Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Mestiksen yleisömäärät

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Pelicans81, 15.09.2011 klo 00.08.

 1. Pelicans81 Jäsen

  Ajattelin avata tämän ketjun kun ei vanhoista sattunut silmään suoraan tälläistä ketjua. Tuli selattua illan yleisömäärät läpi ja sen pohjalta tämä avaus.

  Mestiksen avauskierroksen yleisömäärät:

  Peliitat-Jukurit 1009
  LeKi- TUTO 324
  Sport-K-Laser 2311
  Hokki-Jokipojat 893
  Jyp-Akatemia-K-Vantaa 532
  SaPKo-KooKoo 992

  Neljällä paikkakunnalla hyvät määrät, mutta sitten silmiin pistää Lempäälä ja Jyväskylä. Surkeat luvut mielestäni. Lempäälässä nyt ei kiinnostusta tunnu olevan muutenkaan ja halli on mitä on, mutta tuo Akatemian tilanne on mielenkiintoinen. Liput 5€ ja 3€ ja porukkaa vain vähän yli 500. Saakohan yleisötuloilla kuitattua edes ottelutapahtuman kuluja? Epäilen. Kaikenkaikkiaan uskon, että tällä kaudella tullaan ylittämään viimekauden lukemat, ainakin toivottavasti. Mielenkiintoista verrata millaista yleisömäärien kehitystä tapahtuu paikkakunnittain. Uskoisin, että Vaasassa, Kouvolassa ja Joensuussa pysytään aikalailla samoissa viimekauden määrissä. Pientä nousua uskoisin olevan ainakin Mikkelissä, Turussa ja varsinkin Heinolassa, jossa avauspeli näytti jo suuntaa tulevasta. Kouvolassa on ainakin myyty kausikortteja yli tuhat alkavaan kauteen, jota pidän mestiksessä aika kovana lukemana. Keskustelu alkakoon!
   
 2. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lempäälässä tosiaankin harmittavan vähän porukkaa. Vaikkei yhdestä ottelusta nyt kannatakaan tehdä vielä mitään johtopäätöksiä, niin ei lupaile liikoja. vastassa oli kuitenkin ns. "ihan oikea vastustaja" eikä liigakaan ole vielä alkanut. Aiempina kausina LeKin katsojakeskiarvo ollut kuitenkin noin 100 päänuppia suurempi.

  Jyväskylässä on ilmeisesti muuttunut käytäntö sen suhteen miten katsojamäärät ilmoitetaan. Vastassa tässä avauspelissä oli toinen jämäpelaajien keräilyerä, eli joku Sport varmaan vetää paremmin. Mutta sielläkin ilmoitettu edellisiltä kausilta selvästi isommat katsojakeskiarvot: 669, 953 ja 711.
   
 3. jsavolai Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat,TiTu,Akaan Kiekko,Pelicans
  Veikkauksen streamia katsellessa painui mieleen kun selostaja pariin kertaan mainitsi että ompas vähänlaisesti sakkia katsomossa, silti luku on päälle 2300. Ilmeisesti lipareita on ostettu mutta paikalle ei olla tultu vai mitä ihmettä?
   
 4. MrMacmanaman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport, Pricefield
  Lainaus:
  Mielestäni vain A-katsomoissa oli vähän vähemmän väkeä, eli ilmeisesti selostaja istui juuri C-katsomossa ja näki siis vain A-katsomon ja seisomakatsomot. C-katsomossa oli kyllä hyvin väkeä samoin kuin fanipäädyssä.
   
 5. MarkusMaggot Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kaljaliigalaiset
  Lainaus:
  Olettaisin, että vapaalippuja ei jaeta niin hövelisti kuin aiemmin. Eipä sillä, ihan perseestä tuo yleisömäärä on siitä huolimatta.
   
 6. Wilzu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Charlestown Chiefs
  Tärkeä avaus! Otetaanpa tähän topiciin seurojen antamat yleisötavoitteet. Lähteenä tänään ilmestynyt Länsi-Savo. Suluissa viime kauden yleisökeskiarvo

  JYP-Akatemia 1000 (669)
  Peliitat 500 (481)
  Hokki 800 (831)
  Jokipojat 2180 (2111)
  Jukurit 1300 (1242)
  Kiekko-Vantaa 900 (704)
  KooKoo 2500 (2224)
  LeKi 440 (423)
  Kiekko-Laser 1500 (1246)
  SaPKo 885 (917)
  Sport 2571 (2198)
  TuTo 1450 (870)

  Eli viime kauden lukemiin nähden melko maltillisia tavoitteita paria poikkeusta lukuunottamatta. D Team veti viime vuonna 669 silmäparia ottelua kohden, ja nyt akatemian odotetaan kasvattavan tuota numeroa huomattavasti. Mihinkähän tämä tavoite perustuu? Samoin TuTo hakee reipasta parannusta viime kauteen, mikä on tietysti hyväkin asia. Tami tuo oman nosteensa ja joukkue on viime kautta parempi, mutta riittääkö se?
   
  Viimeksi muokattu: 15.09.2011 klo 13.56
 7. Illodin Jäsen

  LeKi ja lippujen hinnat

  Ehkä näille lippuhintojen pohdinnoille on jossain osuvampikin ketju, mutta saattaa asialla olla jokin yhteys myös yleisömääriin.

  Eilen tuli poikettua Lempäälässä. Seisomapaikkalipun hintaan oli tullut yhden euron korotus viime kauteen verrattuna, eli piljetti maksoi 11 euroa. Se on mielestäni aika kova hinta. Eilisessä pelissä oli kentällä kuitenkin ihan nimekkäitä miehiä, joten olisi sen luullut houkuttelevan paikalle muitakin satunnaiskatsojia.

  Tänään voisi mennä katsomaan HPK:n kotipeliä, seisomapaikan hinta 10 euroa.

  Toki Lempäälän hallin kapasiteetti sanelee jo sen, että tuhatpäin ei kansaa hallille saada, joten sikäli korkeampi hinta on selitettävissä, mutta onko tuote hintansa väärti tässä LeKin tapauksessa?
   
 8. cottonmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo & Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  Siihen, että jyväskyläläiset menevät mieluummin katsomaan sankoin joukoin viime vuoden A-junnujoukkuetta, kuin euron kalliimmalla (6€-3€) nykyistä? Tosin jälkimmäisen peleihin taitaa päästä ilmaiseksi myös JYP:n ja Akatemian (Onko sellaisia?) kausareille. Ei provosoiva kysymys, mutta pääseekö JYP:n kausarilla katsomaan Akat. matseja?

  Kova on tavoite Kouvolassakin ja kyllä pelit saavat hyvin mennä, että siihen päästään. Missään tapauksessa se ei ole mahdoton, mutta ei ainakaan turhan vaatimatonkaan.

  Oliko lehtijutussa muuten puhetta ovatko nämä luvut budjetoituja tavoitteita vai yleisötavoitteita yleensä?
   
 9. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Kouvolan Sanomissa Välimaa kertoi KooKoon osalta sen, että 2500 on tavoite. Budejtti oli laskettu viimevuotisen katsojamäärän mukaan ja tulopuolelle oli laskettu ainoastaan runkosarja.
   
 10. oskum Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Mikkelin Jukurit
  Lainaus:
  Tavoitteita ymmärtäisin, alla oleva vahvistaa ymmärrystä.

  Paikallisen Pravdan mukaan KooKoo on budjetoinut lipputuloja 200 000€
  Jukureiden vastaava 295 000 ja Sportin 810 000.
  Joko tuossa on virhe, tai sitten kouvolassa on kyllä vedetty budjetoidut lipputulot todella alakanttiin, eikä ole missään suhteessa yleisä tavoitteeeen.

  Toinen mikä sattui silmään oli osio "muut kulut" Sportilla yli 400 000€, KooKoolla 250 000. Tuosta Jukuri esimerkki 15 000€
   
  Viimeksi muokattu: 15.09.2011 klo 14.49
 11. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Lainaus:
  LeKi korotti lippujensa hintoja täksi kaudeksi, koska aiemmilla kausilla ei lippujen hintojen pitäminen alhaalla ole saanut aikaiseksi minkäänlaista hyötyä.

  Kauden avaus on aina ollut heikko yleisön kannalta Lempäälässä, mutta kyllähän eilinen lukema oli todella aneeminen. Timo Jutila ja ''Poika'' paikalla ja vastassa kuitenkin perinteinen ja nimekäs Mestis-seura. Menestystä pitäisi heti alkukaudesta saada, jotta tuo tuosta nousuun lähtisi.
   
 12. cottonmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo & Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  Mahtaisiko näitä lukuja löytyä mistään sähköisessä muodossa? Muistelin, että mm. Joensuun mehtimakelainen.fi on näitä kasannut ennenkin, mutta sivujen uudistumisen jälkeen en moisia enää löytänyt.

  Mielenkiintoistahan näillä luvuilla olisi spekuloida, vaikkapa hieman tähän tyyliin:

  Mestiksen yleisömäärät ja vaikutukset seurojen talouteen kaudella 2008-2009
   
 13. SjV Jäsen

  Lainaus:
  Ei, Akatemian peliin liiga-JYPin kortilla saa lipun 3€ hintaan (myös eläkeläiset, varushenkilöt, opiskelijat, työttömät ja 7-16v.). Normaali aikuisten lippu on 5€
   
 14. Lohipoika Jäsen

  Lainaus:
  Vantaalta kyllä melkoisen kova tavoite, kun viime kaudesta lähdetään hakemaan yli 25 prosentin korostusta. Kai se silti lienee saavutettavissa, kun kuitenkin ollaan Mestiksen suurin paikkakunta. Tämä kuitenkin vaatii sen, että miehet eivät tosiaan vaihdu joka peliin, niin kuin on seuran puolelta vakuuteltu. Omia kasvatteja ja junioreista nostetuja on kuitenkin jonkin verran kokoonpanossa, joten miksikään muukalaislegioonaksi ei voi joukkuetta sanoa. Avausottelussa kun vastassa on aina kiinnostaa Jukurit, niin varmaan yli tuhat saadaan lukemaksi. Yleisömäärän pitäminen tuhannen paremmalla puolella vaatii sitten niitä voittoja.
   
 15. Pelicans81 Jäsen

  Lainaus:
  En tiedä mistä tuo KooKoon 200000€ on repästy, mutta oikea on jotain 400000€ nurkilla. Ja tavoite on kova 2500, mutta kuten joku mainitsi budjetointi tehty viimekauden yleisön mukaan eli jotain 2200-2300.
   
 16. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Jep ja koko tavoite 1000 katsojaa siis perustuu täysin noihin lipun hintoihin kun viimekaudella ne taisivat olla 12€/8€ joten jos hintaa tiputetaan yli puolella niin pitää yleisökeskiarvonkin sitten nousta suhteessa siihen. Noh yksi peli takana ja joukkue vasta luo nahkaansa. Melkein ilman mainostusta matsiin lähdettiin, kunhan nyt vähän saadaan homma kunnolla käyntiin niin nähdään mihin suuntaan katsojien määrä lähtee. Joukkueena myöskin K-vantaa ei varmaan ihan mielenkiintoisimmasta päästä ole. Sen sijaan esimerkiksi Jukureita ja Sportia vastaan sitten varmasti yleisöä ihan eri tavalla ja eiköhän ihan normi peruspeleihinkin jatkossa enemmän väkeä löydy, ellei joukkue sitten ihan täysin ala konttaamaan.
   
 17. Jaakko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RFC Liege
  Jypin akat. on yleisömäärien puolesta siitä kiinnostava seurattava, että kyseessä on kuitenkin joukkue, jolla ei taida olla yhtään omaa kannattajaa, eikä sellaisia taida olla edes tulossa.

  Jos joukkue pystyy keräämään sellaiset yleisömäärät, että homma kannattaa taloudellisesti, niin veikkaisin että vastaavia joukkueita alkaa tulla muuallekin Suomeen. Toisaalta taas riski on se, että jos Jyp pelaa 30 kotipeliä runkosarjassa plus pudotuspelit, niin riittääkö sinne loppejen lopuksi tarppeeksi innokaita Jyp faneja, kun aika taitaa olla monelle rajoittava tekiä jo siinä kuinka paljon ehtii SM-liigaa seuraamaan.
   
 18. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Tämä taitaa varsinkin tälläkaudella olla totta, toisaalta kyllähän sitä omaa kannattajajoukkoa varmasti D team kerkesi jo hieman saada, mutta totta että suurin osa on myös JYP:n faneja, mutta varmasti myös osa entisiä diskoksen faneista kerkesi d teamia kannattaa, mutta nythän on selvää että joukkue mainostaa itseään JYP:n kakkosjoukkueena ja se ei varsinaisesti edes yritä "omia" faneja hankkia eikä ole järkeäkään.

  JYP- Akatemian valttikortti on se, että sen peleihin mahtuu istumaan vierekkäisillä paikoilla toisin kun JYP:n matseissa. Tuli seurattua keskiviikkona kun joukko ulkomaalaisia opiskelijoita(n.10 heppua) poukkoili pitkin hallia ja JYP:n matsissa he eivät olisi pystyneet edes seisomaan vierekkäin, mutta nyt pystyivät menemään istumaan vierekkäin. Lapsiperheet varsinkin on varmaan se suurin markkinointikohde sillä matseihin pääsee edullisesti ja pääsee myös istumaan. Samoin noilla lipun hinnoilla opiskelijoita tavoitetaan paremmin, JYP:n matseihin kun opiskelijoilla ei ole varaa ainakaan kokoajan mennä, mutta 3 euroa ei ole rahasta kiini.

  Noh saapahan nähdä mihin suuntaan homma lähtee menemään yleisömäärien suhteen, mutta se on varma että jos katsojamäärät on tuota 500 luokkaa niin jokaisesta kotimatsissa otetaan rahallisesti turpiin. Toisaalta se hyvä puoli tuossa nykytilanteessa on, että varmasti sponsoripuolella ollaan tyytyväisiä näkyvyyden lisäntymiseen ja rahaa tulee todennäköisesti silti enemmän kun jos joukkue pelaa D teamina ja omilla sponsoreilla.
   
 19. fågel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport Vaasa
  Lainaus:
  Vaasassa lasketaan tietääkseni vain oikeasti paikalla olevat katsojat.
   
 20. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  TuTon eilisessä kotiavauksessa yleisömäärä oli melkoinen pettymys, vain vähän reilut 900 katsojaa. TuTo-TPS -harkkapelikin veti tuvan lähes täyteen (2850+ katsojaa), mutta kenties Mestiksen kuumimman porukan eli JYP-Akatemian aikaansaama kiima ei ole yhtä kovaa. Kotiavaus on kuitenkin kotiavaus, joten vähän enemmän olisi pitänyt väkeä tupaan saada.

  Tietty se varmaan vaikutti, että viereisellä tontilla pelattiin samaan kellonlyömään jotain potkupalloa, taisi olla TPS:n ottelu Jaroa vastaan. Vaikka Veikkausliiga onkin Mestiksen takana mitä kokonaiskatsojamääriin tulee, niin Turussa pyöreän pallon potkiminen tuntuu vetävän melkoisesti katsojia. Jalkapalloilua oli katsomassa yli 2500 ihmistä, näistä osa olisi saattanut TuTonkin peliin muuten tulla.

  Tietysti Turussa on nyt viikonloppuna melkoinen suma, koska eilisten kahden ottelun lisäksi tänään on Tepsin kotiavaus jääkiekossa ja sunnuntaina Interin jalkapallo-ottelu. Suomen kolmen suosituimman urheilusarjan otteluita on siis kolmen päivän sisällä neljä. Kaipa se väkisinkin rokottaa yleisömääriä joka lajista, sillä harvalla on joka lajiin rahaa ja kiinnostusta, ja kukaan ei voi olla kahdessa paikassa yhtäaikaa.

  Alle tuhannen katsojamäärillä ei kuitenkaan uutta TuToa pitkälle kehitetä, joten on syytä toivoa, että yleisömäärät tästä nousevat kun jalkapallo häipyy häiritsemästä ja Kupittaalle tulee tutumpia joukkueita. Ainakin kausi on alkanut ihan eri malliin, kun kahdesta ottelusta on tullut kaksi voittoa ja viisi pistettä, joten ei se ainakaan siitä voi olla kiinni. Viime kaudellahan tuli ensin neljä tappiota putkeen, yksi vierasvoitto ja sitten taas neljä tappiota putkeen, ja eka kotivoitto tuli vasta 11.10.
   
 21. Pat_LaFontaine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
  Lainaus:
  Kyllä, juuri näin. Ne, mitä ammutaa, lasketaan. Ennakkoon ostetut, mutta portilla ampumattajääneet ei ole mukana laskuissa. Sport haluaa laskea pelkät todelliset kävijämäärät.
   
 22. Pelicans81 Jäsen

  Tehdäänpäs pientä välitilinpäätöstä sarjan yleisömääristä. Ensimmäisenä on seuran tavoite ja suluissa on tilanne 12.1.2012.

  JYP-Akatemia 1000 (517)
  Peliitat 500 (677)
  Hokki 800 (811)
  Jokipojat 2180 (1931)
  Jukurit 1300 (1337)
  Kiekko-Vantaa 900 (713)
  KooKoo 2224 (2310)
  LeKi 440 (292)
  SaPKo 885 (877)
  Sport 2571 (2223)
  TuTo 1450 (1241)

  Yleisö keskiarvo: 1162

  7 joukkuetta on näköjään perässä tavoitteitaan. Suurimmat tappiot näyttävät tekevän JYP-Akatemia, joka on perässä lähes 500 katsojaa tavoitteestaan. Suurin nousija taas on Heinolan Peliitat, joka on noussut mukavasti, mutta nyt on sarjasijoitus laskenut yleisömääriä myös siellä, mutta tavoite on ylitetty kirkkaasti kuitenkin.

  Kuinkakohan tarkkaan nämä ovat laskettu seuroissa ja miten yleisömäärät vaikuttavat seurojen tilanteeseen? Kouvolassa esimerkiksi budjetti on laskettu juuri tuon 2224 mukaan, mutta haaveena olisi 2500 raja runkosarjassa.

  Yleinen sarjan keskiarvo on 1162, joka taitaa olla aika lähellä viime vuotta, jos oikein muistelisin.
   
 23. Anadigi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Junnon kravatti ja Mikin ylädekki
  Näillä laskelmilla ei ole niin kauan mitään virkaa muille kuin tavoitteita laatineille tahoille, kun yleisölukumäärän ilmoituskäytäntö on täysin seurakohtainen. Lopultahan ratkaisee vain sisään tullut raha, ei paikalla ollut väkimäärä. Lempäälän yleisömäärän laskua on kauhisteltu palstallakin usein, mutta silmämääräisesti ne eivät ole muuttuneet juurikaan. Luvuista on kuulemma jätetty lippujärjestelmän muutoksen takia pois poikkeuksetta 150-200/ottelu "sponssilippuja", niin tulos on tuo. Rahaa ei kassassa ole yhtään aiempaa enempää tai vähempää ilmoitetun luvun perusteella.
   
 24. Iiro#21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, (HCK, K-Vantaa)
  Jaksaisiko joku väsää listan(Pelicans81/Wilzu) miten nuo yleisömäärät ja tavoite toteutui. Sitten jos myös saisi hallin kapasiteetin tilastoihin mukaan.
   
 25. Dynamite Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Tässä näitä tietoja runkosarjan osalta.
  Sarakkeet järjestyksessä:
  1) Toteutunut yleisökeskiarvo
  2) Tavoite
  3) Tavoite plussalla vai miinuksella
  4) Hallin kapasiteetti

  KooKoo 2320 (2224) = +96 (6000)
  Sport 2274 (2571) = -297 (4200)
  Jokipojat 1920 (2180) = -260 (4800)
  TuTo 1374 (1450) = -76 (3000)
  Jukurit 1280 (1300) = -20 (4500)
  SaPKo 863 (885) = -22 (2833)
  Hokki 815 (800) = +15 (1400)
  K-Vantaa 658 (900) = -242 (2004)
  Peliitat 599 (500) = +99 (2975)
  JyP-Akat 499 (1000) = -501 (4500)
  LeKi 290 (440) = -150 (900)