Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Matikainen ja Nurminen Pelicansin peräsimeen

Viestiketju osiossa 'Pelicans' , aloittajana Kaani, 16.03.2015 klo 16.04.

 1. Bacon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Eisbären Berlin
  Lainaus:
  No tästä olen edes lahilaisten kanssa samaa mieltä. Sillä ei loppujen lopuksi ole vitunkaan väliä mitä se koutsi puuhaa, kunhan sillä saa pelaajien arvostuksen. Ja tuossa hommassa Petu on kieltämättä aika hyvä.
   
 2. Kaani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Jets, Green Bay Packers, Tazen ARTA-viha
  Lainaus:
  Jep, sekaan vähän mediapeliä jne. Palautteet jne annetaan kopissa ja siellä ne pysyy, mediassa ollaan omien takana loppuun asti. Eihän tosta voi kuin tykätä.
   
 3. Blackie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Buffalo Sabresin symppaaja
  Matikainen puolustaa omiaan loppuun asti, se on totta. Tämä ei ole kuitenkaan mikään Pohjois-Korea, vaan täällä on vapaa lehdistö.
   
 4. Kaani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Jets, Green Bay Packers, Tazen ARTA-viha
  Lainaus:
  On toki, mutta ei sekään ole kritiikistä vapaa. Kyseisen jutun otsikointi oli silkkaa paskaa, johon Matikainen puuttui, toki jonkun mielestä aivan liian isolla mittasuhteilla, mutta se on osa Petun mediapeliä.
   
 5. Tounaii Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans/ New York Rangers
  Lainaus:
  Aivan oikeassa olet, mutta jos toimittaja tekee noinkin alhaiset temput, niin sietääkin saada huudot.
  Petun meuhkaaminen oli mielestäni hyvä tapa maksaa potut pottuina.

  Tuo kyseinen artikkeli kun olisi voitu julkaista niin mielettömän paljon fiksummallakin tavalla.
   
 6. heki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Miksi joka asiaan pitää yrittää käyttää sanan/lehdistönvapaus-korttia? Ja juuri sen vuoksi, että tämä ei ole Pohjois-Korea, on myös Petulla oikeus sanoa se mielipiteensä (sen jälkeen, kun toimittaja on itse perseillyt).

  Toimittajalla oli hyvät kortit kädessään, ja mahdollisuus valita: Tekeekö asiasta oikeasti hyvän artikkelin/uutisen, vai vetääkö vituiksi 7 linjalla. Valitsi jälkimmäisen. Olisi ehkä kannattanut uutisoida vain asia asiana, ja jälkeen olisi voinut jopa tehdä ns. tutkivaa journalismia, ja tehdä artikkelin esim. kiekkoilun ja futiksen harjoittelumaailmasta. Olisi voinut haastatella entisiä pelaajia ja valmentajia, ja tehdä asiasta hyvän artikkelin. Sellainen olisi ollut jopa ihan kiva lukea. Nyt veti pikaklikkien toivossa otsikon ihan vituilleen, ja samalla koko jutulta meni pohja. En kuittaa mitään tiettyjen kirjoittajien lempijoukkueiden mediakiinnostuksesta, koska siitä kun jättäisi vittuilun pois, ei jäisi jäljelle mitään...
   
 7. Tattari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kanta- ja Päijät-Häme Länsi-Uudenmaalta käsin
  Lainaus:
  Voutilaisella on vielä tosiaankin näytönpaikat saamatta. Peliitoissahan tuota kannattaisi peluuttaa, vaikka siellä valmennus mouhoaa ja valittaa p*askaa mv-osastoa. Voutilaiselle pitäisi antaa mahdollisuus kantaa kausi Mestisjoukuetta selässään ennen kuin pääsee Larmin tasolle. Larmi kantanut nyt syksyn Kerhoa ja kuulemma junnuissa aikoinaan B2:n ja B:n poffeihin. En jaksanut kaivella kuinka paljon Kiekkoreipas/Pelicans-junnuilla noita poffipaikkoja oli sitä ennen. Voipi olla, että Jokereiden B-junnuissa ollut melkoisesti kovempi rosteri, jolloin veskijenkin statistiikka paranee. Itse olen ilolla seurannut Larmin otteita, kehittymistä ja rentoutta. Voutilaisesta on ollut vaikeampi muodostaa kuvaa. Juvosesta pidän myös Larmin kaltaisena taistelijana ja pitkäjänteisenä puurtajana ja joka edelleenkään ei tunnu saavan ansaitsemaansa arvostusta.
   
 8. Hockey-65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Nyt kun kausi on paketissa, on pakko heittää ilmoille kauhuskenaario, meikä on pelännyt tätä siitä asti kun Nurminen lisäsi omistustaan seurassa. Nokelainen totesi tämän jo 90-luvulla,"se joka istuu kirstun päällä, ei voi seisoa penkin takana", testattu siis jo Lahessa ennen Nurmistakin ja myös Porissa Ketolan viimeisimmällä valmennuspestillä. Jos asiaa syvemmin ajattelee, eihän tuo helppo kuvio ole mm. avoimuuden kannalta ja jos koko kautta ajatellaan isossa kuvassa, käyrä on ollut kevättä kohti aleneva. Tämä on potentiaalinen skenaario sakkaamiselle, mutta toivotaan ettei tästä ole kyse, olisi tiedossa laihoja vuosia...
   
 9. Metro4ever Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Raitin Raukka, Jää-Ahmat, Jokerit, Pulu, STL
  Paremmalla materiaalilla hävittiin.
  Missä voisi olla syy?
   
 10. bay22 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nurmisen Pasin Posse
  Lainaus:
  KalPalla on tismalleen sama tilanne, mutta ei se kuitenkaan estänyt pärjäämistä tällä kaudella.
   
 11. Hockey-65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Kyse on persoonan ja roolin yhteensopivuudesta. Mainitsemissani tapauksissahan kyse on päävalmentajista, mikä tietystikin lisää vaikeuskerrointa ja luulisi, että apuvalmentajana on paljonkin helpompi ajella kaksilla rattailla. Etenkin, jos temperamentti pysyy kurissa, Nupellahan tämä ei valitettavasti ole suurin vahvuus.
   
 12. Brett Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
  Nopeasti kääntyi ongelmat valmennukseenkin kun ei runkosarjan 3:lle nyt pleijareissa pärjätty otteluvoitollisesti, vaikka lähes joka pelissä oltiin loppuun asti johdossa tai tasoissa.
   
 13. Raúl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Runkosarjan kolmas oli KalPa, jonka materiaali oli ennen kautta arvioiden lähinnä viimeisen sijan väittelyyn riittävä. Meillä sen piti olla top 8 ja kauden aikana on vahvistettu materiaalia selvästi. Kauden epätasaisuutta selitettiin loukkaantumisilla.

  Runkosarjan kuudes sija ei ollut venyminen tuolla ryhmällä. KalPan kolmas sija oli todellinen yllätys kaikille. Pelicansin vahvistunut joukkue ei venynyt playoffeissa tuota täysin nimetöntä porukkaa vastaan.

  Tämä playoff-sarja oli fiasko. Kohtalainen alku, mutta valmennus epäonnistui täydellisesti loppua kohden. Tuolla materiaalilla tämä suoritus oli surkuhupaisa esitys. Vahvuuksia ei osattu käyttää, eikä noista yksilöistä saatu joukkuetta.

  Kauden arvosana: 6+
   
 14. Hockey-65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Ei ilmeiseti mennyt perille? Kyse ei ole voittamisesta tai häviämisestä vaan siitä että joukkueessa on kriisi päällä.
   
 15. lahts Jäsen

  Lainaus:
  Ei ehkä venyminen ryhmältä jos katsoo "nimiä" selässä. Mutta pelin tasoon koko kauden peilaten muutamaa poikkeusta lukuunottamatta kun sisään lähinnä pomppi kaikki maaliin päin menneet kiekot. Siihen nähden runkosarjan sija 6 imartelee tuota tapaa ja tyyliä jolla pelattu tämä kausi. Eli sija oli venyminen...
   
 16. Brett Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
  Lainaus:
  No mistäs sinä nyt tiedät että siellä on kriisi päällä? Voi vaikka ollakin, mutta faktoja pöytään. Tänään meni täysin perseelleen ja jotainhan siellä tapahtui kun EJ ja Hodari hyllytettiin. Mutta kerro toki lisää jos tiedät. Ei nämä pelit KalPaa vastaan eronneet mitenkään runkosarjan otteista, etenkään runkin KalPa-peleistä. Eli kriisi koko kauden?
   
 17. Kaani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Jets, Green Bay Packers, Tazen ARTA-viha
  Lainaus:
  Jep. Onneksi kapteeni näytti esimerkkiä ja johti jengiä hienosti. Malliesimerkki johtajasta..ois voinu ottaa Laden vaikka koppiin sillä tää yks oli koko kevään ihan vitsi.
   
 18. Brett Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
  Lainaus:
  Samaa mieltä että KalPan materiaali näytti ennen kautta ihan häntäkastiin kuuluvalta. Enkä edelleenkään näe sitä vahvana kun nimilistaa katsoo. Mutta 60 runkosarjan peliä takana hienoilla pisteillä ja 3.sijalla, liikkuvaa ajoittain kaunistakin kiekkoa...Ei valmentaja ihan yksinään tuohon pysty vaikka suurin vaikuttaja tuossa yhtälössä olisikin. Kyllä Rissanen, Keränen, Lukka, Lyytinen, Myttynen, Mikkola ja kumppanit ovat ilmeisesti tänä päivänä jo niminä paperillakin todella kovia mutta aliarvostettuja. Ennen kautta osa noista ylijäämiä tai junnuja.

  Meillä materiaali ehkä sijoille 4-8 oikeuttava, mutta pakko huomioida loukkaantumiset sekä esim.Antti Tyrväisen hankinta. Maksettiin n.2-ketjun pelaajasta ja saatiin 4.ketjun koohottaja. Ei vahvistanut joukkuetta yhtään ja oli kaukana kevään lapsesta, ilmeisesti hänelläkin tosin vammaa taustalla. Samoin Hodgmanin vahvistusarvo ei noussut sille tasolle kuin piti. Rissanen=3xHodari. Merkittävä kauden aikana vahvistuminen tapahtui vain Kousan osalta puolustukseen. Tätäkin himmensi lopulta loukkaantuminen sekä muiden pakkien vammat, jolloin vedettiin kapealla pakistolla kausi.
   
 19. Hockey-65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  En tiedäkään, mutta peli kertoo kaiken! Niin kuin jo aiemmin totesin, käyrä on osoittanut alaspäin jo pidempään, karkeasti sanottuna joulusta alkaen. Välillä on ollut vähän parempi jakso, tuloksellisesti, mutten tarkoita tulosta vaan sitä mitä jäällä tapahtuu. Kyse on yksinkertaisesti siitä miten isosti joukkue seisoo valmennuksen takana, jos se ei tee sitä 100%, alkaa homma rakoilemaan ja loppujen lopuksi kriisiytyy. Mistä se sitten johtuu, sitä on mahdoton sanoa, tarkoitukseni olikin antaa ajattelemisen aihetta. Hodgmanin ja E-J:n hyllytyskin viittaa vahvasti joukkueen sisäisiin ristiriitoihin.
   
 20. aatelisode Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Skellefteå, Capitals, Erik Karlsson
  Kylläpä tästä tuli aivan uskomaton pannukakku! Ei meinaa tässä vaiheessa oikein sanoja edes löytyä kuvailemaan tätä tunnetta. Oksettaa, vituttaa ja naurattaa samaan aikaan. Aivan selittämätöntä perseen näyttämistä nämä 5 viimeistä erää tältä kaudelta kannattajien suuntaan. Leimun hylättyyn maaliin tämä sarja viimeistään loppui, vaikka todellisuudessa nämä pelit oli päätetty jo viikkoja aikaisemmin. Peli ei parantunut oikeastaan missään vaiheessa kautta sille tasolle, millä sen olisi pitänyt tällä pelaajamateriaalilla olla. Isot loukkaantumissumat loka-joulukuun välisenä aikana antoi "syyn" luoda parempia visioita siitä, että kyllähän tämä homma vielä hyväksi muuttuu. Varsinkin kun tuon ison suman aikana pelattiin kauden ehjimmät ja parhaimmat pelit nimenomaan joukkueena. Kairattiin 2-1 voittoja ja saatiin jatkoilta pisteitä mukaan jne. Pelintaso oli tasaisen laskevaa helmikuusta lähtien ja sitä ei saatu paikattua enää missään vaiheessa aivan muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Jotenkin sitä sokeasti uskoi tämän joukkueen heräävän pudotuspeleihin, mutta sitä ei tapahtunut oikeastaan missään vaiheessa. Kaksi ensimmäistä peliä menivät jatkoille, mutta joukkueessa ei riittänyt selkärankaa voittamaan näitä pelejä. Viimeisen pelin ulospuhallus oli valitettavasti nähtävissä jo aikaisemmin.

  Joukkueen henkinen puoli oli täysin tuuliajolla koko kauden ja missään vaiheessa ei päästy viime kaudelta tuttuun raastoon ja oikeasti voittoon uskomiseen. Viimeisen kierroksen nousu Jukureita vastaan taisi olla kauden ainoa takaata voittoon nousu. Ja sillä pelattiin hieman lisäaikaa tälle kaudelle, koska lähtö olisi satavarmasti tullut sääleissä HIFK:ta tai Ilvestä vastaan.

  Nyt on iso miettimisen paikka joukkueella, valmennuksella ja kenties jopa organisaatiolla. Mikä on oikea suunta kohti ensi syksyä? Millaisia muutoksia pelaajistoon tulee? Itse en olisi enää aivan varma edes sopimuksen omaavien pelaajien jatkamisesta enää ensi kaudella. Jos tästä projektista meinataan saada oikeasti uskottava ensi kaudella on pakko tulla menestystä. Enää ei riitä mikään puolivälierärävellys ja kesälomien viettoon maaliskuussa. Vai onko tämä se lahtelainen kiekkojuttu? Isot suunnitelmat, mutta lopputulemana täyttä paskaa?

  En myöskään osta Erkinjuntin ja Hodgmanin "loukkaantumisia" juuri tähän peliin. Selvää on, että poppariosasto kutsui näitä kahta sankaria. Ristiriidat pelaajiston ja valmennuksen välillä ovat ilmeiset ja ne pitää kyetä ratkaisemaan mahdollisimman nopeasti, sillä muuten ensi kausikin on vaarassa ajautua tuuliajolle jo aivan liian aikaisin. Mielestäni on myös erikoista, että mukaan otettiin pelaajia ns. Jutun ulkopuolelta ja itselleni tulee väistämättä mieleen tämän olleen jonkinlainen epäluottamuslause koko projektin aikana mukana olleille pelaajille vaikkakin lähes kaikki ulkopuolelta tulleet pelaajat olivatkin vahvistuksia. Muutaman vuoden ajan kun teet aivan kaikkesi joukkueen eteen ja sitten sisään kannetaankin joku ulkopuolinen ottamaan pelipaikkaa niin enpä ihmettele jos se on alkanut jotakuta vähän vituttamaan. Koko ajan hehkutettiin sitä, miten tähän joukkueeseen ei tulla mukaan ihan niin vain...
   
 21. Hockey-65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Erittäin tärkeä pointti! Tällainen toiminta ei edistä millään lailla hyvän harmonian rakentamisessa joukkueeseen, päin vastoin. Terveen ilmapiirin ylläpitäminen on vähintäänkin yhtä tarkkaa hommaa kuin ripulitautisena piereminen. Joukkueen rakentelu kesken kauden ei ole viisasta, pois lukien loukkien paikkailu.
   
 22. Joukkeri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, ja muu pohjoinen Suomi
  Lainaus:
  Oisko E-J otteisiin vaikuttanu mahdollinen vidudus ku ei päässy KHL:ään syksyllä tienaamaan kun eikös sen perässä ollu parikin jengiä.
   
 23. Mies laidan takaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Mitä nyt iski runkosarjassa piste-ennätyksensä 41 pistettä, vaikka 14 ottelua jäi väliin. Aika hyvin puolivaloilla.
   
 24. laituri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
  Varmasti on hyvä toimistolla vetää pieni jälkipyykki asiasta, koska täysin selvästi joukkueen dynamiikka oli todella pielessä plaijareiden aikaan. Valmennus ei löytänyt oikeaa pelitapaa (jos sitä nyt on edes koskaan ollut), joukkueen turhautumista ei osattu käsitellä ja vahvat persoonat loivat oman törmayskursiin joukkueeseen. Joukkue ei syttynyt pelaamaan edes kotona ja viimeisenä niittinä sitten penkitykset ja "vittuilevat" kommentit "ettei olla ikinä voitettu mitään eikä opittu mitään". Penkityksille toki omat syynsä alisuorittajien suhteen, mutta näitä liikkeitä olisi pitänyt tehdä ennen 3-1 tilannetta, nyt ne jäivät vain vittuiluiksi pelaajille.

  Tämän suorituksen jälkee valmennus ei voi olla kaiken tämän yläpuolella, vaikka pelaajat kentällä pelaavatkin.

  Projektin kolmas vuosi lähtee 1.5 käyntiin ja koko kärki menee käytännössä uusiksi. MIkä on Pelicansin vetovoima nykyisen kaksikon vetovastuulla, pystytäänkö lyömään isoa rahaa pöytään, jotta saadaa huippuäijiä Lahteen, vaikka valmennus on hyvin kuluttavaa ja menestys on jäänyt vaisuksi?
   
 25. Kaani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Jets, Green Bay Packers, Tazen ARTA-viha
  Lainaus:
  Aika sama vaikka ois tuplannut, oli kauden tärkeimmillä hetkillä ihan yössä.