Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Mestiksen tuomaritoiminta

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Musta Nuoli, 17.12.2011 klo 20.13.

 1. Numero 1080p Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO H
  Lainaus:
  Jees. Klipistä mä puhuinkin, en kirjoituksesta. Vaikka täyttä asiaahan se kaikessa tyylittömyydessäänkin oli.

  Eipä näemmä ole kyseistä tuomaria nimetty illaksi mihinkään halliin sekoilemaan. En ihmettele.
   
 2. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Alkukaudesta tuli valitettua tuomareista paljon, no sitten se hieman parantui, nyt taas kaksi peliä aivan kuutamallo olleet tuomarit.

  Tänään taas jäi päivän selkeät kampitukset viheltämättä ja kaikki mahdolliset. En ymmärrä, miten noita kampituksia ei vihelletä, sehän on helppo marja tuomarille? Mutta tänään melkein jokainen jäähy, oli huutojäähy. Tilanne tapahtuu, ja käsi nousee viiden sekunnin jälkeen ilmaan, kun siitä on protestoitu tarpeeksi. En ole koskaan nähnyt vastaavaa, siis että noin monta huutojäähyä. Ts. Janne Sinkkonen huusi tänään kaksi jäähyä (siis ihan oikeasti, menkää vaikka katsomaan uusintana), Antti Kangasniemi huusi yhden paitsion IPKlle, ja oli vielä yksi. Onhan tämä Mestiksen tuomareiden taso aika surullista, mutta tänään oli tietyllä tavalla jo pohjanoteeraus.
   
 3. VapaahetoisGM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  V-Suomi, En Gång IFK, Alltid IFK, KAPA
  Nyt oksettaa. Vuohtoniemi-Räsänen...Lantta huitaisee TuTo peluria mailalla naamaan, ei rangaistusta. Minuuttia myöhemmin Levo boksiin aiheesta, samalla todetaan että hei, Lanttakin sinne poksiin.

  Jatko ajalla Frimanilla törkeä virveli kainalossa, ei mitään. Hetkeä myöhemmin Keni kopauttaa mailalla takapuoleen, rangaistus huitomisesta. Perusteluna ranteille osunut isku. Ja kyllä, perustelut kuului TuTo aition takana olevalle alimmalle riville selkeästi.

  Miten tälläinen kaksikko saa viheltää tätä sarjaa?
   
 4. Numero 1080p Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO H
  No niin, nyt kun on itse kukin nukkunut yön yli, niin pistetääs oma arvio parjatuista tuomareista...

  Vuohtoniemi/Räsänen sai eilisestä kohtuuttoman paljon kuraa niskaansa. Itse asiassa pari puhalsi koko illan erittäin hyvin, selkeistä virheistä jäi miekkosilta näkemättä vain Valtolan suuhun osunut maila ja Frimanin kaataminen jatkoajalla.

  Kyllähän yleisö yhdestä sun toisesta tilanteesta möykkäsi, samoin kotijoukkueen vaihtopenkki Kiprua myöden. Mutta kun ainoa tilanne jossa oli ihan oikeasti aihetta, oli se Frimanin kippaaminen jatkoajalla.

  Joku jossain kohtaa kirjoitti, olisikohan ollut toveri Murkula, että merkillistä kaatumatautia eilen esiintyi. Kyllähän siellä oli näyttäviä kaatumisia ja jopa loikkia a’la Pohjanoksa, mutta kun ei ne vaan olleet jäähyn arvoisia juttuja. Ei kaukanakaan, mutta kuitenkin. Linja oli ihan selvä, kevyistä ei puhallettu.

  Oikein meni tuomiot niin Salmisen rumasta polviniitistä, Levon huitomisista kuin Keinäsen huitaisustakin. Perkele, oikein meni jopa SapKon pelaajan ”korkea maila”, kun otti kiekon vastaan kolmannen erän lopun YV:llä. Helvetisti siitäkin yleisö ja TUTOn vaihtopenkki huusi, mutta kun se vaan ei korkea maila ollut. Lähellä toki, vaan ei se riitä.

  Toki siitä Frimanin tapauksesta ikävä maku jäi, mutta aika paksua on suolata tuomareita alimpaan helvettiin jos/kun se on pitkän illan ainoa virhe.

  Kaikki meikäläisen havainnot perustuu omin silmin livenä nähtyyn, mutta käsittääkseni kun noita Fanseatin matseja pystyy tilaajat katsomaan jälkikäteenkin, niin siitä vaan katsomaan jos on kanssani täysin eri mieltä. Ja saa tulla kertomaan virheet jotka minulta jäi näkemättä, jos jäi.
   
 5. TIKI Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Törkein tuomarivirhe oli kenin "huitominen" jatkoajalla. Hitto että tulee vieläkin paha olo kun ajattelee sitä. Salmisen polvitaklaus oli ruma, suoraan polveen kolahti ja tuomio oikea. Onneksi vauhtia ei ollut enempää. Toivottavasti ei tullu pahaa loukkia SaPKon pelaajalle.
   
 6. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  En kyllä ymmärrä valittamista Keinäsen kakkosesta. Kaveri on maalintekotilanteessa ja kahdella kähdellä napauttaa käsien seutuville. Fanseatin kuvasta on paha nähdä mihin osui. Kova se ei ollut, mutta selvä huitominen. On noiste vihelletty rankkareitakin, AInakin liigassa.
   
 7. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Ei siinä mitään järkeä olekaan. Kuten olen ainakin itse todennut ja @1080p tuossa edellä komppaa niin se oli niin oikein vihelletty kun voi. Rankkaria ei siksi että siinä jäi "kohtuullinen" maalintekotilanne.
  Tuollaisen viheltämättä jättämisen perustelu ei voi olla sen osuminen jatkoajalle eikä myöskään aikaisemman virheen korjaaminen.

  Tossa edellä kyllä on kirjoitettu eilisestä pelistä aikalailla sama mikä omakin näkemys eiliseltä oli. Ei läheskään huonointa mitä on tälläkin kaudella Mestiksessä nähty. Mm. Tuo uskomaton ulvonta korkealla mailalla otetusta kiekosta. Kun se vaan ei ollut korkea maila niin ri se huutamallakaan sellaiseksi muutu ja siinä tuomarit pitivät hyvin kylmästi päänsä. Se on tuomarin hyvyyttä ja huutoon meneminen huonoutta.
   
 8. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Lainaus:
  Sen takia, että tuomarit olivat linjassa valinneet jatkoajalla ja edes ottelun selkeintä rikettä ei vihelletty ennen tilannetta. Siihen ei voi sanoa, että tuomarit eivät nähneet tilannetta vaan olivat linjan valinneet. Se koski tosin vain toista joukkuetta jatkoajalla.

  E: Ja kyllä se hyvin näkyy, että maila ei osu käsiin vaan housun punttiin.
   
 9. Lieminen Jäsen

  Edelleen ei mahdu järkeen, että tällä tasolla tuomareilla ei ole mitään esteellisyyksiä. Miten Savonlinnalaiset tuomarit voivat vihelellä SaPKon pelejä? Onkohan näitä muitakin?
   
 10. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  En tiedä, mutta eipä asuinpaikka ole mikään esteellisyyden syy. Minäkään en haluaisi Heikkistä tai Laakkosta, etenkään Laakkosta viheltämään yhtään SaPKon peliä koska se on AINA ollut ja tulee AINA olemaan vierasjoukkueen etu. Nämä herrat nimittäin pitävät huolen että kotiinpäin vetämisestä ei pääse syyttämään.
   
 11. Lieminen Jäsen

  Lainaus:
  Eikös asuinpaikka jos joku? En tosiaan väitä, että tässä mitään puolueellista olisi, mutta onhan se nyt typerää jos annetaan edes mahdollisuus noihin puheisiin.
   
  Viimeksi muokattu: 02.04.2018 klo 18.38
 12. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Lainaus:
  Kyllähän vaikka Japa Levonen tuomaroi pelejä Porissa, vaikka erittäin vahva Ässä-tausta. Ei se ole, eikä pidäkään olla este. Tuomarin pitää osata olla objektiivinen ja puolueeton. Nämä pelit vähintäänkin todistaa tuomarin kyvyn puhaltaa oikein tunnemyrskyssäkin.
   
 13. Lieminen Jäsen

  Lainaus:
  Viheltääkös se nykyään? Jossain vaiheessahan näissä oli Liigatasolla nämä esteet. Juurikin Levosta muistelin, että Ässien pelit oli hältä pannassa.
   
 14. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Lainaus:
  Kyllä viheltää. Jokunen vuosi takaperin kotiseutupannat poistui ja saa vapaasti viheltää kotikunnilla.
   
 15. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Sukulaissuhteet jos jotkut. Ei Suomessa ole oikein varaa esimerkiksi estää helsinkiläisiä tuomareita viheltämästä HIFK:n peliä tai tamperelaisia Ipan ja Tapparan pelejä. Ymmärtäisin, että Ville Vuohtoniemi viheltää Kiekko-Vantaan pelejä ja pelivuosia on vain Kiekko-Vantaasta. Toki taitaa olla helsinkiläinen.
  Se liittyy myös sarjan kuluihin että runkosarjassa x-määrä pitää pelata ns. lähituomareilla.
  Sitä en sitten ymmärrä miksi ne lähituomarit pitää ajattaa toiselle puolelle Suomea, mutta eipä varmaan tarvitsekaan. Onhan noita tuomareita käsittääkseni paljonkin jotka viheltävät omissa kaupungeissaan.
   
 16. Lieminen Jäsen

  https://www.satakunnankansa.fi/kiek...kauteen-pakko-olla-hyvassa-tikissa-200262574/

  Lainaus:
  Juu, tottahan tuo näemmä nykyään siis Liigassakin.

  Oli muutenkin hyvä juttu. Tuomareiden arvostelu on kieltämättä hiukan kohtuutonta ajoittain.
   
 17. Numero 1080p Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO H
  Millaiselta tuomaritoiminta on muilla paikkakunnilla näyttänyt tämän kauden osalta? Mun silmään ovat Marlilla onnistuneet oikeinkin hyvin, olisiko yksi peli ollut sellainen, jossa hiukan pilli lipsui. Eli ainakin multa posia seeproille, plus vähintään littipeukku.

  Tämä viestiketju on näemmä ollut telakalla viime huhtikuusta asti, eli siitä voisi hätäisempi päätellä, että ei ainakaan ihan päin persettä ole tuomarit puhaltaneet muuallakaan. Virheellistä päättelyä, vaiko terävästi havaittu totuuden siemen?
   
 18. Accompagnato Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, sympatiat Pelsuille ja HPK:lle
  Harrastelijan silmään ainakin eilinen peli Heinolassa oli tavallaan ihan ok tuomareilta. Viheltämättä jäi muutamia (nykylinjan mukaan) selkeitä estämisiä ja pari korkeaa mailaa, mutta mielestäni onnistumista oli se, että homma oli tasapuolista. En tarkoita, että se olisi sitä aina jäähymäärän osalta vaan siten, että samoista rikkeistä vihelletään minuutteja puolin ja toisin. Taisi Ketterällä olla 14 minuuttia ja kotijoukkueella 8. Samoin, kummallekaan ei vihelletty alivoimalla kovin herkästi lisäminuutteja. Osalla tuomareista tuntuu kyllä välillä olevan sellainen musta hetki, jolloin peli ei ole hallussa. Tässä kohtaa sitten pilli soi miten sattuu ja otetaan roolia jota ei soisi otettavan.
   
 19. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Useammassa pelissä ollut hyvää viheltämistä, mutta kolme peliä on Savonlinnassa vedetty niin päin persettä kun olla ja osaa. Helevetin iso ongelma kun eri parit istuttaa miehiä istuttamisen ilosta boxissa ja toiset parit vetää vankilasäännöillä.
  Tuomareille on tehty vielä aika helpoksi kun omaan silmään pelit ovat olleet suht siistejä. Yksi mihin haluaisin nollatoleranssin on nuo kiekottomien pelaajien estämiset. Suututtaa kun Suomessa tehdään pelistä peliin paljon penalttien arvoisia estämisiä ja ne sallitaan.
  Jos ja kun katsoo NHL niin ne loistavat poissaolollaan tai palkitaan jäähyillä.
  Ei ole reilua verrata näiden sarjojen tuomareita, vaan nostan esiin tuon epäkohdan. Tosin olen aika varma että monikaan vähemmän tätä lajia seuraileva ei noita peleissä niin näekään.
   
 20. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Huomasin Ketterä-LeKi pelissä olevan naislinjatuomari. Ensimmäinen kerta Mestiksen historiassa?
   
 21. Accompagnato Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, sympatiat Pelsuille ja HPK:lle
  Lainaus:
  Heinolassa olen kiinnittänyt huomiota tähän parissa pelissä. Heikkisen Jenni näemmä on ainakin kolmessa pelissä ollut täten linjuroimassa.
   
 22. Jango Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Imatran Ketterä
  Oli Imatralla myös aikaisemmin jossain pelissä. Heikkinenhän on myös vetänyt Naisten olympia pelejä.
   
 23. X-Stiff Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä
  Lainaus:
  Paremmin vetää mielestäni, kuin moni mieslinjuri.
   
 24. Accompagnato Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, sympatiat Pelsuille ja HPK:lle
  Lainaus:
  Joo, ei minulla ainakaan ole mitään huomauttamista (paitsi positiivista) hänen työskentelystään. Hyvin viheltelee.
   
 25. Tinonder Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, St.Louis Blues
  Siis. Ei enää riitä kirosanat kertomaan tämän illan tuomarinelikosta Heinolassa. Kuinka kuvottava suoritus?

  Tainnut pojilla hernesopat pistäny mahan sekasin kun katseli tämän päivän vihellyksiä.

  Käsittämätön 5min rangaistus polvitaklauksesta joka ei edes täyttänyt kampituksen merkkejä.

  Hetkeä myöhemmin leivotaan LeKille maalintarkstuksen takia 10min aikalisä. Josta lopulta tuomitaan maali?! Tilanteesta jossa "maali" syntyi oli Peliittojen maali pois paikaltaan ja LeKi pelaaja Nagyn päällä.

  Räsänen varsinkin, olisiko aika laittaa hokkarit naulaan? Olet oksettava persoona.