Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Hatchetman tuotanto Jokerit-osiossa on ollut silkkaa flametusta ja ohi aiheen huutelua. Koska aiemmat huomautukset ja viikon pelikiellot eivät ole tepsineet, kyseinen nimimerkki päätyy tällä kertaa kahdeksi viikoksi jäähyaition puolelle.

Sulje ilmoitus

Mestiksen yleisömäärät

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Pelicans81, 15.09.2011 klo 00.08.

 1. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Lainaus:
  Näyttää olevan ihan istumapaikkoja. Voihan se olla että seura saa nykyään itse valita linjansa tai tällaisissa tapauksissa poikkeusluvalla. Tästä oli lehdessä juttu vuosi tai kaksi sitten, että Mestis vaatii kausikorttilaisia laskentaan ja Tuto kiertää tätä sääntöä Tuto-kortilla.
   
 2. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  Mitä TUTO hyötyy säännön kiertämisellä?
   
 3. Pecinjsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Latvia
  Onkohan kaikilla joukkueilla sama kausikortin toimittaja? Joensuussa ainakin kausarilaiset menevät omasta ovestaan ja vinguttavat elektronisen sirun sisältävää kausikorttia. Täten varmasti tiedetään, kuinka monta kausarilaista on hallissa. Eri asia sitten on, jos tätä tarkkaa lukua vielä pitää liiton pyynnöstä vääristellä.

  Joensuussa paljon katsojia on ylhäällä kaiteiden vieressä, koska sieltä näkyy parhaiten. Ja samoin Ärjykulmassa kaljaa juomassa. Nämä katsojat eivät välttämättä näy kaikissa lehtikuvissa. Lauantaina toisten katsojien kanssa arvioitiin, että kyllä siellä hyvinkin saattoi olla se 1200.
   
 4. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Joo, liittohan on aiemminkin toivonut seurojen ilmoittavan mahdollisimman isoja katsojalukuja. Kisaavat varmaankin mielellään muiden lajien katsojamäärien kanssa ja käyttävät lukemia myös omassa markkinoinnissaan (tosin: missä pelaa?).
   
 5. Hiski Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hermes
  Lainaus:
  Liitto ohjeisti tälle kaudelle juurikin kampanjoiden takia että vain sisään tulleet kausikorttilaiset lasketaan yleisömäärään.
   
 6. muumijo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Tappara
  Lainaus:
  Ei ne kaiteet kyllä vedä kummoisia massoja, jos sitä aiitoiden alapuolista putkea tarkoitat niin sinne kun tuuppaa 100 ihmistä niin osaa jo vituttaa kun ei näe peliä, sama homma on ärjykulman kanssa. Jos noihin mietitään optimisisestikin se n.200 henkilöä niin sittenkin muualla penkeillä pitäisi olla melko paljon täyteläisempää kun mitä nyt on nähty suhteessa ilmoitettuihin yleisömääriin.

  Toivotaan toki noita 1200+ yleisömääriä, mutta todellisia. Siihen on kuitenkin matkaa vielä paljon..
   
 7. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Lainaus:
  En nyt tarkkaan muista mitä Aavinen(?) silloin haastattelussa perusteli asiaa. Olisiko että haluavat kertoa todellisia yleisömääriä kuluttajille ja yhteistyökumppaneille. Olisihan se hölmöä, jos myynti on 1600 korttia ja paikalla 900 katsojaa. Ekalla Tuto-kortti kaudella taisi olla jopa useita tuhansia myytyjä ja jaettuja kortteja.
   
 8. Accompagnato Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, sympatiat Pelsuille ja HPK:lle
  Lainaus:
  Heinolassa sama. Peliitat onnistui myymään 1100 korttia (mikä on suorastaan ihmeellisen hyvin) ja kotipeleissä on yleisöä ollut varmaankin 550 keskimäärin. Taisi lauantain tarkka lukema olla 570. Itse asiassa tuo tuntui olevan alakanttiin näin katsomosta katsottuna. Heh, tai ainakin katsojista lähti poikkeuksellisen paljon ääntä. Yleensä nyky-Heinolassa on nimittäin tunnelma kuin kirkossa.
   
 9. always right Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Mestis ja alasarjojen palkattomat raatajat
  Rovaniemellä myydyt kausarit oli ihan "oikeita" kausareita numeroidulla istumapaikalla, (99 €) tai ilman, (59€). Sisään pääsee aina ja helpolla ei hallia edes täyteen saada. Tälle kaudelle sisääntulijat lasketaan kappaleittain maksutavasta riippumatta eli aidosti paikalla olijat.
   
 10. rasperi75 Jäsen

  Kokkolassa lasketaan vain paikallaoleva yleisö eli todellinen määrä. Väärinhän se on laskea kaikkia kausareita tuohon lukuun. Esim. Joensuussa saa varmasti miinustaa vähintään sen 250 katsojaa joka pelistä.
   
 11. Mehti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Liigakarsinnat
  Lainaus:
  Jopa enemmän saa Joensuun lukemiin laittaa miinusmerkkiä.

  Jokipojat-LeKi- matsissa oli todellisuudessa paikalla n. 700 katsojaa. Eli jopa 500 oli lipsahtanut lisää yleisömäärään ja se on paljon se.

  Eihän tästä kauaa ole, kun Joensuussakin yli 2000 yleisökeskiarvolla Mestistä pelattiin. Voi niitä aikoja ja ennen kaikkea merkityksellisiä pelejä.
   
 12. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Paikallisessa Aamuset-ilmaisjakelulehdessä TuTon toimari Roope Paltta toteaa seuraavaa:
  – Iso haaste on saada turkulaisia tulemaan otteluihin. Katsojakeskiarvo pitäisi olla korkeampi. Ongelma koskee koko Suomea ja jokaista lajia. Vaikka tarjontaa on paljon, sen taakse ei saa mennä. Pitää kehittää omaa lajiaan ja tapahtumaa, niin että hallille on mukava tulla. Seurat tarvitsevat yleisön tukea. On eri asia tulla hallille kokemaan, aistimaan ja haistelemaan tunnelmaa kuin katsoa ottelua kotisohvalta.

  Sinänsä en ole eri mieltä, mutta Paltta itse voisi aloittaa tämän katsojakeskiarvon nostamisen vaikkapa sillä, että TuTo palauttaisi perinteiset lehtimainoksensa Turun Sanomiin, Aamuset-lehteen ja Turkulaiseen.

  Tällä kaudella TuTon pelimainokset ovat loistaneet poissaolollaan eikä tulevista matseista saa infoa kuin netistä ronkkimalla tai seuraamalla aktiivisesti erilaisia some-kanavia. Toisin sanoen TuToa jo nyt aktiivisesti seuraavat ihmiset saavat infoa seuran edesottamuksista, mutta uusia katsojia tämäntapainen lehtimediaboikotti ei tuo - varsinkin kun huomioi sen, että TuTon matseissa katsojien ikäkeskiarvo on silmämääräisesti melkoisen korkea eivätkä monet vanhemman polven kannattajat (varsinkaan silloin tällöin peleissä käyvät) roiku jatkuvasti somessa tai käy erikseen kyttäämässä matsipäiviä netistä.

  Maksaahan se pikku-ilmo paikalliseen ilmaislehteen vähän enemmän kuin somepäivitys, mutta kyllä se voisi tuoda katsojiakin.

  Tietysti perimmäistä Mestiksen ongelmaahan eivät poistaisi edes Turun Sanomien värilliset etusivun mainokset joka päivä, ja se ongelma on siinä, että Mestis on urheilulliselta panokseltaan lähes täysin merkityksetön sarja, jossa 75% seuroista on täysiä farmeja ja niiden joukossa pelaa vain kolme seuraa ilman farmisopimusta. Näilläkin seuroilla on välillä turhan monta yksittäistä pikalainapelaajaa.

  A-junnujen SM-sarjassa pelaavat lupaavimmat A-junnut ja SM-liiga on paisunut niin laajaksi, että alakastin liigaseurojen rostereissa on sellaisia peruspelureita jotka ennen olisivat pelanneet Mestiksessä. Nykyisessä farmi-Mestiksessä on lähinnä liigojen farmipelaajia, opiskelevia junnuja sekä ajoittaisia täyspartaisia shokkikulttipelaajia lööppiotsikoiden toivossa. Eipä se ihme ole, että yleisömäärät laskevat jatkuvasti ja luultavasti jossain vaiheessa edessä on se, että Mestis kuihtuu kokonaan täysfarmiksi tai "akatemiasarjaksi", jota pelataan (lähes) suljetuille oville.
   
 13. Pecinjsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Latvia
  Karjalainen kirjoitti pari vuotta sitten, että liitto käski Jokipoikia lisäilemään katsojia, kun siihen saakka oli ilmoitettu todellinen luku.

  Mutta jos tuo ylempänä @Hiskin mainitsema seikka pitää kutinsa, niin nykyisin pitäisi ilmoittaa vaan paikalle saapuneet kausarilaiset.
   
 14. Mehti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Liigakarsinnat
  Jep. Nyt ei ole pariin vuoteen tuosta Liiton ohjeistuksesta kuulunut mitään, joten varmasti kannattaisi niillä lähemmäs oikeilla lukemilla mennä.

  Heräilis liiton miehetkin siihen, että mihin tämä sarja oikeasti on menossa. Tai mennyt jo.

  Joensuussa ja Jokipojilla taitaa toki pientä painetta olla, kun muut lajit painaa isosti ohi ja kiekkoilu on jäämässä jalkoihin.
   
 15. Pecinjsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Latvia
  Sarjajärjestelmistä päättäville tässä terveisiä:

  Torstai-illan divarin kärkiottelu JoKP - JYP 3.11.1983. Yleisöä 4201. Karjalainen kirjoitti seuraavana päivänä, että ottelun kuitenkin näki melkein 5000 katsojaa. Tuo 4201 oli kai maksaneet katsojat ja sen päälle oli vielä muut ilmaiseksi tulleet, junnut ym. pelaajien kaverit.

  Nyt edellisenä lauantaina Mestiksen kärkipelissä Joensuussa 1200 ilmoitettua katsojaa.
   
 16. mrkrw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, Habs
  Lainaus:
  Muistissa myös TUTO-Sport joltain tammi- tai helmikuulta. Halli laakia vaille täynnä. Kentällä ajettiin isoja pommeja. Nahinointia oli vähän väliä. Yleisö eli mukana jokaisessa taklauksessa ja maalipaikassa.

  Toinen elävästi muistiin jäänyt ottelu kaudelta -14 tai -15 TUTO-Jukurit semifinaalien game 7. Helikopteri pyöri ennen peliä hallin yllä kuvaamassa, Mikkelistä oli paljon väkeä ja halli muutenkin täynnä. Vaikka Jukurit voitti niin elävästi piirtynyt verkkokalvoille OP Heinimäen maali b-pisteen kaarelta kolmannessa erässä. Sellaista meteliä en muista Kupittaalla ikinä kuulleeni.

  Mahdettiinkohan viime kauden finaaleissa päästä kertaakaan Turussa yli 2000 katsojan?
   
  Viimeksi muokattu: 15.10.2018 klo 20.01
 17. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Vilkaisin pikaisesti Jatkoajan otteluraporttien tilastoista. Ekasta ottelusta ei ollut edes tilastoja (kertoo kai sekin sarjasta jotain, ettei edes Mestiksen soihtua pitkään ylläpitänyt Jatkoaika saa aikaiseksi tilastoja 1. finaaliottelusta), toisesta ja kolmannesta oli tilastoja. Tilastojen mukaan toisessa TuTon kotipelissä oli 1809 katsojaa ja kolmannessa kotipelissä 1748 katsojaa.

  Mestiksen omilta sivuilta löysin vihdoin tilastot tuosta ekastakin pelistä, siinä oli 2018 katsojaa.

  Eli vastaus kysymykseesi on, että meni se kahden tonnin raja rikki sentään ensimmäisessä finaalipelissä. Sen jälkeen finaalikotipelien katsojamäärä oli koko ajan laskeva ja heikoin TuTon viimeisessä kauden kotiottelussa. Mistä se sitten kertoo, niin sitä saavat viisaammat miettiä.
   
 18. karate Mauri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  hch ja jokp ja karsijat ja yms
  Lainaus:
  Juuri näinhän se meni, paskahousu Pirkka Antila hätääntyi, kun sarjan todellinen kiinnostavuus tuli ilmi, ja parin pelin jälkeen käytäntö muuttui; yleisömäärä hallissa oli ennallaan, mutta ilmoitettiin järkiään noin 300-400 enemmän kuin aiemmin.

  Minusta tuo on pään työntämistä pensaaseen ja yhteistyökumppaneiden kusettamista, en siitä osaa muuta sanoa. Ikävä vanhoja aikoja.
   
 19. mrkrw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, Habs
  Lainaus:
  Ensimmäiseen kotipeliin lähdettiin johtaessa sarjaa. Sitten KeuPa meni ohi ja alkoi tämä perus turkulainen mentaliteetti "Ollaan häviöllä niin en mene"
   
 20. Chiquita Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO
  Lainaus:
  Epäilen, että vähemmän katsojia laskee hallin ottelukohtaista vuokraa. Tiedä sitten millaiset katsojarajat niissä vuokrissa on? Näin kuitenkin muistan kuulleeni.
   
 21. Robetsu93 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes / Oulun Kärpät
  Harmin paikka kyllä noi vähäset yleisömäärät nykyään kuitenkin viihdyttävä ja hyvätasonen sarja ja paljon hyviä tulevaisuuden huippupelaajia...mutta tähän on tultu että porukka ei viitsi lähteä katsomaan kun pelataan pahviviirin voittamisesta hallin kattoon, josta ei viitsitä edes urheiluruudussa kertoa. Jottain tarttis tehrä.
   
 22. ktmike Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Koovee
  lueskelin veikkaa lehteä eikun urheilulehteä ja koitin ettiä edes yhden kommentin mestiksestä. Ei löydy. Kaikenmaailman sisäpalloilut saa kyllä palstatilaa vaikka katsojia on puolet mestiksestä. Ei edes TV osiosta löydy mestis pelien alkamisaikoja.
   
 23. Chiquita Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO
  Lainaus:
  Onko Mestiksellä enää mitään markkinointitoimistoa, tai edes työntekijää joka sitä hoitaa?
  Jos on, voisi olla sopiva syy ja hetki laittaa vaihtoon?
   
 24. muumijo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Tappara
  Lainaus:
  Ai että onko henkilöä markkinointiin? Esimerkiksi löytyy hijlaittain hommansa aloittanut markkinointipäällikkö, mikä sitten lienee todellinen toimenkuva. Tiedotteen mukaan osaamista hyödynnetään yksittäisten seurojen markkinointiin mutta Mestiksen johtaja Aro kommentoi myös laaja-alaisemmin koko Mestiksen tunnettavuuden lisäämisestä.

  Veikkauksen pelilistoilla Mestis sentään näkyy, vielä..
   
 25. Chiquita Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO
  Lainaus:
  Hmph. ”24 vuotias huippuosaaja.” Eiköhän se ollut siinä. Varmaan ollut ihan kivoissa kesätöissä, tai sitten on joku tuttu hoitanut pestin, josta voi nostaa palkkaa opiskelujen ohella?