Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Matikainen ja Nurminen Pelicansin peräsimeen

Viestiketju osiossa 'Pelicans' , aloittajana Kaani, 16.03.2015 klo 16.04.

 1. Radiomasto Jäsen

  Lehdistötilaisuuden kommentteja Matikaiselta:

  Toivon, ettei Antti Tyrväiselle tule tästä mitään. Erittäin kova taklaus, puhdas, kädet alhaalla. Kova vauhti, iso mies, vahva mies.

  Nämä täytyy hyväksyä tässä Liigassa.

  Omien takana seistään, se on selvä, eikä Matikaisen tapoihin kuulu omien tekemisiä tuomita. Melkoisen signaalin tuo kuitenkin seuran puolesta tuossa lähettää, enkä oikein ymmärrä miksi pitää vielä tuollainen linjaveto tuohon vetää. Aika moni lahtelainenkin tuota selittelyä ihmettelee ja melkoista vastavirtaan soutamistahan tuo oman uskottavuuden kustannuksella on.
   
 2. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Matikainen olisi hyvin voinut sanoa, että kyseessä oli kohtuuttoman kova taklaus ja jättää asian siihen. Kurinpitäjä kyllä hoitaa loput. Olisipahan vaan annettu viesti niin joukkueelle kuin medialle, että jossain menee raja ja se on tässä. Kukaan ei olisi pahoittanut mieltään, koska Tyrväinen ja pelikaverit tietävät sen itsekin. Tällainen selittely syö vain uskottavuutta ja suoraselkäisyydestä ei ole tietoakaan.
   
 3. Shejbal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Mutta kun Matikainen ei lässytä, vaan on ihan oikeasti sitä mieltä, että hänen mielestään tässä lajissa pitäisi edelleen saada taklata myös kovaa.
   
 4. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  EIhän kukaan ole kieltänytkään kovaa taklaamista, mutta jokainen muu hallilla ollut näki varmasti, että nyt taklattiin liian kovaa. Vauhtia oli aivan liikaa, kädet nousivat ja taklaus osui päähän. Ainoa positiivinen asia on, että hyppyä ei tainnut olla. Eivät nämä elementit kuulu puhtaaseen kovaan taklaukseen. Jossainhan ne rajat on mentävä ja tässä ne ylitettiin. En usko millään, että Matikainen on oikeasti tätä mieltä, kun joskus myöhemmin katsoo uudestaan taklauksen. Harmi vaan, että nyt omien puolustaminen sumensi muuten arvostettavan valmentajan arvostelukyvyn.
   
 5. play_on Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  dirty dozen
  Lainaus:
  Tätä vahvistaa myös se ettei Matikainen ole lähtenyt itkemään Tappara-pelin tapahtumista yhtään mitään.

  Omana mielipiteenäni: Ei tämä vaan voi mennä niin, että turkoosia saa ottaa mutta turkoosi ei saa ottaa.
   
 6. Shejbal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Mikä vauhti kenellekin on liikaa on ihan makuasia.
   
 7. Irwi Kaikkonen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JPS, Pelicans
  En jalosta ketjua mutta olen samaa mieltä:
  Lainaus:
   
 8. play_on Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  dirty dozen
  Lainaus:
  Tuossa vauhdissa ei pitäisi olla mitään ihmeteltävää, noita tulee ja menee. Kädet eivät nousseet yhtään mihinkään. Mitä "päähän osumiseen" tulee, niin eiköhän vihdoinkin olisi syytä opettaa pelaajille taklauksen vastaanottamista. Ei sinne kaukaloon mennä kynsien kasvua katselemaan isossa varpaassa. Eikä ollut sitä hyppyäkään.
   
 9. david Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Kovaa taklaaminen ja empatiakyvyn puute lienevät kaksi eri asiaa. Ja nuo Matikaisen iso mies, vahva mies -höpinät ovat aika naurettavia 178 cm kaverista puhuttaessa. Tässä liigassa pelaa aika paljon isompia ja vahvempia miehiä, joilla on onneksi suurempi kunnioitus toisten terveydelle kuin eräillä.
   
 10. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Olen katsonut elämäni aikana paljon lätkää. En ehkä yhtä palhon kuin sinä enkä varmadti yhtä paljon kuin Matikainen. En voi tällä kokemuksella sanoa, että tällä vauhdilla suoritettuja taklauksia "tulee ja menee". Ei vaan kyse oli aivan poikkeuksellisen kovalla vauhdilla vedetystä taklauksesta. Tollasia ei nähdä montaa kaudessa.

  Mitä tulee käsiin niin ne nousevat videokuvan perusteella Tyrväisen rintakehän korkeudelle. Silloin mielestäni voidaan sanoa käsien nousevan.

  Ja kyllä, taklattava oli huonossa asennossa, mutta tällöin astuu kuvaan myös taklaajan vastuu. Tyrväisen ei olisi tarvinut vetää läheskään näin kovaa niittiä vaan vähempikin olisi ajanut asian. Tyrväinen päätti kuitenkin taklata ylikovaa huonossa asennossa olevaa pelaajaa ja kantaa siitä vastuun.

  Samaa mieltä vain siitä, ettei ollut hyppyä.
   
 11. Rademoottori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  osallistuminen
  Jatketaanpa keskustelua.
  Vaasassa peli päättyi Pelicansin voittoon. Ottelun jälkeen valmentajat voivat kertoa näkemyksiään pelistä, joskus lyhyestikin.
  Niin teki myös Matikainen, eikä ryhtynyt tällä kertaa esittämään kiekkojargonia sen enempää, kehui pelin olleen hyvä. "Lyhyestä virsi kaunis", kuten wanha sanonta kuuluu.
   
 12. McInen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Sattuiko kukaan seuraamaan Nupen puuhastelua tänään Kalpa-pelissä? Ekassa erässä en kiinnittänyt häneen mitään huomiota mutta toisessa erässä huusi kuula punaisena - välillä järkevästi, välillä ei. Useimmiten ei. Kolmannessa erässä seisoi 90% ajasta täysin hiljaa, poikittain kaukaloon nähden kasvot kohti fanikatsomoa. Siis vaikka peli pyöri Lämärin päädyssä, Nupe oli käytännössä lähes selin peliin päin. D-katsomosta käsin näytti lähinnä mököttävän...

  Hulluna huutaminen on jonyksi asia mutta tuommoinen mököttäminen... Ei hyvältä näyttänyt ainakaan omaan silmääni. Kun vielä samaan aikaan Repo teki ekan maalinsa Tapparan paidassa, minua rupesi... ihmetyttämään...
   
 13. Shejbal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Nupen fiilikset mukaili siis samoja tunnetiloja, jotka mulla oli katsomossa. Tokassa erässä vielä vitutti, mutta kolmas ei enää jaksanut kiinnostaa yhtään.

  Olisi muuten mielenkiintoista tietää päättyikö pelaajien työpäivä eilen ajassa 60.00 vai menikö ylitöiksi.
   
 14. play_on Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  dirty dozen
  Lainaus:
  Ei ollut ihan ensimmäinen kerta kun Nupe näin reagoi. Eikä varmasti viimeinen.

  Hienoa kun koutsi vetää aidosti tunteella ja mulle tämä kelpaa oikein hyvin.

  Voi myös olla ettei eilinen ollut ihan suunnitellun mittainen työpäivä.
   
 15. Runkosarja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, KooKoo
  Lainaus:
  Oletko ihan täysissä järjissäsi sitä mieltä, että kelpaa oikein hyvin, kun valmentaja mököttää kesken pelin? Taidat tyytyä aika vähään. Niin kauan kuin peli on käynnissä, valmentaja hoitaa oman osansa ja johtaa menoa vaihtoaitiossa.

  Mutta isompi kysymys Nurmisesta: Pelsuille erittäin suuri vaara on Nurmisen omistajuus. Kyllähän se seuran pelastikin, mutta kääntöpuoli tulee esiin lähivuosina. Kyseessä on ns KalPa-ilmiö, joka siellä kulminoitui/tuu Kapasen klaaniin. Kapaset ovat ymmärtäneet hieman hellittää otettaan (niin toivon), mutta osaakos tämä meidän Pasi oikeasti antaa tilaa viisaammilleen jatkossa? Nyt Nupella on Matikaisen kanssa kutakuinkin hyvällä tavalla tiukka ote joukkueesta, utta kyse on tulevaisuudesta.
  Nupe ei pysty niin kuin ei kukaan muukaan pitämään draivia päällä saatika uudistumaan vuodesta toiseen. Ilmiö on tuttu kaikkialta liikkeen johdosta ja ties mistä, missä ihmisiä johdetaan: kun olet kaikkesi antanut, jäät asemiisisi, vaikka annettavaa e juuri ole. Ja vaikeuksia tulee.
  Toivottavasti Nurminen tajuaa alkaa vetäytyä syrjään ajoissa. Ehkä tämä stintti, pari kolme vuotta vielä menee kunnialla läpi, mutta sitten uutta ajatelua kehiin, kiitos!
   
 16. Rademoottori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  osallistuminen
 17. Kaani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Jets, Green Bay Packers, Tazen ARTA-viha
  Lainaus:
  Sä oot kyllä pakosti ehdolla tän palstan vuoden negailijaksi. Sä näät mörköjä ihan joka puolella kannattaamasi jengiä. Pipoa löysemmälle ja koeta välillä positiivisen kautta.
   
 18. Ankkakaani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Itse harvemmin olen meidän valmennusta kritisoinut, mutta nyt täytyy kyllä kysyä, että mitä vittua. Voutilainen vaihdettiin Kalpa-pelissä maalille kolmanteen erään 5-4-tilanteessa. Joona otti muutaman hyvän torjunnan, kunnes sitten meni sisään. Oli torjuttavissa, mutta ei ollut mikään hörppy kuitenkaan. No mitä tekee valmennus? Vaihtaa Juvosen takaisin maalille. Hienosti tuhotaan Voutilaisen itseluottamus tällaisella sekoilulla. Tulee ihan viime kauden touhu mieleen. Ei saatana mä sanon.
   
 19. lahts Jäsen

  Turha vaihto takas. Siitä samaa mieltä. Olis nyt antanu Voutilaisen pelata loppuun asti.
   
 20. Puupaavola Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Peliitat
  Samaa mieltä,ihme pelleilyä toi veskarihomma. Antakaa nyt reilu mahdollisuus jos vaihdatte sitä veskaria!
   
 21. Shejbal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Kaksi imurointia, niin ei mikään ihme, että Juvis vaihdettiin takaisin. Ei tuonut Voutilaisen vaihto maalille tarvittavaa muutosta, joten paluu suunnitelmaan A.
   
 22. Quattro Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tyräsmiehet
  Lainaus:
  Miksi?
   
 23. Henriq Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahden Pelicans
  Lainaus:
  Juvonen Janne 69,23% (9/13)
  Voutilainen Joona 80,0% (8/10)
   
 24. Raúl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Ehkä jo sen takia, että tuollainen pompottelu edestakaisin on omiaan tuhoamaan nuoren maalivahdin itseluottamuksen. Vähän tuntuu siltä, että Juvosta ajetaan väkisin ykköseksi ja siinä ei yhden junnuveskarin kehitys paljoa paina.
   
 25. Quattro Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tyräsmiehet
  Lainaus:
  Älä nyt höpise joutavia! Juvonen on jo ykkönen, ei tarvitse ajaa mitään. Nämä ukot on varustettu jo nuorena sellaisella itseluottamuksella, että ei tuollainen pieni ruletti ottelun sisällä mitään tuhoa.

  Varmaan sinäkin huomasit, että Voutilaisen vaihto sisään ei herättänyt joukkuetta. Sitten yritettiin uutta herätystä, mutta ei.... Ei tällä ole mitään tekemistä veskarin onnistumisen kanssa!

  Valmennus oli tänään Pelicansin parasta antia! No, heti huollon jälkeen....se ei petä koskaan!