Tätä teoriaa on jo odotettu(julkisuuteen) tovi, tottakai tämän ovat useatkin foliohatut heittäneet ilmoille varmaan aiemminkin. Sanotaanko näin että periaatteessa uskon tähän yhtä paljon kuin siihen että me löydettäisiin elämää avaruudesta enterprise lentojen tyyliin käymällä planeetalta toiselle.
Lukekaa ja ihmetelkää
Kuuluisa astrofyysikko: saatamme elää avaruusolioiden pitämässä eläintarhassa
_
On aika hyvin todistettu, tai ainakaan tätä teoriaa ei ole kumottu, että nämä fysiikan lait, jotka täällä maapallolla vallitsee, vallitsee myös tässä universumissa. Siis ne samat, mitkä pätee täällä, pätee myös jossain miljardien valovuosien päässä sijaitsevan galaksin tellus vastaavalla planeetalla. Niin muodoin, älyllinen elämä vaatisi muuallakin niitä samoja elementtejä mitä me täälläkin tarvitaan, esim. rauta ja hiili. Mm. näitä, ja toki muitakin, luonnonvaroja tarvitsee siis kaikki älyllisen elämän muodot ympäri tätä universumia. Jos siis joku meitä älykkäämpi elämän muoto olisi meidät havainnut, niin aivan varmasti olisi käynyt louhimassa tarvitsemansa luonnonvarat täältä yhtään välittämättä meistä ihmisistä. Kun planeetta on tyhjiksi imetty, niin siirtyisivät seuraavaan. Kyllähän meilläkin on jo puhetta ollut alkaa tekemään kaivoksia asteroidivyöhykkeelle.
Se, että olemme saaneet olla rauhassa täällä johtuu mielestäni siitä, että etäisyydet avaruudessa ovat jotain ihmismielelle käsittämätöntä. Vuonna 1977 laukaistiin satelliitit Voyager 1 ja Voyager 2 avaruuteen. Näistä toinen pääsi vasta hiljattain heliosfäärin ulkopuolelle. Vaikka se matkustaa tuolla avaruudessa 15 kilometrin sekuntivauhtia (n. 54000 km/h), se saauvttaa teoreettisen Oortin pilven noin 300 vuoden päästä. Oortin pilvi on, ja tulee meidän elinaikanamme olemaankin, pelkästään teoria. Komeettojen muodostama pilvi, jota aurinkomme painovoima pitää kasassa. Tämä Oortin pilvikin on siis vielä teknisesti ottaen osa aurinkokuntaa. Tämä nyt vain esimerkkinä näistä avaruuden valtavista etäisyyksistä.
Lähin tiedossamme oleva exoplaneetta, missä saattaisi olla elämää, sijaitsee 14 valovuoden päässä meistä. Tämä on suomeksi 84 triljoonaa kilometriä. Einsteinin teorioiden mukaan aika hidastuu sitä mukaa, mitä lähemmäs valon nopeutta vauhti kiihtyy. Jos päästäisiin tasan valon nopeuteen, aika pysähtyisi kokonaan. Muistetaan vielä, että fysiikan lait ovat tässä universumissa kaikille samat.
Oletetaanpas, että nämä meidän paimenet asustaisivat tuossa meitä lähimmällä elämää tukevalla planeetalla, joka siis sijaitsee 14 valovuoden päässä meistä. Oletetaan vielä, että meidän paimenet ovat kehittäneet pelit ja vehkeet, joilla pääsee matkaamaan valon nopeudella. Tämä tarkoittaisi sitä, että aina, kun he tulevat katsomaan, että miten heidän karjansa jaksaa, heidän matkansa yhteen suuntaan kestäisi vain pienen hetken. Kuitenkin otukset heidän kotiplaneetallaan olisivat vanhentuneet 14 vuotta. Matka takaisin veisi taas heiltä hetken, mutta kotiplaneetalla odottava väki olisi taas vanhentunut 14 vuotta. Eli joka ikinen kerta, kun tulisivat meitä katsomaan, heidän kotiväki vanhenisi 28 vuotta siinä ajassa, kun he ovat paimenkierroksella täällä meilläpäin.
Tämä nyt tällaista aiheesta kiinnostuneen maallikon horinaa. Teoria varmasti sisältää paljon virheitä, ja on itse asiassa ihan täyttä kukkua, mutta tuosta syystä en usko, että meitä on täältä vielä bongattu.