McTorson voimasuhdearvio kaudelle 2023–2024

  • 851 647
  • 4 009

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Malek pelasi ihan ok. Valmennuksella oli varmaan toiveissa, että loukista selvinnyt Räty olisi runkosarjan lopulla kokoonpanoon palattuaan tuonut ketjun pelaamisen tasolle, mitä kauden kuluessa nähtiin. Mutta playoff-pelaamisen vaatimukset olivat liikaa loukista palanneelle Rädylle ja loukeista kärsineelle Haapalalle.

Myös Kontiola pelasi loukkaantuneena, mikä näkyi tuon ketjun osalta odotuksia tehottomampana suorittamisena.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Vieläkö nämä voimasuhdearviot saisi kiinnitettyä vaikka jotenkin ketjun yläaitaan, tai sitten päivitettyä valmistuessaan ekaan/ ekoihin viesteihin, niin olisi kiva. On nämä kuitenkin tekijöiltään sellainen voimainponnistus. Nyt näitä vähän joutuu etsimään niiden herättämän sinänsä ansiokkaan keskustelun seasta, ellei sitten halua käyttäjäkohtaisesti käyttää etsi-toimintoa.
 

Sturba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken imuri, Kärpät, Carolina Hurricanes
Niin tyhmä ei ole edes Marjamäki, etteikö ymmärtäisi alkaa tekemään muutosta. Millaista, miten ja millä eväillä on sitten se kysymysmerkki.
Marjamäki on melko viisas mies. Ja tiedät sen kyllä itsekin. Mutta esimerkiksi viime kausi Kärpillä kusi kyllä siihen, että Late piti itseään erinomaisena, herra täydellisyytenä. Itsekin sanoi kauden jälkeen, että luuli pystyvänsä yksin palauttamaan Kärpät menestyksen polulle. Ylimielisyys ampui itseään jalkaan.

Nyt kun aito pohjakosketus on tapahtunut, todella fiasko kausi, niin luulen Laten ihan tosissaan pystyvän muutokseen. Kärpäthän pelasi marraskuusta lähtien ns. vaistoilla ja karvasi ylhäältä, mutta kun ei se peli tullut selkärangasta. Mutta nyt kun ensi kaudella lähdetään alusta asti iloisesti pelaamaan jääkiekkoa, niin saattaahan sieltä ihan hyvä lopputulema tulla.

Tai sitten jos ei --> kengänkuva persuksiin.

Vaikka vaikutan optimistiselta Laten suhteen, (ei ole vielä kerennyt tuhota toivoa) arvosana on silti siellä jossain 6-7:n paikkeilla, koska tuoreita näyttöjä ei ole.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En tiedä kuinka hyvä valmentaja tuo Moisanen voi olla, jos sanoo suoraan, että yksi omista valmennettavista ei saa rantapalloakaan kiinni. Vaikka totuus olisikin noin karu, niin hyvä valmentaja ei tuollaista lähde laukomaan omasta suojatistaan.

Varmaan ihan hyvä valmentamaan maalivahteja, mutta ei osaa pitää suutaan kiinni muistakaan asioista. Toivotaan, että Miettinen saa kaverin keskittymään ihan siihen omaan hommaansa.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Paperilla varmaan jotakuinkin samalla tavalla hahmottelisin IFK:n valmennuksen, mutta veikkaan että käytännössä menee top 5 suoritusten osalta. Mutta koska IFK, niin voin olla tosi pahasti väärässäkin.

Hifkin ja Peltosen loppusijoitus voi olla ensi kaudella vaikka mestaruus, kuten jo aiemmin ketjussa maalailin. Paremmalla valmentajalla Hifk olisi kuitenkin tällä hetkellä ihan yksinään mestarisuosikki. Nyt se on vain yksi mestarisuosikki muiden kärkijoukkueiden joukossa.
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Puurot ja vellit menevät helposti sekaisin, kun valmentajia arvioi. Nythän pitäisi arvioida valmentajan panosta tulevalla kaudella, mutta helposti lipsahtaa mielikuviin hänen uransa loistokkuuden arviointiin, hänen karismaansa joskus ennen ja mielikuviin. Mutta ne on nyt tehty ja paras niistä, eli omani, on jossain tuolla ylempänä.

Maalivahdit ovatkin seuraavaksi suurin mielikuvakohde. Onko torjunut kohelossa joskus kaudella 16-17 tosi hyvin? Vuotanut joskus kaudella 14-15 pleijareissa? Pitäisi saada fokus juurikin ensi kauteen.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Valmennus
2. Jukurit 9,75p

Olli Jokinen on huikea valmentaja, vaikka on vielä valmentajuutensa alkuvaiheessa. Potentiaali on massiivinen. Vankka pelaajaura aivan huipulta kera monien onnistumisten ja epäonnistumisten, loukkaantumisien ja kuntoutumisien. Jokinen tietää, mitä on olla jääkiekkoilija ja urheilija.

Jokinen on saanut vaikutteita useilta huippuvalmentajilta, toisaalta myös tunareilta. Oppia on iso säkillinen. Jokinen on ollut innokas tuota säkkiä penkomaan. Löytänyt jotain, kokeillut, katsonut nykyisyyteen ja ennakoinut tulevaa. En olisi uskonut, että Jokisesta kuoriutuu noin nöyrä, motivoitunut ja älykäs jääkiekkovalmentaja. Jos minun pitäisi veikata seuraava eurooppalainen päävalmentaja NHL:ssä, laittaisin rahat likoon Jokisen puolesta.

Jokisen debyyttikausi Liigassa oli tähtipölyä, joka ei ole vieläkään laskeutunut niin, että kaikki ymmärtäisivät, mitä Jokinen teki. Jokinen nosti Liigan hännillä roikkuvan painolastin ylös suorille käsille. Aivan mieletön teko!

Viime kausi oli tuloksellisesti haastava ohuella materiaalilla operoivalle seuralle. Loukkaantumiset ja CHL:n tuoma lisäkuormitus olivat liikaa. Peli ei kuitenkaan edelleenkään pettänyt. Jokisen Jukurit pelasi tilanne ja materiaali huomioiden erinomaista jääkiekkoa. Jokisen käyrä ei ole laskussa, vaan nousussa. Jukureiden pelastaja, 10-.

Jokisen parina valmentaa toinen NHL-veteraani Toni Lydman, jonka Jokinen sai houkuteltua viime kaudeksi valmennushommiin. Ilmeisesti maistui, kun jatkaa. Kovia poikia.

Edit. Kappalejakoa lisää, jotta kännykälläkin jaksaa lukea.
 
Viimeksi muokattu:

redpecka

Jäsen
Joo ja kyllähän tuo maajoukkuepestikin osoitti, että aika on ajanut auttamatta ohi Marjamäen pelikirjasta. Edelliset kaudet ovat lähinnä vahvistaneet tätä käsitystä.

Jätät toki mahdollisuuden sille, että hän "ottaa opikseen" ja alkaa yhtäkkiä peluuttamaan voittavaa lätkää, mutta unohdat Kärppälasiesi takaa, että niin voi tehdä myös muut valmentajat.
Tämäpä se on mikä näissä muuten ansiokkaasti tehdyissä arvioissa vihloo.

Jos @McTorso itsekin myönnät, että Marjamäki on vedenjakajalla ja viime kausi meni huonosti niin eikö sen arvosanan voisi just laittaa sille tasolle millä se just nyt on eli seiska-ehkä max-kasi, eikä sille tasolle millä se on kauden päätteeksi jos vain kaikki on mennyt putkeen? Laurin pitää nyt näyttää onko edelleen pätevä ysin-kympin valmentaja vai ei, mutta ennakkoon se ei sitä ole. Muuten hyvää duunia, kuten kaikki muutkin tuhanteen kertaan todennut.

Itte ainakin erottelen voimasuhdearviot ja Liigan ennustusketjut toisistaan. Mutta mitä näistä vänkäämään. Tällä staililla ainakin varmistetaan, että koko kesä puhutaan vain Kärpistä.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Varmaan ihan hyvä valmentamaan maalivahteja, mutta ei osaa pitää suutaan kiinni muistakaan asioista. Toivotaan, että Miettinen saa kaverin keskittymään ihan siihen omaan hommaansa.
Tavallaan julkinen esiintyminen on osa sitä valmentamista, jos laukoo kommentteja valmennettavista pelaajista. Tuolla voi olla iso negatiivinen vaikutus pelaajien suoritustasoon ja kehitykseen.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
niin luulen Laten ihan tosissaan pystyvän muutokseen.
Halu muuttua on varmasti, sitä en epäile. Kuinka tämä "pystyminen" sitten onnistuu välittymään sekä henkisesti että taktisesti eteenpäin joukkueelle - sitä pidän kysymysmerkkinä. Tarkemmin ottaen sitä ja niitä hetkiä kun tulee vaikeuksia muutoksen kanssa. Marja menetti jengin viime kaudella, kovin pitkää tappioputkea se tuskin vaatii tätä taustaa vasten, että se tapahtuu uudestaan. Tätä ja tästä selviämistä pidän avainasiana koko Kärppien kauden osalta.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jos @McTorso itsekin myönnät, että Marjamäki on vedenjakajalla ja viime kausi meni huonosti niin eikö sen arvosanan voisi just laittaa sille tasolle millä se just nyt on eli seiska-ehkä max-kasi, eikä sille tasolle millä se on kauden päätteeksi jos vain kaikki on mennyt putkeen?
Toivoin, että tekstistäni olisi näkynyt perusteet, eli Marjamäen kyvykkyys ja viisaus jääkiekkovalmentajana. Menestys ja näytöt ovat niin kovat, etteivät ne kokonaan pyyhkiydy pois takin napit auki tehdyn comebackin vuoksi. Urheilu ei ole onneksi niin tylsää, että kaikki toistuu samanlaisena aina seuraavalla kaudella. Nuoret pelaajat ja valmentajat ovat tästä syystä kaikkein mielenkiintoisimpia seurata ja ennakoida. Toki myös tällaiset Marjamäen kaltaiset kokeneemmat, mutta vedenjakajalla olevat valmentajat.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olen tutustunut alustavasti joukkueisiin. Mitään kokonaispisteytystä en ole vielä tehnyt ja osa-alue kerrallaan mennään. Mielellään otan vastaan kommentteja joukkueiden valmennuksesta, sillä sitä osaa alan työstämään. Päävalmentajista minulla on tietenkin näkemys jo valmiiksi. Kakkosvalmentajat ovat minulle osin usvan alla. Maalivahtivalmentajia en tähän arvioon ota mukaan, sillä heidän vaikutuksensa näkyy niin selvästi ja erityisesti vain maalivahtien työskentelyssä.
Tepsin osalta voi noteerata, että "maalivahtivalmentaja" Moisasen rooli valmennustiimissä on ainakin edellisinä kausina ollut tiettävästi paljon suurempi kuin mitä perinteisesti maalivahtivalmentajilla on. Voitaneen puhua likipitäen kakkosvalmentajasta, ja oliko Helmisen kaudella Moisanen kukaties jopa koko valmennustiimin tärkein lenkki?

TPS:n valmennus yhdeksänneksi paras? Etukäteen sanoisin, että on TPS:n vahvin osa-alue. Omissa papereissani vähintään top 5 Miettinen, ehkä jopa top 3. Ainakin Marjamäet ja Rautakorvet pyyhkii leikiten.
Aika kova että OJ on mm. Miettisen edellä. OJ on valmentanut 2 kautta ja meriitit on toinen sija(pudotuspeleissä ekalta kierrokselta ulos) ja 11. Sija.
Noin yleisesti ottaen tämä valmentajien arvioiminen etukäteen on huomattavan vaikeaa, kuten täällä onkin jo todettu, kun käsityksille valmentajien kyvystä on tyypillistä se, että ne heittävät vuodessa häränpyllyä. Esimerkiksi OJ:tä pidettiin aloittaessaan täytenä kysymysmerkkinä, mitä hän tietysti olikin, mutta hyvin menneen kauden jälkeen taas yhtenä liigan parhaista valmentajista. Vuosi sitten syksyllä näissä ennakkoarvioinnissa täällä palstalla lähes kaikki olivat puolestaan yksimielisiä siitä, että Tommi Miettinen on koko liigan huonoin valmentaja, ja nyt Toma onkin kuuminta hottia ja sitä pidetään kummallisena, jos OJ arvioidaan Toman edelle. Tomallakin oli kuitenkin vuosi sitten jo kolme kautta KalPassa alla, joten kyse ei ollut näyttöjen puutteessa vaikeasti arvioitavasta tulokasvalmentajasta, vaan valmentajien osalta käsitystä siitä, kuka on hyvä ja kuka huono valmentaja vain määrittelee niin vahvasti pelkästään se edellinen kausi – ja usein kauden ihan muutamat viimeiset ottelut.

Melko varmoja voidaan siis olla siitä, että vuoden päästä ollaan taas useiden valmentajien osalta ihan eri mieltä kuin nyt siitä, mihin suuntaan kenenkin ura on menossa.

Aina tuo ei ole hyvä asia että tuntee talon tavat. Täältä Turusta voi kysyä lisätietoja tästä aiheesta. Virta, Leime, Kaskinen nyt ekana tulee mieleen. Ulkopuolelta kun tulee noviisivalmentaja niin jälki on ainakin täällä ollut parempaa.. Suikkanen ja Helminen nyt tulee heistä ekana mieleen.. Ei haittaa vaikka Miettinen jatkaisi tuota linjaa.
No Leime nyt ei tullut talon sisältä sen enempää kuin mitä Miettinen nyt tulee. Molemmilla edellinen kosketus seuraan oli pelaajana parinkymmenen vuoden takaa. Leime taisi peliuran jälkeen toimia yhtenä kautena myös joukkueenjohtajana.

Perinteisiä talon sisältä tulleita päävalmentajia Tepsissä ovat tällä vuosituhannella olleet Kari Jalonen ja Jukka Koivu, joita oli ennen päävalmentajapestiä kypsytelty useita vuosia edustusjoukkueen apuvalmentajan paikalla. Koivulla oli toki edustusjoukkueen apuvalmentajan pestistä jo muutama vuosi kulunut siinä vaiheessa, kun hänet päävalmentajaksi nostettiin.

Hannu Virta menee muuten samaan kategoriaan, mutta oli käynyt välissä jo Bluesissa epäonnistumassa päävalmentajana.

Sitten Kalle Kaskinen taas oliko ollut vuosiin Tepsin organisaatiossa, kunnes yhden kauden a-junnuja valmennettuaan nostettiin päävalmentajaksi? Eli ei hänkään ollut ihan tuollainen perinteinen organisaatiossa kasvatettu tulokasvalmentaja, joka ensin valmentaa muutaman vuoden seuran eri junnujoukkueita ja sitten toimii muutaman kauden liigajoukkueen apukoutsina ennen kuin on ensimmäistä kertaa vuoro astua päävalmentajan saappaisiin.
 

Takanahka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa
Toivoin, että tekstistäni olisi näkynyt perusteet, eli Marjamäen kyvykkyys ja viisaus jääkiekkovalmentajana. Menestys ja näytöt ovat niin kovat, etteivät ne kokonaan pyyhkiydy pois takin napit auki tehdyn comebackin vuoksi. Urheilu ei ole onneksi niin tylsää, että kaikki toistuu samanlaisena aina seuraavalla kaudella. Nuoret pelaajat ja valmentajat ovat tästä syystä kaikkein mielenkiintoisimpia seurata ja ennakoida. Toki myös tällaiset Marjamäen kaltaiset kokeneemmat, mutta vedenjakajalla olevat valmentajat.
Kyvykkyys ja ennenkaikkea viisaus sitä luokkaa, että hakkasi jääräpäisesti päätään seinään 60 peliä runkosarjassa ja siihen lyhyeksi jääneet playoffit päälle. Tukahduttaen samalla peli-ilon miltei jokaisesta kärkipelaajastaan.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Menestys ja näytöt ovat niin kovat, etteivät ne kokonaan pyyhkiydy pois takin napit auki tehdyn comebackin vuoksi.
Marjamäen menestys ja kovat näytöt ovat niinkin läheltä, kuin 7-10 vuoden takaa.

Paljon on vettä virrannut sen jälkeen, mutta mitään saavutuksia ei sen jälkeen ole saanut kun viimeksi Liigasta poistui. Venäjällä suomalaisista valmentajista Lämsäkin menestyi tuloksellisesti paremmin.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyvykkyys ja ennenkaikkea viisaus sitä luokkaa, että hakkasi jääräpäisesti päätään seinään 60 peliä runkosarjassa ja siihen lyhyeksi jääneet playoffit päälle. Tukahduttaen samalla peli-ilon miltei jokaisesta kärkipelaajastaan.
Tuossa on osa totuus. Täysin jääräpäisesti ei kuitenkaan hakattu päätä seinään, mutta liian pitkään kuitenkin. Kärpät muutti hyökkäyspelaamistaan noin puolessa välissä kautta. Homma lähtikin toimimaan ja itseasiassa Kärpät oli ennen ”mystistä” runkosarjan lopun romahdusta Liigan kovin joukkue oikeastaan kaikilla kuntopuntareilla 20 ottelusta alaspäin. Se , mitä tapahtui keväällä on meille ulkopuolisille the kysymys. Marjamäki menetti kopin, mutta miksi? Ei ainakaan joukkueen huonojen otteiden vuoksi, sillä Kärpät teki tuossa vaiheessa paljon maaleja ja nousi sarjataulukossa.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
@Sphinx , loistavia näkemyksiä liittyen valmennuksen arvioitiin, kiitos! Jatka ihmeessä kommentointia ketjussa enemmänkin.
 

Joseph

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Valmennus
2. Jukurit 9,75p

Olli Jokinen on huikea valmentaja, vaikka on vielä valmentajuutensa alkuvaiheessa. Potentiaali on massiivinen. Vankka pelaajaura aivan huipulta kera monien onnistumisten ja epäonnistumisten, loukkaantumisien ja kuntoutumisien. Jokinen tietää, mitä on olla jääkiekkoilija ja urheilija.

Jokinen on saanut vaikutteita useilta huippuvalmentajilta, toisaalta myös tunareilta. Oppia on iso säkillinen. Jokinen on ollut innokas tuota säkkiä penkomaan. Löytänyt jotain, kokeillut, katsonut nykyisyyteen ja ennakoinut tulevaa. En olisi uskonut, että Jokisesta kuoriutuu noin nöyrä, motivoitunut ja älykäs jääkiekkovalmentaja. Jos minun pitäisi veikata seuraava eurooppalainen päävalmentaja NHL:ssä, laittaisin rahat likoon Jokisen puolesta.

Jokisen debyyttikausi Liigassa oli tähtipölyä, joka ei ole vieläkään laskeutunut niin, että kaikki ymmärtäisivät, mitä Jokinen teki. Jokinen nosti Liigan hännillä roikkuvan painolastin ylös suorille käsille. Aivan mieletön teko!

Viime kausi oli tuloksellisesti haastava ohuella materiaalilla operoivalle seuralle. Loukkaantumiset ja CHL:n tuoma lisäkuormitus olivat liikaa. Peli ei kuitenkaan edelleenkään pettänyt. Jokisen Jukurit pelasi tilanne ja materiaali huomioiden erinomaista jääkiekkoa. Jokisen käyrä ei ole laskussa, vaan nousussa. Jukureiden pelastaja, 10-.

Jokisen parina valmentaa toinen NHL-veteraani Toni Lydman, jonka Jokinen sai houkuteltua viime kaudeksi valmennushommiin. Ilmeisesti maistui, kun jatkaa. Kovia poikia.

Edit. Kappalejakoa lisää, jotta kännykälläkin jaksaa lukea.
Avaisitko vielä hieman, millä tavalla Olli Jokinen on huikea valmentaja, kera massiivisen potentiaalin? Ei jokaisesta kokeneesta maailmanmatkaajasta tule hyvää päävalmentajaa. Toistaiseksi on ollut hyvin vaikea nähdä, miksi juuri Jokisella olisi edessään erityisen kirkas tulevaisuus. Parin kauden perusteella kukaan ei osaa edes kertoa, millainen on Jokisen pelillinen filosofia. Siitä toki olen samaa mieltä, että Olli toki voisi hyvin olla seuraava suomalainen NHL-valmentaja. Siellä kun kärjistäen riittää, että sinulla on suhteita ja osaat huutaa perkeleen lujaa. Kentällä riittää, että pelivälinettä lyödään pleksin kautta keskialueelle.

Jos ajatellaan vaikka Salon/Ahokkaan KooKoota, Niemelän Pelicansia, Tapolan/Rautakorven Tapparaa, tai vaikkapa Marjamäen Kärppiä. Niin jokaista em. joukkueista yhdistää, että päävalmentaja(t) on onnistunut jättämään seuroihin oman kädenjälkensä, pelillinen identiteetti on käsinkosketeltavissa. Toisin sanoen seuralla olisi mahdollisuus rakentaa tulevaa edellisen valmentajan työn pohjalle.

Mutta mitä ihmettä Olli Jokinen on tuonut tähän saakka Jukureille? Minkä pelillisen perinnön OJ jättää Mikkeliin, kun Jokinen aikanaan siirtyy muualle? Näiden kahden kauden perusteella, ei yhtään mitään.

Kaikki kunnia Jokisen tulokaskaudelle, mutta toistaiseksi hän on ollut pelkkä vahva auktoriteetti (mitä nyt välillä heittää omia pelaajiaan julkisesti bussin alle), ja taitava joukkueen kokoaja resursseihin nähden. Kentällä nähdään milloin mitäkin variaatiota löyhästä kiekkokontrollista ajokoirakiekkoon, ilman mitään selkeämmin nähtävää jatkumoa.

Mieshän puhuukin mediassa aivan puuta heinää liittyen jääkiekon evoluutioon. Ollilla ei ole minkäänlaista käsitystä siitä, mihin suuntaan kansainvälinen jääkiekko on kehittymässä, tai millaista jääkiekkoa hän haluaa Jukureiden pelaavan.

Ei taaskaan mitään henkilökohtaista, olen vain todella hämilläni Jokisen suhteen. Marjamäkeen uskomisen ymmärrän vastaavasti täysin.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Se , mitä tapahtui keväällä on meille ulkopuolisille the kysymys. Marjamäki menetti kopin, mutta miksi?.

Huhutuista kapinakenraaleista on kaksi poissa, mutta ainakin yksi jatkaa. Luottamuksen menetys lienee kuitenkin ollut laajempaa.

The Kysymys onkin oikeastaan kaksiosainen: pystyykö Marjamäki palauttamaan menetetyn luottamuksen ja onnistuuko se vain pelitavan kehittämisellä?

Luottamuksen uudelleenrakentaminen voi olla vaikeaa, koska muistijälki on olemassa. Tappioiden hetkellä näillä on taipumusta tulla taas esiin ja alkaa syödä uskoa valmentajaan.
 

Sturba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken imuri, Kärpät, Carolina Hurricanes
Huhutuista kapinakenraaleista on kaksi poissa, mutta ainakin yksi jatkaa.
Eli siis Leskinen, Rundblad(?) ja Tiivola? Rundbladista en ole ihan varma, mutta ei tuolta lähtevistä oikein muita keksi enää.

Tiivola on ainakin näyttänyt todella hyväntuuliselta Kärppien postauksissa nyt kauden jälkeen, tai sitten on helvetin hyvä näyttelemään.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa
Olli Jokinen oli aika kuutamolla joukkueensa kanssa viime kaudella ja sanoi itsekin useasti ettei saa kaikkea irti ja pelaamaan sitä kuin pitäisi. OJ ei ole valmentajana voittanut YHTÄKÄÄN pudotuspelisarjaa Liigassa. Ihan pätevät pelaajathan siellä oli viime kaudellakin: Aaltonen, Puistola, Huuhtanen, Jormakka, Kovarcik, Nässen, Immonen, Larsen, Lundgren jne. Ei varmasti ollut Liigan pienin toteutunut budjetti. Ihan käsittämätöntä, että Pelicansin Niemelän valmennuksella olisi vain 0.25 pisteen kilpailuetu OJ:n valmennukseen, huh huh.

Ei nuo muut arviosi näin paljon pielessä ole, tosin aika rajua heittää vitonen SaiPalle, kun erikoistilannepelaaminen oli erittäin hyvää ja kukapa siitä Virralle erikoisesti kasatusta ryhmästä olisi enemmän irti repinyt.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Valmennus
1. Pelicans 10p

Tommi Niemelä on Liigan paras valmentaja. Ura alkoi Pelicansin juniorivalmentajana, sieltä Sveitsiin apuvalmentajaksi Ville Peltoselle ja lopulta paluu kotiin Lahteen Pelicansin päävalmentajaksi. Kolmas kausi päävalmentajana Lahdessa päätyi finaaleihin ja hopeaan. Häikäisevä suoritus. Enää yksi askel otettavana Lahdessa.

Viime ennakossa taisin antaa Niemelälle 8,5 ja paljon kehuja. Tuolloin Lahdessa eivät kaikki olleet yhtä vakuuttuneita Niemelän kyvykkyydestä. Nyt voimme todeta, että hieno urapolku ja helppo povata hänelle mahdollisuutta valmentaa jatkossa ulkomailla.

Niemelän ansioksi ei lueta vain joukkueen menestystä, vaan myös nuorten pelaajien esiinmarssi Niemelän käsissä on ollut erityisen merkillepantavaa.

Apuvalmentajista Jussi Silander on kulkenut Niemelän kanssa koko kolmen vuoden matkan Pelsuissa. Jännästi myös hän omaa apuvalmentajana kokemusta Sveitsistä. Juhamatti Yli-Junnilla on operoinut Pelicansin junnuissa sekä nuorten maajoukkueissa ja jatkaa nyt edelleen Niemelän valmennustiimissä. Hyvää ei vaihdetta.

Edit. Korjattu sukunimet oikein.
 
Viimeksi muokattu:

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Valmennus
Yläkasti

1. Pelicans 10
2. Jukurit 10-
3. Tappara 9,5
4. Ilves 9+
5. Kärpät 9
Keskikasti:
6. KooKoo 8,5
7. HIFK 8+
8. JYP 8
9. TPS 8-
10. Lukko 7,5
Alakasti:
11. HPK 7
12. KalPa 7-
13. Sport 6,5
————————
14. Ässät 5,5
15. SaiPa 5
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Tiivola on ainakin näyttänyt todella hyväntuuliselta Kärppien postauksissa nyt kauden jälkeen, tai sitten on helvetin hyvä näyttelemään.

Tiivola on yksi, ja kyllä sitä oppositiota oli kopissa huomattavan paljon enemmän kuin 3 pelaajaa.

Iso arvostus, että näitä arvosteluja/ennakoita jaksetaan tehdä.

Silti, en voisi enempää olla eri mieltä Marjamäestä. Peli oli koko kauden aivan hirveää, väliin pelailtiin joku 15 pelin putki, jossa tehtiin vain yhdessä yli 2 maalia. Sitten väkinäisesti alettiin aktivoimaan... lopuksi täysi rimanalitus runkosarjan loppuun sekä sääleissä.

Ylivoima kaikkien aikojen Kärppähistorian huonointa.

--> Ja kaikki tämä historiallisen kovalla joukkueella

Ja tähän lisäksi kopin menetys, ja tosiaan ei mennettänyt vain kolmea pelaajaa

Ja mahtavana lisänä ylimielisyys ja pelaajien bussin alle laitto julkisesti.


Itsellä on edelleenkin vaikea motivoitua ensi kaudesta Marjamäen vuoksi, vaikka olen seuraa kannattanut vuosikymmeniä. Suurempaa alisuoritumista penkin takaa en vain muista. Siksi tuo arvosana on itselleni lähinnä vitsi.


Muuten iihan kelpo lista omaan silmään, muutamasta nimestä olen erimieltä mutta ne on nyansseja, toisin kuin Marja-Late.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös