista joihin vanhempani olivat matkustaneet. Tuonna vuonna ispis tuli Italiasta ja Roomasta (jossa siis itse olin käynyt). Menin Lahdessa kauppahalliin ja Vuorisen lihakauppaan ja sanoin että haluan vasikkaa. Myyjä kysyi että kuinka paljon. Ja sain vasikkaa ja tein jotain saltimboccan tyylistä ruokaa. Sitten äiti pyysi että tekisin "saltimboccaa" hänen ystävälleen joka oli tulossa käymään miehensä kanssa. Menin taas Vuoriselle ja pyysin vasikkaa. Ei sitä ollut kun se on todella harvinaista että saa vasikkaa. Sen jälkeen olen käyttänyt korvaavia lihoja ja kokeillut kerran jopa kuhasta (ei huono). Enkä siis sano että tekemäni ruoka on saltimboccaa vaan siitä inspiraation saanutta ruokatuotetta. Ja ihan hyvää...
Roomassa käydessä tuli syötyä saltimbocca alla Romanaa jossain ravintolassa johon piti varata pöytä jos halusi illalla syödä (ja päivällähän nuo ravintolat eivät ole auki). Ja sekin piti tietää että lisukkeet piti tilata erikseen (kun Suomessa annos on yleensä ns. valmiiksi koottu). Olihan se ihan hyvää. Ja ravintola oli tupaten täysi. Oli kuumaa ja puheensorina oli taukoamaton. Minulle jopa vähän ahdistavaa.
Meillä oli perheen kanssa tapana että vietettiin pikkujouluja syömällä ruokaa joka oli saanut inspiraation lähinnä paikoista joihin vanhempani olivat matkustaneet. Tuonna vuonna ispis tuli Italiasta ja Roomasta (jossa siis itse olin käynyt). Menin Lahdessa kauppahalliin ja Vuorisen lihakauppaan ja sanoin että haluan vasikkaa. Myyjä kysyi että kuinka paljon. Ja sain vasikkaa ja tein jotain saltimboccan tyylistä ruokaa. Sitten äiti pyysi että tekisin "saltimboccaa" hänen ystävälleen joka oli tulossa käymään miehensä kanssa. Menin taas Vuoriselle ja pyysin vasikkaa. Ei sitä ollut kun se on todella harvinaista että saa vasikkaa. Sen jälkeen olen käyttänyt korvaavia lihoja ja kokeillut kerran jopa kuhasta (ei huono). Enkä siis sano että tekemäni ruoka on saltimboccaa vaan siitä inspiraation saanutta ruokatuotetta. Ja ihan hyvää...