Mitä tänään syötäisiin?

  • 444 249
  • 3 897
Tänään tarkoitus vääntää nopeasti dahl ja siihen kylkeen perunamuussi. Eli jonkilainen linssimuhennos kaapista löytyvistä aineksista. Muistaakseni vielä pitäis olla currytahnaa, inkivääriä ja limeä, korianterista en ole varma. Mukavan helppoa arkiruokaa ja joka kerralla vähän erilaista riippuen mitä löytyy.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Tänään söin kanan koipia peruna-porkkanapedillä. Eilen kokkasin niin ei tarvinnut tänään työpäivän jälkeen kuin lämmittää.

Ruoka valmistui helposti. Ensin piti kuoria perunat ja porkkanat, kumpaistakin tuli noin kilon verran. Sitten ne piti paloitella aika reilun kokoisiksi paloiksi ja niihin piti laittaa öljyä, sitten perään mausteeksi timjamia, mustapippuria ja suolaa ja seuraavaksi piti sekoittaa hyvin porkkanat ja perunat niin mausteet sekoittui. Lopuksi peruna-ja porkkanakuutioiden päälle kanan koivet.

Lopuksi koko komeus paistettiin uunissa 200 asteessa ja ne sai olla uunissa tunnin ja viisitoista minuuttia. Kylläpäs olikin hyvää ja riittoisaa. Kyllä tästä yksi henkilö kolmena päivänä syö, kun kanan koipiakin paistoin kuusi kappaletta.

Ruoka valmistui suht helposti joten tulen varmaan jatkossakin tekemään tätä.
 
Suosikkijoukkue
in Sami we trust
Mun vakio aamupalaleipä: paahtoleipä sandwich jonka väliin tulee kaksi siivua juustoa kummallekin puolelle, siivu kinkkua, pari palaa kurkkua, paistettu kananmuna ja pehtoorin salaattia, jonka päälle tirautan vielä vähän sriracha-majoneesia.

Ai että.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Tein eilen hieman muunneltua Sadonkorjuun kanapataa. Alkuperäinen resepti
Korvasin kesäkurpitsan palsternakalla ja kirsikkatomaatit omalla (pakaste)tomaatimurskalla, jota keitin hieman kasaan. Niinikään kanana käytin rintaleikkeitä, joita hieman paloittelin pienemmiksi, muutoin aikalailla ohjeen mukaan, joskin sinappina oli Auran tulista yksi rkl. Lisukkeeksi keitin riisiä ja vihreä salaatti, yms. säilykkeet täydensivät aterian.
Totesimme vaimon kanssa, että ko. viritys pääsee jatkoonkin, oli sen verran maittavaa, kermaista pataa... ja mikä parasta: sitä jäi vielä tällekin päivälle ihan syödä asti.
 

MegaForce

Jäsen
Riisinuudelikeittoa, jossa on ohuita lihasuikaleita, keitetty kananmuna, keitettyä valkoista porkkanaa pieninä ja ohuina paloina sekä pak choi'ta. Liemenä on lihalientä, joka on maustettu lorauksilla soijakastiketta, makeaa riisiviinietikkaa, srirachaa ja chiliöljyä. Pinnalle on ripoteltu hienonnettua kevätsipulia.
 

L. Öysä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valioliiga
Hankin airfryerin joten tästä lähtien varmaan kaikkea mahdollista sillä. Eikös hernekeitot voi lyödä tonne purkkeineen päivineen?
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Perjantai ja enchillada-päivä. Varmistin vielä vaimoltakin, että ko. ruoka on ilta-ateriana ok - on!
Teen tortillojen sisään tulevan jauhelihakastikkeen tomaattipohjaisena, johon käytän omaa pakastetomaattimurskaa. Kun näet kävi viime kesänä tomaattiemme kanssa niin, että ne kasvoivat alkuun perin hitaasti, vaikka pääsivät hyvissä ajoin keväällä kasvariin. Lopulta pituuskasvuun päästyään tomaatit kyllä alkoivat kukkia ja tekivät hedelmäterttuja ahkerasti. Raa'at tomaatit taasen eivät meinanneet kypsyä ensin millään, kunhan vain kasvoivat kokoa, kunnes, yllättävän nopeasti, elokuun puolenvälin jälkeen alkoi tapahtua ja sittenhän niitä tuli tietysti ihan liian kanssa meidän tarpeeseemme, isoja punaisia, mehukkaita möhkäleitä ja paljon. Ei auttanut muu kuin ruveta kalttaamaan niitä ja pistää pieneksi pakastepussiin ja pakkaseen. Nyt tuota murskaa on sitten käytetty mm. paholaisenhillon ja enchilladan kastikkeen runkona ja hyvin toimii. Se on sellaisenaan vähän liiankin mehukasta eli sitä pitää ensin hieman "keittää kokoon".
Juomaksi illan aterialle varasin eilen kaupasta Weichenstephaner Vitus -olutta, josta ei ole kyllä aiempaa kokemusta, mutta so not... katsotaan...
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Mie kävin tänään Poriin saavuttuani Isokarhu ostoskeskuksessa sijaitsevassa itämaisessa buffassa. Oli kyllä elämäni huonoin kyseisen genren ravintola ja selkeällä erolla. Kastikkeet olivat joko täysin mauttomia, taikka aivan yli makeita. Sushit kuivia yms...
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Mie kävin tänään Poriin saavuttuani Isokarhu ostoskeskuksessa sijaitsevassa itämaisessa buffassa. Oli kyllä elämäni huonoin kyseisen genren ravintola ja selkeällä erolla. Kastikkeet olivat joko täysin mauttomia, taikka aivan yli makeita. Sushit kuivia yms...
Jos joskus satut käymään Varkaudessa, käy kokeilemassa Sai Gon Kitchen -ravintolan buffaa. Se on vietnamilaispariskunnan pitämä siisti ja toimiva paikka, jossa on panostettu varsinkin sushi-tarjontaan. Netistä löytyy kuvia ja lisätietoa.
 
Tänään lähtee Philly cheesesteak sandwich testiin ensimmäistä kertaa. Ihan vaan, koska olen himoinnut sellaista viime viikonlopun Eaglesin pelistä lähtien. Kellään hyviä vinkkejä siihen?

edit: oli hyvää
 
Viimeksi muokattu:

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
...
Juomaksi illan aterialle varasin eilen kaupasta Weichenstephaner Vitus -olutta, josta ei ole kyllä aiempaa kokemusta, mutta so not... katsotaan...
Pitänee kommentoida, kun osui niin lapaan...
Weihenstephaner Vitus 50cl/plo maistui suorastaan mainiolle mausteisen ruuan kanssa. Samea vehnäolut, jossa on kevyt hedelmäinen maku ja vaahtoaa huikeasti. Eihän tästä nyt mitään ihan suosikkia voi tehdä, kun hintakin hipoo viittä ekeä per pullo eli kohtuullisen arvokasta markettiolueksi. Pulloon oli präntätty alkoholipitoisuudeksi 7,7%, jotaei kyllä mitenkään uskoisi ainakaan maun perusteella, kun yleensä ainakin suomalaiset vahvat oluet maistuvat ikävästi etanolille.
 

Wizzö

Jäsen
Tein eilen jo broilerpastan täksi päiväksi ja hyvää se oli eilenkin kun maistoin. Tänään se onkin sitten oikein hyvää kun on kunnolla vetäytynyt.
 

Jyppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Carolina Hurricanes
Kebabia tehnyt mieli viime aikoina mutta ei hirveästi nuo turkkilaiset mestat houkuttelisi, niin jos tekisi itse jossakin muodossa. Kebab tietysti pitää ottaa kaupan pakastealtaasta. Näissä on nykyään ihan ok tasoisia jotkut mut en muista tarkemmin minkä valmistajan. Ehkä voisi mennä pitaleivällä ja väliin muut sinne kuuluvat lisukkeet. Juomaksi tietysti olutta.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Lihakeittoa (keitin eilen). Paikallista luullista kyytön lihaa keittelin reilun pari tuntia suolalla, laakerinlehdillä ja mustapippureilla maustetussa vedessä. Sitten lisäsin (pilkottu) purjot, juurisellerit, palsternakat, lantut, porkkanat ja perunat "silleen sopivasti porrastettuna" ja keittelin juurekset kypsiksi. Syötiin jo eilen ja hyvää oli.

Äidilleni, joka on kasvissyöjä, on kasvissosekeittoa. Keitossa on vähän kaikkea mitä sattui löytymään. Esimerkiksi lihakeiton juureksia pienet palat mitä jäi, porkkanaa, perunaa ja pakkasesta kukka-&parsakaalia. Keittelin hyvän aikaa kasviliemessä ja soseutin sauvasekoittimella. Lisäsin purkillisen italian yrtit tuorejuustoa ja maustoin vielä vähän Provencen yrtit- sekoituksella (jota olen saanut tuliaisiksi Nizzasta).

Lisäksi sitten uunituoreita riisi- ja perunapiirakoita...
 

Liitteet

  • IMG_20250201_110812_HDR.jpg
    IMG_20250201_110812_HDR.jpg
    1 MB · kertaa luettu: 24
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
in Sami we trust
Keikan jälkeen maistuu kaloripommit. Siispä kävin Kartanon grilliltä hakemassa pyttipannuannoksen.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Kanttarellirisottoa, curryöljyllä maustettua kananpaistileikettä, keitettyjä porkkanoita ja vihersalaattia (jääsalaatti, tomaatti, kurkku, viinirypäle).

 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Tänään on tarjolla paahtopaistia karamellisoiduilla sipuleilla ja lohkoperunoilla.
Pistän kaikki yhtäaikaa uuniin ja kun paisti otetaan lepäämään, n. 20 min, nostan uunin lämpötilaa niin, että saan lohkoperunoille väriä ja pintaa. Sipulit ensin kuoritaan, lohkotaan ja otetaan leikkupinnoille väriä pannulla. Sitten uunivuokaan mausteliemen kanssa ja suola-pippuri-maustettu ja ruskistettu liha kaveriksi sipuleille. Sipulien mausteliemeen tulee öljyä, omenaviinietikkaa, sinappia ja fariinisokeria.
Kaveriksi ruualle salaattia, ruokajuomaksi Helsingin panimon portteria ja jälkiruuaksi kahvi ja kotitekoisia laskiaispullia mantelitäytteellä.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Laitoin uuniin kebapkiusauksen. Perunaa, porkkanaa, paprikaa (pakaste kun löytyi Coopilta) ja hienonnettuja kebaplastuja. Nesteeksi meni sweet&chili ruokakermaa ja vähän maitoa. Lisäksi uunissa on kasvispaistos porkkanasta, pavuista, pinaatista, kukkakaalista ja parsakaalista. Laitoin joukkoon vähän sinihomejuustoa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös