Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki mixu saa selailla palstaa seuraavan viikon ajan ilman kirjoitusoikeuksia, sillä hänen Helsinki Garden -ketjuun kirjoitettu viestinsä oli aivan turha, sisälsi pelkästään pään aukomista ja lisäksi lainauksen sisältöäkin oli muutettu.

Sulje ilmoitus

Mestiksen yleisömäärät

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Pelicans81, 15.09.2011 klo 00.08.

 1. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Tämäpä, IPKn peliinkin saa parhaimmillaan lipun ennakkoon 7,5e ja sama ovelta 10e. Kyllä minä tuon ensimmäisen valitsisin mikäli ei kausikorttia olisi.
   
 2. Jambo78 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Kesän sekoilut, junnujen kusettaminen, lipunmyynti sotkut...... Kuka edes jaksaa ihmetellä Unitedin katsoja määriä? Kunhan seuran "kuolema" varmistuu junioreiden hylättyä tämän monilajiseura niin viimeisetkin Espoolaisen kiekon kannattajat toivottavasti jättävät Jussin rakentamaan yhteisöllisyyttä yksinään.
   
 3. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Ei kukaan sinällään varmaan ihmetele, mutta kyllä mä uskoisin silti että muutama sataa katsojaa menettiin ihan sillä ettei lippuja ollut myynissä matsiin kun vasta alle vuorokausi pelin alusta lähtien ja ilmeisesti kaikilla ei tuo järjestelmä toiminut edes lippuja ostettaessa. Lisäksi näkisin että kun ei tiedetty etukäteen paljonko väkeä on tulossa niin mitään viimehetken suunitelmaa ei ollut houkutella väkeä, pakka ihan sekaisin vielä ottelupäivänä. Jokatapauksessa sillä aina menetetään katsojia kun ei voi satunnaisesti lippuja ostaa silloin kun on rahaa tai tekee mieli ostaa. Olkoon sitten 5, 50, 500 lippua mitä sillä menetään mutta pitäisi silti mestistasolla olla ennakkoon lippuja myynissä. Nytkin kesti monta päivä ottelun jälkeen saada seuraavaan peliin liput myyntiin. Kulut kuitenkin pyörii nettijärjestelmästä kun ne sivut on olemassa vaikka liput ei olisikaan myynissä.
   
 4. Jambo78 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Ihan kuin olisin törmännyt jossain kirjoitukseen ettei ilmaislippuja junioreille ole jaettu kuten viime kaudelle. Nämä juniorithan muodostivat varmasti suuren osan viime kauden katsoja määristä. Tuskin kovinkaan suurta osaa katsojakadosta näyttelee tuo lippusekoilu.
   
 5. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Rovaniemi ja Imatra ovat olleet positiiviset yllätykset ekoissa kotipeleissä, toivottavasti väkeä riittää samalla tavalla koko kauden!

  Savonlinnassa mestaruuskrapulaa myös katsomossa? Turku on perinteisesti petrannut kauden edetessä ja nyky-Mestis alkaa siellä varmasti tympiä pahasti, mutta petrata pitäisi, jos haluaa ottaa sen valtiaan paikan mikä olisi tarjolla. Espoo kyykännyt tosiaan ihan kunnolla, mutta eipä yllätys.

  Joensuun, Kokkolan, Heinolan ja Iisalmen lukemat vaikuttavat aika normaaleilta alkukauteen.

  Farmijengien osalta yleisömäärät ovatkin sitten aika lailla toisarvoinen juttu.
   
 6. sorza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
  Lainaus:
  Savonlinnassa elinkautisvankeja on noin 500. Kaksi kotiottelua takana ja ka on tallä hetkellä sen 893, mutta veikkaan tuon tippuvan huomenna, koska lentopallopeli alkaa klo 16 OKL-hallilla ja gloryhunterit eivät tykkää kahden kotiottelun nollasta pisteestä ja yhdestä tehdystä maalista. Verrattuna viime kauteen kahden ekan kotiottelun ka oli 836, joten ei tuo kovin kauhea "pudotus" ole ollut.
   
 7. -Jonne- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Jokipojat - Hermes

  698.

  Nyt ollaan joensuussa jo sellaisissa lukemissa, että vaikea kuvitella ainakaan ilmoitettavan enää (paljoa) vähemmän. Kausareita kuitenkin on ilmeisesti myyty satoja. Kuitenkin sen verran väljää alkaa olla, että pian voidaan pelit siirtää harkkahallin puolelle.
   
 8. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  KeuPa- Hermes 1023

  Ihan ok lukelma oli KeuPalla Jyväskylässä matsissa, ei edes loppupeleissä juurikaan matsia ole ainakaan Jyväskylän suunalla mainostettu tai sanotaan, että enemmänkin olisi voinut olla esillä. Ehkä enemmänkin olisi ollut mahdollista saada paikalle. Harmillisesti myös esim. Tuokkola kerkesi lähteä jo pois, olisi ollut yksi seurattava pelaaja enemmän täältä suunalta.
   
 9. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lähinnä edellisen viestin pointti oli että ei varmaan KeuPan ja sarjan kohdalla huono asia olisi jos KeuPan poikkeuslupaa pelata hallissaan jatketaan ja muutama peli pelattaisiin kaudessa Jyväskylässä. Onhan tuo katsojakeskiarvokin nyt lopulta sarjan keskitasoa ja esim. kahta pääkaupunkiseudun joukkuetta parempi.
   
 10. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Vähän ehkä mestiksessäkin toivoisi että ensikaudella ainakin osalla seuroista voisi yleistyä nuo halvat kausikortit mitä esimerkiksi jalkapallossa moni veikkausliiga, Ykkösen ja kakkosen myy/tavoittelee jotain isoa myyntimäärää. 59e on monessa seurassa tuolla se hinta. Tietenkin osalla tuo halli lyö vastaan, mutta suurin osa pystyisi vähintään pienessä mittakavassa tuota tehdä, jos tarjolla olisi 60-100e kortteja (tai hieman yli jos halli melkein nytkin jo täynnä). . Tuohon kun saisi vaikka yhteistyökumppaneita vielä avustamaan. Nyt näyttäisi että vähän jokaisella joukkueella hiippuu kausi kaudelta katsojamäärät ja uutta nostetta jollain tavalla pitäisi löytää. Eihän tuohon kunnollista kaavaa ole olemassa, mutta noin yleisesti se yleisömäärä kuitenkin vaikuttaa niin median näkyvyyteen, sponsoreilta saatavaan rahaan, ei liigaakaan kiinosta sarjojen joukkueet jossa ei yleisöä käy jne.. Tietenkin pitäähän seurojenkin rahaa saada lipuista, mutta tuossa voisi olla ainakin joillekin isomman kapasiteetin joukkueille yksi mahdollisuus. Kyllähän se sitten voi lisätä myös irtolippujen myyntimääriä ja jos hallin saa melkein täyteen jo kausikorttilaisista niin irtolippujen hintoja voi nostaa.
   
 11. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Lainaan vaan tämän yhden lauseen, mutta ainakin Savonlinnassahan tilanne on se, että kasikortti maksaa enemmän kuin se että kävisi jokaisen runkosarjaottelun katsomassa ennakkoon ostetulla irtolipulla. Tämä on minusta vähän mielenkiintoinen tilanne, mutta toisaalta sillä saa sen oman paikan ja veikkaan että varmaan noin 70% tai enemmänkin kausikorteista on liitetty sponsorimaksuihin tai tai muuten yrityksille myytyjä.
  Tämä on puhdas arvaus, mutta itselläni on näin ja aika monella muulla tiedän olevan samoin.
  Minulla on nyt 11 kausi peräkkäin tasan sama istumapaikka ja en siitä luopuisi vaikka saisin puolet halvemmalla jonkun muun. Tästä syystä kausikorttien hinnan laskemisessa ei ole kuitenkaan paljon järkeä. Näin ajattelevia on paljon muitakin.
   
 12. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  IPKlla sama homma, ja täällä vedetty niinkin pahaksi, että seisomakausikortti on normihintaisena kalliimpi, kun jokaiseen otteluun seisomakatsomosta paikka irtolipulla. Itse ostin oman seisomapaikkani 150e tarjouksen aikaan, jolloin se oli kannattavaa.
   
 13. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Riippuu hieman kapasiteesta ja tuolla ajattelutavalla siellä on jokakausi se 5% vähemmän niitä jokakausi ostavia kausikorttiasiakkaita ja uusia asiakasuhteita ei synny. Tietenkään ei tääkään varmasti lähellekään joka hallissa toimi, mutta aika monen joukkueen hallissa ei taideta lähellekään päästä täyttöasteessa sitä mitä se voisi parhaimillaan olla. Silein halpa kausikortti saattaisikin toimia. Nostatustahan muutama joukkue ja sarja tarvitsee, jos siellä olisi edes muutama jengi jolla katsomot täynnä niin eiköhän liigaa ja mediaakin kiinostaisi paljon enemmän.
   
 14. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Sillä lähinnä omaa kommentoinilla yritin sanoa että ensikaudella taitaa jalkapallon ykkönen pestä jo selkeästi mestiksen katsojaluvuissa, toki sitä on tainnut jo useamman kauden tehdä ja jopa kakkonenkin ehkä lähestyä sitä.
   
 15. Nick Brophy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo
  Viime vuonna pojalle kausikortin ostaminen oli kalliimpaa kuin yksittäislipuilla kituuttaminen. Aika nopeasti kylläkin leipiinnyin lippukauppaan ja ostin kausikortin pojallekin. Tänä vuonna asia korjattiin ja kyllä se nyt oikeasti on niin, että kausikortin pitää kaikissa tilanteissa olla edes ihan pikkuisen halvempi kuin yksittäisliput. Joukkueorganisaatiolta helppo tapa näyttää kiitollisuuttaan sitoutuneille kannattajille.
   
 16. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Juu, nyt kun nuo kausikortit on vähän kalliimpia vaikka katsoisi jokaisen ottelun (mitä harvoin tapahtuu) niin tuo homma on juuri toisinpäin eli sitoutuneet kannattajat tukevat sitä joukkueorganisaatiota.
   
 17. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Joo mutta toisaalta jos suurin osa kausikorttilaisista pitäisi sen oman penkkinsä niin olisiko siitä sitten kuinka paljon haittaa joukkueelle jos sinne pistettäisiin alle satasen maksava seisomakausikortti myyntiin? Meneekö noita niin montaa sataa korttia seisomokatsomoon että sillä varsinaisesti tehdään mitään bisnestä vaikka irtolippuja isompi hinta olisi.
   
 18. Kuubextra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes
  Lainaus:
  Täsmälleen samaa mieltä. Ottaisin vielä tuon 9 eurosen pois hinnasta kun ihmiset ovat tottuneet "Simon vaatehuone"-psykologian huomioimaan. Näitä kortteja on nimenomaan tarkoitus saada maailmalle ns. v.. paljon ja vaikutukset kestäväksi - eikä välittömän kymppitonnin takia optimihintaa myynnille. Kerrannaisvaikutusta tulee aika monin tavoin kokonaismyyntiin joka tapauksessa.

  Hermeksen puolella lähtisin tässä puolta vuotta ennen ensi kauden alkua myymään 50 € 'kannattajakausikortteja', mitä aikasemmin sen parempi. Tuollanen 2000 kpl määrä kyseisiä kortteja vastaa tämän kauden irtolippujen(seisomapaikat) myyntiä. Tuohon määrään ei tietenkään tarvitse päästä lähellekkään ollakseen reilusti kannattavampaa kokonaisuutena, mutta, jos halutaan ja osataan myynti toteuttaa, kakkosella alkavaan lukemaan tultaisiin pääsemään. Kerrannaisvaikutus kauden kuluessa, mahdollisen menestymisen myötä erityisesti, voi olla suurikin ja portilla myydään edelleen irtolippuja myös seisomapaikoille. Tähän päälle tietenkin oheistuotteiden myynnin kasvu.

  Polkuhintaisia kausikortteja on helppo ostaa perheelle, kaverille, lahjaksi, itselle ylimääräsen jota voi lainailla ja miksei laittaa vaikka jakoon kilpailuihin jne. On paljon ihmisiä, jotka asuu vähän kauempana, eikä näin viitsi kovin moneen peliin tulla, mutta helposti lähtee tukemaan seuraa. Viime kausina playoffeissa on nähty että yleisöä tulee aina vaan enemmän kun menestystä tulee.

  Kokkolaa pienemmässä, Kemissä(PS Kemi), on varattu ensi kaudelle 2000 korttia ja myyntiaika 3 viikkoa. Reilusti hyvissä ajoin ja tuollainen varaussysteemi, jolla katsotaan onko sitä myyntiä tarpeeksi, on turhaa kun aikaa on riittävän paljon kauden alkuun.

  Nyt on oikea aika tällaiselle myynnille, koska tämän vähempää ei yleisöä voi jääkiekossa ja Mestiksessä olla mitä nykyisin on ja "low risk high reward":sta voi pyyhkiä riskin pois kokonaan - sitä ei välttämättä edes ole, sen verran suhteellisesti pienistä rahoista puhutaan vrt liigaseura.
   
 19. Jaakko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RFC Liege
  Lainaus:
  Kovin monella Mestisporukalla ei ole sellaista jäähallia, että tuollaisella yhtälöllä jäätäisiin nollille. Edellyttäisi 100% täyttöastetta ja tämä nollaisi irtolipunmyynnin. Sitten taas jotkut Tuto-kortin tapaiset, jotka eivät taannet pääsyä hallille eivät välttämättä ole tarpeeksi huokuttelevia.
   
 20. Kuubextra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes
  Lainaus:
  Oikeasti, et jaksanut miettiä lainkaan asiaa kunhan pääsit sanomaan? Potentiaalisesta 2000 kortista voi olettaa alle puolet olevan pelissä käytössä. Vaikka vähän maksettaisiin yleisölle niin katsomo ei tule täyteen missään hallissa. Johan tämä mainitsemasi TUTO-korttikin sen on osoittanut. Irtolippuja myydään ihan kauden kuluessakin, kuuluu siihen kerrannaisvaikutuksen piiriin.
   
 21. Nick Brophy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo
  RoPSin yltiöpäinen kausikorttihanke onnistui: fanit saavat neljän pelin hinnalla koko kauden – kaukaisimmat kausaritilaajat Yhdysvalloista ja Maltalta asti - Urheilu - Helsingin Sanomat

  Futispuolen halvoissa kausikorteissahan käytettiin hyväksi tät pientä pelihoukutinta, jos riittävän moni tilaa, hinta on halpa. Toimi erinomaisesti, jopa meikäläinen ajatteli että voisihan tuollaisen kortin hommata, kun pohja-ajatus on näinkin hyvä. Ihan kylmän laskelmoivasti asian voisi nähdäkseni hoitaa seuraavasti (Käytän SaPKo:n lukuja, kun Espoon luvuista tulee vain paha mieli:) Kerrotaan 1,5:llä runkosarjan yleisökeskiarvo (884 x 1,5 = 1326 pot. katsojaa) ja vähennetään saatu luku jäähallin kokonaiskapasiteetista (2833 - 1326 = 1507 tyhjää penkkiä). Näin saadaan se paikkamäärä, joka voidaan aivan turvallisesti myydä ja irtolippuja jää käytännössä kaikissa tilanteissa riittävästi, jos kohdalle sattuu paikkakunnan sähköistävä kohuottelu.

  Näillä luvuilla SaPKo voisi pistää myyntiin vaikka 1500 edullista kausikorttia vaikka sellaisella diilillä, että hinta on X, jos myydään 500, vielä vähemmän jos menee 1000 ja ihan naurettavan vähään, jos myydään 1500. Jos riskiä haluaa välttää, hinta voisi olla kauden lipunmyyntitulot jaettuna kausikorttimäärällä, mielellään tietysti sen alle. Näin olisi mahdollista, että seuraus olisi @Kuubextra n kuvaama "ostetaan huvikseen, kun on halpaa ja kiva kannattaa hyvää asiaa." Vakiopaikan yksi aito etu on myös se, että vakiopaikoilla istuvat vierustoveritkin alkavat tulla tutuksi ja yleisömäärään alkaa vaikuttaa "Hallilla tavataan" -efekti.

  Kuka uskaltaa ensimmäisenä Mestiksessä?
   
 22. Quethas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
  Lainaus:
  Jotta ei tarvitse mutuilla, aiemmat yleisökeskiarvot

  Mestis
  2012-2013 1134
  2013-2014 1173
  2014-2015 920
  2015-2016 859
  2016-2017 817

  Ykkönen
  2013 1048
  2014 1227
  2015 1024
  2016 1121
  2017 888

  Jalkapallon Ykkönen on ollut nyt vajaa viisi vuotta Mestiksen edellä, pari vuotta jopa merkittävästi. Viime kaudella ero oli sen sijaan varsin mitätön. Ykkönen on toki pieni, kymmenen joukkueen sarja, jossa joukkueet vaihtuvat nopeasti, joten luvuissa on aika paljon vaihtelua jo senkin vuoksi. Ykkönen oli viime kaudella katsojamääriltään Suomen viidenneksi seuratuin palloilusarja Mestiksen ollessa sijalla kuusi.

  Jos tässä vaiheessa pitäisi ensi kauden Ykkösen keskiarvoa veikkailla, se noussee takaisin lähemmäs tuhatta. Mestis puolestaan näyttää jatkavan laskua, joten kyllä tässä tilanteessa kannattaa kaikki mahdollinen tehdä sen eteen, että yleisö löytäisi tiensä jäähalliin.

  Kakkosen yleisökeskiarvo oli viime kaudella n. 300. Siellä on muutamia joukkueita, jotka vetää hienosti yleisöä (Ykköseen kabinetin kautta noussut KTP veti peräti 1391:n keskiarvon), mutta vastapainoksi siellä on kasa joukkueita, jossa yleisönä on kaverit ja sukulaiset.
   
 23. NatKingCole Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avoin kilpailu
  Mestis olisi heittämällä jalkapallon ykköstä suositumpi sarja, jos jääkiekossa sarjat olisivat auki ja/jolloin siellä ei pelaisi täysiä joukkueenturhakkeita (farmit), jotka eivät vaan vedä yleisöä. Esim. Joensuussa ja Turussa jos lähdettäisiin jokaiseen kauteen nousu mielessä, niin yleisömäärät olisivat todennäköisesti tuplat nykyisiin. Mutta ei niin ei. Liiton mielestä mestis elää ja voi hyvin...
   
 24. Kuubextra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes
  Lainaus:
  Olen sitä mieltä että hintakikkailut kannattaa jättää pois. Parempi on laskea riski suoraan numeroina ja olla jatkuvasti tietoinen missä mennään. Riskin laskemisessa kannattaa huomioida myös sekin, että menestymättömyyden hinta on pienempi kun kausikortteja on myyty mukavasti ja vastaavasti kerrannaisvaikutuksen bonus on suurempi kun tulee voittoja. Irtolippujen myynti ei lopu. Kokkolassa voi hyvin laskea sen varaan, että täydellä varmuudella tuhat korttia menee, siis pessimistisimmänkin minimiarvio. Minun logiikkani mukaan tonnilla ollaan jo jokseenkin plussalla, eikä suinkaan -50k€.

  Lainaus:
  Toivottavasti Hermes näyttää mallia muillte miten aletaan kasvattamaan kassavirtaa. Sellasen kuvan olen saanut että Hermeksen toimistolla olisi vähiten bisnesspuoli hallussa, mutta saapa nyt nähdä.
   
 25. Oakley Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Punanutut
  Lainaus:
  KTP myi kausarihaasteessaan 2273 kausikorttia ensi kesälle. Ihan hyvä lukema Ykköseen.
  Toivottavasti isoimmat hallit omaavat Mestis-seuratkin lähtisi vastavaan.