Ilmoitukset

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Matkakohteenne

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Linda, 30.10.2001 klo 18.27.

 1. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Silti vielä ainakin suhteellisen tuoreiden raporttien mukaan siellä ne portsarit ovat eli käännytyspäätös lienee mahdollinen, vaikka se ei juuri sinun kohdallasi tapahtunut.

  Kerro toki, jos enää ei ole minkäänlaista valvontaa.
   
 2. Rontti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  paska kiekko
  Onkohan kekään käynyt Kreikassa Meteoran luostarialueella? Että kandeeko sinne sujauttaa kyttäämään maisemia vaiko eikö?
   
 3. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
  Lainaus:
  On taputettu ainakin ihan viime vuosina. Se on kyllä kieltämättä huikea esitys.

  Mallorcalle tosiaan menossa ja en ajatellut muiden pakettimatkalaisten kanssa hengata. Loma sujunee rauhallisesti syöden ja juoden. Hotellina on vain aikuisille suunnattu mesta, jonne olisi saanut all-inclusivenkin, mutta kokemukseni mukaan parempaa ruokaa ja juomaa saa aina muualta, joten pelkällä aamupalalla eteenpäin.

  Ehkä en ole pahimpia juntteja.
   
 4. Pleksi(t) Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Minä kävin siellä nelisen vuotta sitten pienellä Kreikan kierroksellani. Tuo oli kyllä vaikuttava paikka, vaikea käsittää millaisiin paikkoihin ovat aikoinaan luostareitaan rakentaneet. Korkanpaikankammoiselle varsinkin mielenkiintoista, pariin otteeseen meinasi polvet hieman tutista... Eli jos on tuolla päin niin ehdottomasti koukkaisin. Majoitus oli halpaa ainakin silloin, hyvä hotelli pelipaikoilta heinäkuun alussa alle satasen yö. Pääsymaksut joihinkin luostareihin muutamia euroja, jos on säänmukaiset vaatteet (sortsit & t-paita), sai ovelta hienon perunasäkin päälleen.

  Oma reitti meni tuolloin Ateena - Lefkas - Parga - Meteora - Ateena.
   
 5. Rontti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  paska kiekko
  Lainaus:
  Ok, varmastikin siis olisi näkemisen arvoinen. Tuolta Pargasta olemme vaimon kanssa sinne mahdollisesti suuntaamassa, mutta tässä nyt mietin, että uskaltaako tuonne oikeasti korkeanpaikankammoista rouvaa viedä. Olitko miten liikkeellä, kun itsellä tässä nyt on mielessä autonvuokraus, että olisikohan tuo menopaluureisu suoritettavissa? Pelottava reitti ja missä lie kunnossa väylät?
   
 6. vetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, República Argentina, CAR
  Lainaus:
  En tiedä tuleeko jo myöhässä, mutta Lissabonin ihan ehdottomasti. Ei Prahassa mitään vikaa ole, mutta Lissaboniin mars.
   
 7. Pleksi(t) Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Hyvin tuolla pääsee tunnelmaan vaikka luostareihin ei menisikään sisälle asti kapeita portaita. Ja hyviä näköalapaikkoja löytyy paljon ilman että pitää missään reunalla kiipeillä. Vuokra-autolla menin, tie oli todella hyvä tuolla välillä. Mutkia tulee vasta ihan lopussa jos autolla ajaa ylös asti, ja nekin kevyemmästä päästä.

  Päiväretkeksi voi olla raju, mutta jos rauhassa menee niin mikä ettei. Auringonlaskua kävin nyppylöiltä katsomassa, kova hinku oli porukalla päästä jyrkänteiden reunalle istumaan ja ottamaan selfieitä. Minä pysyttelin tasaisemmalla ja hyvin näki silti.
   
 8. Jykke1978 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
  Lainaus:
  Ihan mielenkiintoiselta näytti ja hinta per naama näyttäisi olevan noin 30 €, mutta lähtö Dubrovikista näyttää olevan 07.00 on kyllä turhan aikainen.
   
 9. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Miksi tuolla kellon ajalla on merkitystä, kun aurinkokin paistaa jo.
   
 10. Jykke1978 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
  Lainaus:
  Sulle välttämättä ei ole millään mitään merkitystä, mutta mulle on. Olen lomalla ja en todellakaan aio herätä kuuden aikaan aamulla lomallani.
   
  Uimalakki, macnevis, Konsta Kepuli ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 11. Kiekkokatsoja Jäsen

  Tuli mieleen ajatus. Jos lähtisin "hippimatkailemaan" vanhalla autonromulla. Alas Viroon, Latviaan, Liettuaan ja kenties Puolaan asti.
  Mitäs jos autonromu laukeaa, ja suostun että se jää sinne?
  Tulisiko jälkikustannuksia autoon, ja Romunhoitoon?
  Tietoja jollakulla?
   
 12. eriatarka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Elämä on valintoja. Itse kun olin yksin reissussa Balkanilla, niin tykkäsin nimenomaan matkustaa pitkät välimatkat aamuisin, niin ei mennyt päivän parasta aikaa siihen. Bussissa sai kivasti nukuttua esim. 7 tunnin Belgrad-Sarajevo etapilla klo 7-14. Toki myönnän olevani aamuvirkku. Montenegrossa lähdettiin rafting-matkalle muistaakseni klo 6.30 aamulla.
   
 13. Burkie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Ehdottomasti sinne. Itse kävin juuri keväällä ja melko paljon erilaisia kulttuurihistoriallisesti merkittäviä paikkoja kolunneena täytyy sanoa, että oli yksi hienoimmista. Kannattaa tehdä Pargasta (jos siis sinne menette) vuokra-autolla kahden päivän reissu, niin ehtii käymään muissakin paikoissa. Itse yövyimme välissä Ioanninassa, joka oli kiva kaupunki Pargan ”hiljaisuuden” väliin.

  Meteorassa pääsee autolla lähes kaikkien luostarien edustalle, joten hirvittävästi ei kiivettävää tule. Itseäni ei niinkään sisätilat kiinnostaneet, joten olimme liikenteessä alkuillasta, jolloin luostarit olivat jo suljettu eikä muita turisteja liikenteessä ollut kuin kourallinen.

  Vinkkinä tuolle matkalle, että kannattaa poiketa Metsovossa. Talviurheilukeskus, jonka keskusta suoraan alppikylästä.
   
 14. Jykke1978 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
  Lainaus:
  Juu niin ovat, itseäni ei innosta noin aikainen herääminen lomalla ja kun työpäivinäkään en herää ennen kello 7 niin en lomallakaan halua herätä ja uskon ettei vaimoni innostu sitäkään vähää heräämään noin aikaisin. Autolla mennessä on se etu, että voi pysähdellä missä haluaa ja myös tehdä kiertoreittejä, jos haluaa.
   
 15. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Tämähän sopii tänne Lontoon retkeilijöille:

  "William Hill plans 700 store closures putting 4,500 jobs at risk"

  https://www.bbc.com/news/business-48868335

  Jos on ensimmäistä kertaa tuolla päin ja miksei muutenkin, niin ei voi olla huomaamatta kuinka William Hill on joka nurkassa. Nyt sitten kaikki on ohi.

  Se on ollut hienoa käydä laittamassa kaikenlaisia kuponkeja kivijalkaliikkeessä.
   
 16. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Lainaus:
  Jos otat kilvet pois niin löytääkö edes tietoa, että auto olisi Suomesta? Itsekään en tiedä, mutta uskoisin, että minne auto jää on hyvin suuri merkitys asiaan. Tai mitenkähän saisiko sen myytyä tai jopa annettua jollekin esim lahjaksi.
   
 17. Konsta Kepuli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
  Lainaus:
  Eiköhän se runkonumerosta selviä mistä auto on kotoisin. Toki runkonumeron voi tuhota. Yleensä se on auton rintapellin yläosassa. Joissain autoissa voi olla myös moottorissa..

  Jos saat kinnerin kaupaksi niin ei kai siinä muuta tarvitse tehdä kuin ruuvata kilvet irti ja käydä Traficomin sivulla poistamassa auto rekisteristä. Tosin en tiedä haluavatko jonkun selvityksen kun ei ole romutustodistusta. Eiköhän tuo sieltä sivuilta selviä.
   
 18. Kiekkokatsoja Jäsen

  Lainaus:
  Soitin trafille. Rek otteen myynti-ilmoituksen teko, jossa ostajan tiedot. Tai sitten romuttamon todistus.
  Jotenkin en jaksa uskoa, että toimisi noin helpolla. Jotain laskua sieltä kuitenkin tulisi jälkikäteen.
  Menisinköhän sittenkin julkisilla. Ensin Tallinasta Pärnuun, ja sitten Pärnuusta Riikaan. Onko kellään kokemusta julkisten matkavälineiden käytöstä tuollapäin? Varsinkin rajan ylityksestä.
   
 19. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Mistä ihmeen rajanylityksistä. Meillä täällä EU:ssa se menee niin päin, että on joskus vaikea huomata milloin maa vaihtuu. Juuri äskettäin Belgiasta Hollantiin siirtyessä näin komeat kyltit bussin ikkunasta, kun satuin olemaan hereilllä oikeaan aikaan. Luxemburgista Belgiaan mennessä en huomannut, vaikka haaveena oli se bongata. Tuo oli tosin junamatka ja ei siinä radan varressa ehkä sitten edes ole kylttejä.

  Eurolines taitaa tuolla päin toimia ja FlixBuskin on levittäynyt ties minne. Kokeile rome2rio.com ja siellä saattavat osata kertoa. Ja sitten ihan amerikkalaiseen hakuyhtiöön kaupunkien nimiä ja joku bus tickets siihen.

  Jonkunlainen henkilökortti kuitenkin mukaan, erään kerran Puolasta Saksaan mennessä yhtäkkiä bussikuski kuulutti, että nyt pysähdytään ja tässä on ratsia. Se ei selvinnyt mitähän olisi tapahtunut, jos ei olisi ollut mukana,

  Miniläppäriaikaan oli mukava matkustaa bussilla ympäri Viroa, kun wi-fi toimi kuin junan vessa. Busseissa on usein huonommat vessat.
   
 20. Tikiti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Professori Aho, Dortmund ja Arsenal
  Lainaus:
  Juuri viime viikon perjantaina lähdettiin autolla ajelemaan Vilnaan päin. Auto mallia helvetin huono ja ajatuksena oli jos se leviää niin hävitetään sinne, ajateltiin viedä romuttamolle tai sitten korjata jos halvaksi tulee. No matkat sujui oikein mukavasti ja oltiin 2 päivää Riiassa ja 2 Vilnassa. Vilna näistä ehdottomasti parempi näin omasta mielestäni. Auto päästi välillä outoja ääniä ja puskuri hädin tuskin pysyi kasassa. Pari kertaa ihmeteltiin, että mistä tuokin meteli tulee ja todettiin, että kun revitään tuo osa puskurista irti nii ääni lakkaa. Muuten tuo Via Baltica on kyllä melkoisen tylsä pätkä ja tuntui puolet huoltoasemista olevan Nesteen asemia. Isossa osassa oli Hesburgeritkin vielä. Kiva reissu kaiken kaikkiaan ja parasta oli ajelut sähköpotkulaudoilla. Kivasti näki kaupunkia ja ei tarvinnut helteessä tallustella.
   
  Kiekkokatsoja tykkää tästä.
 21. Kiekkokatsoja Jäsen

  @pernaveikko .
  Tarkoitin lähinnä julkisten, kuten bussin kulkemista rajojen yli. Eli onkohan vuoroja, jotka jatkavat kaupungista toiseen, rajan yli?

  @Tikiti .
  Pitikö siellä tosiaan olla mukana autossa sammutin, heijastinliivit ym, niinkuin autoliiton sivulla lukee?
  Muuta tarvittavaa mukaan, verrattuna Suomen matkailuun?
   
  Viimeksi muokattu: 05.07.2019 klo 10.32
 22. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Siis nimenomaan on vaikka kuinka paljon. Ne ovat kaupunkeja minne ihmiset liikkuu eikä siinä ne maarajat vaikuta.

  Esimerkiksi Keski-Euroopassa on hyvin tavallista asua jossain maassa ja sitten käydä töissä toisessa maassa, kun se on siinä vieressä.
   
 23. Kiekkokatsoja Jäsen

  Lainaus:
  Okei. Katos tyhmä kysyy, jotta oppisi. Tai paremminkin kokematon alalla. Minä siis.
   
 24. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Niin siis, niin se menee, että matkailukin on taito. Se on taito mikä on mahdollista ja jopa helppoa oppia, mutta erinäisiä taitoja siihen tarvitsee kuin vaikka ikkunanpesuun mikä näyttää helpolta ennen kuin sen osaa.
   
 25. Kiekkokatsoja Jäsen

  Lainaus:
  Jep. Tai sitten voi vain matkustaa selvittämättä ennakkoon mitään. Enemmän sattuu ja tapahtuu siten, mutta sekin on valinta, minkä osa ihmisistä tekee.

  No kohta on siirryttävä kotimaan "matkakohteestani" seuraavaan paikkaan. Tavarat jo pakattuna. Matka-aikaa vajaat 3h vain.
   
  Viimeksi muokattu: 05.07.2019 klo 11.00