Zamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tai sitten Torsolla on joku porkkanoiden härnäysvedätys menossa. Seuraavaksi tuleekin Kärpät, mutta missään ei ole lukittu, että nämä tulisivat sijajärjestyksessä, vaikka siltä näyttääkin. Lopuksi parin päivän herkuttelun jälkeen Ilves lupsahtaa arviossa sinne 5-8 sijoille ja ylläolevat ottavat sijan ylöspäin ja Kärpät tietenkin kärkeen.
 
Uusi Ilves, 7.2.2017

Kukko

Jäsen
Ottaahan se luonnonpäälle, kun joku on kehdannut veikata Ilveksen Tapparan edelle. *hymiö*
Jaha, trollit jälleen liikenteessä. Ensinnäkin sijoitin itse voimasuhde ketjussa kärki viisikon hyvin rintarinnan. Kärpät, HIFK, Tappara, HPK ja Ilves. Erikseen mainiten, että nippu on kärjestä erittäin tasainen. Ehkä ISO epäonnistuminen on hiukan liioittelua, mutta tuo mukavaa kontrastia kuitenkin. Runkosarjan parhaalla materiaalilla työskentelevälle seuralle on kakkos sija pettymys. Itseni mielestä Ilveksen kakkos sija ei olisi pettymys, mutta McTorson arvioista hassu tilanne vaikuttaisi muodostuvan. Ykkönen ja kakkonen jäljellä, joista Kärpillä ei maalivahti osasto ole kuin keskiverto. Jäädään kuitenkin jännityksellä odottamaan.

Maalivahti markkinoita en näe niin kuivina, etteikö kesken kauden jälleen joillekin seuroille tulisi merkittävää vahvistusta osa-alueelle. Osa-alue myös vahvistuu yhdellä pelaaja kaupalla, joten isoja muutoksia voi tulla.
 
Viimeksi muokattu:
@McTorso :
Toivon, että pari kolme seuraa ei pysty ensi kaudella pelaamaan. Näin saisimme tästä Koronan aiheuttamasta erittäin ikävästä tilanteesta irti jotain positiivistakin.

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Vaikea kyllä nähdä Kärpät ykkösenä _tällä hetkellä_

MV: nuori Annunen ja Rybar. Joo pelasi Säteriä paremmin välillä, välillä ei. Näytöt Liigasta kuitenkin molemmilla olemattomat.

Pakisto: tämä on jälleen vahva: Byströn, Heshka, Krejcik on kova kolmikko kiekolliseen peliin. Kukkonen, Niemelä ja Mäkelä hoitavat sitten sitä omaa päätä. Ohtamaa. Oli mielestäni yllättävän paljon pulassa omissa ja miestä peluutettiin yvllä, missä ei annettavaa paljoa ollut (pieniä välähdyksiä lukuunottamatta) + pelaako edes Kärpissä?

Hyökkäys: Ehjänä pysyessään Pesonen ja Pyörälä sekä Jokinen ovat vieläkin Liigan ehdotonta eliittiä, vaikka ikä jo painaakin (myös loukkaantumiset herkemmässä)

Seuraavaksi Kristof-Lammikko--Metsävainio-Humaloja. Kristof täyttänee kyllä 1-2 sentterin roolin. Lammikko pelasi PA puolustavaa roolia, junnuna hyökkäävämpää. Riittääkö kakkoseksi? Metsävainio väläytteli, mutta taso vielä todistamatta. Humaloja ei ollut viime kaudella enää niin hyvä mitä parilla aikaisemmalla.

Koblizek+Lindsten. Riittävät 2-3 ketjujen laidoille Jokisen+Pyörälän+Pesosen kanssa.
Sailio+Karvinen+Anttila ovat sitten loput jotka luultavasti ovat pelaavassa. Ja ovat hyviä nelosen pelaajia.

Silti. MV-kaksikon kokemattomuus Liigassa on iso kysymysmerkki. Voi olla Liigan paras, tai flopata. Lähtökohtaisesti sitä ei ole. Pappojen loukkaantumisvaara ja sentterikön riittävyys (joo Pesonen+Pyörälä voi pelata keskellä myös) voi olla kauden aikana iso kysymysmerkki. Jos Lammikko ei tehoilekkaan ja "papat" loukkaantuu niin kiirettä pitää hankinta-rintamalla. Sekä jos Pesonen tai Pyörälä keskellä pelaa heikentää se selkeästi laituriosastoa.
Pakisto on kunnossa. Pelasipa Ohtamaa, tai ei.

Summasummarum. MV osaston kokemattomuus+ ehkäpä kevyehkö sentteriosasto ei mielestäni ole niin hyvää mitä muutamalla muulla kärkeen povatulla jengillä. Tästä syystä, Kärpillä on oltava iso pistemäärä siinä "vahvistukset" sarakkeessa. Joka toki Kärpillä lähtökohtaisesti koko Liigassa suurin myös on (mahdollisuus siis hankkia täsmähakuja, kuten ovat joka vuosi tehneet) Silti niitä ei voi tämän hetken voimasuhteisiin laskea mukaan.
 
Joka toiselle kuoppaa kaivaa. Joka toiselle ei.

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kärpillä on oltava iso pistemäärä siinä "vahvistukset" sarakkeessa. Joka toki Kärpillä lähtökohtaisesti koko Liigassa suurin myös on (mahdollisuus siis hankkia täsmähakuja, kuten ovat joka vuosi tehneet)
Mutta vieläkään vahvistukset osiossa ei ole kyse kauden aikana tehtävistä "tarpeen mukaan" -täsmähauista, vaan siitä että joukkue olisi keskeneräinen arvosanoja annettaessa.

En usko Kärppien saavan tuohon kategoriaan isoja pisteitä, vaan McTorso tapansa mukaan arvioi muuten vain Kärppien kaikki osa-alueet yläkanttiin.
 

Beast

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Itse olen pyöritellyt voimasuhteita ja en saa ketään selväksi suosikiksi tai ykköseksi. Kaikilla on joku kysymysmerkki. Itse ehkä olisin valmis asettamaan kuitenkin Tapparan ykköseksi runkosarjassa, jos maalivahtiosasto pitää ja Garteig/Heljanko onnistuu. Kokonaisuus ehkä kuitenkin lähellä parasta ja runkosarjassa Tappara on aina kova sekä Rautakorven joukkueet.

Kärpät ehkä toiseksi ja Hifk kolmanneksi, koska yleensä alisuorittaa runkosarjassa. Seuraavina tulee mielestäni Lukko sekä Ilves, sitten HPK. Näin kärki ehkä menee mielestäni.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Kärppien hyökkäyksessä on se hyvä elementti, että junnut taustalla (Tieksola, Rädyt, jne.) on aika laadukasta porukkaa. Voin hyvinkin nähdä, että konkariosastolle annetaan välillä huilia, että pysyvät tuoreempana pitkin kautta. Loukkaantumiset ovat aina riski. MV-osasto on mallia arpa ja sieltä voi raaputtaa jättipotista marraskuun hätävahvistuksiin. Todennäköistä kuitenkin on, että Rybar on ihan pelimies ja pelaa ok kauden. En näin kauden alkuun sijoittaisi häntä miksikään top3-maalivahdiksi Liigaan, mutta luultavasti on ykkösmaalivahtien paremmassa puoliskossa. Vahva puolustus toki auttaa tilastoja maalivahdillekin.
 

LiutunLätty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jaha, trollit jälleen liikenteessä.
Rollit kuiskii... Perässä oli mahdollisuus jollekin hymiölle, eli semmosta toverillista hassuttelua hain, mutta ehkä se oli tarpeetonta törkkimistä. Olen kyllä kanssasi melko samaamieltä. Ja itse asettelisin kyllä Ilvestä johonkin kakkoskoriin ja Tapparaa ykköseen kera Hifkin ja Kärppien.
 

Beast

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kärppien hyökkäyksessä on se hyvä elementti, että junnut taustalla (Tieksola, Rädyt, jne.) on aika laadukasta porukkaa. Voin hyvinkin nähdä, että konkariosastolle annetaan välillä huilia, että pysyvät tuoreempana pitkin kautta.
Hmm. Mutta miten nämä vertautuvat muiden joukkueiden "junnuihin?" En näe Kärppien junnuja tai konkariosaston kirittäjiä mitenkään ylivertaisina verrattuna muihin joukkueisiin.

Kärppien riskit ovat juuri nämä konkarit sekä maalivahtiosasto. Sekä mielestäni se riittääkö junnujen/muiden taso, jos konkarit floppaavat.
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Tärkeä huomio on, että olen ajatellut arvioissani runkosarjaa.
Ison statuksen mies Rautakorpi aloittaa kolmivuotisen valmennusprojektinsa viimeisen kauden Tapparassa. Kaksi edellistä kautta ovat tuoneet hopean ja pronssin. Miehellä on nyt valtava halu saavuttaa se kirkkain mitali seitsemäntoista vuoden tauon jälkeen. Onnistuuko hän kanavoimaan voitontahtonsa joukkueen positiiviseen motivointiin, vai meneekö yli ja kiukun puolelle, jää nähtäväksi.

Rautakorpi on on erinomainen taktikko. Hänen taktiset kykynsä ovat hyvät niin isossa kuvassa kuin pelin pienien nyanssien suhteenkin. Hän pystyy pitämään vaatimustason joukkueen arjessa korkealla. Tämä on riittänyt usein kelpo menestykseen, mutta se kirkkain mitali on kuitenkin Rautakorpea kiertänyt kovin. En usko tämän olevan sattumaa. Temperamentti, joukkuehenki, voittamisen pelko ja pakottaminen. Siinäpä sitä.
Minä olen menettänyt uskoni Kaskiseen täysin. Sinänsä hassua että näin on, sillä mieshän on valmentanut joukkueensa kahdesti peräkkäin runkosarjassa neljän joukkoon. Pudotuspeleissä löysät on sitten ollut housussa alusta alkaen. Nyt Kaskisella on aiempaa heikompi materiaali käytössään, enkä kyllä oikein näe hänessä sellaista johtajaa, joka tuolla materiaalilla pystyisi onnistumaan. Nyt saa Kaskinen osoittaa, että meikäläisen tuuliviiri on kääntynyt väärään suuntaan.
Näkeekö kukaan muu näissä jotain ristiriitaisuuksia? Ja tällä en siis ota kantaa arvosanoihin puoleen tai toiseen, siksi myös jätin ne lainauksesta kokonaan pois.

Tummennus on minun.
 
A man only sees what he wants to see
- Savatage -

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
En huomaa ristiriitaisuuksia. Tuo ristiriitaisuudet esille, niin mielelläni niitä kommentoin.
No ihan ekana tuossa tulee mieleen, että arvioidaan vain runkosarjaa ja perustellaan sitä lähes pelkästään playoff näytöillä. Eikö luontevampaa olisi käyttää perusteena niitä aiempien vuosien runkosarjanäyttöjä? Kai se nyt on kaikille selvää, että runkosarjan ja playoffsien valmennuksessa on ihan merkittäviä eroja?
 
A man only sees what he wants to see
- Savatage -

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
No ihan ekana tuossa tulee mieleen, että arvioidaan vain runkosarjaa ja perustellaan sitä lähes pelkästään playoff näytöillä. Eikö luontevampaa olisi käyttää perusteena niitä aiempien vuosien runkosarjanäyttöjä? Kai se nyt on kaikille selvää, että runkosarjan ja playoffsien valmennuksessa on ihan merkittäviä eroja?
Eipä tuossa perusteluna juurikaan käytetty pleijarinäyttöjä. Rautakorven kohdalla ei ollenkaan ja Kaskisen kohdalla minimaalisesti. Kannattaisi ehkä lukea uudelleen mitä noissa teksteissa oikeasti sanotaan. Tekstissa voidaan puhua edellisten kausien osalta myös onnistumisista pudotuspeleissä ilman että sitä käytetään perusteluna arvosanalle.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
No ihan ekana tuossa tulee mieleen, että arvioidaan vain runkosarjaa ja perustellaan sitä lähes pelkästään playoff näytöillä. Eikö luontevampaa olisi käyttää perusteena niitä aiempien vuosien runkosarjanäyttöjä? Kai se nyt on kaikille selvää, että runkosarjan ja playoffsien valmennuksessa on ihan merkittäviä eroja?
En kyllä saa kiinni vieläkään kiinni, mitä ajat takaa. Ajatukseni Kaskisen kohdalla on se, että hän on erinomaisella materiaalilla ja kokeneiden pelaajien avustamana onnistunut luotsaamaan Tepsin hyviin runkosarjasijoituksiin. Sen sijaan pudotuspelisarjoissa Pennasta ja Raukorpea vastaan hän on ollut täysin aseeton. Kun hänellä on tälle kaudelle aiempaa heikompi materiaali käytössään, eikä selkänojaa siltä suunnalta tule niin paljoa, pitäisi häneltä löytyä valmennuksellisia aseita joukkueen auttamiseksi. Aiemmat pudotuspelisarjat ovat osaltaan osoittaneet, ettei hänellä niitä luultavasti ole. Rautakorven suhteen en ymmärrä kritiikkiäsi ollenkaan.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärppien riskit ovat juuri nämä konkarit sekä maalivahtiosasto. Sekä mielestäni se riittääkö junnujen/muiden taso, jos konkarit floppaavat.
Ovat kyllä Kärppien osalta riskit sitten aika pienet, siis jos riskeinä ovat Jussi Jokinen, Janne Pesonen ja Mika Pyörälä. Minä en juuri varmempia liigapelureita keksi. Mitä Kärppien junnujen tasoon tulee, niin nuo junnut ovat äskettäin pöllyyttäneet KalPan 7-1 ja TPS:n 4-0. No joo, Kärppien junnut ovat tälläkin kaudella erittäin kovia lahjakkuuksia.

Edit. Maalivahtiosaston riskitapaus on siis Säterin kanssa viime kauden samoilla statseilla samassa joukkueessa pelannut Rybar. Sitä ennen kaveri oli Tśekin liigan paras maalivahti. Riski, siis tosiaan?
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Ei kyllä ole Rybar mikään varma tapaus, että onnistuu.

Mites sitten pärjää Annunen, jos Rybarilla ei koppi tartu. Annusen viimekauden tilastot mestiksen runkosarjassa ovat surkeat.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ei kyllä ole Rybar mikään varma tapaus, että onnistuu.
Minkä näet suurimpana esteenä Rybarin onnistumiselle? Tällä palstalla tunnutaan perin usein ajateltavan, että Liigan ulkopuolelta tulevat pelaajat ovat epävarmoja tapauksia riippumatta siitä, minkälaisia näyttöjä ja millä sarjatasolla ovat pöytään muualla laittaneet.
Mites sitten pärjää Annunen, jos Rybarilla ei koppi tartu. Annusen viimekauden tilastot mestiksen runkosarjassa ovat surkeat.
Annunen on selvä riski Kärpiltä. Kärpät on viime kaudet luottaneet kahteen kovaan maalivahtiin, tosin Vehvilänen ei moniakaan vakuuttanut ennen ensimmäistä vuottaan Kärpissä. Yhtäkaikki, Annunen ei ole onnistunut edes Mestis-tasolla, kuten kerroit. Siinä mielessä aika erikoinen valinta kestosuosikille.

Annusen kohdalla luotetaan nyt siihen kuuluisaan potentiaaliin ja hänen koetaan olevan valmis kakkosvahdiksi pääsarjatasolle. Potentiaalista kertoo vuoden 2018 kolmoskierroksen varaus numerolla 64. Kauden ensimmäisessä harjoituspelissä Tepsiä vastaan hän pelasi nollat.

Minä olisin antanut Annusen pelata Mestiksessä ja junnuissa mahdollisimman suuren määrään pelejä ensi kaudella ja hommannut Kärppiin kokeneemman kakkosvahdin.
 

Ralph

Jäsen
Jaha, trollit jälleen liikenteessä.
Eikö kaikkien kannalta olisi parempi, että hiljentäisit nämä trollit ja kirjoittaisit oman arviosi voimasuhteista, sen sijaan että toistelet samaa kaavaa haukkuen muiden arvioita, koska suosikkijoukkueesi ei ole kärjessä?

Olisi mielenkiintoista lukea sinun arvioisi voimasuhteista sijoilla 2-15. Ykkösestä ei ole epäselvyyttä, se on tietenkin Tappara ja jos muuta väittää, on trolli.
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

Kukko

Jäsen
Eikö kaikkien kannalta olisi parempi, että hiljentäisit nämä trollit ja kirjoittaisit oman arviosi voimasuhteista, sen sijaan että toistelet samaa kaavaa haukkuen muiden arvioita, koska suosikkijoukkueesi ei ole kärjessä?

Olisi mielenkiintoista lukea sinun arvioisi voimasuhteista sijoilla 2-15. Ykkösestä ei ole epäselvyyttä, se on tietenkin Tappara ja jos muuta väittää, on trolli.
Voimasuhde arvioni on löytynyt jo hetken voimasuhde ketjusta. Siinä ei ole Tappara ykkösenä, ei myöskään kakkosena. Mikäli olisit jaksanut lukea edes tätä ketjua, niin asia käy ilmi jo muutama kommentti sitten. Kommentistasi kumpuaa jotenkin viha jotain tuntematonta kohtaan? Toivottavasti pääset yli asiasta, etkä jatkossa sekoita minua sekoiluihisi.

Noin muuten olen aieminkin jo sanonut, että kunnioitan sitä omistautumista millä esimerkiksi McTorso jaksaa asiaansa paneutua. Tulevaa kautta edeltävät ennakot ovat olleet moneltakin nimimerkiltä aika syvällisiä. Itselläni ei yksiselitteisesti ole aikaa sepustaa jokaisen joukkueen tilannetta pelaajakohtaisesti. On kuitenkin huonoa keskustelukultuuria olla kyseenalastamatta, tai kommentoimatta omaa mielipidettään hyvään alustukseen. Varsinkin McTorsolla on jo vuosia menneet tietyt asiat systemaattisesti hivenen saman polun omaisesti. Itse olen ansioikkaista McTorso arvoista ottanut esille kohtia, jotka minun mielestäni eivät ole täysin realistisia. Itse itsessäsi kannattaa pohtia niitä omia mielipiteitä ja asioita, joita haluaisit nostaa kommentointiin esille.
 
Viimeksi muokattu:
@McTorso :
Toivon, että pari kolme seuraa ei pysty ensi kaudella pelaamaan. Näin saisimme tästä Koronan aiheuttamasta erittäin ikävästä tilanteesta irti jotain positiivistakin.

Provider

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Edit. Maalivahtiosaston riskitapaus on siis Säterin kanssa viime kauden samoilla statseilla samassa joukkueessa pelannut Rybar. Sitä ennen kaveri oli Tśekin liigan paras maalivahti. Riski, siis tosiaan?
Samoilla statseilla mutta helpommissa paikoissa. Tilastoista kun ylipäätänsä puhutaan, oli tämä ihmemies viime kaudella torjuntaprosentilla mitattuna AHL:n 28. paras maalivahti. Edellään mm. Muuan Brad Thiesen, joka saapui aikanaan palkittuna maalivahtina AHL:stä Liigaan vain osoittaakseen olevansa täysin väärässä sarjassa. Ja vielä kun palkinnoista aloin puhumaan, todettakoon ettei Rybaria ole ikinä valittu Extraligan parhaaksi maalivahdiksi. Eli kyllä, riski tosiaan.
 
"Viime kaudella Paajanen oli vielä aliarvostettu ja jumaloitu pelaaja teidän mielestä ja nyt ihmetellään kun saa ansaitsemaansa arvostusta ja nostetaan Kunyk häntä paremmaksi. Montako kertaa Kunyk on tällä kaudella mahtunut EHT:lle mukaan? Ei kertaakaan."
VapaaehtoisGM 28.12.2019

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Eipä tuossa perusteluna juurikaan käytetty pleijarinäyttöjä. Rautakorven kohdalla ei ollenkaan ja Kaskisen kohdalla minimaalisesti. Kannattaisi ehkä lukea uudelleen mitä noissa teksteissa oikeasti sanotaan.
Juu niin ehkä kannattaisi. Eli jos puhutaan Rautakorven osalta ensimmäisessä kappaleessa vain saavutetuista mitaleista ja mitalitavoitteesta, niin se ei viittaa pleijareihin lainkaan? Ja toisessakin kappaleessa käytetään mestaruuden kiertämistä perusteena, mutta ilmeisesti sekään ei viittaa playoffseihin vaan runkosarjamitaleihin? Kaskisen osalta taas ei juuri mistään muusta edes puhuta kuin pleijareiden huonosta menestyksestä. Toki tuo torson eilinen selitys (ks. alla) oli jo parempi, olisi kannattanut laittaa se sellaisenaan jo alunperin.

En kyllä saa kiinni vieläkään kiinni, mitä ajat takaa. Ajatukseni Kaskisen kohdalla on se, että hän on erinomaisella materiaalilla ja kokeneiden pelaajien avustamana onnistunut luotsaamaan Tepsin hyviin runkosarjasijoituksiin. Sen sijaan pudotuspelisarjoissa Pennasta ja Raukorpea vastaan hän on ollut täysin aseeton. Kun hänellä on tälle kaudelle aiempaa heikompi materiaali käytössään, eikä selkänojaa siltä suunnalta tule niin paljoa, pitäisi häneltä löytyä valmennuksellisia aseita joukkueen auttamiseksi. Aiemmat pudotuspelisarjat ovat osaltaan osoittaneet, ettei hänellä niitä luultavasti ole. Rautakorven suhteen en ymmärrä kritiikkiäsi ollenkaan.
No siis "kritiikki" on lähinnä sitä että runkosarjaa varten käytetään edellisten vuosien pudotuspelejä lyömäaseena, vaikka esim. Kaskisen näytöt runkosarjaa ajatellen ovat ihan ok. Jos oletusarvona on että TPS on mennyt neljän joukkoon Kaskisesta huolimatta, niin ei siihenkään pudotuspelien parin sarjan valmennus ole hyvä peruste, runkosarjan ja playoffssarjan valmennus on kuitenkin ihan eri asia.

Ja noita varmaan löytyisi paljon lisääkin, mutta en jaksanut uhrata aikaani enempää näihin edellisiltä vuosilta tuttuihin ennustuksiin. Musta on kyllä jotenkin söpöä, ettei Torso usko näihin edes itse, muutenhan tuossa olisi ollut jo ilmaista rahaakin tarjolla.
 
A man only sees what he wants to see
- Savatage -

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Juu niin ehkä kannattaisi. Eli jos puhutaan Rautakorven osalta ensimmäisessä kappaleessa vain saavutetuista mitaleista ja mitalitavoitteesta, niin se ei viittaa pleijareihin lainkaan? Ja toisessakin kappaleessa käytetään mestaruuden kiertämistä perusteena, mutta ilmeisesti sekään ei viittaa playoffseihin vaan runkosarjamitaleihin? Kaskisen osalta taas ei juuri mistään muusta edes puhuta kuin pleijareiden huonosta menestyksestä. Toki tuo torson eilinen selitys (ks. alla) oli jo parempi, olisi kannattanut laittaa se sellaisenaan jo alunperin.
On eri asia puhua playoff-menestyksestä, kuin käyttää sitä perusteluna arvosanalle. Rautakorven kohdalla siitä puhutaan, mutta lähinnä sellaisena tekijänä, joka tuo motivaatiota Rautakorvelle ja tämä luonnollisesti näkyy myös runkosarjassa.

Mielestäni tuntuisi lähinnä typerältä, jos pitäisi väkisin välttää puhumasta sanaakaan playoffeista jokaisessa tekstiosiossa. Valmentajista puhuttaessa kaikki heidän historiansa on oleellista ottaa jollain tapaa huomioon, kun arvioi heidän onnistumisiaan tulevalla kaudella runkosarjassa.

Esimerkiksi omasta mielestäni Kaskinen on menestynyt aiempina kausina kohtalaisen hyvin runkosarjassa, mutta epäonnistunut täysin playoffeissa. Tämä kertoo minulle siitä, että runkosarjassa on voitu menestyä pitkälti rosterin turvin, mutta kun on tarvittu valmennusjohdolta tiukkaa osaamista kovissa peleissä, niin on jääty jyrän alle. Tästä johtuen en usko Kaskisen onnistuvan epävarmemmalla rosterilla tulevan kauden runkosarjassa. Toki tämä oma näkemykseni perustuu muihinkin asioihin, mutta tuo playoff-menestys on yksi tekijä.
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
On eri asia puhua playoff-menestyksestä, kuin käyttää sitä perusteluna arvosanalle.
No sovitaan, että ollaan tästä eri mieltä. Ei tää niin paljon kiinnosta, että jaksaisin alkaa vääntämään.
 
A man only sees what he wants to see
- Savatage -

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Samoilla statseilla mutta helpommissa paikoissa. Tilastoista kun ylipäätänsä puhutaan, oli tämä ihmemies viime kaudella torjuntaprosentilla mitattuna AHL:n 28. paras maalivahti. Edellään mm. Muuan Brad Thiesen, joka saapui aikanaan palkittuna maalivahtina AHL:stä Liigaan vain osoittaakseen olevansa täysin väärässä sarjassa.
Säteri oli viime kauden torjuntaprosentillaan sarjan 47., Kaapo Kähkönen 30., ja Kevin Lankinen 23. paras maalivahti. Pointti minulla on ollut se, että Rybar pelasi hyvän tulokaskauden AHL:ssä. Lisäarvoa tuo vielä vertailu saman joukkueen maalivahtiin Harri Säteriin.
Ja vielä kun palkinnoista aloin puhumaan, todettakoon ettei Rybaria ole ikinä valittu Extraligan parhaaksi maalivahdiksi. Eli kyllä, riski tosiaan.
Rybar pelasi nuoresta iästään huolimatta erinomaisesti Tśekin pääsarjaa. Kaksi kautta torjuntaprosentein 92,2 ja 93,2. Päästettyjen maalien keskiarvot olivat 2,11 ja 1,73. Jälkimmäinen lukema oli kaudella 2017-2018 koko sarjan paras. Korjaan mieliksesi lausuntoni muotoon Rybar pelasi jälkimmäisellä kaudella Tśekin pääsarjaa parhaalla päästettyjen maalien keskiarvolla. Ennen Tśekkeihin siirtymistään Rybar pelasi Slovakian pääsarjaa parhaaalla torjuntaprosentilla. Kaikki tämä nuorella iällä. Nyt hän on marinoitunut vuoden AHL:ssä ja saapuu Kärppiin Hillin oppiin. Tokihan hänessä voi riskin nähdä. Minun mielestäni hän on perustellusti Euroopan mittakaavalla huippuvahti, joka hakee viimestä askelta NHL-uralleen.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ja noita varmaan löytyisi paljon lisääkin, mutta en jaksanut uhrata aikaani enempää näihin edellisiltä vuosilta tuttuihin ennustuksiin.
Varmasti olisit tuolla asenteella löytänyt tosi paljon ristiriitaisuuksia, sillä tämä ainoa esiinnostamasi ristiriitaisuuskin sattui olemaan pitkälti sinun oman pääsi sisällä.
Musta on kyllä jotenkin söpöä, ettei Torso usko näihin edes itse, muutenhan tuossa olisi ollut jo ilmaista rahaakin tarjolla.
Sinä voit toki tehdä millaisia päätelmiä vain kirjoituksistani. Jos totuudessa haluat elää, kerron sen nyt. Minä uskon tekemääni voimasuhdearviooni täysin. Ei niin, että kuvittelisin osaavani laittaa kaikki sijoitukset sataprosenttisesti oikein, vaan niin, että olen arvioini tehnyt parhaan kykyni mukaan ja aidolla mielellä.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En usko Kärppien saavan tuohon kategoriaan isoja pisteitä, vaan McTorso tapansa mukaan arvioi muuten vain Kärppien kaikki osa-alueet yläkanttiin.
Tämä väite yläkanttiin arvioimisesta ei taida pitää paikkaansa. Taitaa olla niin, että kahdella edellisellä kaudella olen hivenen aliarvioinut Kärppiä. On syytä muistaa, että arvioiden onnistumista on syytä arvioida suhteessa toteutumaan, eikä palstalla vallalla olleeseen yleiseen mielipiteeseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy