Ilmoitukset

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Mestiksen tuomaritoiminta

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Musta Nuoli, 17.12.2011 klo 20.13.

 1. Askaisten Visa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ne, joidenka paita on ollut päällä
  Lainaus:
  Onneksi täällä muutama kirjoittaja/lukija on oikeasti tajunnut mitä ajoin takaa.
  Se jäähy oli TÄYSIN oikein vihelletty, täysin selvästä tilanteesta ja olen tismalleen samaa mieltä Sinunkin kanssasi noista muista vihellystilanteista. Kuten ystävänikin.
  Myös sinun viestisi kertoo sinusta esimerkiksi sen, ettet näemmä osaa lukea tai tulkita muuten kirjoitettua tekstiä. Kirjoitin jäähymääristä ja viheltämättäjättämisestä verraten Lukko-Tappara otteluun, jonka katsoimme jälkeenpäin, sulassa sovussa. Eikä missään, kukaan saanut minua raivon partaalle. Paitsi muutamat kirjoittajat, jotka ilmeisesti eivät millään voi tajuta mistä alkuperäisessä viestissä oli kyse tai haluavat väkisin ymmärtää väärin.

  Mutta vielä kerran: vihellys oli täysin oikea, mutta suhteessa ottelun tärkeyteen ja pelin ajankohtaan MIELESTÄNI kova rangaistus. Siis oikea vihellys, oikea rangaistus, mutta kovaan paikkaan. Eikä kukaan tehnyt virhettä, paitsi Tuton pelaaja tai joku penkin takaaa ja minä koittaessani hakea jotain vertailevaa näkökulmaa. Ilmeisen epäonnisesti ja vaikeaselkoisesti.
   
 2. Janippa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, San Jose Sharks
  Lainaus:
  Ihan mielenkiinnosta, missä vaiheessa peli olisi sitten kuulunut laittaa poikki ja minkä syyn varjolla, jos tuota päivänselvää kuutosta ei vihellettäisi? Siinä vaiheessa kun TUTO tekee maalin, vai? Saako playoffeissa pelata kuudella miehellä, kun se on kova rangaistus antaa. Onko puolivälierät jo riittävällä tasolla salliakseen kuudella miehellä pelaamisen, vai täytyykö mennä aina Game Seveniin asti ja viimeiselle viidelle minuutille. Nää on näitä jääkiekon pieniä asioita, toisilla pää kestää eikä junnumaisia virheitä tule. Ja kyllä, kyseisen kuusi miestä lasken junnumaiseksi virheeksi. Yllättävän paljon tästä samasta syystä jaetaan jäähyjä, kai se tunnetaso on sitten niin korkealla, ettei ihan loppuun asti aina ajatus pelaajilla tai valmentajilla kanna.

  Jos itse pelin tuomaritoimintaan lähdetään puuttumaan, niin ainakin omaan silmään jäähyt ja antamatta jääneet jäähyt menivät aika kohtalaisen tasan. Jos linja olisi ollut normaalilla tasolla, eikä kyseessä olisi pleijarimatsi, niin kaksi jäähyä olisi kuulunut molemmille enemmän. KooKoolta jäi polvitaklaus ekassa erässä ottamatta ja kampitus toisessa erässä. TUTOlta puolestaan kiinnipitäminen ekassa erässä ja kampitus tokassa. Muutamassa tilanteessa kotiyleisö vaati jäähyjä kohtalaisen äänekkäästikin, mutta en niistä sen suurempaa syytä itse löytänyt. Noin ylipäätään ihan linjassaan oleva esitys tuohon peliin.

  Tuo nimenomainen kuusi miestä oli äärimmäisen hyvä jäähy. Ei siitä sen enempää.

  En henkilökohtaisesti pitänyt päätuomarin tavasta hylätä maali puhelimessa käynnin jälkeen. Ripeä käsien levitys ja sen jälkeen normaalilla luistelulla omalle paikalle, eikä mitään haikaraliitelyä pitkin ja poikin.
   
 3. Steus Jäsen

  Visa taisi yrittää enemmänkin korostaa jäähyn tärkeyttä ottelun lopputuloksen kannalta, mutta tuomariystävien kautta selitellen sai kaikki ymmärtämään hänet väärin.
   
 4. Minor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Luulen ymmärtäneeni asian samalla lailla.. Ehkä. Kovin epäselvää.

  Olihan se jäähy ratkaiseva lopputuloksen kannalta, mutta eihän tuomari tuossa tilanteessa voi ajatella, että "hitto, en vihellä, jännä tilanne". Jos kentällä on liian monta pelaajaa niin se pitää ottaa pois. Oli sitten kyse harjoituspelistä tai Stanley Cupin 7.finaalin jatkoerästä.

  Ymmärsinkö sittenkään samalla tavalla..
   
 5. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kivesveto Go Go
  Visa voisi opetella vääntämään asiat rautalangasta ensimmäisellä kerralla. Toisekseen kyllähän tuolla molemmilla YV:tä oli. Tutolla taisi olla jopa yksi YV enemmän. Eihän siinä, jos linja säilyy ja mielestäni linja säilyi suhteellisen hyvin läpi pelin, eikä mitään todella törkeitä jäänyt viheltämättä. Tämän edellisen viestini takia ihmettelen Visan avautumista jäähymääristä, jos siis 25-30 jäähyä jäi viheltämättä. Ja eikö niitä jäähyjä jäämnyt kuitenkin suunnilleen saman verran viheltämättä molemmilta joukkueilta?
   
 6. Teemu Deneen Jäsen

  Lainaus:
  Minkälainen rangaistus olisi ollut sopiva?
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 13.04.2015 klo 18.31
 7. Askaisten Visa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ne, joidenka paita on ollut päällä
  Lainaus:
  Näin siinä ikävä kyllä nyt pääsi käymään.
   
 8. Askaisten Visa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ne, joidenka paita on ollut päällä
  Lainaus:
  Kaikella kunnioituksella vielä kolmannen kerran (kuten toki mainitsin jo ensimmäisessä viestissäni):
  Tarkoitin jäähymäärissä Lukko-Tappara ottelua, joka käytiin kutakuinkin samaan aikaan ja jonka katsoimme myöhemmin illalla tallenteelta.
  Enää en pysty auttamaan, sorry.
   
 9. Askaisten Visa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ne, joidenka paita on ollut päällä
  Lainaus:
  Äh, leikin nyt tyhmää, enkä ole huomaavinani viisasteluasi, jooko.
  Jos maltat lukea kaikki asiaa koskevat viestini, niin asia avautuu sinullekin Juhannuksen tienoilla.
   
 10. Askaisten Visa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ne, joidenka paita on ollut päällä
  Lainaus:
  2 minuutin rangaistus oli ihan, ellei erittäin sopiva, kuten todettua.
  Mutta jos sinäkän et useankaan viestin jälkeen (mikäli olet vaivautunut lukemaan)tajua kokonaisuutta, näin olkoon ja ilmeisen hyvä niin.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 13.04.2015 klo 18.34
 11. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kivesveto Go Go
  En vain Visa ymmärrä mitä vitun väliä jollain Tappara - Lukko ottelun tuomareilla ja jäähyjen viheltämättä jättämisellä on tekemistä KooKoo - Tuto sarjan kanssa. Monesti saman päivänpelejen tuomarilinjat poikkeavat toisistaan kovin. Tämä johtuu tietenkin eri tuomareista. En vain ymmärrä itkuasi. Onko tuomarit siis toiminut väärin vai mikä tuon viestin #333:n pointti on? Se että liikaa pelaajia jäällä on paska jäähy vai väärin vihelletty, vai että olisi pitänyt pitää kovempi linja game sevenissä, kun edellisissäkin sai pelata kovaa. Mikä nyt on, kerro? Taisi väärä joukkue voittaa?
   
 12. Askaisten Visa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ne, joidenka paita on ollut päällä
  Lainaus:
  Jos et ymmärrä, et ymmärrä. Tai et edes halua ymmärtää.
  Koitan kuitenkin vielä kerran, koska olen hieno ihminen ja haluan aina auttaa vähäosaisia.

  Otetaan täysin kuvitteellinen peli, jossa toisena osapuolena on vaikkapa KooKoo. Toinen vaikka Taalintehtaan Voima, eli TaVo.
  Karrikoin ja liioittelen jonkin verran, jotta saisit edes jostain langan päästä kiinni. Siis karrikoin ja liioittelen hieman. Karrikoin ja liioittelen hieman. Ajattelin tuolla toistolla varmistaa, että tämä viesti riittää sinulle kerralla ja osaisit samaistua muuhunkin, kuin palstaveljen ivaamiseen hänen näkökulmansa vuoksi.

  Eli kyseessä on siis kuvitteellinen peli:
  - ottelun tuomarilinja on tämän hetkisen Liigapleijareiden mukainen.
  - ottelussa jätetään todistetusti (tarkkailijan mukaan) viheltämättä 874 kamppia, 765 koukkua, 1003 nyrkiniskua, 543 huitomista + lukematon määrä muita kakkosen arvoisia tilanteita. Mm. TaVo viettää toisen erätauon aikana siestaa ja myöhästyy kolmannesta erästä 54 minuuttia.
  Kun peliä on jäljellä puolitoista minuuttia, taululla 0-0, KooKoo saa jäähyn, kun on liikaa miehiä kentällä karvaustilanteessa vaikka kiekko on TaVolla. Neljä tuomaria viheltää ja huitoo yhtäaikaa villisti, kun huomasivat hienosti ko. rikkeen.
  - aloitus KooKoon alueelle, laukaus, Rämö torjuu, pudottaa kiekon ja koittaa purkaa. Sivuverkko heilahtaa ja taas neljä tuomaria villiintyy osoittamaan KooKoolle jäähyä.
  - KooKoo joutuu 2 miehen alivoimalle ja Tavo tekee maalin 0,5 sekuntia ennen kolmannen erän päättymistä ja voittaa Stanley Cupin.

  Ok, jos eivät kuvitteellisen peli 2 viimeistä jäähyä ole mielestäsi kovia ratkaisuja, fine. Minun mielestäni ne ovat, kun vertaa muihin jääkiekkosääntöihin, joista on määrä viheltää 2 minuutin jäähy. Kukaan ei lisäksi yleensä loukkaa (paitsi jos osuu kiekko päähän katsomossa) ja ne ovat vahinkoja.

  Tästä samasta aiheesta muuten debatoidaan kovasti myös NHL:n puolella (josta otin muuten esimerkkinikin hieman soveltaen), mutta siellä se lätkä onkin sellaista puuhastelua muutenkin ja kaikki pelit ovat ihan samanlaisia.
  Siellä toki on ammattituomarit ja linja säilyy pelitapahtumasta/panoksesta huolimatta.

  Lisäksi toivon vielä lopuksi Joulupukilta lopuksi, että luet ajatuksella vielä muut aiheeseen liittyvät mailini ja etsit sieltä kohdat, joissa itken, arvostelen tuomareita tai väitän, että jäähy oli väärin vihelletty tms. Ne voit listata minulle vaikka yv:lla, niin et joudu julkisesti noloon tilanteeseen tyhjän listasi kanssa.

  Ja ihan loppujen lopuksi väitän, että ihan oikea joukkue voitti ja toivon sen oikean joukkueen voittavan myös kauden viimeisen ottelunsa niin, että kentällä on 5-5 tilanne, lähdetään oman maalin takaa: pakki-pakki-sentteri-laituri-sentteri-toinen laituri-sentteri-laituri-laukaus-rebound ja MAALI!
  En 5-3 YV:lla tai että voittomaali pomppaa nakinmyyjän perseestä maaliin ja se jostain syystä videotarkistuksenkin jälkeen hyväksytään. Sekin olisi kova ratkaisu. Kai?

  Aiheesta ja täältä tähän.
   
 13. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kivesveto Go Go
  Jep, samaa paskaa jauhat eri paketissa. Se kun nyt vain on niin, että vaikka siellä jätettäisiin viheltämättä 8milj. kamppia, 7milj. koukkua, 10milj. nyrkiniskua, 5milj. huitomista + lukematon määrä muita kakkosen arvoisia tilanteita, niin se ei poista sitä tosiaa, että se on tuomarilinja, jolla ei ole mielestäni millään tavalla ole tekemistä mm. seuraavien jäähyjen viheltämiseen: kiekko puolustusalueelta suoraan ulos ja liikaa pelaajia jäällä. Kuvitteleppas, että TUTO olisi vaikka oman pään pyörityksessä hätäpäissään ampunut kiekon yli laidan. Olisiko sekin pitänyt jättää viheltämättä. Mun pointti siis on, että tiettyjä jäähyjä ei vain oikein voi olla viheltämättä, oli tuomarilinja mikä tahansa. Se, että molemmat saa hieman hakata ja koukkia, on molemmille sama, mutta ei siellä toinen joukkue vaan voi pelata kuudella kenttäpelaajalla. Tuntuu se sinusta väärältä tai epäoikeuden mukaiselta, niin nuo sinun selittelyt ei silti oikein uppoa minuun, vaikka ymmärrän pointtisi. Siniusta siis läpi kauden pitäisi pitää jäähyissä sama linja. Ok, hienoa. Minusta on mukavaa kun siellä saa vähän nahista maalinedustalla ja pikkasen härnätä ja hakata polvariin. Toki törkeät ja isot koukut sekä kampit pitää aina ottaa heti pois.
   
 14. Minor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Kuinkas monta erotuomariparia Mestiksessä on? Nyt on finaaleissa nähty jo kolme paria ja neljänteen finaaliin pitäisi vielä kaivaa neljäs pari.

  Laakkonen-Brännare (en nähnyt peliä)
  Vuohtoniemi - Sorakangas (hyvin vetivät)
  Väyrynen - Nordström (farssi)

  Ja linja vaihtuu joka ikinen kerta. En edes uskalla arvata, että mitä tapahtuu neljännessa finaalissa kun laatikkoon hyppää neljäs pari. Viime vuonna finaalit vedettiin yhdellä tuomariparilla. Ymmärrän jollain tasolla perustelun, että rotaatiolla saadaan pidettyä isompaa tuomariporukkaa "lämpimänä", mutta pitääkö joka saakelin peliin heittää uusi pari.

  Aamun Kouvolan Sanomissa oli myös tästä juttua:
  http://www.kouvolansanomat.fi/Online/2015/04/13/Kolumni: Pennanen puhuu asiaa/2015218895543/4

  Lisätään vielä, että samallahan myös linjuriparit näyttävät kiertävän. Lauantaina Mikkelissä oli suuria "haasteita" mm. hybridipitkän kanssa. Eihän tätä kautta ole tahkottu vasta kuin noin 70 peliä, luulisi pikkuhiljaa säännön selkeytyvän.
   
  Viimeksi muokattu: 13.04.2015 klo 11.58
 15. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Neljännessä pelissä saatte tuomareiksi Nordstrom - Väyrynen parivaljakon,
   
 16. Minor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Onko tämä julkaistu jo jossain? Ennemmin vaikka Vuohtoniemi yksin..
   
 17. HighFlyer#95 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Täältähän nuo tuomarit voi tarkistella. Vuohtoniemi ja Sorakangas viheltävät perjantaina Mikkelissä.

  Pari Nordström-Väyrynen oli lauantaina täysin kuutamolla, eikä linjureidenkaan suoritusta paljon kehua voi. Pitkiä vihellettiin ihan päin vittuja ja aloitukset tuntuivat olevan aivan ylivoimainen haaste heille, sillä niitä jatkuvasti uusittiin.

  Pennanen nyt ei ihan tätä tainnut toivoa, kun puhui tuomarilinjan jatkuvuudesta.
   
 18. Jaded Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Pakkohan tästä on sanoa,että koominen oli kyllä lauantain esitys seeproilta. Näytti kyllä siltä,että koko peli karkas heiltä käsistä. Huvittavinta oli kyllä se lopun pitkäkiekko sekoilu vai oliko se sittenkin paitsio? Pitkä,ei sittenkään,keskelle ei siihen kuin tuohon paitsio pisteelle aloitus. Kukaan tuntunut tietävän mitä tekivät. Ja eikös se ole niin,että virheelliset pitkät alotetaan puolueettomalta alueelta eli keskeltä?
  Kyllä huomenna saa taas varoa mitä sieltä on tulossa. Ei tuo parivaljakko(Nordström-Väyrynen) ole finaalitason viheltäjiä. Vuohtoniemi-Sorakangas vihelti perjantaina Kouvolassa hyvin, olin jopa yllättynyt.
  Miksi ei vain voisi pitää samoja tuomareita pelistä toiseen? Mikä siinä on niin vaikeaa? Linjakin olisi mahdollisesti selvä molemmille osapuolille jos se pysyis samana koko sarjan. Nyt kun siellä huseeraa monta eri kaveria,niin on myös monta eri linjaa.
   
 19. mustaoranssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kookoo
  Vuohtoniemi on ollut kyllä tämän kauden parhaita tuomareita Mestiksessä. Tiedä sitten onko se hyvä asia
   
 20. Finnhopper Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Mun mielestä on kyllä parantanut viime kaudesta, mutta sehän ei nyt vielä mahottomia tarkoita. Välillä on kyllä tossa Vuohtoniemenkin liinjattomuudessa ihmeteltävää.
   
 21. paraspelaaja Jäsen

  Tämä taitaa olla Mestis-osion ainoa ketju, jota en jaksa säännöllisesti seurata, koska itse aihe ei kiinnosta minua ei sitten yhtään. Kerran kaudessa olen jotain kirjoittanut, joten ehkä parempi kirjoittaa ennen kuin on liian myöhäistä..

  Ja tässä se kirjoitus: Mestiksen tuomaritoiminta on loistavaa. En ole kerta kaikkiaan tälläkään kaudella kiinnittänyt minkäänlaista huomiota tuomareihin. Joka kertoo siitä, että he ovat tehneet hommansa hyvin. Mikkelissä ei usein edes muisteta kuuluttaa tuomarien nimiä, ja se ei ainakaan minua haittaa tippaakaan. Vikman on nimenä jäänyt mieleen, ketään muita en edes muista. Enkä nyt oikein allekirjoita sitäkään, että tuomaritoiminta olisi ollut lauantaina farssi. Pari väärin vihellettyä pitkää ja pari kyseenalaista jäähyä.

  Mestiksen tuomaritoiminta 2014-2015 -arvosana: 9.
   
 22. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kivesveto Go Go
 23. HighFlyer#95 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Harri Aholako? Hän toimii nykyään Jääkiekkoliiton huippusarjapäällikkönä ja vastaa mm. Mestiksen erotuomarinimeämisistä- ja valinnoista.

  Kummasti vain tuonkin Aholan reaktion aiheuttanut Sorakangas saa vihellellä edelleen Mestiksessä :)
   
 24. kumikiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HOKKI
  Ahola oli tänään Kajaanissa katsomassa ja hyvin vihelsi tuomarit. Jälleen. Tasonnostoa viime kaudesta on ollut reilusti tuomareilla ja hienoa että näin on.
   
 25. haepis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, Detroit Red Wings
  Ahola ja hänen luottamuskeskeinen (luottamus peliltä ja sen toimijoilta) lähestymistapa tuomarikoulutuksessa on yksi suurimmista syistä sille, miksi Mestis-tuomarit ovat suoriutuneet vuosi vuodelta paremmin. Ei siis edetä yksittäisten pikkukakkosten tai pienten virheiden kautta vaan niin, että maalit ja isot rangaistukset osuvat 100% ja kommunkointi on sujuvaa ja avointa. Pienistä jäähyistä ja muista "pikkuasioista" sitten joustetaan.

  Koko tuomariorganisaatio on muutenkin täysin tuulettunut ja uusi sukupolvi johtaa sekä jäällä että sen ulkopuolella.