Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Näyttää olevan ihan istumapaikkoja. Voihan se olla että seura saa nykyään itse valita linjansa tai tällaisissa tapauksissa poikkeusluvalla. Tästä oli lehdessä juttu vuosi tai kaksi sitten, että Mestis vaatii kausikorttilaisia laskentaan ja Tuto kiertää tätä sääntöä Tuto-kortilla.
Mitä TUTO hyötyy säännön kiertämisellä?
 

Pecinjsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Latvia
Onkohan kaikilla joukkueilla sama kausikortin toimittaja? Joensuussa ainakin kausarilaiset menevät omasta ovestaan ja vinguttavat elektronisen sirun sisältävää kausikorttia. Täten varmasti tiedetään, kuinka monta kausarilaista on hallissa. Eri asia sitten on, jos tätä tarkkaa lukua vielä pitää liiton pyynnöstä vääristellä.

Joensuussa paljon katsojia on ylhäällä kaiteiden vieressä, koska sieltä näkyy parhaiten. Ja samoin Ärjykulmassa kaljaa juomassa. Nämä katsojat eivät välttämättä näy kaikissa lehtikuvissa. Lauantaina toisten katsojien kanssa arvioitiin, että kyllä siellä hyvinkin saattoi olla se 1200.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Joo, liittohan on aiemminkin toivonut seurojen ilmoittavan mahdollisimman isoja katsojalukuja. Kisaavat varmaankin mielellään muiden lajien katsojamäärien kanssa ja käyttävät lukemia myös omassa markkinoinnissaan (tosin: missä pelaa?).
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

Hiski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Liitto määrää, että kausikorttilaiset lasketaan yleisömäärään. Tätä pystyy kuitenkin kiertämään kuten Tuto tekee myymällä Tuto-kortteja, jotka eivät hallin täynnä ollessa oikeuta sisäänpääsyyn.
Liitto ohjeisti tälle kaudelle juurikin kampanjoiden takia että vain sisään tulleet kausikorttilaiset lasketaan yleisömäärään.
 

muumijo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Tappara
Joensuussa paljon katsojia on ylhäällä kaiteiden vieressä, koska sieltä näkyy parhaiten. Ja samoin Ärjykulmassa kaljaa juomassa. Nämä katsojat eivät välttämättä näy kaikissa lehtikuvissa. Lauantaina toisten katsojien kanssa arvioitiin, että kyllä siellä hyvinkin saattoi olla se 1200.
Ei ne kaiteet kyllä vedä kummoisia massoja, jos sitä aiitoiden alapuolista putkea tarkoitat niin sinne kun tuuppaa 100 ihmistä niin osaa jo vituttaa kun ei näe peliä, sama homma on ärjykulman kanssa. Jos noihin mietitään optimisisestikin se n.200 henkilöä niin sittenkin muualla penkeillä pitäisi olla melko paljon täyteläisempää kun mitä nyt on nähty suhteessa ilmoitettuihin yleisömääriin.

Toivotaan toki noita 1200+ yleisömääriä, mutta todellisia. Siihen on kuitenkin matkaa vielä paljon..
 
..SILLE!

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Mitä TUTO hyötyy säännön kiertämisellä?
En nyt tarkkaan muista mitä Aavinen(?) silloin haastattelussa perusteli asiaa. Olisiko että haluavat kertoa todellisia yleisömääriä kuluttajille ja yhteistyökumppaneille. Olisihan se hölmöä, jos myynti on 1600 korttia ja paikalla 900 katsojaa. Ekalla Tuto-kortti kaudella taisi olla jopa useita tuhansia myytyjä ja jaettuja kortteja.
 

Accompagnato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, sympatiat Pelsuille ja HPK:lle
Joensuussa ainakin kausarilaiset menevät omasta ovestaan ja vinguttavat elektronisen sirun sisältävää kausikorttia. Täten varmasti tiedetään, kuinka monta kausarilaista on hallissa. Eri asia sitten on, jos tätä tarkkaa lukua vielä pitää liiton pyynnöstä vääristellä.
Heinolassa sama. Peliitat onnistui myymään 1100 korttia (mikä on suorastaan ihmeellisen hyvin) ja kotipeleissä on yleisöä ollut varmaankin 550 keskimäärin. Taisi lauantain tarkka lukema olla 570. Itse asiassa tuo tuntui olevan alakanttiin näin katsomosta katsottuna. Heh, tai ainakin katsojista lähti poikkeuksellisen paljon ääntä. Yleensä nyky-Heinolassa on nimittäin tunnelma kuin kirkossa.
 
Koetelkaa kaikkea - pitäkää paras
-J.V. Snellman-

always right

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mestis ja alasarjojen palkattomat raatajat
Rovaniemellä myydyt kausarit oli ihan "oikeita" kausareita numeroidulla istumapaikalla, (99 €) tai ilman, (59€). Sisään pääsee aina ja helpolla ei hallia edes täyteen saada. Tälle kaudelle sisääntulijat lasketaan kappaleittain maksutavasta riippumatta eli aidosti paikalla olijat.
 
never say never ;)

rasperi75

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Kokkolassa lasketaan vain paikallaoleva yleisö eli todellinen määrä. Väärinhän se on laskea kaikkia kausareita tuohon lukuun. Esim. Joensuussa saa varmasti miinustaa vähintään sen 250 katsojaa joka pelistä.
 

Mehti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liigakarsinnat
Esim. Joensuussa saa varmasti miinustaa vähintään sen 250 katsojaa joka pelistä.
Jopa enemmän saa Joensuun lukemiin laittaa miinusmerkkiä.

Jokipojat-LeKi- matsissa oli todellisuudessa paikalla n. 700 katsojaa. Eli jopa 500 oli lipsahtanut lisää yleisömäärään ja se on paljon se.

Eihän tästä kauaa ole, kun Joensuussakin yli 2000 yleisökeskiarvolla Mestistä pelattiin. Voi niitä aikoja ja ennen kaikkea merkityksellisiä pelejä.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Paikallisessa Aamuset-ilmaisjakelulehdessä TuTon toimari Roope Paltta toteaa seuraavaa:
– Iso haaste on saada turkulaisia tulemaan otteluihin. Katsojakeskiarvo pitäisi olla korkeampi. Ongelma koskee koko Suomea ja jokaista lajia. Vaikka tarjontaa on paljon, sen taakse ei saa mennä. Pitää kehittää omaa lajiaan ja tapahtumaa, niin että hallille on mukava tulla. Seurat tarvitsevat yleisön tukea. On eri asia tulla hallille kokemaan, aistimaan ja haistelemaan tunnelmaa kuin katsoa ottelua kotisohvalta.

Sinänsä en ole eri mieltä, mutta Paltta itse voisi aloittaa tämän katsojakeskiarvon nostamisen vaikkapa sillä, että TuTo palauttaisi perinteiset lehtimainoksensa Turun Sanomiin, Aamuset-lehteen ja Turkulaiseen.

Tällä kaudella TuTon pelimainokset ovat loistaneet poissaolollaan eikä tulevista matseista saa infoa kuin netistä ronkkimalla tai seuraamalla aktiivisesti erilaisia some-kanavia. Toisin sanoen TuToa jo nyt aktiivisesti seuraavat ihmiset saavat infoa seuran edesottamuksista, mutta uusia katsojia tämäntapainen lehtimediaboikotti ei tuo - varsinkin kun huomioi sen, että TuTon matseissa katsojien ikäkeskiarvo on silmämääräisesti melkoisen korkea eivätkä monet vanhemman polven kannattajat (varsinkaan silloin tällöin peleissä käyvät) roiku jatkuvasti somessa tai käy erikseen kyttäämässä matsipäiviä netistä.

Maksaahan se pikku-ilmo paikalliseen ilmaislehteen vähän enemmän kuin somepäivitys, mutta kyllä se voisi tuoda katsojiakin.

Tietysti perimmäistä Mestiksen ongelmaahan eivät poistaisi edes Turun Sanomien värilliset etusivun mainokset joka päivä, ja se ongelma on siinä, että Mestis on urheilulliselta panokseltaan lähes täysin merkityksetön sarja, jossa 75% seuroista on täysiä farmeja ja niiden joukossa pelaa vain kolme seuraa ilman farmisopimusta. Näilläkin seuroilla on välillä turhan monta yksittäistä pikalainapelaajaa.

A-junnujen SM-sarjassa pelaavat lupaavimmat A-junnut ja SM-liiga on paisunut niin laajaksi, että alakastin liigaseurojen rostereissa on sellaisia peruspelureita jotka ennen olisivat pelanneet Mestiksessä. Nykyisessä farmi-Mestiksessä on lähinnä liigojen farmipelaajia, opiskelevia junnuja sekä ajoittaisia täyspartaisia shokkikulttipelaajia lööppiotsikoiden toivossa. Eipä se ihme ole, että yleisömäärät laskevat jatkuvasti ja luultavasti jossain vaiheessa edessä on se, että Mestis kuihtuu kokonaan täysfarmiksi tai "akatemiasarjaksi", jota pelataan (lähes) suljetuille oville.
 
Perustuu alkuperäiskäsikirjoitukseen.

Mehti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liigakarsinnat
Jep. Nyt ei ole pariin vuoteen tuosta Liiton ohjeistuksesta kuulunut mitään, joten varmasti kannattaisi niillä lähemmäs oikeilla lukemilla mennä.

Heräilis liiton miehetkin siihen, että mihin tämä sarja oikeasti on menossa. Tai mennyt jo.

Joensuussa ja Jokipojilla taitaa toki pientä painetta olla, kun muut lajit painaa isosti ohi ja kiekkoilu on jäämässä jalkoihin.
 

Pecinjsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Latvia
Sarjajärjestelmistä päättäville tässä terveisiä:

Torstai-illan divarin kärkiottelu JoKP - JYP 3.11.1983. Yleisöä 4201. Karjalainen kirjoitti seuraavana päivänä, että ottelun kuitenkin näki melkein 5000 katsojaa. Tuo 4201 oli kai maksaneet katsojat ja sen päälle oli vielä muut ilmaiseksi tulleet, junnut ym. pelaajien kaverit.

Nyt edellisenä lauantaina Mestiksen kärkipelissä Joensuussa 1200 ilmoitettua katsojaa.
 

mrkrw

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO, Habs
Eihän tästä kauaa ole, kun Joensuussakin yli 2000 yleisökeskiarvolla Mestistä pelattiin. Voi niitä aikoja ja ennen kaikkea merkityksellisiä pelejä.
Muistissa myös TUTO-Sport joltain tammi- tai helmikuulta. Halli laakia vaille täynnä. Kentällä ajettiin isoja pommeja. Nahinointia oli vähän väliä. Yleisö eli mukana jokaisessa taklauksessa ja maalipaikassa.

Toinen elävästi muistiin jäänyt ottelu kaudelta -14 tai -15 TUTO-Jukurit semifinaalien game 7. Helikopteri pyöri ennen peliä hallin yllä kuvaamassa, Mikkelistä oli paljon väkeä ja halli muutenkin täynnä. Vaikka Jukurit voitti niin elävästi piirtynyt verkkokalvoille OP Heinimäen maali b-pisteen kaarelta kolmannessa erässä. Sellaista meteliä en muista Kupittaalla ikinä kuulleeni.

Mahdettiinkohan viime kauden finaaleissa päästä kertaakaan Turussa yli 2000 katsojan?
 
Viimeksi muokattu:

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Mahdettiinkohan viime kauden finaaleissa päästä kertaakaan Turussa yli 2000 katsojan?
Vilkaisin pikaisesti Jatkoajan otteluraporttien tilastoista. Ekasta ottelusta ei ollut edes tilastoja (kertoo kai sekin sarjasta jotain, ettei edes Mestiksen soihtua pitkään ylläpitänyt Jatkoaika saa aikaiseksi tilastoja 1. finaaliottelusta), toisesta ja kolmannesta oli tilastoja. Tilastojen mukaan toisessa TuTon kotipelissä oli 1809 katsojaa ja kolmannessa kotipelissä 1748 katsojaa.

Mestiksen omilta sivuilta löysin vihdoin tilastot tuosta ekastakin pelistä, siinä oli 2018 katsojaa.

Eli vastaus kysymykseesi on, että meni se kahden tonnin raja rikki sentään ensimmäisessä finaalipelissä. Sen jälkeen finaalikotipelien katsojamäärä oli koko ajan laskeva ja heikoin TuTon viimeisessä kauden kotiottelussa. Mistä se sitten kertoo, niin sitä saavat viisaammat miettiä.
 
Perustuu alkuperäiskäsikirjoitukseen.

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Karjalainen kirjoitti pari vuotta sitten, että liitto käski Jokipoikia lisäilemään katsojia, kun siihen saakka oli ilmoitettu todellinen luku.
Juuri näinhän se meni, paskahousu Pirkka Antila hätääntyi, kun sarjan todellinen kiinnostavuus tuli ilmi, ja parin pelin jälkeen käytäntö muuttui; yleisömäärä hallissa oli ennallaan, mutta ilmoitettiin järkiään noin 300-400 enemmän kuin aiemmin.

Minusta tuo on pään työntämistä pensaaseen ja yhteistyökumppaneiden kusettamista, en siitä osaa muuta sanoa. Ikävä vanhoja aikoja.
 
SM-liiga on iso bisnes, monien työpaikka, eikä mikään pelleily paikka. -TosiFani 4.9.2013

mrkrw

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO, Habs
Vilkaisin pikaisesti Jatkoajan otteluraporttien tilastoista. Ekasta ottelusta ei ollut edes tilastoja (kertoo kai sekin sarjasta jotain, ettei edes Mestiksen soihtua pitkään ylläpitänyt Jatkoaika saa aikaiseksi tilastoja 1. finaaliottelusta), toisesta ja kolmannesta oli tilastoja. Tilastojen mukaan toisessa TuTon kotipelissä oli 1809 katsojaa ja kolmannessa kotipelissä 1748 katsojaa.

Mestiksen omilta sivuilta löysin vihdoin tilastot tuosta ekastakin pelistä, siinä oli 2018 katsojaa.

Eli vastaus kysymykseesi on, että meni se kahden tonnin raja rikki sentään ensimmäisessä finaalipelissä. Sen jälkeen finaalikotipelien katsojamäärä oli koko ajan laskeva ja heikoin TuTon viimeisessä kauden kotiottelussa. Mistä se sitten kertoo, niin sitä saavat viisaammat miettiä.
Ensimmäiseen kotipeliin lähdettiin johtaessa sarjaa. Sitten KeuPa meni ohi ja alkoi tämä perus turkulainen mentaliteetti "Ollaan häviöllä niin en mene"
 

Robetsu93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes / Oulun Kärpät
Harmin paikka kyllä noi vähäset yleisömäärät nykyään kuitenkin viihdyttävä ja hyvätasonen sarja ja paljon hyviä tulevaisuuden huippupelaajia...mutta tähän on tultu että porukka ei viitsi lähteä katsomaan kun pelataan pahviviirin voittamisesta hallin kattoon, josta ei viitsitä edes urheiluruudussa kertoa. Jottain tarttis tehrä.
 

ktmike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Koovee
lueskelin veikkaa lehteä eikun urheilulehteä ja koitin ettiä edes yhden kommentin mestiksestä. Ei löydy. Kaikenmaailman sisäpalloilut saa kyllä palstatilaa vaikka katsojia on puolet mestiksestä. Ei edes TV osiosta löydy mestis pelien alkamisaikoja.
 

Chiquita

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO
...Ei löydy. Kaikenmaailman sisäpalloilut saa kyllä palstatilaa vaikka katsojia on puolet mestiksestä. Ei edes TV osiosta löydy mestis pelien alkamisaikoja.
Onko Mestiksellä enää mitään markkinointitoimistoa, tai edes työntekijää joka sitä hoitaa?
Jos on, voisi olla sopiva syy ja hetki laittaa vaihtoon?
 
Liiga auki. Mestis auki. Perse auki.

muumijo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Tappara
Onko Mestiksellä enää mitään markkinointitoimistoa, tai edes työntekijää joka sitä hoitaa?
Jos on, voisi olla sopiva syy ja hetki laittaa vaihtoon?
Ai että onko henkilöä markkinointiin? Esimerkiksi löytyy hijlaittain hommansa aloittanut markkinointipäällikkö, mikä sitten lienee todellinen toimenkuva. Tiedotteen mukaan osaamista hyödynnetään yksittäisten seurojen markkinointiin mutta Mestiksen johtaja Aro kommentoi myös laaja-alaisemmin koko Mestiksen tunnettavuuden lisäämisestä.

Veikkauksen pelilistoilla Mestis sentään näkyy, vielä..
 
..SILLE!

Chiquita

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO
Ai että onko henkilöä markkinointiin? Esimerkiksi löytyy hijlaittain hommansa aloittanut markkinointipäällikkö, mikä sitten lienee todellinen toimenkuva.
Veikkauksen pelilistoilla Mestis sentään näkyy, vielä..
Hmph. ”24 vuotias huippuosaaja.” Eiköhän se ollut siinä. Varmaan ollut ihan kivoissa kesätöissä, tai sitten on joku tuttu hoitanut pestin, josta voi nostaa palkkaa opiskelujen ohella?
 
Liiga auki. Mestis auki. Perse auki.

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hmph. ”24 vuotias huippuosaaja.” Eiköhän se ollut siinä. Varmaan ollut ihan kivoissa kesätöissä, tai sitten on joku tuttu hoitanut pestin, josta voi nostaa palkkaa opiskelujen ohella?
Eipä tuo ikä lopulta kerro mitään mutta hyvin vähän on mestiksessä nämä "ammattilaiset" joihin rahaa on työnnetty aikaisempaa enemmän näyttää olevan saanut mitään aikaan, seurat itsestään olisi varmaan näillä rahoilla saanut enemmän aikaan. T

Kepit.tv ilmainen lähetys eilisesta ottelusta on varmaan tähän asti suurin saavutus eli ottelu näkyviin palveluun josta kukaan koskaan kuulutkaan jota sitten viimetinkaan vielä mestiksen omissa tiedotteissa mainostettiin että varmasti kukaan kerennyt katsella sitä.
 
Hockeyarena.net
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy