Mille naurat juuri nyt?

  • 13 203 325
  • 50 364

Kaiuni Alen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, kaikki menestyksekkäät jalkapallojoukkueet
...Myymälätkin olivat oikein valoisia ja avaria, mukava asioida...

Pöh. Kaikki Siwat joissa olen asioinut ovat olleet ahtaita, tunkkaisia ja käytävät ovat hemmetin kapeita. Ja kaikki on sikamaisen kallista. Eipä tule paljoa käytyä vapaaehtoisesti muuten kuin Postin takia, koska yleensä muutaman sadan metrin säteeltä löytyy kohtuuhintainen Alepa tai K-marketti. Ja nykyään postit haen läheisen kauppakeskuksen toimipisteestä niin jää nekin vähäiset Siwa-käynnit käymättä.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Ex-tyttöystäväni tiesi kertoa, että Siwa on lyhenne "Siperian Walinnasta". Kesä 2003 meni asiaa nauraessa.
Osuu jämptisti maaliinsa. Kuten tunnettua, Siwan juuret ovat vastarintaliikkeen osuuskaupassa eli E-puljussa. Meillä maalla jakolinja oli siten selkeä, että maajussien porukat kävivät lähinnä ässäläisessä osuuskaupassa, toimihenkilöt ja herrasväki K-kaupassa, ja työväki puolestaan asioi E-kaupassa. Tai työväestäkin lähinnä aatteellinen osa. Aika hiljaista E-puodissa oli silloin joskus 30 vuotta sitten.

Yhteen aikaan vastarintakaupan nimi oli muistaakseni E-Voima. Tuo oli sitä aikaa, kun paikkakunnalla vielä järjestettiin vappumarsseja. Ei marsseja enää ole siellä harrastettu 80-luvun jälkeen, mutta Siwa jököttää edelleen kirkonkylän pääraitilla.
 

kalkkifredi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Trump 2016, IFK, Jerry Springer, Veronica
...Eipä tule paljoa käytyä vapaaehtoisesti muuten kuin Postin takia, koska yleensä muutaman sadan metrin säteeltä löytyy kohtuuhintainen Alepa tai K-marketti. Ja nykyään postit haen läheisen kauppakeskuksen toimipisteestä niin jää nekin vähäiset Siwa-käynnit käymättä.

Mulle tulee posti ihan kotiin ilman mitään lisämaksuja. Hohoho.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Siwan juuret ovat vastarintaliikkeen osuuskaupassa eli E-puljussa.

Voinpa olla väärässäkin, mutta eikös siellä ole taustalla oikeastaan mäki-matti. kai se jotenkin noin kirjotettiin, joka oli aikansa maatalouden alan pienyrittäjien tsydeemi murtaa suomen isä aurinkoisten keskittynyttä monopolia tehdä voittoa ihmisten tarpeella syödä. Muistaakseni puljuun saattoi ostamalla ruokaa saada osakkeita ja päätäntävaltaa, eli nykysysteemiin verrattuna sai muutakin kuin pelkkiä bonuksia. Jotkut mulkerot sen varmaan sitten pilas, niin kuin on pilattu kaikki toimiva tässä maassa ahneiden limanuljaskoiden toimesta. Muistan jopa lapsuudesta sellaisen vihkosen, jossa ostosten perusteella sitten sai ostohyvitysten lisäksi mäki-matin osakkeita. Niiden logo oli oikeastaan hemmetin hyvän näkönen. Osuusliike Mäki-Matti – Wikipedia, tuolta voi tsekkailla logon ja muutenkin historiaa, mun hatarien muistikuvien sijaan. Voi siellä oli ainakin parempaa kuin missään muualla koskaan, sen muistan ihan omasta kokemuksesta lapsuudesta, sitä ostettiin kunnon könteissä juuri niin paljon kuin sattui haluamaan, eikä minkäänlaisina paketteina. Muistan joskus pentuna, kuinka niin herrat kuin narrit jonotti kuin rokkikonserttiin voita ostamaan, olin siis jonottamassa äitee vainaan kanssa useastikin, tiesi, että saa kunnon pullaa, eikä mitään känttyä siitä voista.

No, monelle asialle voi ja pitää itkeä ja nauraa mieltymysten mukaan, minä kyllä toivoisin nyky-olikopolin murtuvan ryskyen ja muuttuvan taas ihmismäisemmäksi ja toimivammaksi "teollisuudeksi" ihmisiltä ihmisille, vanha pieru kun olen.
 

Teloch

Jäsen
Peliluolan puolella kysellään piratismiin kaatuneen pelisarjan tekijältä, josko peliä saisi ladattua jostain ns. vähemmän laillisesti. Ok, eipä tuo peli ole myynnissä ollut hetkeen, mutta huvituin kyllä keskimääräistä enemmän.
 

Merovingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets
Siwassa minua eniten huvittaa, miten kyseinen kauppa tarjoaa Valintatalon kanssa pahimmat riistohinnat elintarveikkeista, vaikka molemmat kuuluvat Tradekaan, joka innolla tukee Vasemmistoliittoa. Pahimpia riistäjiä kaupan alalla ja rahat annetaan kommareiden perijälle. Ei voi olla nauramatta.

Eikä Siwa ole Siwa, jos sitä ei ole ryöstetty. Ensimmäinen ryöstöhän on kuin veneen kastaminen shampanjalla ja ryöstäjälle pitäisi tarjota kunniamerkki lahjakortin kera tästä kunniasta.

Vaikka en duopolista pidä, niin mieluummin käyn niissä kuin Tradekan kaupoissa. Opiskelijana en todellakaan ala maksamaan heidän hintojaan, enkä ymmärrä kuka hullu niistä mitään ostaa..
 

motamoro

Jäsen
Opiskelijana en todellakaan ala maksamaan heidän hintojaan, enkä ymmärrä kuka hullu niistä mitään ostaa..

Se syy miksi Siwat taitavat pysyä pystyssä edes on laajemmat aukioloajat. Jokainen tunti klo 21 jälkeen avoinna on voittoa, samoin sunnuntaisin ennen klo 12 ja tähän päälle vielä se, että puolet Siwoista saa olla auki pyhäpäivinä kun muut kaupat ovat kiinni. Mutta eipä sieltä tosiaan kovin moni mitään osta, jos muitakin kauppoja on lähistöllä auki.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Se syy miksi Siwat taitavat pysyä pystyssä edes on laajemmat aukioloajat. Jokainen tunti klo 21 jälkeen avoinna on voittoa, samoin sunnuntaisin ennen klo 12 ja tähän päälle vielä se, että puolet Siwoista saa olla auki pyhäpäivinä kun muut kaupat ovat kiinni. Mutta eipä sieltä tosiaan kovin moni mitään osta, jos muitakin kauppoja on lähistöllä auki.

Epäilemättä juuri näin. Tuossa naapurissa on Valintatalo, joka avaa ovensa arkisin aamuseitsemältä ja sulkee joka päivä klo 23. Teen töitä usein öisin, ja tuolla asioin yleensä joko töiden jälkeen klo 7-8 tai ennen töitä klo 22-23, yleensä kun tajuan unohtaneeni ostaa jotain aiemmin isommasta kaupasta tai tulee muuten akuutti tarve jollekin.
 

Jeepeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Islanders
Laiskana yksilönä tulee naapurissa olevassa Siwassa käytyä useinkin. Eräs asia on ihmetyttänyt pidemmän aikaa. Siwassa saa kassoilla usein napottaa melkoisen kauan, ennen kuin myyjä tulee paikalle. Vaikka kaupantäti huomaisi, että siinä kassalla seisoa paurotan, hän silti antaa hetken odotella. Tätä tapahtuu myös siten, että kassalla on jonossa muita minun lisäkseni. Tämä toki voi johtua siitä, että usein myyjiä on vain yksi henkilö, jonka pitää kaikki kaupan hommat hoidella.

Kuitenkin kieroon mieleeni on juolahtanut ajatus, että entäpä jos myyjiä on ohjeistettu tekemään noin. Välillähän joku saattaa odotellessaan napata heräteostoksena jonkun kassalla esillä olevista tuotteista. Useinhan siinä on suklaapatukoita sun muuta, monesti vielä jollakin alennuksella.
 

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro
Heh, äsken Nelosella "soittakaa soittakaa ja ehkä yksi voittaa rahaa" visailun blondijuontajan avonainen kaula-aukko pysäytti kanavasurffailun. Kysyttiin kaupunkia Suomesta minkä nimessä on tasan neljä i kirjainta.

No lopuksi linjoille tuli mies joka vastasi Ylikiiminki.

Hymyilin, että väärin meni. Kyseessä kun on kunta. No sehän ei ollut yllätys, että blondijuontaja ei tätä tiennyt vaan taustaryhmä sieltä sitten vajaan minuutin selvitystyön (Google) jälkeen ilmoitti blondijuontajalle, että väärä vastaus. No tästä sitten blondijuontaja kovasti harmistuneena, että ei voida hyväksyä, koska kyseessä on kunta. Niin no mites ne i kirjaimet? Vaikka Ylikiiminki olisikin kaupunki niin eikös siinä ole i kirjaimia viisi. Ja tasan neljä oli vaatimus, tämä luki kilpailutaulussa ja blondijuontaja tätä toisti joka toisessa lauseessa. Lopuksi blondijuontaja kirjoitti tauluun oikean vastauksen, Riihimäki, "tätä haettiin".

Itse olisin vastannut Kristiinankaupunki. Jos olisin soittanut.

Olisiko Salo ollut sovelias vastaus, tasan neljä kirjainta, S-A-L-O ja kaikki vieläpä eri kirjaimia.
 

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro
Taidan nauraa tälle juuri nyt.

Katsos peijooni, lukutaidottomuus iski ihan yllättäen kesken lukemisen ja silloin on naurut osunut oikeaan osoitteeseen. Kaikkia i kirjaimia ei näe heikkonäköinen, sen olisi pitänyt olla i -kirjain, saatana!

Mutta Salo on varmasti ihan hyvä kaupunki vaikka ilman i -kirjainta ja Nokiaa.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine

pehtoori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, HPK
Paska näyttää olevan kiinnostava aihe ja siitä saa aina paljon kommentoitavaa/naurettavaa.

Linkki Länsi-Savon juttuun, kun kakkapökäle oli löytynyt uimarannalta: Kakkapökäle ajoi uimarit ylös vedestä | Länsi-Savo

Pienistä sitä ihmiset hermostuu. Olin nuorna poikana Brasiliassa Salvadorin rannoilla opettelemassa surffauksen alkeita ja paikalliset kaverini tiesivät aina tuulen suunnasta koska oli otollinen aika lautailuun. Tästähän voisi toki luulla, että kyse oli hyvistä aalloista, jotka veisivät pesukoneeseen sattuessa pois kivikoista, mutta ei. Oikeasta suunnasta tuullessa kaupungin paskat merelle n. 20 km päähän vievän putken päästä lähtivätkin matkalle takaisin kohti rantaa. Lähtökohtana oli, että mihinkään vedessä vastaantulevaan ei saa koskea. Ja kyllähän niitä pökäleitä silloin tällöin vastaan tulikin.

Äiti opetti pienenä, että "lusikallinen paskaa päivässä pitää pöpöt loitolla". En ottanut oppia kirjaimellisesti. Tuskin olisi pitänyt.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Nimim. Bunder esittää näkemyksensä "muovisista joukkueen nimistä":
Saisinko tarkennusta tähän muoviset nimet väitteeseen? Omasta mielestäni kolme parasta joukkueen nimeä liigassa ovat juurikin Kärpät, Blues ja Pelicans. Itselleni muovisia ovat kolmikirjaimiset nimet kuten HPK tai muuten vain ahdistavan kuuloiset Kalevan Pallot.
HIFK:n muovisuuden määrä lienee tällä logiikalla jo jotain ihmismielelle käsittämätöntä.
 

pehtoori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, HPK
Voisi yhtä hyivn olla vitutusketjun kamaa, mutta laitetaan nyt tänne kuitenkin.
7-vuotias borderterrierimme alkoi tuossa alkuviikosta vaikuttamaan liikkeissään hieman kankealta, ja tarkemmalla katselulla totesin, ettei se ponnista takajaloillaan kunnolla. Ei muuta kuin yhteys eläinlääkäriin ja vamman laatua tutkimaan.
Pitkän (varatusta ajasta huolimatta) odotuksen ja pikaisen tutkimuksen jälkeen lekuri keksi hoitotoimenpiteeksi työntää sormet koirani hanuriin, tyhjentää anaalirauhaset ja iskeä kipupiikin niskaan. Totesi perään, että pari päivää ja koira taas kunnossa. Laskuttikin mukavat 100€.
Ei ollut koira kunnossa parin päivän jälkeen, ei. Tänään sitten toiselle lääkärille, joka otti koiran pöydälle, kokeili takajalat ja totesi samantien, että vasen polvilumpio ei pysy paikoillaan ja vaatii leikkaushoitoa. Antoi suositukset ortopedeista, kipulääkityksen ja lasku oli kirpeät 25€.
Pitänee varmaan soittaa tuolle lähilääkärille, että seuraavan kerran, kun sillä on polvi kipeänä, niin mä voin tulla paikalle työntämään peukun sen perseeseen ja syöttämään samalla panacodia. Vittu, mitä touhua ammatti-ihmiseltä.

Naurahdin tuolla viestin loppuosalle. Nämä asiat on kylläkin parempi hoitaa face to face - tai tässä tapauksessa thumb to asshole - kuin puhelimessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös