Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

McTorson voimasuhdearviot kaudelle 2019–2020

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana McTorso, 03.07.2019 klo 10.36.

 1. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Vahvistukset-osion voisi jättää arvioinnista kokonaan pois. Sekoittaa liikaa pakkaa ja suurin osa ei tunnu millään ymmärtävän, että mitä siinä oikeasti pisteytetään.
   
 2. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  No, jopas!
  Lainaus:
  Tätä kritiikkiä en purematta niele. Vahvistukset -osiossa Tepsi on saanut aivan ansaitusti kolme pistettä. Pelicans sai 1,5, koska sinne haetaan kahta puolustajaa, joista toista ykköspakiksi. Pelicansin puolustuksen olen tällä hetkellä arvioinut Liigan heikoimmaksi, joten sitä on ”helppo” vahvistaa. Muutoin on menty 0-1 pisteen välyksellä. Ei Tappara tuossa osiossa häviä yhtään. On myös syytä huomata, että arvioin runkosarjaa. Myöhäisvahvistusten merkitys on siinä suhteessa aika pieni. Sen lisäksi pidän erittäin epätodennäköisenä, että Tappara vahvistaa heikointa osa-aluettaan eli maalivahtiosastoaan. Puolustuksessa ja hyökkäyksessä ei paljon parantamisen varaa olekaan, sillä arvosanat ovat niiltä osin jo todella korkeat.
  Lainaus:
  Kävin oikein erikseen teidän puolella kyselemässä vahvistusten perään. Tuli yksi vastaus, jossa vahvistusten hankkimiseen ei enää uskottu. Tästä huolimatta budjetoin Tapparalle vahvistuksiin 0,5 pistettä. Tämä nimenomaan historian vaikutuksesta. Tuo tarkoitushakuisuus on kyllä nyt teidän tapparalaisten ihan oma selitys sille, että joku voi oikeasti olla sitä mieltä, ettei Tappara ole suuri ennakkosuosikki.
  Lainaus:
  Ei Tappara ole syksyllä maalivahtia hommaamassa. Tyhjennysmyyntien aikaan suoritettu hankinta ei kohtuuttomasti enää runkosarjaan vaikuta.
  Lainaus:
  Mikä perustelu se tämä on? Jos iso joukko ihmisiä hakkaa tyhmyyksissään päätään seinään, en aio mennä mukaan.
  Lainaus:
  Ymmärrettävä näkökanta ja ymmärrettävät kertoimet.

  Lainaus:
  Totta. Rautakorpi on ollut tasaisen tappava runkosarjasuorittaja. Kuitenkin runkosarjan ykköstila on häntä kiertänyt kovin, vaikka hän on valmentanut myös yleisesti ennakkosuosikiksi veikattuja joukkueita. No, kuitenkin, vaikka historia meille paljon kertoo, ei se saa olla pääperuste tulevaisuuden ennakointiin.
   
 3. rinne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha
  Lainaus:
  Laskeva?

  Suurin luotto Heljankoon tällä hetkellä taitaa ihmisillä kummuta vahvasta keväästä. Pudotuspelien alkuun varsinkin nähtiin aivan eri kaveri kuin talven pimeinä iltoina, kun miestä oltiin LeKiin heittämässä oikein huolella. Heljanko pelasi keväällä parempia pelejä, kun Bäckström kykeni välillä miehelle antamaan huilitaukoja. Lukko-sarja oli Heljangolta loistava, pidemmälle ei mies ollut valmis kantamaan, vaikka HPK-sarjassakin varsinkin alkupään pelit olivat vielä erittäinkin hyviä. Pari rumempaa peliä lopulta painaa tilastoja keväältä aika paljon. Ei Tapparan viime keväästä silti Heljangon piikkiin voi mitään laittaa. Joukkue hävisi HPK:lle, ei siinä seliteltävää jäänyt.

  Ei silti. Tapparan rosterissa maalivahdit ovat kysymysmerkki. Hyökkäys ja puolustus on loistavassa kunnossa paperilla. Valmentajana Rautakorpi on Liigan parhaita, mutta ei ihan sitä terävintä kärkeä. Nähtäväksi jää, vieläkö Rautakorpi saisi kerran koneesta kaivettua irti sen viimeisen vaihteen, joka mestaruuteen tarvitaan. Tappavan tasaisesti Rautakorven joukkueet ovat hyville sijoituksille yltäneet, mutta se viimeinen kynnys on usein ollut liikaa. Tapparan joukkueen vahvuus (hyökkäys & puolustus) ja Rautakorven joukkueiden konemaisen tasainen suorittaminen huomioiden ei joku top3 sijoitus olisi lainkaan yllättävää. Runkosarjan voitto sen sijaan ei oikein oletettavaa ole, eikä toisaalta tippuminen hirveän alaskaan. Oletettavasti.


  Yleisesti ottaen en tajua, kuinka vahvasti jotkut jaksavat yksittäiseen arvioon tarttua. Yksi anonyymi nimimerkki palstalla esittää perustellun mielipiteensä. Turha siitä on liiemmin loukkaantua, vaikka mielipide ei täysin objektiivinen tai konsensuksen mukainen tuntuisi olevan. Silti vain yksi mielipide.
   
  Pika1, Janne76 & McTorso tykkäävät tästä.
 4. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Yksittäisten pelaajien vaikutusta kokonaisuuteen on erittäin vaikea arvioida. Menin tuohon suohon viime kaudella, enkä siihen enää vajoa. Kun kesällä tekee arvioita, joukkueiden keskeneräisyys on syytä jotenkin ottaa huomioon. Koen, että tämä tapa on ollut hyvä. Tähän asti vahvistukset -osion vaikutukset ovat olleet ennakoituja. Katsotaan päteekö loppuun asti.
   
 5. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Jaahas. Manner valmensi viime kaudella historiallisen kovan runkosarjan, siis parhaan ikinä! 60 ottelua aivan huikaisevan tilastoin. Pudotuspeleissä mestaruus jäi häpykarvan verran vajaaksi. On siinä kyllä laskeva tähti! Tämä viestisi oli kyllä todella heikko, noin niin kuin informaatioarvoltaan.

  Edit. Vetovoimasta sen verran, että Kärpät hankki sentterinsä NHL:stä, Tappara SaiPasta.
   
  Goner, Goljat, -Kantor- ja yksi muu tykkäävät tästä.
 6. HakametsänHaamu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Systeemi se on paskakin systeemi. Oletetaan että joku rakentaa liigaan täydellisen nipun ja saa kympit kaikista laareista mutta vahvistuksia ei tietysti tarvi, jää se pisteissä joukkueelle joka on rakentanut erinomaisen jengin mutta saattaa täydentää myös myöhemmin.


  Lainaus:
  Ei oo kyllä pelejä kattottu keväällä sitten yhtään jos Heljangosta jotenkin laskevan käyrän löytää. Oli kyllä Larmin kanssa viime kevään parhaat maalivahdit.
   
  Jalmus tykkää tästä.
 7. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Tokihan teitä väärinymmärtäjiä aina on. Jotkut tahallaan, jotkut tosissaan. Siitä huolimatta en aio luovuttaa järkevän systeemin kanssa, varsinkin, kun tähän asti se on näyttänyt toimivalta. Ne ymmärtävät, jotka haluavat ja joilla kapasiteetti riittää.
   
  Professori ja RäpyläRepe tykkäävät tästä.
 8. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Ei mene kylläkään näin, jos olen oikein ymmärtänyt. Kyse on siis oletettavista vahvistuksista ennen kauden alkua tai heti kauden alussa. Sillä siis on tarkoitus tasoittaa piste-eroja niiden joukkueiden osalta, jotka eivät ole vielä valmiita ja saavat tämän vuoksi alhaisempia pistemääriä muista osioista.
   
  Professori, RäpyläRepe, Goner ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 9. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Ihan asialliset huomiot, joskin Kärpistä voi (Rautakorpea lukuunottamatta tietysti) sanoa oikeastaan samat jutut.

  Tapparalla kyllä pakit ja hyökkääjät on hyvin kuosissa mielestäni, ne mitä jännitetään on onko Heljangosta vielä ja onko Rautakorvesta enää ihan parhaiden tasolle.

  Viidenneksi jättäminen oli kyllä yllättävä veto silti, ja luulenpa että Tappara suorittaa sijan, kaksi tai kolme tuota paremmin kuitenkin runkosarjassa. Mahdollisuudet runkosarjan voittoon Rautakorpi hassannee tapansa mukaan hyvissä ajoin, kokeilemalla jotain typerää systeemiä kauden alkupuolella.
   
  Virveliä kainaloon ja Jalmus tykkäävät tästä.
 10. Enjoy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Kun nyt olettamaan lähdit niin jatketaan samalla linjalla. Oletuksessasi mainitset joukkueen saavan täydet kympit kaikista laareista. Kun heillä on jo ennestään jokaisessa kohdassa 10, jää vahvistukset nollille, kuten itsekin mainitsit. Olkoon tämä joukkue A. Kuvitellaan, että joukkue B saa valmentajalleen saman arvosanan kuin joukkue A (koska valmennus lienee osio, jota ei oleteta vahvistettavan).

  Tämän lisäksi joukkue B saa jokaiseen muuhun kohtaan (hyökkäys, puolustus, maalivahti) arvosanaksi 9,5. Kokonaispistemäärässä joukkue B siis häviää joukkue A:lle 1,5 pistettä.

  Tässä vaiheessa ainakin minun oletus on se, että arvion tekijä asettaa joukkue B:n maksimin vahvistukset-kohtaan lukemaan 1,5, jolloin meillä voisi olla Liigassa kaksi täydellistä joukkuetta samassa pistemäärässä. Sinun oletukseesihan kuului viestisi perusteella se, että joukkue B voisi teoriassa saada vahvistuksista täydet kolme pistettä, jolloin se voisikin saada yhteispisteitä enemmän kuin "täydellinen" joukkue A. McTorson tekstejä luettuani en voi päätyä kuin yhteen lopputulokseen: hän ei ole niin pihalla tämän maailman menosta, että mainitsemasi oletuksen mukaisesti voisi edes teoriassa toimia.
   
  RäpyläRepe tykkää tästä.
 11. Eikka86 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Täytyy kyllä sanoa että ihan mielenkiinnolla odotan loppuja arviointeja, melko haastava tehtävä tulee olemaan saada Jypin ja Kärppien vanhuksista ja Ilveksen junnuista pelkkää posia. Jotenkinhan tuokin tulee tietenkin onnistumaan.

  Hienoa että Torso näitä jaksaa vääntää mutta olisihan se piristävää nähdä muukin kuin Kärpät ykkösenä, nyt olisi vielä elämänsä tilaisuus tuo tehdä HIFK kanssa ja ihan ansaitusti.
   
 12. Warrington Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Kärpät on myös ensi kaudella runkosarjassa IFK:n edellä, koska rutiini, pitkäjänteisyys ja Manner. IFK on runkosarjassa ikuinen alisuorittaja (pl. 15-16), ja syinä ovat vuosien saatossa olleet mm. heikko urheilullisuuden taso, huonosti roolitettu rosteri, ja 2010-luvulla on pyörinyt aika monta keskinkertaista koutsia.

  Historia ei onneksi simuloi tulevaisuutta, ja voihan tämä olla se IFK:n kausi. 3-6 sijoja veikkaan silti runkosarjaan. Rosteri on paras pitkään aikaan, ja mikä tärkeintä, oikein roolitettu. Penkin takana on ylivoimaisesti isoimmat kysymysmerkit. Nimenomaan tästä syystä on vaikeaa ennakkoon laittaa IFK:ta Mannerin Kärppien edelle runkosarjassa, ja sama pätee Rautakorven Tapparaan, jonka rosteri on myös aika samalla viivalla IFK:n kanssa.

  Lainaus:
  En ole lainaamasi käyttäjä, mutta perustelen lyhyesti miksi itse pidän Tapparaa pomminvarmana TOP3 sijoittujana runkosarjassa. Hyökkäyksestä ja pakistosta olen kanssasi pitkälti samaa mieltä, pakistolle voisi ehkä antaa 0,5p lisää, mutta näin pienet erot on aika mitättömiä kokonaisuuden kannalta. Valmennukselle antaisin ehdottomasti arvosanan 9. Pidän Rautakorpea edelleen todella hyvänä valmentajana, ja hänen aisapareina Grönvall ja Ojanen, jotka ovat tuota dynastiaa olleet myös rakentamassa.

  Rautakorpi on taktisesti mun papereissa edelleen Liigan parhaita koutseja, mutta pelin aikaisessa reagointikyvyssä sekä ihmisjohtamisessa ovat ilmeisesti ne heikkoudet. Kaikesta huolimatta Rautakorpi on kokenut koutsi joka tietää miten joukkueet saa voitokkaiksi. Runkosarjassa hänen joukkueet ovat harvoin alisuorittaneet tuloksellisesti. Tappara on myös urheilullisesti Liigan parhaita organisaatioita, ja tällä Tappara tekee vähän heikompinakin jaksoina hyvää tulosta. Rautakorpi kuten muutkin huippukoutsit tarvii kuitenkin sen huippurosterin, ja se Tapparalta löytyy myös ensi kaudeksi.

  E: Tavallaan ymmärrän arvosanan 8:nkin, koska koutseja voi arvioida monella tapaa, mutta samalla ne kaikki tavat on aika aukollisia. Vaikea perustella miksi esim. Pekka Virta olisi huonompi kuin Rautakorpi, koska Rautakorpi ei ole sataan vuoteen valmentanut muita kuin aivan huippurostereita, ja vieläpä yhdessä kotoisessa seurassa.

  Kilpailijoiden onneksi Tapparaltakin löytyy selkeä kysymysmerkkejä sisältävä osa-alue, eli maalivahdit. Heljanko on ihan hyvä maalivahti, ja siinä se kysymysmerkki piileekin. Kärjellä on yleensä todella hyvät maalivahdit, ja tällä saralla Tappara saattaa ottaa takkiin ensi kaudella, ei varmaan isosti, mutta kuitenkin merkittävästi. Toisaalta Rautakorven Tapparan puolustus, ja tuo rosteri tehnee maalivahdeistakin pykälän parempia, eli loistavan puolustuksen takana maalivahtien heikkoudet voi jäädä vähän piiloon. En usko että Tappara suoranaisesti kaatuu maalivahteihin kuten esim. IFK teki viime syyskaudella, mutta kärkeen nähden tuo kaksikko voi hävitä pisteitä sieltä ja pisteitä täältä, puhumattakaan kärkiotteluista joissa jomman kumman Heljankon tai Carteigin pitäisi pelata vähintään tasuri Tuohimaita ja Rybareita vastaan.

  Summa summarum, ei tässä kovin eri linjoilla Tapparan kokonaisuudesta olla, mutta näen Tapparassa edelleen sen kivikovuuden jonka olen nähnyt aiempinakin kausina, ja ennakkoon Tappara on mun papereissa Kärppien ohella varmin kotiedun ottava joukkue. Hyvää työtä @McTorso ennakkoarvioissa. Olen parina kesänä yrittänyt näitä ennakko-arvioita rustata, mutta lopputulos on aina haissut keskinkertaisuudelta, ja sellaista en tänne mielellään arvioissa suolla. Myöskin rehellisyyden nimissä kärkijoukkueet sytyttää huomattavasti enemmän kuin alempi kasti, ja täten tuppaan seuraamaan siirtomarkkinoitakin TOP6:tta silmällä pitäen. Hienoa että löytyy myös kirjoittajia joilla on koko Liigasta isompi kuva.
   
  Viimeksi muokattu: 01.08.2019 klo 19.03
  Ränse, k0mpat & McTorso tykkäävät tästä.
 13. kananlento Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
  Lainaus:
  En tiedä, että oliko syynä Manner vai mikä, mutta olen kyllä lainaamasi viestin kanssa samaa mieltä että pelillisesti Kärpät oli yllättävänkin vaikeuksissa jo esim. Ilvestä vastaan. Tiedän, että tämä näyttää typerältä, kun oululaiset kuitenkin vei voitoin 4-0, mutta kun katsotaan pelikohtaisesti että miten hommat meni. sama mielestäni jatkui myös IFK:ta vastaan. Kokoonpano oli kuitenkin sen verran laadukas, että aina löytyi joku ratkaisija joukosta. Mutta mielestäni pelillisesti Kärpät ei ollut yhtä vakuuttava kuin edellisinä kausina.

  Mutta eipä tuo nyt sinällään arvosteluihin vaikuta, kärkivalmentajia Manner on joka tapauksessa.
   
 14. Old referee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Suomi, tuomarit
  Mahtavaa jälkiviisastelua monelta kirjoittajalta, kun nyt kerrotaan, että Kärppien viime kauden materiaali oli niin laadukas, että sokea Reettakin olisi sen valmentanut ylivoimaiseen runkosarjavoittoon ja mestaruuteen. Manner onnistui jotenkin homman tunaroimaan. Vuosi sitten samat tietäjät haukkuivat Torson yksisilmäiseksi idiootiksi tämän veikatessa Kärppiä runkosarjavoittajaksi.
  Tietäjät tietää!
  Älkää ottako voimasuhdeveikkauksia liian vakavasti, talvi näyttää.
   
  Epätietoinen, Punamusta, 1stApril ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 15. Zamboni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Näköjään tuo uusi vahvistukset-sarake sekoittaa nyt huolella touhua. No sehän on helppo jättää pois ja kaikkien joukkueiden valmistuttua ja tehdä järjestys ilman niitäkin. Lähinnä tuo tulkinta, että joukkueen kokoaminen lähes valmiiksi kauden alkuun aiheuttaa pisteiden tippumisen lähelle nollaa on mielestäni väärä. Parempi tapa olisi vaan arvioida ne pelkät resurssit peliliikkeisiin, koska viime kaudeltakin on esimerkkejä näistä julkisesti kerrotuista "etsimme aktiivisesti vahvistusta tontille X" joita ei sitten koskaan haaviin tarttunutkaan. Pelkällä utj:n sanahelinällä tipahtaa tällä tavalla pari haamupojoa rankingiin.

  Tapparan osalta maalivahtiosastolla tehdään varmasti nopeita muutoksia, jos tuo amerikanihme ei osoittaudu tekijämieheksi. Voi jäädä jopa ensimmäiset Tampereen lokakuun yöpakkaset kokematta. Lisäksi Heljangolla ei ole vielä sitä todellista ykkösvahdin luottoa, että hänellä perkele mennään vaikka mitä tulisi.

  Rahaa on reagointiin reilusti ja lisäksi Jukan ja Mikin jäähyväiskaudet nykyisillä tonteillaan halutaan varmasti päättää voitokkaasti, joten odotan enemmänkin aktiivisia korjausliikkeitä tarpeen tullen kuin pelkkää passiivista odotusta homman kehittymiseen.
   
 16. RäpyläRepe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  William "Bunk" Moreland
  Lainaus:
  Tämä on kieltämättä huvittavaa seurata. Kovaan ääneen oli kailotusta, että hyökkäys ei riitä ja on täynnä arpoja, sekä McTorson toimesta täysin yliarvostettu. Jotkut sijoittivat Kärppiä silloin kotiedun ulkopuolelle. Nyt on ääni mukavasti muuttunut kellossa, vaikkakin yhtä kovaa se vieläkin kaikuu.

  Mukava myös huomata tässä samalla, kun Kärppien asettamista ykköseksi kritisoidaan, niin @Barney teki omassa ansiokkaassa ennakossaan täysin samoin. Pitäiskö hänellekin käydä vähän marisemassa kuinka on väärin arvioitu? Eihän Kärpät joidenkin mukaan kuulu edes TOP3:een.

  Edit. Hyvää työtä @McTorso taas kerran ja epäilemättä ennakoidesi innoittamana olemme saaneet palstalle kourallisen lisää kattavia kausiennakoita, joita vertailla. Epäonnistujat sitten kauden päätteeksi roviolle ja sitten "kel' onnistuminen on, se onnistumisensa kätkeköön".
   
 17. xkouhiax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Panthers
  Lainaus:
  Miten itse selität sen, että lähes vuodesta toiseen arvioit Tapparan sijoituksen toteutumaa ja valtavirran mielipidettä selvästi alemmaksi? Kyllä minä näen selvää vähättelyä tekstiesi takana.

  Lainaus:
  Mielestäni on erikoista, että sinä, joka yleensä olet ollut hyvinkin pessimistinen epävarmuustekijöiden kanssa (pl. Kärppien pelaajien kohdalla), annat paljon painoarvoa koko viime kauden pelaamatta olleen Ramun läsnäololle. Mielestäni Ramun onnistuminen on hyvinkin 50/50 - high risk/high reward. Toki Ramu&Zaborsky olivat hyvä tutkapari Hifkissä, mutta väittäisin, ettei kumpikaan ole tulevalla kaudella yhtä hyvä pelaaja kuin silloin.

  Lainaus:
  - Tappara on Liigassa niitä joukkueita, jotka takuuvarmasti vahvistaa maalivahtiosastoaan, jos syksy näyttää nykyisen duon riittämättömäksi. Lisäksi Tapparan vahva viisikkopuolustus tasapainottaa maalivahtien epävarmuustekijöitä, joten vaikka Heljanko ei nousisi kärkivahtien tasolle, Tappara kerännee melko varmasti kärjen tahtiin pisteitä.
  - Väitettäsi puolustuksen laadun ja laajuudeen uupumisesta en osta ollenkaan
  - Rautakorpi on takuuvarma runkosarjavalmentaja. Ongelmat ovat enemmänkin viimeisen napsun ottamisessa pudotuspelien loppusuoralla.
  - Oletetaan, että Patrik Virta pelaa sentterinä, Tapparalla on kaksi edellisellä Liiga-kaudellaan 40 pistettä tehnyttä sentteriä. Ei mielestäni kovin huonoa laatua?

  Lainaus:
  Valju vedonlyöntiehdotus? Sano, mikä sinusta on hyvä vedonlyöntiehdotus?
   
  Viimeksi muokattu: 02.08.2019 klo 21.48
  WaLDo ja Jalmus tykkäävät tästä.
 18. 1000 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha Barkov & Pate Laine
  En ota kantaa siihen miten Kärppiä arvioidaan, mutta en kyllä keksi perusteita miksi Ilves ja JYP menevät Tapparan edelle. Itsellä ei löydy luottoa enää Immosen & co:n viemistä JYPiä top 4:ään, enemmänkin sijoille 7-10. Ja Ilvekselläkin on tosiaan aika paljon nuorten tekemisestä kiinni, veikkaan silti top 6:een.

  Viime kauden Tapparan olisin itsekin sijoittanut johonkin sijoille 3-6, mutta tämän kauden joukkue on vahvistunut selvästi viime kauden lähdöistä. Sanotaanko näin, että esim. Ipan leirissä sijaan 6 ollaan varmaan melko tyytyväisiä ja vastaavasti Tapparalle sija 6 olisi jos ei nyt katastrofi, niin pettymys.

  edit. typojen korjausta
   
  Viimeksi muokattu: 02.08.2019 klo 14.30
  Jalmus, teba, Henkka ja yksi muu tykkäävät tästä.
 19. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Viiden viimeisen vuoden aikana olen onnistunut veikkaamaan Tapparan sijoituksen kaksi kertaa täysin oikein, eli vuosina 2015 ja 2018. Niitä osumia ei liene tarvitse selittää. Vai kuulutko heihin, joiden mukaan olisi kuitenkin ollut realistisempaa olla samaa mieltä kun muut, eikä välittää reaalimaailman tapahtumista? 2015-2016 kaudella ennakoin Tapparan sijoituksen kaksi sijaa todellista huonommaksi, eli ennustamani viides sija kääntyi sijoitukseen kolme. Ei tuo nyt ihan hirveää aliarvioimista ollut.

  Tapolan viimeinen kausi Tapparassa oli hurja, enkä sitä nähnyt tulevaksi. Sen kauden osalta on helppo sanoa, että aliarvioin Tapparan raskaasti. Tapola on mestarivalmentaja, enkä kyllä enää häntä jatkossa aliarvio. Viime kaudella menin myös metsään kolme sijaa 5.->2. Mielestäni kuitenkin onnistuin arvioimaan Tapparan iskukyvyn kohtuullisen hyvin. Sijoitus heitti noinkin monta sijaa lähinnä HIFK:n ja JYPin yliarvioimiseni vuoksi.

  Kertauksena vielä:
  2014-2015 2. (2.) Napakymppi
  2015-2016 5. (3.) Kaksi sijaa väärin
  2016-2017 4. (1.) Kolme sijaa väärin
  2017-2018 3. (3.) Napakymppi
  2018-2019 5. (2.) Kolme sijaa väärin

  Onhan tuossa kolmen kauden osalta huomattavissa trendi, jossa olen veikannut Tapparaa pikkaisen heikommalle sijalle kuin lopputulema on ollut. Toisaalta, viiden viimeisen vuoden aikana Tappara on voittanut runkosarjan vain kerran, vaikka täällä tietäjät ovat piikkipaikalle Tapparaa kovasti laittaneet. Ehkäpä kultaisen keskitien valinta olisi tässäkin tapauksessa ollut se kaikkien paras. Tulevan kauden jälkeen Tapparan menestysosakkeet nousevat ainakin valmennuksen osalta.

  Lainaus:
  Jos haluan tehdä rahaa ”ohipeleillä”, teen sen vedonlyöntitoimistojen asianmukaisten kertoimien kautta, enkä todellakaan lähde pönkittämään näkemystäni tuollaisten hullujen ehdotusten kautta. En minä mikään typerys ole.

  Sinulla on kova luotto Tapparaan, minulla on luotto Kärppiin. Ehdotus: Lyödään vetoa siitä, kumman suosikki pärjää runkosarjassa paremmin. Panoksena maine ja kunnia.
   
  Viimeksi muokattu: 03.08.2019 klo 16.26
  1stApril ja Pika1 tykkäävät tästä.
 20. Kukko Jäsen

  Lainaus:
  Eli mikäli Tapparan sijoituksen keskiarvon laskee pyöristettynä McTorson päätelmistä, niin arviota pitää nostaa kaksi sijaa saavuttaakseen oikean tuloksen. Mikäli otannan ottaa viimeisen neljän kauden ajalta, niin päästään tasalukemaan, eli edelleen kahden sijan korotukseen. Näin ollen, kun McTorso on arvioinut Tapparan sijoituksen sijalle viisi, niin realistinen Tapparan sijoitus on kolme. Eli voimme pitää Tapparan sijoitusta 1-2 lähtökohtiin nähden ylisuorituksena. Sijaa kolme lähtökohdiltaan neutraalina, ja matalempaa sijoitusta epäonnistumisena.

  Varoitus: käytössä *McTorso filter.

  * McTorso filter suodattaa nimimerkin ennakkoasenteita tiettyjä joukkueita kohtaan.
   
  Viimeksi muokattu: 03.08.2019 klo 21.13
 21. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Vaikkapa sitten niin, jos se saa sinut sulattelamaan arvioni paremmin. Kiva, että kiinnostaa ja kommentoit.
   
 22. Kukko Jäsen

  Lainaus:
  Ole hyvä. Arvostan että joku jaksaa arvioita vääntää. Itsessään keskusteluiden herättäminen on positiivinen asia. Kysymyshän ei ole minun sulattelemisistani, vaan tilastollisista faktoista. Jään mielinkiinnolla odottamaan mihin suuntaan tämä tarkkailtava aineisto lähtee muodostumaan ensi kaudella ja tulevina vuosina. Nääs viisi vuotta on lyhyt otanta tilastollisesti, joten tilastollisen poikkeaman aspekti elää asiassa vielä vahvana.
   
 23. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Tuo poikkeama viideltä viime vuodelta on 1,6 sijaa. Olen siihen aika tyytyväinen.
   
 24. Kukko Jäsen

  Lainaus:
  Väärin, viideltä vuodelta arvioituna se on 1,6 sijaa aina samaan suuntaan, eli alaspäin. Neljältä vuodelta arvioituna tasan kaksi, jälleen sama suunta alaspäin. Nyt arviosi tendessi on aina ollut sama, eli arvioit Tappara liian alas. Keskimäärin pyöristettynä noin kaksi sijaa liian alas. Ottaen huomioon, että Tappara on ollut näinä vuosina aina ennakkosuosikki, niin kyseinen tilastopoikkeavuus tuskin on sattumaa.
   
  Viimeksi muokattu: 03.08.2019 klo 22.18
 25. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Onko niin, että veikatessani Tapparaa ykköseksi voin mennä väärin vain yhteen suuntaan ja täten sijoituksen heittämää ei kerrottaisikaan kahdella. Vai kerrotaanko heittämä aina kahdella? Tällöin napakymppin arvo sen kuin korostuu ja olen todella onnnellinen kahdesta jackpotistani.

  Minusta sinun tilastointisi on nyt sellainen, jossa pyrkimys ei pitkällä aikavälillä ole vältämäätä saadakaan sijoitusta mahdollisimman tarkasti oikein. Vaihteluväli saa olla vaikka kuinka suuri, kunhan se asettuu yliarvioinnin ja aliarvioin välillä tasapainoon. Kun nyt muutaman vuoden yliarvioin Tapparaa, tilastosi arvioistani asettuvat tasapainoon, vaikka heikosti veikkaisinkin. No, ei siinä mitään. Jokainen tilastoi, mitä tilastoi. Minä yritän osua mahdollisimman hyvin kohdille. Tapparan kohdalla heittämä on viideltä vuodelta 1,6 sijaa ja se on ihan ok.