Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Perusjäbä on saanut viikon pelikiellon romaniketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi.

Sulje ilmoitus

Mestiksen yleisömäärät

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Pelicans81, 15.09.2011 klo 00.08.

 1. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Joo tosin varmasti vaikka mitään tarjousta ei tulisi kortteja menee viimekautta enemmän ja oma arvio että lähelle 800 perustuu myös siihen että todennäköisesti ainakin yksi matsi pelataan taas Jyväskylässä ja siinä on potentiaalia mestiksen mittapuussa isoon yleisömäärään.

  Jokatapauksessa kun tuossa on useampi seura jolla katsojamäärät ollut melko maltilliset saanut nyt kuitenkin ainakin kausikortteja paljon myytyä niin mahdollisuus että kovin montaa alle 800 katsojan seuraa ei ole, tietenkin iso määrä myytyjä/varattuja kortteja ei vielä tarkoita että kaikki on kerralla paikalla, mutta eihän tuo yhtään pahalta näytä. Jos parhaimmat alkaa samaan 2000 katsojan lukelmia ja huonoimmat +600 katsojaa niin ne alkaa olemaan jo semmoisia lukelmia että mediaa, sponsoreita ja jopa liigaakin saattaa alkaa kiinostamaan. Kaikkien yhteisvaikutus nostaa sarjan tasoa sitten pikkuhiljaa vaikka nyt tosiaan pieni nousu johtuukin hintojen pudottamisessa niin jostain se aina pitää liikkeelle lähteä.
   
 2. A.P.Järvi Jäsen

  Ketterällä ei ole mitään massiivisia haastekampanjoita käynnissä tai tulossa, mutta seura myy kuitenkin seisomakausikortteja ja alarivien istumapaikkoja toukokuun ajan 99 eurolla. (Jälkimmäisiltä näkymät kentälle ovat tosin aika heikot, koska Spa Areenan katsomot on suunniteltu huonosti.) Mihinkään isoihin haastekampanjoihin Ketterän ei tietenkään kannata tässä tilanteessa lähteäkään, koska kotiotteluiden täyttöaste on koko sarjan ylivoimaisesti korkein ja hallin kokonaiskapasiteetti aika alhainen.
   
 3. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  IPK myös näyttäisi olevan mukana 75e seisomakausikortilla ja 115 istumakausikortti 1-3 riveille jos 400 varausta tulee. Jos en nyt ole väärin seurannut niin kaikilla muilla paitsi K-Vantaalla ja KeuPalla on jonkinlainen kampania tai halpa kausikortti ollut tai on myynissä ensikaudelle. Näillä kahdella ei ole kausikortteja taidettu vielä aloittaa myydä tai myydään vaan pöydänalta piilossa.
   
 4. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  KeuPa myös aloitti kausikorttimyynin ja 100 ekalle yksityisasiakkaalle kortti 99e, eli nyt näyttäisi siltä että Jokipojat ja K-vantaa on ainoita seuroja jotka ei tällekaudelle ole myynyt halpoja 100e tai alle maksavia kortteja edes rajoitetun ajan tai määrän. Muilla on joko tarjous tai haaste.

  Sinällään hieman harmi että Jokipojat joilla olisi ehkä isoimmat resurssit suorittaa tuommoinen haaste ei lähtenyt mukaan vaan lähinnä tyytyi pieneen tarjoushintaan jolla lähinnä vain omaa katetta lasketaan mutta ei nostella myyntimääriä. Toki kauden jälkeen nähdään paremmin miten homma on toiminut mutta ainakin parilla seuralla on jo viimekauden lipputulot ylitetty ettei ihan hukkaan varmasti haasteet ole mennyt.
   
 5. Pecinjsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Latvia
  En osaa sanoa, onko halpiskausareiden myymättä jättäminen hyvä vai huono asia. Menisivätkö halpiskausarit kuin kuumille kiville Joensuussa? En usko, nyt ei ole mitään lätkäbuumia Joensuussa. Ovathan ne sen kausariasian Jokipoikien toimistolla arvioineet. Aina sanotaan, että isommat yleisömäärät kasvattavat oheismyyntiä. No paljonko se sitä kasvattaa kahvia ja makkaraa myymällä? Ensin pitäisi olla hallissa laadukkaammat ravintolapalvelut, kuten liigan halleissa on. Tänään Karjalaisessa Jokipoikien pj. Immonen sanoo, että jos jätetään yritysten ostamat kausarit laskuista pois, niin Jokipojat myi viime vuonna kolmisen sataa kausaria. Viime kaudella Jokipojilla yritysmyynti kasvoi, mutta samalla yleisömäärä ja lipputulot putosivat, minkä vuoksi kaudesta on tullut pieni määrä pers`nettoa. Yleisöä siis pitäisi saada lisää, kausareita ja lippuja myytyä yritysten lisäksi myös tavallisille sukankuluttajille. Jokipojilla lipputulojen osuus budjetista on noin 25 prosenttia, kun esimerkiksi koripallon Katajalla se on noin 10 prosenttia.
   
 6. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
  Lainaus:
  No kannattaa nyt huomioida se, että noissa kamppiksissa on kyse muustakin. Jäähallilla käynti on nykyaikana ihan eri juttu kuin ennen. Se on sosiaalista toimintaa. Näillä kamppiksilla yritetään sitouttaa porukkaa ja saada lisää näkyvyyttä. Halutaan että turuilla ja toreilla ihmisiä kiinnostaa. Se että moni on tehnyt vieläpä aivan käsittämättömiä ennätyksiä myynnissä niillä ja saaneet ensikauden lipputulot jo katettua on pelkkää boonusta. Moni joukkue on nyt tarjonnut mahdollisuutta ja ihmiset on vastanneet huutoon, vaikka kuinka Mestis on muka paskaa ja ketään ei kiinnosta. Jos ei Joensuussa asiaa tajuta niin pitäisi vaihtaa miehiä puikoissa. Ei ne buumit yms. itsestään tule, ne luodaan.
   
 7. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Joo ja eihän näillä jotka noita omia myyntiennätyksiä on tehnyt mitään buumia ole ollut, samaa laskeva suunta niiläkin.

  En tiedä jokipoikien kausikorttimyyntimäärää mutta tuossa uutisessa puhuttiin 300 kausikortista jos yritykset jättää pois, jos puhutaan esim. 500 kortista ja vaikka 250e keskihintaan niin tuloja siitä tulisi 125 000e kausikorttimyynissä, todennäköisesti kuitenkin yrityslipuista ja alennuksilla (seisomapaikat) keskihinta voi olla alempi ja myyntimäärä on vain arvio, mistään en myyntimääriä löytänyt tarkemmin.

  Jokatapauksessa jos myytäisiin 59e kortteja niin juurikin sillä reilulla 2000 kortilla päästäisiin samaan kun tuolla myyntimäärällä ja hinnalla. Lisäksi tietenkin istumapaikoista voi pyytää isompaa hintaa esim. 99e . Tuolla hinnoittelulla ja talousalueella varmaan se reilut 2300 korttiakin olisi ihan realistia mitä Rokilla oli jos vain se ajoissa työntää markkinoille. Helppo sitten kesällä etsiä yhteistyökumppaneita kun on joku pohja.
   
 8. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Nyt taitaa olla kaikilla paitsi K-vantaalla ja Jokipojilla ollut kauden aikana halpa kausikortti 100e tai alle myynissä ja hermeksellä ei tainnut onnistua haaste, Koovee lähti haasteeseen mukana 99e korteilla ja 500kpl . Jokatapauksessa kun huonosti yleisöä vetänyt Espoo United lähti ja tilalle tuli Koovee niin yleisökeskiarvolla on hyvä mahdollisuus nousta selkeästi viimekaudesta mestiksessä.
   
 9. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Rovanniemi 1513
  Joensuu 1327
  Turku 1021
  Imatra 764
  Tampere 1435
  Vantaa 429

  Ihan ok lukelmia näin kauden avauksessa (ainakin Rovanniemellä ja Tampereella)
   
 10. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  Suhteessa siihen, että RoKi myö 2274 kausikorttia on tuo luku melko erikoinen. Lasketaanko siellä vain paikalle vaivautuneet? Paljonkojan on myyty irtolippuja? Noiden kausikorttien ottelukohtainen hintahan oli jossain kolmen euron kieppeillä.
   
 11. sorza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
  Lainaus:
  Vaikka paikallispeli olikin ykköshallissa niin heiman yllättää positiivisesti. Pitääkin olla tarkkana, että Haka 2 halliin kerkeää lipun ostamaan, kun SaPKolla siellä yksi peli on. Imatran yleisömäärä hieman ihmetyttää taas negatiivisesti.

  Tosin mitä minä olen nauramaan yleisömääristä, kun huomenna voi tulla omalta seuralta jobin postia, kun Savonlinnassa yhteistyö toimii niin loistavasti seurojen välillä, että lentopallo peli alkaa OKL-hallilla klo 16 ja SaPKon peli klo 17.
   
 12. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Taitaa olla olla erilaisille järjestöille, turistipaikoille ja työpaikoille ym.. ym.. hankittu noita kortteja. Siinähän se vähän että mitenkään ei voi laskea kaikkia kausikorttilaisia, mutta en tiedä miten käytäntö sitten näissä on että onko tuo 1513 kuitenkaan paikalla olijoiden määrä vai jonkinlainen prosentuaalinen määrä kausikorttilaista ja paikalla olijoista. Jos viimekauden katsojakeskiarvo oli jotain 1200 katsojaa niin siihen verrattuna tuo yleisömäärä taisi olla pienoinen pettymys rovanniemelläkin, mutta toisaalta siellä on vissiin jo viimekauden pääsylipputulot saatu kasaan että sen puoleen ihan sama onko ihminen paikalla vai ei. Toki tulisihan sitä kymmeniä tuhansia lisää kauden aikana tuloja jos ihmiset saapuu paikalle ja tuhlaa oheismyyntiin.
   
 13. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Onhan tuo kova lukelma, Lekin pitäisi pelata 5 kotiottelua yltääkseen samaan lukelmaan. Toki sielläkin on hyvä mahdollisuus saada paikallispeliin kohtuu kova yleisömäärä ja sitämyöten kasvattaa yleisökeskiarvoaan. Vähän ehkä kömpelösti tehty otteluohjelma sillä olisihan kausi pitänyt aloittaa heti tuolla paikalisottelulla vaikka olisi tuplamatsit samaa joukkuetta vastaan tullutkin.
   
 14. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Tänään ei sitten päästy missään nelinumeroisiin lukemiin.

  Savonlinna 978
  Kokkola 843
  Iisalmi 664
  Heinola 589
  Keuruu 457
  Lempäälä 353


  Vertailun vuoksi viime kauden ekat kotimatsit:
  Rovaniemi 1352
  Joensuu 1102
  SaPKo 978 - onko siellä joka vuosi justiinsa samat henkilöt katsomossa :D
  Imatra 915
  Kokkola 703
  Iisalmi 702
  Vantaa 563
  Heinola 558
  Keuruu 487
  Lempäälä 302

  Ei mitään kovin radikaaleja eroja.
   
 15. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Taisi vain taktisesti olla perjantaille valittu enemmän näitä pelejä jolla yli tonniin mahdollisuus niin hämätä hieman, mutta toisaalta mitään isoa takapakkia ei näytä tulleen että onhan tuossa yleisömäärien suhteen mahdollisuuksia :) Varsinkin kun Koovee näyttää siltä että sillä on ainakin viimekauden Espoo Unitedia paremmat mahdollisuudet kerätä yleisöä.
   
 16. Satunnainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Olin paikalla, ja arvioisin lukeman myös varsin rehelliseksi. Taitaa olla niin, että Haka2:ssa pelataan lähinnä, kun ykköshallissa on samaan aikaan liigapeli, mikä varmasti karsii katsojamäärää.
   
 17. Kuubextra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes
  Lainaus:
  Oho. Samaan aikaan kumminkin ilmaiskanavalla KPV:n liiganousua ajatellen tärkeä ottelu.
   
 18. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  IPK:lla surullisia katsojamääriä ollut. Liekkö kertaakaan vielä edes yli 700. Tällä suorittamisella tosin taitaa jäädä myös tämän kauden trendiksi.
   
 19. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Onko missään julkaistu seurojen yleisötavoitteita täksi kaudeksi?
   
 20. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Eipä siellä oikein näyttäisi muidenkaan joukkueiden peleissä väkeä käyvän, tietenkin sama juttu kun liigassa niin alkukaudesta porukkaa huonommin lehtereillä mutta onhan tuolla melkoista rimanalituksiakin, mestari KeuPalla alle 400 katsojaa ja Jokipojilla ja TuTolla tekee tiukkaa saada 1000 katsojaa peleihin. KOOVEE ja RoKi pitänyt jotenkin sarjaa pinnalla, muuten voisi melkein viimeinen sammuttaa valot.
   
 21. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Kaikilla 3-4 kotipeliä nyt takana. Osalla yleisömäärä näyttää ihan mukavalta, osalla ei...

  RoKi 1556 (+292)
  Jokipojat 1155 (+116)
  TuTo 966 (-303)
  SaPKo 950 (+41)
  KooVee 914 (+670)
  Hermes 739 (+52)
  Ketterä 680 (-269)
  IPK 659 (-166)
  Peliitat 555 (+65)
  K-Vantaa 428 (-39)
  KeuPa 394 (-124)
  LeKi 314 (+34)

  Suluissa ero viime kauden yleisökeskiarvoon. Tyypillisesti yleisömäärät ovat kyllä pienimmillään näin syyskuukausina, eli vertailu olisi periaatteessa pitänyt tehdä viime kauden vastaavaan ajanjaksoon. Mutta kyllä tuosta nyt jotain osviittaa saanee.

  Vertailua tosin vaikeuttaa se, että seuroilla on keskenänsä selvästi hyvin erilaisia tapoja ilmoittaa yleisömäärät. Ilmeisesti esimerkiksi Rovaniemellä ilmoitetaan vain paikalla oikeasti olevat katsojat, koska seurahan taisi myydä kausikorttejakin yli tuon katsojakeskiarvon.

  Sitten taas Joensuussa taidetaan laskea mukaan myös kaikki kausi- ja sponsorikortitkin, sillä muuten ei selity erot todellisissa ja ilmoitetuissa katsojamäärissä. Esimerkiksi LeKi-pelissä ilmoitettu katsojamäärä oli 1207, mutta näkemäni todisteiden perusteella yleisöä oli todellisuudessa paikalla vain noin 60% tuosta lukemasta.

  Isompi lukema on tietty seuralle ja koko sarjallekin hyvää mainosta, mutta hankaloittaa vertailua. Mitkä mahtaa olla käytännöt muilla Mestis-paikkakunnilla? Lasketaanko todelliset silmäparit vai onko muuallakin kuin Mehtimäen parvella runsas parvi haamuja?
   
 22. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Lainaus:
  Liitto määrää, että kausikorttilaiset lasketaan yleisömäärään. Tätä pystyy kuitenkin kiertämään kuten Tuto tekee myymällä Tuto-kortteja, jotka eivät hallin täynnä ollessa oikeuta sisäänpääsyyn.
   
 23. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  Määräys ei ilmeisesti koske Rovaniemeä tai sitten siellä ei välitetä määräyksestä. RoKihan ilmoitti myyneensä 2274 kausikorttia.
   
 24. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Lainaus:
  Kai tässäkin on kyse ettei ole varsinaisista kausikorteista kyse. Vai oikeuttaako nämä halliin vaikka halli olisi täynnä?
   
 25. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  Sitä pitäisi kysyä Rovaniemeltä, mutta mitä tuota kausikorttihaastetta silloin keväällä katselin, niin en nähnyt mitään mainintaa ettei oikeuttaisi. Olisihan se aikamoista että myydään kausikorttina ja sitten on joku pikkupräntti että et pääse sisään jos halli on täynnä.