Minkä kirjan luit viimeksi / mitä luet nyt?

  • 700 310
  • 5 780

axe

Jäsen
Nyt on menossa Peter Frankopanin Maan ja taivaan välissä, jossa tarkastellaan ilmastonmuutosten ja ihmiskunnan välisiä suhteita. Alkupuoli ollut niin esihistoriaa vielä, ettei välttämättä ole päästy puremaan pähkinää ihan kunnolla. Tai siis tää on nukkumaanmenolukeminen. Lenkkikuunteluna (tai kun ei pysty lenkkaamaan, niin vaikka sitten julkisen kulkemisen kuuntelijana) menee edelleen Tapsa Suominen, ja yhtäaikaisen triple dekeni kolmosena eli vessalukemisena on Ripped from the headlines! : the shocking true stories behind the movies' most memorable crimes, joka nimensä mukaisesti kertoilee oikeista murhahommista ja niiden innoittamista elokuvista.

Seuraavina listalla on ainakin Harri Pirisen uusi kotimaan jääkiekon historiikkiteos, ja Porttilan unauthorized Barkov-kirja.

Oikeasti tulin kuitenkin purkamaan pettymystäni, joka runteli alkuperäisen innostumiseni, kun huomasin uuden Stephen Kingin olevan nyt julkaisuputkessa tulemaan ulos toukokuun lopussa. Innostus katkesi mainostekstin toisessa virkkeessä.

Never Flinch features intertwining storylines — one about a killer on a diabolical revenge mission and another about a vigilante stalking a feminist celebrity speaker. The novel features a host of familiar characters, including King's beloved Holly Gibney.....

Kukaan -- ei kukaan! -- tässä maailmassa ei Kingin itsensä lisäksi pidä Holly Gibneyn hahmosta ja se saatana koikkelehtii Kingin sivuilla useammin kuin mustan tornin rinnakkaismaailma ennen vanhaan "normaaleissakin" tarinoissa.
 

Paloposti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kukaan -- ei kukaan! -- tässä maailmassa ei Kingin itsensä lisäksi pidä Holly Gibneyn hahmosta ja se saatana koikkelehtii Kingin sivuilla useammin kuin mustan tornin rinnakkaismaailma ennen vanhaan "normaaleissakin" tarinoissa.
Minä pidän. Ja ennen kaikkea, Holly on toistaiseksi esiintynyt vain hyvissä tarinoissa. Etenkin tuorein kirja 'Holly' oli todella hyvä.
Vaikka kyllä itsekin toivon, että King vielä kirjoittaisi myös uusia stand-alone kirjoja uusilla hahmoilla, eikä aina palattaisi vanhoihin hahmoihin ja vanhoihin maisemiin.

Uudessa novellikokoelmassa 'You Like It Darker' Holly Gibney ei esiintynyt, suosittelen tutustumaan josset ole jo ehtinyt.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Oliver Twist alkaa kääntymään kohta loppusuoralle.

Tuosta on ollut muutamia kohtia aika kiehtovaa lukea. Kirja on kirjoitettu 1830-luvulla, mutta miten silti Dickens kuvaa tiettyjä ihmisenä olemisen asioita ja tunteita sellaisella tavalla, että ne ovat nyt 2020-luvulla aivan yhtä relevantteja, kuin ne olivat tuolloin lähes 200 vuotta sitten.

Tässä välissä on keksitty puhelin, autot, lentokoneet, Suomessa kärsitty yksi vakava nälänhätä, käyty pari maailmansotaa, lähetetty ihminen kuuhun, kehitetty Internet, tietokoneet ja älypuhelimet. On ollut Elvis, Beatles ja Tauski Peltonen. Länsimaissa ja pääosin muuallakin elävien ihmisten elintaso, elinolosuhteet ja odotettu elinikä ovat nousseet aivan häkellyttävillä harppauksilla.

Mutta silti tuo ihmisenä oleminen on ollut monessa mielessä aivan täysin samanlaista silloin, kuin se on nyt. Yhteiskunnat voivat muuttua ja kehittyä, mutta tietyt inhimilliset piirteet meissä ihmisissä ovat ajattomia.
 

Stolk-2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olen melkein lukenut David De Jongin Natsimiljardöörit. Kirja kertoo saksalaisista liikemiehistä ja kuinka he keräsivät huimia omaisuuksia natsi Saksan aikana arjalaistamalla yrityksiä ja kuinka heidän tehtaissaan käytettiin pakkotyövoimaa keskitysleireistä ja kuinka he selvisivät siitä sodan jälkeen pienillä rangaistuksilla palatessaan Saksan hallitsemaan Saksan talouselämää.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Luin tämän vinkin perusteella Ancillary Justicen, ja onhan se hyvää scifiä, kiitoksia vinkistä. Täytyy etsiä myös trilogian muut osat, Ancillary Sword ja Ancillary Mercy, luettavaksi.
Tämä onkin ollut minulla todellisessa slow burnissa, kun tässä on nyt ollut kaikkea muuta ja tolkun saaminen alussa myöskin hieman kestää. Loppua kohti kääntyy kyllä ihan kunnon page turneriksi, ei malttaisi tiputtaa käsistään mutta lopetellaan lähiaikoina. Eiköhän trilogian loputkin osat tule jossain kohti haalittua lukuun.

Mainitsemasi Hyvän historia on vinkattu toisaaltakin ja se menee myös jonoon. Kiitos muistutuksesta.
 

D.Santon

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Liiga.
No jaa. Jotain tullut lueskeltua.

Sofi Oksanen: Puhdistus.
Heikki Turunen: Raivaaja-sarja (Hupeli, Kolmen hevosen mies, Punahongan hehku, Mustarinnan lapset, Maan veri), sekä Hämärätunnin tarinoita ja Karjalan kuningas.

Puhdistus oli yhtä vaikuttava teos kuin ennenkin, toisaalta ensilukemalla n. toistakymmentä vuotta sitten iski vielä kovemmin.

Turunen on omiin suosikkeihin kuulunut jo pitkään, tasaisen varmaa ja taattua tekstiä. Ei kukaan muu kykene samalla tavalla paikallista maaseutua kuvaamaan. Karjalan kuningas tosin oli aavistuksen pettymys odotuksiin nähden, mutta kokonaisuutena jäi kuitenkin positiivisen puolelle. Ainakin hieman.

Saa nähdä mitä seuraavaksi.
 

SilentMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Giants, Minnesota Timberwolves
Isabel De Madariagan Iivana Julma menossa, kiitos Eisensteinin elokuvien. Jos en väärin muista, Stalin ihaili tätä kaveria. Mikäli kirjan faktoista puoletkaan pitää paikkansa, ei ole vaikeaa hahmottaa, mistä Stalin on innoituksen vainoihinsa saanut.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Pitkästä aikaa pääsen taas lukuhommiin, koska varasin joulupyhien ajaksi kirjan, siis ihan perinteisen sellaisen. Kyseessä on Theo Fleuryn elämäkerta Kovaa peliä, jonka lainasin alunperin sillä ajatuksella, että olisin tehnyt siitä esitelmän äidinkielen tunnilla, mutta jo ensimmäisellä tunnilla kävi ilmi, että ÄI6 ja ÄI7 ovat aika reilusti oman osaamiseni ja tasoni yläpuolella. Näin ollen luen kirjan täysin omaksi ilokseni ja koska aihe kiinnostaa minua niin kovasti.
 

Dino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Sairauslomalla kerrankin aikaa lukemiseen, niin mennyt aika vino pino kirjoja viime aikoina. Edellinen oli Josh Malermanin Malorie, eli kakkososa Bird Boxille, josta tehtiin myös suosittu Netflix-elokuva. Nyt kesken Antti Heikkisen Rautavaara. Kunnan 150-vuotisjuhlavuodeksi kirjoitettu kirja ei olekaan mikään kuntahistoriikki kuten juhlavuositeokset usein ovat, vaan fiktiivinen sukusaaga rautavaaralaisesta suvusta.
 

Stolk-2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Luin Suomen parhaat hävittäjä-ässät ja heidän lentokoneensa kirjan. Muuten hyvä kirja, mutta mihin jäi Sarvannon Jorman osuus. Hänhän teki ennätyksen ampumalla 6 vihollisen pommittajaa samalla lennolla.

Nyt on vuorossa Touko Perkon Kaksi vapaussotaa.

 

vsmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, ManU
Ostin joulunpyhiksi kaksi Miki Liukkosen kirjaa, kun hänen ajatuksenjuoksunsa oli dokumentin mukaan todella mielenkiintoinen ja mustan huumorin sävyinen. Vierastila on nyt menossa ja tykkään paljon. Toinen kirja on O, jota ei kirjailijan mukaan voi lausua, vaan se pitää elehtiä. Odotan mielenkiinnolla.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Taru Sormusten Herrasta, eli 40 vuotta sitten aloitettu urakka jatkuu. Edellisellä yrityksellä jaksoin ehkä 30 sivua. Nyt leffat katsoneena tuota on hiukan helpompi seurata. Tai siinä mitään seuraamista ole. Pääsin jo Kahteen torniin asti eikä tässä ole tapahtunut vielä mitään. Saivat ne sentään Boromirin hengiltä.

Liki tuhannen sivun urakkaa helpottaa, kun voi skipata ne loputtomat laulut yli. Onneksi ei ole äänikirja. En ehkä kestäisi. Mutta en luovuta, edes verta.

Kun tästä selviän, täydennän kesken jääneiden klassikoiden hattutempun kahlaamalla Sinuhen ja Alastalon salin loppuun asti. Nuo jaksoin viimeksi n. puoleen väliin. Sitten joskus maaliskuussa jotain tuoreempaa tavaraa käteen.
Sormusten herra luettu ja oli jonkinasteinen pettymys. Ei ole mun juttu, mutta en ala sen enempää haukkumaan. Leffoista tykkäsin, kirjasta en.

Sinuhe on nyt siis menossa ja onhan tuo Waltari kirjailijana ihan eri tason jamppa. En mä silti tiedä tästäkään, onko tämäkään mun juttu. Mutta seurataan tilannetta. Sinuhe vaikuttaa aika hönöltä tyypiltä.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Waltarin kirjat ovat viihdyttäviä, mutta niissä on ongelmana samankaltainen rakenne. Jos on lukenut Sinuhen, niin tietää, mitä tapahtuu Johannes Angeloksessa ja vaikka Turms, kuolemattomassa (joka on väsyttävän pitkä). Itse pidän eniten Ihmiskunnan vihollisista, joka kertoo kristittyjen vainosta Roomassa. Samoin tätä edeltävä Valtakunnan salaisuus on myös hyvää luettavaa.

Itse en lue Waltaria juuri nyt vaan ruotsalaisen Historiska Median julkaisemia karoliinikuninkaiden biografioita. Karl X Gustavin sain luettua ja nyt on menossa Karl XI. Hyllyssä odottaa vielä Karl XII. Näiden kuninkaiden aikakausi oli kiinnostava, koska he sotivat käytännössä jatkuvasti Tanskaa ja Venäjää vastaan vaihtelevalla menestyksellä. Kirjoissa on muutamia hienoja kuvauksia taisteluista - strategioista jne - ja kerrotaan myös sen ajan sotasankareista, kuten esim. kenttämarsalkat Lennart Thorstensson ja Erik Dahlbergh. Näitä kun lukee, niin samalla saa prepattua ruotsinkielen taitojaan.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Luin Kjell Westön kirjan Molly & Henry: Romaani sotavuosilta. Se kertoo talvisodasta ja jatkosodan alkuajoista näyttelijättären ja lehtimiehen silmin. Olen lukenut useimmat Westön kirjoista, ja tämä on niistä paremmasta päästä. Helsinkiläiset saa siitä varmaan vielä enemmän irti, niin isossa roolissa on myös sodanaikainen pääkaupunki.
 

Origami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings, Leijonat
Ystäväni isä lahjoitti minulle 6 kappaletta 90- ja -00 luvun suomennettuja Star Wars kirjoja (Legends/Expanded Universe), kun halusi eroon kuulemma "turhasta" tavarasta. Noita kirjoja on tullut luettua ala-asteikäisenä ja niitä on ollut myöhemmällä iällä aika vaikea löytää mistään (jos kirjastoa ei lasketa). Joulu koitti siis ennakkoon kyseisten kirjojen muodossa.

Olen lukenut kyseisiä kirjoja "aikajanan" mukaisesti (en siis julkaisuvuoden mukaan), eli luin ensi töikseni ainoan prequel-aikaisen kirjan "Kulkuriplaneetta" jonka on kirjoittanut Greg Bear. Kirja kertoo jedimestari Obi-Wanin ja hänen oppilaansa Anakinin matkasta Zonama Sekot -planeetalle, jossa he ovat tutkimassa jedimestarin mystistä katoamista sekä planeetan asukkaiden uniikkia avaruusalusten rakennustekniikkaa.
Star Wars fanille kyseinen teos upposi hyvin ja se piti otteessaan ihan viimeisille sivuille asti. Bear on tunnettu scifi-kirjailija ja tämän kyllä huomasi herran kirjoitustyylistä, joka oli mukaansatempaavaa ja koukuttavaa. Vahva lukusuositus Star Wars faneille!

Seuraavaksi olen aloittamassa Timothy Zahnin Thrawn-trilogian. Tässä on vaan se ongelma, että kyseisen trilogian ensimmäistä kirjaa en saanut ystäväni isän kautta vaan hänellä oli ainoastaan trilogian viimeiset kaksi osaa. Lainasin ensimmäisen osan "Imperiumin perillinen" kirjastosta, jotta saan luettua trilogian kokonaisuudessaan.

Tästä syystä tiedustelenkin palstan kautta, että jos joltakulta sattuu löytymään kyseinen "Imperiumin perillinen" teos ja olisi mahdollisesti valmis luopumaan tästä rahallista korvausta vastaan, niin täältä löytyisi yksi teoksesta varsin kiinnostunut. Olen kolunnut eri antikvariaatteja läpi kirjaa etsien, mutta sitä tuntuu olevan mahdottomuus löytää tällä hetkellä. Jos siis sinulta löytyy kyseinen teos, niin heitä yksityisviestillä!
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Tämmöinen suurklassikko, kuin Sinuhe Egyptiläinen on suunnilleen puolivälissä.

Lapsesta asti tietysti tästä on kuullut, mutta täytyy sanoa, että odotukset eivät olleet kauhean korkealla. Ajattelin, että näinköhän tästä taas tulee yksi tappavan tylsä ja hiton vaikealukuinen kirja, joka päätyy siihen jo aika pitkään kesken jääneiden "klassikkojen" listaan.

Mutta mitä vielä. Tämähän on suorastaan nautinto lukea. Mika Waltari tässä kyllä hienosti pohdiskelee elämää tämän Sinuhen hahmon kautta. Kirja ei olekaan mitenkään hirveän vaikeaselkoinen, vaan siinä on oikeastaan vallan helppoa pysyä kärryillä.

Varmaan jos tämän olisi joskus parikymppisenä lukenut, niin kesken olisi jäänyt. Ei olisi millään jaksanut. Mutta nyt näin vanhempana tämä on vallan kiehtova kirja.
 

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro
Muun ohessa ottanut haltuun Mikko Kamulan 1400-luvun suomalaisista kertovan Metsän kansa-sarjan. Kuusiosainen kertomus, ei vielä kaikki osat ilmestyneitä, kaksi osaa olen lukenut. Historiallista kertomusta, fantasiaa, muinaisuskontoa, minulle tämä on maistunut oikein mainiosti. Jos silkkaa historiallista kerrontaa haluaisi, sitten tämä ei ole semmoisen makuun, etenkin fantasiapuolen jutut voisi tökkiä, on tässä sen verran henkiolentoja ja muita menninkäisiä matkassa.
 

tiimari

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aloitin marraskuussa lukemaan Islantilaisen Arnaldur Indridasonin tuotantoa kronologisessa järjestyksessä. Nyt menossa 8., joten puolimatkan krouvissa.

Ajoittain tuntuu, ettei homma oikein etene, mutta silti ihan mukavaa luettavaa.

Kunhan saan nämä kahlattua läpi, niin pääsee joululahjaksi saadun Sampo Terhon Stalingradin Viemärit kimppuun.
 

Piikkiperse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kuolemanlaakso ja Jääkylmä menivät viimeksi äänikirjoina. Karu tarina Tommi Kovasen kohtalosta.
Sitä ennen Martti J. Karin Käsikirjoitukset eivät pala ja Arja Paanasen Kiehtova katala venäjä. Itäisen paskatunkion sielunmaisemaa molemmissa kirjoissa, mutta Karin kirjassa myös muuta.
 

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro
Menneen vuoden luvut listattuna.

Kirjasto, valtakunnallinen e-kirjasto, e-kirjat:

Ulf Kvesner - Erämaa
Shawn Atwood - Kasvokkain gangsterin kanssa
Ken Crocke & Dave Wedge - Pahan matkassa
Juho Wilksman - Sota keskiajalla
A. S. Byatt - Pieni musta kirja
Satu Rämö - Jakob
Siclair McKay - Berliini - Elää ja kuolla maailmansodan pyörteissä
Helena Immonen - Operaatio Napakettu
Tommi Saarela - Sakari Kuosmanen - Ihana elämä
Mark Galeotti - Putinin sodat
John Ajvide Lindqvist - Ystävällisyys
Bjørn Berge - Kartalta kadonneet
Katarina Bröms - Sarjamurhaajia idästä
Pasi Tuunainen - Sodan maantiede
Ari Saastamoinen - Lautapelien historia
Matti Vuento - Uskomattomat uskomukset
James Keene & Hillel Levin - Sellissä paholaisen kanssa
Michael Jones - Leningrad - piirityksen vuodet
Anna Applebaum - Punainen nälkä - Stalinin sota Ukrainassa
Jyrki Vainonen - Swiftin ovella
Slava Skokov & Mikko Porvali - Kentälle jääneet
Patrik Berghäll - Hyökkäys Bengtskäriin
Päivi Vasara & Mikko Vares - 80-luvun Tampere
Matti Riekki - Swallow The Sun
Juhani Seppovaara - Oodi Berliinille
Rauno Lahtinen - Murhia ja hirmutekoja maailmalla
Ville Mäkipelto - Kierot mielet
Anne Reuter - Suomalaiset Stalinin puhdistuksissa
Katja Kettu - Erään kissan tutkimuksia
Sue Black - Luuhun kirjoitettu
Timo Laine - Torakoita ja panssarivaunuja
Eleanor Catton - Birnamin metsä
Markus Pantsar - Kun rakastuin saksalaiseen jalkapalloon
Arto Huhtinen - Juice - Sanataiteen mestari
Pasi Patokallio - Minä, aseet ja maailma
Kati Pukki - Vankina Thaimaassa
Andy Weir- Artemis
Heikki Silvennoinen - Nousut ja laskut
Heinrich Frankel & Roger Manuel - Heinrich Himmler - SS:n ja Gestapon päällikkö
Kauko Röyhkä - Vaan ihana enkeli kotihin vie
Jake Nyman - Radiomiehen muistelmat
Karin Smirnoff - Sokerikäärme
Liu Cixin - Muurahaisia ja dinosauruksia
Jukka Rislakki - Tiedustelu ja vakoilu
Julian Sancton - Pimeän ja jään vangit
Kauko Röuhkä - Kesä Kannaksella
Margit Richert & Thomas Engström - Nattavaara
Margit Richert & Thomas Engström - Armasjärvi
Jukka Holm - Persvakomuusikot
Ben MacIntyre - Kova joukko
Olivia Laing - Yksinäisten kaupunki
Andy McNab - Bravo kaksi-nolla
Hanne Flinkkilä - Pedro
Helena Liikanen-Renger - Villimieli tuulitukka, Ari Vatasen elämä
Risto Pakarinen - Alpo
Sami Tissari - Krysa
Hubert Selby jr. - Päätepysäkki: Brooklyn
Mark Hollingsworth - Vakoojien valtakunta
Iida Turpeinen - Elolliset
Geezer Butler - Kohtalona Black Sabbath
Haruki Murakami - Ensimmäinen persoona
Mikko Kamula - Ikimetsien sydänmailla
Mikko Kamula - Iso härkä
Ben Creed - Aaveiden kaupunki
Ben Creed - Petturin sydän

Omat paperiset ja e-kirjat:

Hugh Howie - Siilo
Hugh Howie - Siirros
Hugh Howie - Kohtalo
Antti Tuomainen - Palavat kivet
Henry Lindbergh - Vauhdin hurmaa - Moottoriurheilun kehitystä ja historiaa
Jo Nesbø - Valtakunta
Jo Nesbø - Verikuu
Jukka Viikilä - Taivaallinen vastaanotto
Karl Ove Knausgård - Kolmas valtakunta
Martti Joenpolvi - Novellit
Veikko Huovinen - Puukansan tarina
Mika Waltari - Sinuhe Egyptiläinen
Augusten Burrougs - Juoksee saksien kanssa
Augusten Burrougs - Kuivilla
Heinz Strunk - Kultainen hansikas
Iceberg Slim - Parittaja
Uwe Bahnsen & James P. Donnell - Bunkkeri - Hitlerin viimeiset päivät
Stephen Hawking - Ajan lyhyt historia
Juha Seppälä - Syntymättömän testamentti
Heikki Kännö - Ihmishämärä
Miki Liukkonen - Vierastila
 
Viimeksi muokattu:

axe

Jäsen
Jossain toisessa ketjussa taisin avautua Jari Porttilan epävirallisen Sasha Barkov -kirjan törkeistä virheistä, mutta tässä ketjussa en oo maininnut. Nyt mainitsen tässä, että oon päässyt nyt juniorivuosista NHL-varaukseen ja lähtöön ekalle Florida-kaudelle. On siis hyvin keskeneräinen tarina vielä mutta uskallan silti laittaa jo tuomion: Tää on ehkä huonoin kirja mitä oon koskaan lukenut. Luku toisensa jälkeen sellasia kuudesluokkalaisen äikän ainekirjotuksia peräjälkeen, paitsi että näistä puuttuu edes se yritys omaan ajatteluun tai mihinkään syventävään tilastojen ja googlella haettujen vanhojen uutisjuttujen kertaamisen ulkopuolella
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Jossain toisessa ketjussa taisin avautua Jari Porttilan epävirallisen Sasha Barkov -kirjan törkeistä virheistä, mutta tässä ketjussa en oo maininnut. Nyt mainitsen tässä, että oon päässyt nyt juniorivuosista NHL-varaukseen ja lähtöön ekalle Florida-kaudelle. On siis hyvin keskeneräinen tarina vielä mutta uskallan silti laittaa jo tuomion: Tää on ehkä huonoin kirja mitä oon koskaan lukenut. Luku toisensa jälkeen sellasia kuudesluokkalaisen äikän ainekirjotuksia peräjälkeen, paitsi että näistä puuttuu edes se yritys omaan ajatteluun tai mihinkään syventävään tilastojen ja googlella haettujen vanhojen uutisjuttujen kertaamisen ulkopuolella
Kuulostaa hyvin paljon Marko Lempisen Matti Hagman Stadin kingi -kirjalta. Se on ylivoimaisesti huonoin tämän aihepiirin kirja, minkä minä olen lukenut. "Sitten Matti voitti pistepörssin ja lähdettiin kaupungille juhlimaan, mutta ei siitä sen enempää."
 

Stolk-2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tästä syystä tiedustelenkin palstan kautta, että jos joltakulta sattuu löytymään kyseinen "Imperiumin perillinen" teos ja olisi mahdollisesti valmis luopumaan tästä rahallista korvausta vastaan, niin täältä löytyisi yksi teoksesta varsin kiinnostunut. Olen kolunnut eri antikvariaatteja läpi kirjaa etsien, mutta sitä tuntuu olevan mahdottomuus löytää tällä hetkellä. Jos siis sinulta löytyy kyseinen teos, niin heitä yksityisviestillä!
Minulla ei ole kyseistä kirjaa tarjota, vaan neuvoisin etsimään joko Osta Antikvaarista - Kirjakauppa verkossa tai huuto.netistä sitä. Itse olen harvinaisempia kirjoja noista löytänyt, kun etsin jotain tiettyä kirjaa.

Spitfire mk 1 ja 2 ässät kirjan sain luettua.
 

Stolk-2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Aloitin Tuomas Hopun trilogian Sisällissodan taisteluista eli Vilppulasta Tampereen porteille kirja.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Minulla on menossa Ayòbámi Adébáyòn kirja Onnenkauppaa, joka oli Booker-ehdokkaana 2023. Kirja kertoo kahden nigerialaisperheen elämästä, toiset ovat varakkaita ja toiset joutuvat kerjäämään. On mielenkiintoista lukea minulle kokolailla tuntemattomasta maasta.
Toinen kesken oleva kirja on Yume Kitasein The Stardust Grail, jonka löysin Goodreadsin vuoden suosituimpien scifi-listalta. Se oli siellä saanut viidenneksi eniten ääniä.


Näillä saa mukavasti alkuun uuden Helmet-lukuhaasteen. Se ei ole kovin haastava, olen lukenut 50 listalle sopivaa kirjaa täyteen yleensä jo keväällä, joten tänä vuonna voisi yrittää lukea mahdollisimman paljon englanniksi. Säilyy ainakin passiivinen kielitaito jollain tasolla.

 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös