Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Vahvistukset-osion voisi jättää arvioinnista kokonaan pois. Sekoittaa liikaa pakkaa ja suurin osa ei tunnu millään ymmärtävän, että mitä siinä oikeasti pisteytetään.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vastaan nyt omasta puolestani, mikä särähti: ei mikään! Suurin osa kirjoittamastasi tekstistä on lähellä omaakin arviotani.
No, jopas!
Sen sijaan tekninen analyysini on, että Tapparan kieltämättä yllättävän alhaiseen sijoitukseen vaikuttaa erityisesti kohta "Vahvistukset", josta annoit Tapparalle vain 0,5 pistettä. Siitä syntyy äkkiä 2,5 pisteen ero täydet pinnat vetäviin joukkueisiin.

No, näkemys, mikä näkemys. Itse en alentaisi vahvistus-pisteitä pelkästään sillä perusteella, että "joukkue on valmis". On totta, että Tappara ei välttämättä kaipaa enää lisää pelaajia saadakseen jalkeille kilpailukykyisen kokoonpanon, mutta se on eri asia kuin organisaation potentiaali hankkia vahvistuksia.
Tätä kritiikkiä en purematta niele. Vahvistukset -osiossa Tepsi on saanut aivan ansaitusti kolme pistettä. Pelicans sai 1,5, koska sinne haetaan kahta puolustajaa, joista toista ykköspakiksi. Pelicansin puolustuksen olen tällä hetkellä arvioinut Liigan heikoimmaksi, joten sitä on ”helppo” vahvistaa. Muutoin on menty 0-1 pisteen välyksellä. Ei Tappara tuossa osiossa häviä yhtään. On myös syytä huomata, että arvioin runkosarjaa. Myöhäisvahvistusten merkitys on siinä suhteessa aika pieni. Sen lisäksi pidän erittäin epätodennäköisenä, että Tappara vahvistaa heikointa osa-aluettaan eli maalivahtiosastoaan. Puolustuksessa ja hyökkäyksessä ei paljon parantamisen varaa olekaan, sillä arvosanat ovat niiltä osin jo todella korkeat.
Tappara on käytännössä jokaisella kaudella hankkinut yhden tai useamman profiilipelaajan kauden aikana - ja myös onnistumisprosentti on ollut hyvä: Viime kaudella Blood ja Suhonen, aiemmin mm. Haapala & Repo sekä Kuusela & Parlet ovat saapuneet kesken kauden vahvistamaan joukkuetta (ja nuo vain edellisten kolmen kauden aikana). Historiallisten näyttöjen perusteella Tapparalla on siis ollut sekä halua että kykyä vahvistaa myös ennestään vahvaa joukkuetta. En näe mitään syytä, miksi tuleva kausi olisi poikkeus. Paitsi jos tarkoituksella etsii kohtaa, josta voi antaa edes jotenkuten uskottavasti alhaiset pisteet, ja siten alentaa loppusijoitusta...
Kävin oikein erikseen teidän puolella kyselemässä vahvistusten perään. Tuli yksi vastaus, jossa vahvistusten hankkimiseen ei enää uskottu. Tästä huolimatta budjetoin Tapparalle vahvistuksiin 0,5 pistettä. Tämä nimenomaan historian vaikutuksesta. Tuo tarkoitushakuisuus on kyllä nyt teidän tapparalaisten ihan oma selitys sille, että joku voi oikeasti olla sitä mieltä, ettei Tappara ole suuri ennakkosuosikki.
Eli jos nyt vaikkapa maalivahtiosasto kaipaisi vahvitusta, niin en epäile hetkeäkään, etteikö siihen Tapparan resursseilla saataisi joku AHL-kakkosmaalivahti tai tyhjennysmyyntiä suorittavan liigajoukkueen ykkösvahti tilalle. En malta olla muistuttamatta kaudesta 2002-2003, jolloin Tappara pyöritti todellista rulettia, kun alkukauden maalivahtien lisäksi yrittämässä kävi ensin Alfie Michaud, mutta hänen flopattuaan seuraava hankinta, liigalegenda Pasi Kuivalainen lopulta onnistui, ja johdatti Tapparan kevätkaudella kuntopuntarin kärkeen - ja silti odotusten vastaisesti mestaruuden torjui alkukauden kakkosena aloittanut Mika Lehto! Valmentajana oli tietenkin Jukka Rautakorpi...
Ei Tappara ole syksyllä maalivahtia hommaamassa. Tyhjennysmyyntien aikaan suoritettu hankinta ei kohtuuttomasti enää runkosarjaan vaikuta.
Siitä tulikin mieleen, että myös Tapparan valmennuksesta saama pistemäärä tuntuu olevan hieman alakanttiin - ainakin jos vertaa palstakonsensukseen esim. valmennusketjussa...
Mikä perustelu se tämä on? Jos iso joukko ihmisiä hakkaa tyhmyyksissään päätään seinään, en aio mennä mukaan.
Minä olen sen verran tylsä, että uskon useimpien muiden tavoin liigassa olevan kolme selkeää ennakkosuosikkia: HIFK, Kärpät ja Tappara. Niiden keskinäisesten erojen arvioiminen onkin erittäin vaikeaa - kuten näkee toisessa ketjussa mainitun vedonlyontiyhtiön kertoimista (Kärpät 4.60, HIFK 5.00 Tappara 5.00 ja niiden jälkeen neljäntenä JYP 11.00).
Ymmärrettävä näkökanta ja ymmärrettävät kertoimet.

Uskon myös, että pelkästään pelaamalla mainittua kärkikolmikkoa on vaikea syrjäyttää (runkosarjassa), vaan se vaatii jonkun ennakkosuosikeista floppaamista. Vaikka en muuten väitä Tapparaa paremmaksi kuin HIFK tai Kärpät, niin floppiriski Tapparassa on Rautakorven alaisuudessa liigan pienin! Perustelen sitä historialla: edellisen kerran Tappara on jäänyt viidenneksi Rautakorven komennossa vuonna 2003. Sen jälkeen tuli pari nelosssijaa - mutta nekin huomattavasti kärkijoukkueita heikommalla rosterilla. Saatat olla oikeassa, että jokin Rautakorven tyylissä ja persoonassa ei toimi loppuottelusarjoissa, mutta runkosarjassa hänen joukkueensa eivät ole koskaan flopanneet (no, lähimpänä sitä oltiin keväällä 2003). Tulevalla kaudella edellä mainittu tarkoittaa runkosarjan kärkikolmikkoa.
Totta. Rautakorpi on ollut tasaisen tappava runkosarjasuorittaja. Kuitenkin runkosarjan ykköstila on häntä kiertänyt kovin, vaikka hän on valmentanut myös yleisesti ennakkosuosikiksi veikattuja joukkueita. No, kuitenkin, vaikka historia meille paljon kertoo, ei se saa olla pääperuste tulevaisuuden ennakointiin.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sasha
Heljankon viime kausi oli laskeva ja statsitkaan eivät olleet häävit Tapparan tasoisessa joukkueessa.
Laskeva?

Suurin luotto Heljankoon tällä hetkellä taitaa ihmisillä kummuta vahvasta keväästä. Pudotuspelien alkuun varsinkin nähtiin aivan eri kaveri kuin talven pimeinä iltoina, kun miestä oltiin LeKiin heittämässä oikein huolella. Heljanko pelasi keväällä parempia pelejä, kun Bäckström kykeni välillä miehelle antamaan huilitaukoja. Lukko-sarja oli Heljangolta loistava, pidemmälle ei mies ollut valmis kantamaan, vaikka HPK-sarjassakin varsinkin alkupään pelit olivat vielä erittäinkin hyviä. Pari rumempaa peliä lopulta painaa tilastoja keväältä aika paljon. Ei Tapparan viime keväästä silti Heljangon piikkiin voi mitään laittaa. Joukkue hävisi HPK:lle, ei siinä seliteltävää jäänyt.

Ei silti. Tapparan rosterissa maalivahdit ovat kysymysmerkki. Hyökkäys ja puolustus on loistavassa kunnossa paperilla. Valmentajana Rautakorpi on Liigan parhaita, mutta ei ihan sitä terävintä kärkeä. Nähtäväksi jää, vieläkö Rautakorpi saisi kerran koneesta kaivettua irti sen viimeisen vaihteen, joka mestaruuteen tarvitaan. Tappavan tasaisesti Rautakorven joukkueet ovat hyville sijoituksille yltäneet, mutta se viimeinen kynnys on usein ollut liikaa. Tapparan joukkueen vahvuus (hyökkäys & puolustus) ja Rautakorven joukkueiden konemaisen tasainen suorittaminen huomioiden ei joku top3 sijoitus olisi lainkaan yllättävää. Runkosarjan voitto sen sijaan ei oikein oletettavaa ole, eikä toisaalta tippuminen hirveän alaskaan. Oletettavasti.


Yleisesti ottaen en tajua, kuinka vahvasti jotkut jaksavat yksittäiseen arvioon tarttua. Yksi anonyymi nimimerkki palstalla esittää perustellun mielipiteensä. Turha siitä on liiemmin loukkaantua, vaikka mielipide ei täysin objektiivinen tai konsensuksen mukainen tuntuisi olevan. Silti vain yksi mielipide.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vahvistukset-osion voisi jättää arvioinnista kokonaan pois. Sekoittaa liikaa pakkaa ja suurin osa ei tunnu millään ymmärtävän, että mitä siinä oikeasti pisteytetään.
Yksittäisten pelaajien vaikutusta kokonaisuuteen on erittäin vaikea arvioida. Menin tuohon suohon viime kaudella, enkä siihen enää vajoa. Kun kesällä tekee arvioita, joukkueiden keskeneräisyys on syytä jotenkin ottaa huomioon. Koen, että tämä tapa on ollut hyvä. Tähän asti vahvistukset -osion vaikutukset ovat olleet ennakoituja. Katsotaan päteekö loppuun asti.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En kyllä allekirjoittaisi, että Manner on enää liiga valmentajien selkeä ykkönen. Hänellä oli oma vahva kautensa, jolla toi uuden lähestymisen joukkuehengen luontiin. Kokonaisuutena osa valmentajista on nyt mielestäni ajanut Mantereen kiinni, ja ohikin. Viime kaudella tuota oli jo nähtävissä, jolloin ehkä kaikkien aikojen ylivertaisimmalla materiaalilla Kärpät pelasi aika keskinkertaista pudotuspeli kiekkoa. Helpohkojen vastusten turvin pääsi Kärpät vielä finaaliin, mutta keskinkertaisilla otteilla. Näkisin että Mannerin tähti on laskusuunnassa, ja muualla ollaan isoilla loikilla etumatka otettu kiinni. Myöskin vetovoima tekijät antavat samoja signaaleja asiasta.
Jaahas. Manner valmensi viime kaudella historiallisen kovan runkosarjan, siis parhaan ikinä! 60 ottelua aivan huikaisevan tilastoin. Pudotuspeleissä mestaruus jäi häpykarvan verran vajaaksi. On siinä kyllä laskeva tähti! Tämä viestisi oli kyllä todella heikko, noin niin kuin informaatioarvoltaan.

Edit. Vetovoimasta sen verran, että Kärpät hankki sentterinsä NHL:stä, Tappara SaiPasta.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Systeemi se on paskakin systeemi. Oletetaan että joku rakentaa liigaan täydellisen nipun ja saa kympit kaikista laareista mutta vahvistuksia ei tietysti tarvi, jää se pisteissä joukkueelle joka on rakentanut erinomaisen jengin mutta saattaa täydentää myös myöhemmin.


Täytyy kyllä sanoa, että ei Tappara ole edellä maalivahtiosastollakaan. Ottaisin Rybarin 100 / 100 ennen Heljankoa / farminfarmista tullutta veskaria. MV- ja valmennusosasto ovat myös ne tärkeimmät yksittäiset osa-alueet. Heljankon viime kausi oli laskeva ja statsitkaan eivät olleet häävit Tapparan tasoisessa joukkueessa. Pleijareissa miehen otteet jätti myös paljon parantamisen varaan.
Ei oo kyllä pelejä kattottu keväällä sitten yhtään jos Heljangosta jotenkin laskevan käyrän löytää. Oli kyllä Larmin kanssa viime kevään parhaat maalivahdit.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Systeemi se on paskakin systeemi. Oletetaan että joku rakentaa liigaan täydellisen nipun ja saa kympit kaikista laareista mutta vahvistuksia ei tietysti tarvi, jää se pisteissä joukkueelle joka on rakentanut erinomaisen jengin mutta saattaa täydentää myös myöhemmin.
Tokihan teitä väärinymmärtäjiä aina on. Jotkut tahallaan, jotkut tosissaan. Siitä huolimatta en aio luovuttaa järkevän systeemin kanssa, varsinkin, kun tähän asti se on näyttänyt toimivalta. Ne ymmärtävät, jotka haluavat ja joilla kapasiteetti riittää.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Systeemi se on paskakin systeemi. Oletetaan että joku rakentaa liigaan täydellisen nipun ja saa kympit kaikista laareista mutta vahvistuksia ei tietysti tarvi, jää se pisteissä joukkueelle joka on rakentanut erinomaisen jengin mutta saattaa täydentää myös myöhemmin.
Ei mene kylläkään näin, jos olen oikein ymmärtänyt. Kyse on siis oletettavista vahvistuksista ennen kauden alkua tai heti kauden alussa. Sillä siis on tarkoitus tasoittaa piste-eroja niiden joukkueiden osalta, jotka eivät ole vielä valmiita ja saavat tämän vuoksi alhaisempia pistemääriä muista osioista.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tiivistelmä siitä, miksi on mahdollista, ettei Tappara ole TOP3-joukkue:
- Keskinkertainen maalivahtiosasto
- Puolustus ei ole niin takuuvarmaa laatua kuin monet uskovat. Laajuutta uupuu myös.
- Rautakorvella on edessään ehkäpä viimeinen kausi päävalmentajana missään. Paineet ja häviämisen pelko keskiössä.
- Sentteristön kärkilaatu ei pärjää Liigan parhaille.
Ihan asialliset huomiot, joskin Kärpistä voi (Rautakorpea lukuunottamatta tietysti) sanoa oikeastaan samat jutut.

Tapparalla kyllä pakit ja hyökkääjät on hyvin kuosissa mielestäni, ne mitä jännitetään on onko Heljangosta vielä ja onko Rautakorvesta enää ihan parhaiden tasolle.

Viidenneksi jättäminen oli kyllä yllättävä veto silti, ja luulenpa että Tappara suorittaa sijan, kaksi tai kolme tuota paremmin kuitenkin runkosarjassa. Mahdollisuudet runkosarjan voittoon Rautakorpi hassannee tapansa mukaan hyvissä ajoin, kokeilemalla jotain typerää systeemiä kauden alkupuolella.
 

Enjoy

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Systeemi se on paskakin systeemi. Oletetaan että joku rakentaa liigaan täydellisen nipun ja saa kympit kaikista laareista mutta vahvistuksia ei tietysti tarvi, jää se pisteissä joukkueelle joka on rakentanut erinomaisen jengin mutta saattaa täydentää myös myöhemmin.
Kun nyt olettamaan lähdit niin jatketaan samalla linjalla. Oletuksessasi mainitset joukkueen saavan täydet kympit kaikista laareista. Kun heillä on jo ennestään jokaisessa kohdassa 10, jää vahvistukset nollille, kuten itsekin mainitsit. Olkoon tämä joukkue A. Kuvitellaan, että joukkue B saa valmentajalleen saman arvosanan kuin joukkue A (koska valmennus lienee osio, jota ei oleteta vahvistettavan).

Tämän lisäksi joukkue B saa jokaiseen muuhun kohtaan (hyökkäys, puolustus, maalivahti) arvosanaksi 9,5. Kokonaispistemäärässä joukkue B siis häviää joukkue A:lle 1,5 pistettä.

Tässä vaiheessa ainakin minun oletus on se, että arvion tekijä asettaa joukkue B:n maksimin vahvistukset-kohtaan lukemaan 1,5, jolloin meillä voisi olla Liigassa kaksi täydellistä joukkuetta samassa pistemäärässä. Sinun oletukseesihan kuului viestisi perusteella se, että joukkue B voisi teoriassa saada vahvistuksista täydet kolme pistettä, jolloin se voisikin saada yhteispisteitä enemmän kuin "täydellinen" joukkue A. McTorson tekstejä luettuani en voi päätyä kuin yhteen lopputulokseen: hän ei ole niin pihalla tämän maailman menosta, että mainitsemasi oletuksen mukaisesti voisi edes teoriassa toimia.
 

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Täytyy kyllä sanoa että ihan mielenkiinnolla odotan loppuja arviointeja, melko haastava tehtävä tulee olemaan saada Jypin ja Kärppien vanhuksista ja Ilveksen junnuista pelkkää posia. Jotenkinhan tuokin tulee tietenkin onnistumaan.

Hienoa että Torso näitä jaksaa vääntää mutta olisihan se piristävää nähdä muukin kuin Kärpät ykkösenä, nyt olisi vielä elämänsä tilaisuus tuo tehdä HIFK kanssa ja ihan ansaitusti.
 
"Maalinteko voi olla monien sattumien summa joka ei vätlttämätä kerro paremmuutta."

Käyttäjä Zalmonella

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tällä hetkellä ei löydy järkeviä perusteluita ennakkoon, miksi Kärpät olisi Tapparaa tai IFK:ta edellä.
Kärpät on myös ensi kaudella runkosarjassa IFK:n edellä, koska rutiini, pitkäjänteisyys ja Manner. IFK on runkosarjassa ikuinen alisuorittaja (pl. 15-16), ja syinä ovat vuosien saatossa olleet mm. heikko urheilullisuuden taso, huonosti roolitettu rosteri, ja 2010-luvulla on pyörinyt aika monta keskinkertaista koutsia.

Historia ei onneksi simuloi tulevaisuutta, ja voihan tämä olla se IFK:n kausi. 3-6 sijoja veikkaan silti runkosarjaan. Rosteri on paras pitkään aikaan, ja mikä tärkeintä, oikein roolitettu. Penkin takana on ylivoimaisesti isoimmat kysymysmerkit. Nimenomaan tästä syystä on vaikeaa ennakkoon laittaa IFK:ta Mannerin Kärppien edelle runkosarjassa, ja sama pätee Rautakorven Tapparaan, jonka rosteri on myös aika samalla viivalla IFK:n kanssa.

Mikä Tapparasta tekemässäni arviossa särähtää korvaasi?
En ole lainaamasi käyttäjä, mutta perustelen lyhyesti miksi itse pidän Tapparaa pomminvarmana TOP3 sijoittujana runkosarjassa. Hyökkäyksestä ja pakistosta olen kanssasi pitkälti samaa mieltä, pakistolle voisi ehkä antaa 0,5p lisää, mutta näin pienet erot on aika mitättömiä kokonaisuuden kannalta. Valmennukselle antaisin ehdottomasti arvosanan 9. Pidän Rautakorpea edelleen todella hyvänä valmentajana, ja hänen aisapareina Grönvall ja Ojanen, jotka ovat tuota dynastiaa olleet myös rakentamassa.

Rautakorpi on taktisesti mun papereissa edelleen Liigan parhaita koutseja, mutta pelin aikaisessa reagointikyvyssä sekä ihmisjohtamisessa ovat ilmeisesti ne heikkoudet. Kaikesta huolimatta Rautakorpi on kokenut koutsi joka tietää miten joukkueet saa voitokkaiksi. Runkosarjassa hänen joukkueet ovat harvoin alisuorittaneet tuloksellisesti. Tappara on myös urheilullisesti Liigan parhaita organisaatioita, ja tällä Tappara tekee vähän heikompinakin jaksoina hyvää tulosta. Rautakorpi kuten muutkin huippukoutsit tarvii kuitenkin sen huippurosterin, ja se Tapparalta löytyy myös ensi kaudeksi.

E: Tavallaan ymmärrän arvosanan 8:nkin, koska koutseja voi arvioida monella tapaa, mutta samalla ne kaikki tavat on aika aukollisia. Vaikea perustella miksi esim. Pekka Virta olisi huonompi kuin Rautakorpi, koska Rautakorpi ei ole sataan vuoteen valmentanut muita kuin aivan huippurostereita, ja vieläpä yhdessä kotoisessa seurassa.

Kilpailijoiden onneksi Tapparaltakin löytyy selkeä kysymysmerkkejä sisältävä osa-alue, eli maalivahdit. Heljanko on ihan hyvä maalivahti, ja siinä se kysymysmerkki piileekin. Kärjellä on yleensä todella hyvät maalivahdit, ja tällä saralla Tappara saattaa ottaa takkiin ensi kaudella, ei varmaan isosti, mutta kuitenkin merkittävästi. Toisaalta Rautakorven Tapparan puolustus, ja tuo rosteri tehnee maalivahdeistakin pykälän parempia, eli loistavan puolustuksen takana maalivahtien heikkoudet voi jäädä vähän piiloon. En usko että Tappara suoranaisesti kaatuu maalivahteihin kuten esim. IFK teki viime syyskaudella, mutta kärkeen nähden tuo kaksikko voi hävitä pisteitä sieltä ja pisteitä täältä, puhumattakaan kärkiotteluista joissa jomman kumman Heljankon tai Carteigin pitäisi pelata vähintään tasuri Tuohimaita ja Rybareita vastaan.

Summa summarum, ei tässä kovin eri linjoilla Tapparan kokonaisuudesta olla, mutta näen Tapparassa edelleen sen kivikovuuden jonka olen nähnyt aiempinakin kausina, ja ennakkoon Tappara on mun papereissa Kärppien ohella varmin kotiedun ottava joukkue. Hyvää työtä @McTorso ennakkoarvioissa. Olen parina kesänä yrittänyt näitä ennakko-arvioita rustata, mutta lopputulos on aina haissut keskinkertaisuudelta, ja sellaista en tänne mielellään arvioissa suolla. Myöskin rehellisyyden nimissä kärkijoukkueet sytyttää huomattavasti enemmän kuin alempi kasti, ja täten tuppaan seuraamaan siirtomarkkinoitakin TOP6:tta silmällä pitäen. Hienoa että löytyy myös kirjoittajia joilla on koko Liigasta isompi kuva.
 
Viimeksi muokattu:
Rock, paper, shotgun.

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Manner valmensi viime kaudella historiallisen kovan runkosarjan, siis parhaan ikinä! 60 ottelua aivan huikaisevan tilastoin. Pudotuspeleissä mestaruus jäi häpykarvan verran vajaaksi. On siinä kyllä laskeva tähti!
En tiedä, että oliko syynä Manner vai mikä, mutta olen kyllä lainaamasi viestin kanssa samaa mieltä että pelillisesti Kärpät oli yllättävänkin vaikeuksissa jo esim. Ilvestä vastaan. Tiedän, että tämä näyttää typerältä, kun oululaiset kuitenkin vei voitoin 4-0, mutta kun katsotaan pelikohtaisesti että miten hommat meni. sama mielestäni jatkui myös IFK:ta vastaan. Kokoonpano oli kuitenkin sen verran laadukas, että aina löytyi joku ratkaisija joukosta. Mutta mielestäni pelillisesti Kärpät ei ollut yhtä vakuuttava kuin edellisinä kausina.

Mutta eipä tuo nyt sinällään arvosteluihin vaikuta, kärkivalmentajia Manner on joka tapauksessa.
 
7.2.2017 Uusi Ilves

Old referee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, tuomarit
Mahtavaa jälkiviisastelua monelta kirjoittajalta, kun nyt kerrotaan, että Kärppien viime kauden materiaali oli niin laadukas, että sokea Reettakin olisi sen valmentanut ylivoimaiseen runkosarjavoittoon ja mestaruuteen. Manner onnistui jotenkin homman tunaroimaan. Vuosi sitten samat tietäjät haukkuivat Torson yksisilmäiseksi idiootiksi tämän veikatessa Kärppiä runkosarjavoittajaksi.
Tietäjät tietää!
Älkää ottako voimasuhdeveikkauksia liian vakavasti, talvi näyttää.
 

Zamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Näköjään tuo uusi vahvistukset-sarake sekoittaa nyt huolella touhua. No sehän on helppo jättää pois ja kaikkien joukkueiden valmistuttua ja tehdä järjestys ilman niitäkin. Lähinnä tuo tulkinta, että joukkueen kokoaminen lähes valmiiksi kauden alkuun aiheuttaa pisteiden tippumisen lähelle nollaa on mielestäni väärä. Parempi tapa olisi vaan arvioida ne pelkät resurssit peliliikkeisiin, koska viime kaudeltakin on esimerkkejä näistä julkisesti kerrotuista "etsimme aktiivisesti vahvistusta tontille X" joita ei sitten koskaan haaviin tarttunutkaan. Pelkällä utj:n sanahelinällä tipahtaa tällä tavalla pari haamupojoa rankingiin.

Tapparan osalta maalivahtiosastolla tehdään varmasti nopeita muutoksia, jos tuo amerikanihme ei osoittaudu tekijämieheksi. Voi jäädä jopa ensimmäiset Tampereen lokakuun yöpakkaset kokematta. Lisäksi Heljangolla ei ole vielä sitä todellista ykkösvahdin luottoa, että hänellä perkele mennään vaikka mitä tulisi.

Rahaa on reagointiin reilusti ja lisäksi Jukan ja Mikin jäähyväiskaudet nykyisillä tonteillaan halutaan varmasti päättää voitokkaasti, joten odotan enemmänkin aktiivisia korjausliikkeitä tarpeen tullen kuin pelkkää passiivista odotusta homman kehittymiseen.
 
Uusi Ilves, 7.2.2017

RäpyläRepe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bobs & vagene
Mahtavaa jälkiviisastelua monelta kirjoittajalta, kun nyt kerrotaan, että Kärppien viime kauden materiaali oli niin laadukas, että sokea Reettakin olisi sen valmentanut ylivoimaiseen runkosarjavoittoon ja mestaruuteen. Manner onnistui jotenkin homman tunaroimaan. Vuosi sitten samat tietäjät haukkuivat Torson yksisilmäiseksi idiootiksi tämän veikatessa Kärppiä runkosarjavoittajaksi.
Tietäjät tietää!
Älkää ottako voimasuhdeveikkauksia liian vakavasti, talvi näyttää.
Tämä on kieltämättä huvittavaa seurata. Kovaan ääneen oli kailotusta, että hyökkäys ei riitä ja on täynnä arpoja, sekä McTorson toimesta täysin yliarvostettu. Jotkut sijoittivat Kärppiä silloin kotiedun ulkopuolelle. Nyt on ääni mukavasti muuttunut kellossa, vaikkakin yhtä kovaa se vieläkin kaikuu.

Mukava myös huomata tässä samalla, kun Kärppien asettamista ykköseksi kritisoidaan, niin @Barney teki omassa ansiokkaassa ennakossaan täysin samoin. Pitäiskö hänellekin käydä vähän marisemassa kuinka on väärin arvioitu? Eihän Kärpät joidenkin mukaan kuulu edes TOP3:een.

Edit. Hyvää työtä @McTorso taas kerran ja epäilemättä ennakoidesi innoittamana olemme saaneet palstalle kourallisen lisää kattavia kausiennakoita, joita vertailla. Epäonnistujat sitten kauden päätteeksi roviolle ja sitten "kel' onnistuminen on, se onnistumisensa kätkeköön".
 
"Our enemies are innovative and resourceful, and so are we. They never stop thinking about new ways to harm our country and our people, and neither do we." - George W. Bush, 5.8.2004.

xkouhiax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers
On oikeasti ihan mahtavaa, että varsinkin Tappara-arvioni herättävät vuodesta toiseen keskustelua. Saadaan rupateltua vähän kiekosta ja toki myös selittävistä tekijöistä arvioni takana. Selityksiä on monenlaisia, värilaseista keittiöpsykologin diagnooseihin. Tämä suhtautumisongelmasta kärsiminen on ehkäpä paras koskaan esitetyistä.
Miten itse selität sen, että lähes vuodesta toiseen arvioit Tapparan sijoituksen toteutumaa ja valtavirran mielipidettä selvästi alemmaksi? Kyllä minä näen selvää vähättelyä tekstiesi takana.

Sitten vähän Zaborskysta. Zaborskylla oli Tapparaan tullessaan allaan huono kausi, eikä terveydentilastakaan ollut täyttä varmuutta. Parempaan suuntaan Zabon ura Tapparassa lähti, vaikkei hän entiseen loistoonsa tai sarjan kärkilaitureiden joukkoon palannutkaan. Se, miksi ennakoin uuden askeleen ottamisen olevan mahdollista Lappeenrannassa, on nimenomaan vanhan tutkaparin Ramstedtin pelaaminen samassa joukkueessa. Pienessä joukkueessa myös vastuu on lähes rajaton. Jos et näitä eroavuuksia alkuasetelmissa huomaa, ehkäpä sitä tyypillistä suhtautumisongelmaa on myös siellä suunnalla.
Mielestäni on erikoista, että sinä, joka yleensä olet ollut hyvinkin pessimistinen epävarmuustekijöiden kanssa (pl. Kärppien pelaajien kohdalla), annat paljon painoarvoa koko viime kauden pelaamatta olleen Ramun läsnäololle. Mielestäni Ramun onnistuminen on hyvinkin 50/50 - high risk/high reward. Toki Ramu&Zaborsky olivat hyvä tutkapari Hifkissä, mutta väittäisin, ettei kumpikaan ole tulevalla kaudella yhtä hyvä pelaaja kuin silloin.

Tiivistelmä siitä, miksi on mahdollista, ettei Tappara ole TOP3-joukkue:
- Keskinkertainen maalivahtiosasto
- Puolustus ei ole niin takuuvarmaa laatua kuin monet uskovat. Laajuutta uupuu myös.
- Rautakorvella on edessään ehkäpä viimeinen kausi päävalmentajana missään. Paineet ja häviämisen pelko keskiössä.
- Sentteristön kärkilaatu ei pärjää Liigan parhaille.
- Tappara on Liigassa niitä joukkueita, jotka takuuvarmasti vahvistaa maalivahtiosastoaan, jos syksy näyttää nykyisen duon riittämättömäksi. Lisäksi Tapparan vahva viisikkopuolustus tasapainottaa maalivahtien epävarmuustekijöitä, joten vaikka Heljanko ei nousisi kärkivahtien tasolle, Tappara kerännee melko varmasti kärjen tahtiin pisteitä.
- Väitettäsi puolustuksen laadun ja laajuudeen uupumisesta en osta ollenkaan
- Rautakorpi on takuuvarma runkosarjavalmentaja. Ongelmat ovat enemmänkin viimeisen napsun ottamisessa pudotuspelien loppusuoralla.
- Oletetaan, että Patrik Virta pelaa sentterinä, Tapparalla on kaksi edellisellä Liiga-kaudellaan 40 pistettä tehnyttä sentteriä. Ei mielestäni kovin huonoa laatua?

Edit. En koe tarpeelliseksi pönkittää mielipidettäni vedonlyönnillä. Sitäpaitsi on hyvin mahdollista, että Tappara onkin neljäs, eikä viides. Erot ovat pienet. Aika valju vedonlyöntiehdotus sinulta.
Valju vedonlyöntiehdotus? Sano, mikä sinusta on hyvä vedonlyöntiehdotus?
 
Viimeksi muokattu:

1000

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sasha Barkov & Pate Laine
En ota kantaa siihen miten Kärppiä arvioidaan, mutta en kyllä keksi perusteita miksi Ilves ja JYP menevät Tapparan edelle. Itsellä ei löydy luottoa enää Immosen & co:n viemistä JYPiä top 4:ään, enemmänkin sijoille 7-10. Ja Ilvekselläkin on tosiaan aika paljon nuorten tekemisestä kiinni, veikkaan silti top 6:een.

Viime kauden Tapparan olisin itsekin sijoittanut johonkin sijoille 3-6, mutta tämän kauden joukkue on vahvistunut selvästi viime kauden lähdöistä. Sanotaanko näin, että esim. Ipan leirissä sijaan 6 ollaan varmaan melko tyytyväisiä ja vastaavasti Tapparalle sija 6 olisi jos ei nyt katastrofi, niin pettymys.

edit. typojen korjausta
 
Viimeksi muokattu:
Ois pysyny vissyssä, niin olis bändissä viä

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Miten itse selität sen, että lähes vuodesta toiseen arvioit Tapparan sijoituksen toteutumaa ja valtavirran mielipidettä selvästi alemmaksi? Kyllä minä näen selvää vähättelyä tekstiesi takana.
Viiden viimeisen vuoden aikana olen onnistunut veikkaamaan Tapparan sijoituksen kaksi kertaa täysin oikein, eli vuosina 2015 ja 2018. Niitä osumia ei liene tarvitse selittää. Vai kuulutko heihin, joiden mukaan olisi kuitenkin ollut realistisempaa olla samaa mieltä kun muut, eikä välittää reaalimaailman tapahtumista? 2015-2016 kaudella ennakoin Tapparan sijoituksen kaksi sijaa todellista huonommaksi, eli ennustamani viides sija kääntyi sijoitukseen kolme. Ei tuo nyt ihan hirveää aliarvioimista ollut.

Tapolan viimeinen kausi Tapparassa oli hurja, enkä sitä nähnyt tulevaksi. Sen kauden osalta on helppo sanoa, että aliarvioin Tapparan raskaasti. Tapola on mestarivalmentaja, enkä kyllä enää häntä jatkossa aliarvio. Viime kaudella menin myös metsään kolme sijaa 5.->2. Mielestäni kuitenkin onnistuin arvioimaan Tapparan iskukyvyn kohtuullisen hyvin. Sijoitus heitti noinkin monta sijaa lähinnä HIFK:n ja JYPin yliarvioimiseni vuoksi.

Kertauksena vielä:
2014-2015 2. (2.) Napakymppi
2015-2016 5. (3.) Kaksi sijaa väärin
2016-2017 4. (1.) Kolme sijaa väärin
2017-2018 3. (3.) Napakymppi
2018-2019 5. (2.) Kolme sijaa väärin

Onhan tuossa kolmen kauden osalta huomattavissa trendi, jossa olen veikannut Tapparaa pikkaisen heikommalle sijalle kuin lopputulema on ollut. Toisaalta, viiden viimeisen vuoden aikana Tappara on voittanut runkosarjan vain kerran, vaikka täällä tietäjät ovat piikkipaikalle Tapparaa kovasti laittaneet. Ehkäpä kultaisen keskitien valinta olisi tässäkin tapauksessa ollut se kaikkien paras. Tulevan kauden jälkeen Tapparan menestysosakkeet nousevat ainakin valmennuksen osalta.

Valju vedonlyöntiehdotus? Sano, mikä sinusta on hyvä vedonlyöntiehdotus?
Jos haluan tehdä rahaa ”ohipeleillä”, teen sen vedonlyöntitoimistojen asianmukaisten kertoimien kautta, enkä todellakaan lähde pönkittämään näkemystäni tuollaisten hullujen ehdotusten kautta. En minä mikään typerys ole.

Sinulla on kova luotto Tapparaan, minulla on luotto Kärppiin. Ehdotus: Lyödään vetoa siitä, kumman suosikki pärjää runkosarjassa paremmin. Panoksena maine ja kunnia.
 
Viimeksi muokattu:

Kukko

Jäsen
Viiden viimeisen vuoden aikana olen onnistunut veikkaamaan Tapparan sijoituksen kaksi kertaa täysin oikein, eli vuosina 2015 ja 2018. Niitä osumia ei liene tarvitse selittää. Vai kuulutko heihin, joiden mukaan olisi kuitenkin ollut realistisempaa olla samaa mieltä kun muut, eikä välittää reaalimaailman tapahtumista? 2015-2016 kaudella ennakoin Tapparan sijoituksen kaksi sijaa todellista huonommaksi, eli ennustamani viides sija kääntyi sijoitukseen kolme. Ei tuo nyt ihan hirveää aliarvioimista ollut.

Tapolan viimeinen kausi Tapparassa oli hurja, enkä sitä nähnyt tulevaksi. Sen kauden osalta on helppo sanoa, että aliarvioin Tapparan raskaasti. Tapola on mestarivalmentaja, enkä kyllä enää häntä jatkossa aliarvio. Viime kaudella menin myös metsään kolme sijaa 5.->2. Mielestäni kuitenkin onnistuin arvioimaan Tapparan iskukyvyn kohtuullisen hyvin. Sijoitus heitti noinkin monta sijaa lähinnä HIFK:n ja JYPin yliarvioimiseni vuoksi.

Kertauksena vielä:
2014-2015 2. (2.) Napakymppi
2015-2016 5. (3.) Kaksi sijaa väärin
2016-2017 4. (1.) Kolme sijaa väärin
2017-2018 3. (3.) Napakymppi
2018-2019 5. (2.) Kolme sijaa väärin

Onhan tuossa kolmen kauden osalta huomattavissa trendi, jossa olen veikannut Tapparaa pikkaisen heikommalle sijalle kuin lopputulema on ollut. Toisaalta, viiden viimeisen vuoden aikana Tappara on voittanut runkosarjan vain kerran, vaikka täällä tietäjät ovat piikkipaikalle Tapparaa kovasti laittaneet. Ehkäpä kultaisen keskitien valinta olisi tässäkin tapauksessa ollut se kaikkien paras. Tulevan kauden jälkeen Tapparan menestysosakkeet nousevat ainakin valmennuksen osalta.


Jos haluan tehdä rahaa ”ohipeleillä”, teen sen vedonlyöntitoimistojen asianmukaisten kertoimien kautta, enkä todellakaan lähde pönkittämään näkemystäni tuollaisten hullujen ehdotusten kautta. En minä mikään typerys ole.

Sinulla on kova luotto Tapparaan, minulla on luotto Kärppiin. Ehdotus: Lyödään vetoa siitä, kumman suosikki pärjää runkosarjassa paremmin. Panoksena maine ja kunnia.
Eli mikäli Tapparan sijoituksen keskiarvon laskee pyöristettynä McTorson päätelmistä, niin arviota pitää nostaa kaksi sijaa saavuttaakseen oikean tuloksen. Mikäli otannan ottaa viimeisen neljän kauden ajalta, niin päästään tasalukemaan, eli edelleen kahden sijan korotukseen. Näin ollen, kun McTorso on arvioinut Tapparan sijoituksen sijalle viisi, niin realistinen Tapparan sijoitus on kolme. Eli voimme pitää Tapparan sijoitusta 1-2 lähtökohtiin nähden ylisuorituksena. Sijaa kolme lähtökohdiltaan neutraalina, ja matalempaa sijoitusta epäonnistumisena.

Varoitus: käytössä *McTorso filter.

* McTorso filter suodattaa nimimerkin ennakkoasenteita tiettyjä joukkueita kohtaan.
 
Viimeksi muokattu:
@McTorso :
Toivon, että pari kolme seuraa ei pysty ensi kaudella pelaamaan. Näin saisimme tästä Koronan aiheuttamasta erittäin ikävästä tilanteesta irti jotain positiivistakin.

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eli mikäli Tapparan sijoituksen keskiarvon laskee pyöristettynä McTorson päätelmistä, niin arviota pitää nostaa kaksi sijaa saavuttaakseen oikean tuloksen. Mikäli otannan ottaa viimeisen neljän kauden ajalta, niin päästään tasalukemaan, eli edelleen kahden sijan korotukseen. Näin ollen, kun McTorso on arvioinut Tapparan sijoituksen sijalle viisi, niin realistinen Tapparan sijoitus on kolme. Eli voimme pitää Tapparan sijoitusta 1-2 lähtökohtiin nähden ylisuorituksena. Sijaa kolme lähtökohdiltaan neutraalina, ja matalempaa sijoitusta epäonnistumisena.

Varoitus: käytössä *McTorso filter.

* McTorso filter suodattaa nimimerkin ennakkoasenteita tiettyjä joukkueita kohtaan.
Vaikkapa sitten niin, jos se saa sinut sulattelamaan arvioni paremmin. Kiva, että kiinnostaa ja kommentoit.
 

Kukko

Jäsen
Vaikkapa sitten niin, jos se saa sinut sulattelamaan arvioni paremmin. Kiva, että kiinnostaa ja kommentoit.
Ole hyvä. Arvostan että joku jaksaa arvioita vääntää. Itsessään keskusteluiden herättäminen on positiivinen asia. Kysymyshän ei ole minun sulattelemisistani, vaan tilastollisista faktoista. Jään mielinkiinnolla odottamaan mihin suuntaan tämä tarkkailtava aineisto lähtee muodostumaan ensi kaudella ja tulevina vuosina. Nääs viisi vuotta on lyhyt otanta tilastollisesti, joten tilastollisen poikkeaman aspekti elää asiassa vielä vahvana.
 
@McTorso :
Toivon, että pari kolme seuraa ei pysty ensi kaudella pelaamaan. Näin saisimme tästä Koronan aiheuttamasta erittäin ikävästä tilanteesta irti jotain positiivistakin.

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ole hyvä. Arvostan että joku jaksaa arvioita vääntää. Itsessään keskusteluiden herättäminen on positiivinen asia. Kysymyshän ei ole minun sulattelemisistani, vaan tilastollisista faktoista. Jään mielinkiinnolla odottamaan mihin suuntaan tämä tarkkailtava aineisto lähtee muodostumaan ensi kaudella ja tulevina vuosina. Nääs viisi vuotta on lyhyt otanta tilastollisesti, joten tilastollisen poikkeaman aspekti elää asiassa vielä vahvana.
Tuo poikkeama viideltä viime vuodelta on 1,6 sijaa. Olen siihen aika tyytyväinen.
 

Kukko

Jäsen
Tuo poikkeama viideltä viime vuodelta on 1,6 sijaa. Olen siihen aika tyytyväinen.
Väärin, viideltä vuodelta arvioituna se on 1,6 sijaa aina samaan suuntaan, eli alaspäin. Neljältä vuodelta arvioituna tasan kaksi, jälleen sama suunta alaspäin. Nyt arviosi tendessi on aina ollut sama, eli arvioit Tappara liian alas. Keskimäärin pyöristettynä noin kaksi sijaa liian alas. Ottaen huomioon, että Tappara on ollut näinä vuosina aina ennakkosuosikki, niin kyseinen tilastopoikkeavuus tuskin on sattumaa.
 
Viimeksi muokattu:
@McTorso :
Toivon, että pari kolme seuraa ei pysty ensi kaudella pelaamaan. Näin saisimme tästä Koronan aiheuttamasta erittäin ikävästä tilanteesta irti jotain positiivistakin.

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Väärin, viideltä vuodelta arvioituna se on 1,6 sijaa aina samaan suuntaan, eli alaspäin. Neljältä vuodelta arvioituna tasan kaksi, jälleen sama suunta alaspäin. Mikäli ajateltaisiin tuota viiden vuoden arviota lineaarisena janana, niin arviosi itseasiassa on 3,2 sijoitusta väärin, koska väärin voi mennä molempiin suuntiin (lineaarinen jana ajatusmallissa). Nyt arviosi tendessi on aina ollut sama, eli arvioit Tappara liian alas. Keskimäärin pyöristettynä noin kaksi sijaa liian alas. Ottaen huomioon, että Tappara on ollut näinä vuosina aina ennakkosuosikki, niin kyseinen tilastopoikkeavuus tuskin on sattumaa.
Onko niin, että veikatessani Tapparaa ykköseksi voin mennä väärin vain yhteen suuntaan ja täten sijoituksen heittämää ei kerrottaisikaan kahdella. Vai kerrotaanko heittämä aina kahdella? Tällöin napakymppin arvo sen kuin korostuu ja olen todella onnnellinen kahdesta jackpotistani.

Minusta sinun tilastointisi on nyt sellainen, jossa pyrkimys ei pitkällä aikavälillä ole vältämäätä saadakaan sijoitusta mahdollisimman tarkasti oikein. Vaihteluväli saa olla vaikka kuinka suuri, kunhan se asettuu yliarvioinnin ja aliarvioin välillä tasapainoon. Kun nyt muutaman vuoden yliarvioin Tapparaa, tilastosi arvioistani asettuvat tasapainoon, vaikka heikosti veikkaisinkin. No, ei siinä mitään. Jokainen tilastoi, mitä tilastoi. Minä yritän osua mahdollisimman hyvin kohdille. Tapparan kohdalla heittämä on viideltä vuodelta 1,6 sijaa ja se on ihan ok.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy