Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

McTorson voimasuhdearviot kaudelle 2019–2020

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana McTorso, 03.07.2019 klo 10.36.

 1. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Miten niin?
   
 2. Via Dolorosa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kristián Pospíšil
  Lainaus:
  Eihän Tappara tai JYP ole ilmoittanut etsivänsä enää pelaajia, taikka jos on niin minulta on täydellisesti tämä ohi. Olen ymmärtänyt, että joukkue on yhtä valmis mitä Raumalla.
   
 3. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  JYPillä on hyökkääjistössään selvä vaje. En pidä ollenkaan erikoisena, jos sinne vahvistusta vielä hankitaan. Tapparalla pääsee vallitsevalla rosterilla pelaamaan yllättävän moni nuori lupaus. En ole yllättynyt, mikäli joukkuetta vielä vahvistetaan Rautakorpimaiseen tyyliin. Huomaathan, että Lukko saa 0,5 pistettä vähemmän vahvistukset -osiosta kuin Tappara ja JYP. Ei kai tuossa nyt häränpylly näy. Ihan perusteltavissa oleva asia
   
 4. Mortal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  CCCP, ILVES
  Jypin Immonen, Hytönen ja Louhivaara tuskin nopeutuivat suhteessa vastustajiin kesän aikana. Hyvällä pelitavalla voivat olla vielä hyödyllisiä, mutta etenkin Hytösen rimpuilu näytti joutsenlaululle jo viime kaudella.
   
  Jääkaappi tykkää tästä.
 5. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Taikasana tässä on nimenomaan pelaajien vahvuuksia tukeva pelitapa. Toinen merkityksellinen asia on fysiikka. Kokonaisvaltaisesti laadukkaalla valmennuksella on suuri vaikutus niin joukkueen menestykseen kuin yksittäisten pelaajien onnistumiseen. Minä ennakoin viime kaudella alavireisten jypiläisten tasonnostoa tulevalle kaudelle.
   
 6. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  3. HIFK 36p
  Suuri Helsingin IFK lähtee uuteen kauteen mielenkiintoisesta tilanteesta. Päävalmentajaksi viime keväänä ylennetty itäsuomalainen Jarno Pikkarainen saa muovailtavakseen laadukkaan pelaajamateriaalin. Toki laadukas materiaali IFK:lla on ollut lähes kaudesta toiseen. Nyt tuossa joukkueessa on kuitenkin jotain erilaista kuin aiemmin. Enää sitä ei vaivaa krooninen taitovaje, enää sitä ei vaivaa omien lahjakkaiden kasvattien uupelo ja raastiraudasta homma ei ole punanutuissa jäänyt koskaan kiinni. Joukkue on kaikenkaikkiaan hyvin roolitettu ja valmennettu. Salmelaiselle voisi tässä sanoa kiitoksen sanan hyvin tehdystä työstä.

  Minun papereissani IFK on Kärppien kovin haastaja, kun puhutaan mestaruudesta. Runkosarjassa haasteita voivat tuoda IFK:lle niin tutut loukkaantumiset ja keskeiseen rooliin nostettujen nuorien kasvutarinat. Esimerkiksi Lundell voi hyvinkin olla kelpo liigapelaaja syksyllä, mutta eliittipelaaaja keväällä. Uskon IFK:n kypsyvän kuukausi kuukaudelta paremmaksi ja valmiimmaksi haastamaan pohjoisen pedot.

  Maalivahdit 8,5p
  Äkkiseltään voisi ajatella, että IFK:n maalivahtiosasto on loistelias ja selvästi Liigan paras. Tarkempi tutustuminen asiaan nostaa kuitenkin esiin kysymysmerkkejä. Lähtökohtaisesti maalivahtikaksikko Engren&Tuohimaa on perin tasavahva. Engren pelasi viime kaudella heikon runkosarjan, mutta venyi kelpo otteisiin pudotuspeleissä ainakin välieräsarjassa Kärppiä vastaan. En kuitenkaan näe häntä enää Liigan eliittimaalivahtina, kuten vielä ennen viime kauden alkua virheellisesti tein.

  Myös Tuohimaan käyrä osoittaa alaspäin. Se ei tietenkään tarkoita väistämätöntä alamäen jatkumista. Takuuvarma huippuvahti hän ei kuitenkaan ole. Ennakoin, että IFK:lla on käsissään kaksi hyvää maalivahtia, joista kumpikaan ei kykene enää loistamaan.

  Puolustus 9p

  IFK:lla on laadukas ja hyvin roolitettu puolustus. Arvioin sen tasavahvaksi Tapparan puolustuksen kanssa. Lyytinen ja Kousa ovat kiekollisessa pelaamisessaan aivan Liigan kärkeä. Kousa voi olla kokonaisvaltaisesti jopa sarjan paras pakki, toki haastajiakin on, kuten Nikkilä. Laadukasta peruspelaamista edustavat Motin, Varakas ja Ahonen. Varsinkin Ahosesta tykkään kovin ja pidän häntä aika ronskistikin aliarvostettuna pelaajana Suomen kiekkomediassa. Laakso täydentää pakkikuusikon. Hänen kiekollinen pelaamisensa on ihan hyvällä tasolla, mutta puolustuspelaamisessa on petrattavaa.

  Laaksoa haastavat lahjakkaat nuoret Teräväinen ja Ulander. Ulanderilla jäi viime vuonna vielä pahasti vajaaksi, vaikka osa hänelle jo läpimurtoa ennakoi, minä mukaanlukien. No, nyt on uusi mahdollisuus. Saapas nähdä, miten Kankaanperän potku vielä riittää. Runkosarjassa voi olla ainakin vaikeaa, mikäli tuomarilinjaa todella kiristetään. Pudotuspelisäännöillä varmasti vielä käyttökelpoinen soturi.

  Hyökkäys 9,5p

  Olen iloinen, että Salmelainen on hankkinut lääkettä IFK:ta pitkään vaivanneeseen taitovajeeseen. Nyt ei jää ainakaan taidosta kiinni. Saarinen, Turunen, Lundell ja Kangasniemi ovat sellaisia virtuooseja, ettei paremmasta väliä. Huikean taidon vastapainoksi hyökkäyksessä on myös vääntövoimaa ja laadukkaita kahdensuunnan pelaajia tyyliin Sallinen, Paajanen, Jääskä, Keränen, Petrell, Tallberg ja Åsten.

  Mielenkiintoista on seurata, miten Dyk, Nordgren ja Engberg onnistuvat. Varsinkin Dyk ja Nordgren ovat potentiaalisia Liigan läpimurtopelaajia. Heidän onnistumisestaan IFK:n menestyminen ei kuitenkaan ole kiinni, sillä niin paljon joukkueen hyökkäyksessä on laatua ilman heidän läpimurtoaankin. Isoin kysymys on se, miten Lundell ja Jääskä onnistuvat sentteröinnissään. Minä luotan, että hyvin.

  Valmennus 8,5p
  Pikkarainen on kiistatta erinomainen valmentaja. Hänellä on vahvat näytöt mestiksestä sekä Liigasta Selinin tutkaparina. Erityisesti arvostan sitä tapaa, jolla hän viime kevättalvena otti haltuunsa vaikeuksissa olleen suurseuran. Vaikkei sitä Pikkaraisesta päälle päin uskoisi, hän tietää mitä tekee ja on jääkiekkovalmentajana aallonharjalla.

  Vahvistukset 0,5p
  Huhuja IFK:n ympärillä pyörii aina. Jäädään katselemaan, mitä syksyn aikana tapahtuu siirtorintamalla.
   
  Viimeksi muokattu: 16.08.2019 klo 23.17
 7. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  3. HIFK 36p
  4. JYP 34,5p
  5. Tappara 34,5p
  6. Lukko 33,5p
  ————————
  7. TPS 32,5p
  8. HPK 32,5p
  9. Pelicans 31,5p
  10. Sport 29,5p
  ————————
  11. Ässät 28,5p
  12. KooKoo 28,5p
  13. KalPa 27p
  14. SaiPa 26,5p
  15. Jukurit 24p
   
  Tinke-80 tykkää tästä.
 8. mixu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hifk
  Mielestäni hyvää tekstiä Ifk:n osalta. Pisteisiin en ota kantaa kun olen niitä niin huonosti seurannut muiden joukkueiden osalta mutta nuo teksti osa on hyvä.
  Maalivahti osaston näen ihan samalla tavalla. On hieman yliarvostettu kaksikko. Ifk perinteisesti alisuorittaa runkosarjassa pitää myös täysin paikkansa.
   
  Pate44 tykkää tästä.
 9. Daro Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Arsenal,BvB, Ducks
  Noihin Torson arviohin sen verran on pakko ottaa kantaa, että KalPan osalta koko paskan vois melkein heittää toisinpäin. Kyllä veskarit ja pakisto on ne KalPan tulevan kauden murheen kryyni. Hyökkäys puolelta se laajuus ja osaaminen löytyy.
   
 10. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Maalivahdit
  1. JYP 9
  1. KalPa 9
  3. HIFK 8,5
  3. TPS 8,5
  5. KooKoo 8
  5. Sport 8
  5. Pelicans 8*
  8. Lukko 7,5
  8. Tappara 7,5
  10. Jukurit 6,5
  10. Ässät 6,5
  12. HPK 6
  13. SaiPa 5,5

  * Vahvistunut/muuttunut, huomioitu vahvistukset-osion kautta.
   
 11. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Puolustus
  1. HIFK 9
  1. Tappara 9
  3. HPK 8,5
  3. Lukko 8,5
  3. JYP 8,5
  6. Ässät 8
  7. TPS 7*
  7. KooKoo 7
  9. KalPa 6*
  9. SaiPa 6
  9. Sport 6
  12. Jukurit 5
  12. Pelicans 5*

  * Vahvistunut, huomioitu vahvistukset -osion kautta.
   
 12. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Hyökkäys
  1. Lukko 10
  2. Tappara 9,5
  2. HIFK 9,5
  4. JYP 8,5
  4. Pelicans 8,5
  4. Sport 8,5
  4. TPS 8,5*
  8. HPK 7,5
  9. SaiPa 7*
  10. KooKoo 6,5*
  10. Jukurit 6,5
  12. KalPa 6
  13. Ässät 5,5

  * Vahvistunut, huomioitu vahvistukset -osion kautta.
   
 13. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Valmennus
  1. HPK 10
  2. Pelicans 8,5
  2. HIFK 8,5
  4. Tappara 8
  4. JYP 8
  6. Ässät 7,5
  6. Lukko 7,5
  8. Sport 7
  8. SaiPa 7
  10. KooKoo 6,5
  11. Jukurit 6
  12. TPS 5,5
  13. KalPa 5
   
 14. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Vahvistukset
  TPS 3*
  Pelicans 1,5*
  SaiPa 1*
  KalPa 1*
  Ässät 1
  KooKoo 0,5*
  Tappara 0,5
  HPK 0,5
  JYP 0,5
  HIFK 0,5
  Lukko 0
  Jukurit 0
  Sport 0

  *Toteutunut ainakin osin.
   
 15. Kukko Jäsen

  Onko McTorso ottanut realistisesti arvioissaan huomioon, että maalivahdin paikkaa pelaa tosiaan ainoastaan yksi pelaaja? Mikäli joukkueen maalivahti osio sakkaisi todellakin niin pahoin, että muodostuu jopa yli neljän pisteen heittoja kokonais arvosanaan, niin eikö ole silloin todennäköisempää, että kyseinen joukkue vahvistaisi osa-aluetta runkosarjan aikana? Ottaen huomioon, että vain yksi maalivahti voi pelata kerrallaan, niin nyt vahvistukset osio ei mitenkään kerro helposta kokonaispiste nousu potentiaalista, joka on saavutettavissa yhden pelaajan siirrolla. Esimerkiksi hyökkäystä on huomattavasti hankalampi vahvistaa, koska yhden pelaajan hankinta ei vielä muuta kokonaisuutta totaalisesti.
   
 16. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Vahvistukset osiossa ei tietääkseni vieläkään ole kyse kauden aikana hankittavista vahvistuksista, joita tehdään mikäli tarpeet muuttuvat tai jokin osa-alue sakkaa.
   
  Kukko tykkää tästä.
 17. Hikiset kyynärit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Koovee
  Ite laskin ipalle 35 pinnaa, vahvistuksiin laitoin 0p. Eli jäisi hifkin taakse. Valmennuksen laskin paremmaksi kuin hifkillä (siis verrattuna Torson antamaan) ja ipan maalivahtikaksikolle annoin 9, kun Torso antoi hifkin tandemille 8,5. Muutoin ipa häviää hyökkäyksessä ja puolustuksen osalta tasoissa.