Ilmoitukset

* Tarvitsetko hyvän syyn kuluttaa aikaasi Jatkoajan keskustelupalstalla vielä nykyistäkin enemmän?
* Haluatko viilata pilkkua tai nipottaa yhdyssanavirheistä?
* Reputitko sinäkin oikeustieteellisen pääsykokeissa?
* Tykkäätkö kurista ja järjestyksestä?

Jos vastauksesi johonkin näistä kysymyksistä on ”kyllä”, niin mikset liittyisi joukkoomme hilpeään?

Haemme lisää moderaattoreita valvomaan Suomen suosituimpiin kuuluvan keskustelupalstan viestejä, opastamaan käyttäjiä ja pitämään muutoinkin yllä palstan hyvää tasoa.

Edellytämme moderaattoreilta yhteistyökykyisyyttä, täysikäisyyttä ja ainakin jonkin asteista täyspäisyyttä. Moderaattorin ei tarvitse päivystää palstalla kellon ympäri, mutta odotamme kaikilta tiettyä aktiivisuutta.

Jatkoajan keskustelupalsta toimii vapaaehtoisvoimin. Moderaattoreille ei makseta palkkaa tai korvauksia, mutta he saavat liittyä Jatkoaika Ry:n jäseniksi ja pääsevät osallistumaan yhdistyksen jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1.2019 mennessä joko yksityisviestinä Moderaattoreille tai sähköpostitse osoitteeseen moderaattorit(at)jatkoaika.com. Mainitse hakemuksen yhteydessä keskustelupalstalla käyttämäsi nimimerkki, mitä palstan osioita seuraat aktiivisimmin sekä miksi haluaisit tai sopisit moderaattoriksi.

Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä sopivimpiin ehdokkaisiin seulottuamme kaikki hakemukset läpi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki heavy on saanut viikon pelikiellon, sillä hän ei Yleisradion ketjussa pysynyt aiheessa, vaan keskittyi henkilökohtaisuuksiin asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kaukosäädin on saanut kuukauden pelikiellon syyllistyttyään Kannattajatoiminnan lieveilmiöt -ketjussa asiattomuuksiin ja flametukseen. Kyseisen nimimerkin pitkä historia vastaavista rikkeistä vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki t.m.a.l on saanut viikon pelikiellon kirjoitettuaan täysin turhia viestejä Kärppien osioon. Viestien heikko kieliasu vaikutti myös päätökseen pelikiellosta.

Nimimerkki AaTee on seuraavan viikon ajan pelikiellossa, sillä hän on keskittynyt viime aikoina aivan liian usein aukomaan päätään toiselle käyttäjälle itse asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Managerien ja muun johdon toiminta NHL:ssä

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana TweetyLeaf, 06.03.2014 klo 22.14.

 1. Jyyd Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ♠, Flyers, Giroux
  Mielestäni Hextall ansaitsee olla vähän ylempänä, hän on tehnyt aika mieletöntä duunia Flyersin peräsimessä vaikeista olosuhteista huolimatta. Alla Hextallin aikaansannokset Flyersissa kolmen vuoden aikana:

  Lainaus:
   
 2. Laaban Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Omaksi harmikseni olen joutunut ihastelemaan kyseisen GM:n toimintaa muutamaan otteeseen. Rivaalijoukkueen kannattajana - joka todella halveksii eikä voi sietää Flyersejä - niin en voi siltikään muuta kuin arvostaa Hextalia ja hänen aikaansaannoksia. En millään ymmärrä listan sijoitusta. Itse olisin lyönyt vähintään top15 sijoille.

  Vaatii suuria ponnistuksia korjata suosikki Flyerini (Holmgrenin) kikkailuja ja Hextall on korjannut kurssia enemmän ja nopeammin kuin ikinä olisin uskonut (ja suonut).
   
 3. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Hextall mitataan siinä vaiheessa kun pitää ottaa se viimeinen steppi menestyväksi joukkueeksi. Toistaiseksi on päässyt melkoisen helpolla kun ei ole menestyspaineet niskassa joutunut rakentamaan joukkuetta vaan Phillyssä tähtäin on vasta muutaman vuoden päästä. Hextall on toiminut mielestäni hyvin, mutta ei ole joutunut mitään ihmeempiä tekemään, kunhan on vain pitänyt päänsä kylmänä eikä ole lähtenyt hulluuksia tekemään.
   
 4. Jyyd Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ♠, Flyers, Giroux
  Lainaus:
  Lainaus:
  Komppaan molempia herroja. Toisaalta Hextall "ei ole joutunut" ihmeempiä tekemään, kun kädet ovat olleet niin sidottuina edellisen GM:n jäljiltä. Joukkuetta ei ole käytännössä voinut vahvistaa kunnolla, vaan on täytynyt tehdä kompromisseja. Eli eipä ole juuri voinut tehdä mitään. Drafteista Flyers on mielestäni suoriutunut erinomaisesti kahden viime kesän aikana ja se on melkein ollut ainoa tapa vahvistaa organisaatiota. Nyt on Umbergerin sopimus ostettu ulos (Hexy:n itsensä sorvaama) mutta tämä oli ideakin alusta lähtien, kun treidi tehtiin. Hartnellin sopimus kun alkoi osoittautua haasteelliseksi tulevaisuutta kohden, niin päättivät vaihtaa vähän nopeampijalkaiseen ja halvempaan veteraaniin, joka kylläkin floppasi muutenkin ja pahasti floppasikin.

  Ensi kaudella Hextallin omia varauksia noussee jo kokoonpanoon, mahdollisesti kaksin kappalein (Provorov, Konecny). Näiden johdosta Hextallin aika käytännössä pääsee kunnolla liikkeelle, vaikka toki aikaisemmin treideissä onkin jo kädenjälkeään näyttänyt (tosin kädet varmasti sidottuina). Pikkuhiljaa ne paineet lähtevät nousemaan kun tämä runko uusiutuu ja tästä eteenpäin tavoite on vain ja ainoastaan menestyä. Saa nähdä miten Hextall kestää, mutta mielestäni on jo tässä vaiheessa tehnyt voitavansa ja vielä sitäkin enemmän.

  Tämän voi toki nähdä noin, että ei ole joutunut paljoa tekemään, mutta ei ole tosiaan juurikaan mitään isoa voinut tehdä. Ja sen mitä on tehnyt vahvistaakseen jengiä (Draft, cap dump- + muut treidit), on hoitanut hienosti.
   
 5. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:
  Kyllä kyllä, Hextallin arvioimisen aika tulee sitten tulevaisuudessa kun pitää alkaa tekemään niitä liikkeitä jotta joukkueesta tulee menestyvä.
   
 6. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & New Jersey Devils
  Lainaus:
  Toi lista on ihan mielenkiintosta luettavaa nyt vuoden päästä:

  31. Vancouver Canucks (Jim Benning)
  30. Columbus Blue Jackets (Jarmo Kekäläinen)
  29. Colorado Avalanche (Joe Sakic)
  28. Minnesota Wild (Chuck Fletcher)
  27. Edmonton Oilers (Peter Chiarelli)
  26. Montreal Canadiens (Marc Bergevin)
  25. New York Rangers (Jeff Gorton)
  24. Boston Bruins (Don Sweeney)
  23. Ottawa Senators (Pierre Dorion)
  22. Carolina Hurricanes (Ron Francis)
  21. Philadelphia Flyers (Ron Hextall)
  20. New Jersey Devils (Ray Shero)
  19. Los Angeles Kings (Dean Lombardi) *
  18. Buffalo Sabres (Tim Murray) *
  17. Vegas Golden Kinghts ( George McPhee)
  16. Arizona Coyotes (John Chayka)
  15. Detroit Red Wings (Ken Holland )
  14. San Jose Sharks (Doug Wilson)
  13. Calgary Flames (Brad Treliving)
  12. New York Islanders (Garth Snow)
  11. Toronto Maple Leafs (Lou Lamoriello)
  10. St. Louis Blues (Doug Armstrong)
  9. Florida Panthers (Dale Tallon)
  8. Winnipeg Jets (Kevin Cheveldayoff )
  7. Anaheim Ducks (Bob Murray )
  6. Dallas Stars (Jim Nill)
  5. Washington Capitals (Brian MacLellan)
  4. Nashville Predators (David Poile)
  3. Pittsburgh Penguins (Jim Rutherford )
  2. Chicago Blackhawks (Stan Bowman)
  1. Tampa Bay Lightning (Steve Yzerman)

  * Vaihtaneet maisemaa.

  Listan häntäpäästä löytyy Chiarelli ja Dorion jotka oli ehdolla vuoden GM:äksi. Ja Kekäläinen jonka olisi pitänyt olla ehdolla vuoden GM:äksi. Lisäsksi Bergevin, Fletcher ja Chayka ovat nostateent osakkeitaan tässä listassa. Ehkä tuolta kärkipäästää ainakin Bowmanin ja Niilin sähdekehä on hieman kaikonnut. Snow on mielestäni tossa listassa yliarvostetuin. Seuraavia GM:än fuduja taas voisi odotella joko Coloradon tai Vancouverin suunnalta.
   
 7. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rullat, pipo, parhaus & NHL-doping
  GM:ssä on vähän sama kuin valmentajissa, että arviointi on järkevällä tavalla mahdollista noin kymmenen vuoden uran jälkeen. Ja GM:ien kohdalla on sitten vielä se kiva twisti, että eivät välttämättä saa kunniaa kaikista tekemisistään, kun ovat hedelmiä poimittaessa jo toisaalla. Esim. Jeff Gorton veti yhden kesän aikoinaan Bruinsin väliaikaisena GM:nä ja moni tulevien menestysvuosien palikoista hankittiin tuolloin. Varauksina Lucic, Marchand ja Kessel, vapaina Savard ja Chara.

  edit: sitten sekin, että GM:t eivät useimmiten ole vapaita rakentamaan joukkuetta siten kuin haluavat tai muutenkaan toimimaan oman päänsä mukaan. GMGM joutui Washingtonissa elämään omistajan Ovechkinille rakentaman jeesuskorokkeen kanssa, Chiarelli treidasi Seguinin omistajan kehoituksesta jne. Jääkiekko on bisnestä ja GM rakentaa joukkuetta omistajan asettamien puitteiden mukaan. Monen lyhytnäköisen siirron/hankinnan juuret johtavat pidemmälle kuin GM:n pururadalle.

  edit: Bowman on sitten malliesimerkki kaverista, joka tuli katettuun pöytään ja räpiköimällä keräsi kunnian. Nyt on sitten paatti vihdoin uppoamassa.
   
  Viimeksi muokattu: 30.06.2017 klo 12.11
 8. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Kekäläinen "nousi" hyvin sijalta 29 sijalle 7 managerien osalta. Joku äänesti jopa parhaaksi. Siinä mielessä huikea nousu Columbukselta, kun sekä Tortorella että Kekäläinen olivat varmastikin siellä bottom-10 osastolla ennen kautta. Kauden jälkeen Tortorella on paras valmentaja ja Kekäläinen TOP10-manageri.
   
  Viimeksi muokattu: 30.06.2017 klo 13.18
 9. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Lainaus:
  Nojaa. Bowman peri kyllä potentiaalisen menetysnipun, mutta myös cap-helvetin ihan alusta asti. Toki on osannut ylläpitää perinnettä ja ajaa itsensä uudestaan nurkkaan myös itse sorvaamilla sopimuksilla. Ihmeellisesti on kuitenkin pitänyt palapelin kasassa näinkin pitkälle, että ensimmäistä mestaruutta seuranneen kokoonpanon räjähtämisen jälkeen joukkue on kuitenkin kahdesti nostellut kannua. Kolmannenkin kerran voinee sanoa olleen konferenssifinaalin seiskaottelun jatkoaikamaalin päässä keväällä 2014.
   
 10. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & New Jersey Devils
  Siis jos joku GM on päässyt valmiiksi katettuun pöytään niin se on kyllä toi Chiarelli. Eihän kaverin ole tarvinnut tehdä muuta kuin draftata McDavid ja kun kaupunkiin on tullut maailman hienoin jäähalli, niin kummasti UFA:ien mielenkiinto organisaatiota/kaupunkia kohtaan on kääntynyt. Siis fiksu jätkä ja pari hyvää treidiä on tehnyt, mutta ois se ollu aika vääryys jos se vuoden GM:än tittelin olisi saanut.
   
 11. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rullat, pipo, parhaus & NHL-doping
  ^ Toki Chiarelli pääsi katettuun pöytään, mutta hän pääsi sinne siksi, että hänellä oli näyttöjä GM:na toimimisesta NHL:ssä. Ei kaveria voi syyttää, että tulee valituksi ansioistaan. Kun Chia sai potkut Bruinsista, niin kiekkomaailmassa pidettiin itsestään selvänä, että hän pääsee valitsemaan joukkueensa ja työttömyysaikaa mitataan kellolla eikä kalenterilla.
   
 12. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  Vähän toisenlaisilla ja ihan realistisilla ratkaisuilla palapeli näyttäisi kuitenkin ihan toisenlaiselta, nyt uusimmassa saagassa kaikista mielenkiintoisin ratkaisu oli hommata tuo Saad takaisin. Käytännössä tässä on Bowman tehnyt semmoisia liikkeitä ettei oikein mitään junnuja ole saatu pidettyä ja vähätkin ovat lähteneet erinäisistä syistä muualle kuten TVR, Teräväinen, Johns, Dano, Raanta jne.

  Toki sieltä on Shawin treidistä nyt tulossa DeBrincat vahvasti kokoonpanoon ja toinen arpa olisi semmoinen kaveri kuin Chad Krys joten tuo treidi voi osoittautua ihan fiksuksi vaikka tehtiinkin muistaakseni puhtaasti capin takia. Vastaavsti toki Laddista samalla maksettiin se 2016 1st rounderi jolla olisi voitu varata ihan potentiaalisia pelaajia, esim. Howden Asplund, Borgström jne. Vuonna 2015 tuli sitten viimeinen vuoro, mutta sielläkin olisi ihan potentiaalisia kavereita ollut 2. rundin alkupäästä, esim. Aho, Stephens ja vaikka Carlo. En tosin usko, että ilman Vermetteä kannua olisi nostettu joten erinomainen kauppa Bowmanilta. Tuota aikaisemmilla kausilla onkin sitten omat 1. kierroksen vuorot saatu pidettyä ja varattu TT, Schmaltz ja Hartman joita kaikki ovat jo päässeet NHL:ssä pelaamaan. Hawks on kuitenkin mielestäni osoittanut, että varauskoneista ja junnujen kehittäminen toimii todella hyvin niin noista varausvuoroista kannattanee pitää kiinni mitä Bowman nyt tänä vuonna tekikin.

  Eli joo kun noita siirtoja katsoo niin Bowmania voi kehua varaamisesta, teki aikanaan myös erinomaiset sopimukset Kanelle, Keithille ja Toewsille, Shawille, Hjalmarssonille ja Oduyalle nyt ainakin keihin nuo mestaruudet nyt kulminoituvat aika hyvin. Myöhemmin toki sitten mopo karkasi käsistä useammankin jatkosopimuksen kanssa, mutta paljon kehuttavia juttuja Bowmanista kyllä löytyy. Treideistä nyt ei hirveästi osaa vielä sanoa kun osa pelaajsita vielä kehittyy, osassa ollut omat syynsä joten jotain Leddyn kauppaamista on aika vaikea arvioida. Sen lisäksi voisi vielä sanoa, että on vähän turhan herkästi noita omia varausvuoroja ja omia prospektaja heittänyt menemään. Saadin veivaamiseen edestakisin nyt paloi ainakin kasa junnuja sekä Panarin, Saad olisi huhujen mukaan jotain +4m sopimusta hakenut joten tuolla sopparilla olisi ollut potentiaalia olla kyllä todella hyvä. Toki tämä olisi edellyttänyt sen, että noita järjettömän isoja sopimuksia ei olisi jaettu menemään.

  Ehkä omistajien olisi pitänyt vaan kylmästi tehdä "Tallonit" ja siirtää mies "korkeampaan" virkaan Hawksissa ja ottaa joku uusi kaveri kuvioihin neuvottelemaan nuo diilit ja tuomaan vähän raikkautta touhuun. Ihan ansaitusti mielestäni mies tuolla listalla on kärjessä, mutta selvästi tässä lähivuosina alkanut terä ehkä ruostumaan ja olisin ainakin itse vienyt joukkuetta vähän toisenlaiseen suuntaan. Toki hintana olisi voinut olla se ettei vuoden 2015 mestaruutta olisi tullut. Kuitenkin jos Bowman olisi oman joukkueeni GM niin ei kyllä yhtään harmittaisi.
   
 13. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Huvittavaa, että se olisi ikäänkuin Chiarellin syytä että Edmontonissa on 10-vuoden jälkeen pullat uunissa. Chiarellin tullessahan tuo Edmontonin pakkiosasto oli säälittävä, huonompi kun Bruinssilla, ja huonoin varmaan koko liigasta. Chiarelli hommasi sinne itse Russellin, teki Hall <-> Larsson kaupan, joka oli silloin "hävitty kauppa" Chiarellille joidenkin mielestä. Nyt kauppa näyttää hyvältä kummallekkin, ja samalla Edmontonin pakkiosastosta tuli uskottava, eikä hyökkäyskään kärsinyt niin näkyvästi että se olisi heikentynyt. Chiarelli hommasi myös Talbotin, joka oli kysymysmerkki ykkösmaalivahdiksi, mutta onnistunut loistavasti. Hall > Larsson, Russel ja Talbot. Ei huono.

  Chiarelli on tehnyt tämän kaiken vielä niin, että prospectpool ei ole kärsinyt.

  Ehkä helpompi paikka mennä, kuin 5-vuotta sitten, mutta mistäs me tiedetään vaikka Chiarelli olisi koonnut tästä ikuisuusrebuildista vähän nopeamminkin playoff valmiin joukkueen.
   
 14. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Nyt kun noita Talloninkin kauppoja katsoo niin ei sieltäkään oikein mitään isompaa silmään osu, Sharp kauppa näyttää aika huikealta kyllä (Meloche + Sharp vaihtui Ellisoniin ja 3. kierroksen varausvuoroon jolla napattiin Ryan White) ja tietty mm. Hossa tuli vapailta. Bowman taas hommasi varausvuoron jolla napattiin Saad, kaupoilla Oduya, Leddy, Handzus (ei vissiin kauheasti ollut osallisuutta mestaruuteen?), Frolik, Versteeg ja Vermette. Vapailta on ainakin Richards tullut, muita en kyllä oikein muista ja noita aika vaikea googlailla. Bowmanin varaamia merkittäviä pelaajia taas; Shaw, Saad ja Teräväinen Eli kai tuota voisi myös argumentoida, että tuli aika valmiiseen pöytään kun tuo merkittävä runko oli jo varattu muiden toimesta. Toisaalta myös Tallon pääsi varailemaan useana vuotena korkeilta vuoroilta. Brouwer, Hjalmarsson, Kruger ovat ainakin noita onnistuneita myöhempiä vuoroja. Smithiä voi sitten kiitellä Buffin, Crawfordin, Seabrookin ja Keithin varaamisesta.
   
 15. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Mikä tämä huhu Saadin karkeasti neljän miljoonan palkkapyynnöstä on, kun en kertaakaan siihen ole törmännyt? Saad haki raporttien mukaan aluksi Blackhawksista 6x6.5 miljoonan lappua, olisi varmasti siitä jonkin verran alas tullut ja sai Jacketsilta sitten sen 6x6 miljoonaa. Voi olla, että sekoitat inhimillisesti päittäin, sillä raportit myös kertoivat, että Bowman tarjosi siltasopimusta, joka varmaan olisi ollut luokkaa AAV $4 miljoonaa. Jos Saad tuohon olisi suostunut, niin Krüger olisi varmasti jätetty signaamatta ja näin Saad olisi ollut viimeiset kaksi kautta joukkueessa, ehkä myös ensi kaudella. Tosin tällöin ei olisi Anisimovia, joku muu sentteri kuitenkin. Kuka? Vaikea sanoa.

  Helppo on sanoa jälkikäteen, mutta pari palkintosopimusta sekä Seabrookin käsittämätön jatko, vaikka pudotuspeleissä 2015 oli aivan törkeän clutch, ovat vaikeuttaneet Bowmanin kuvioita, mutta realiteetit NHL:ssä nyt on ne, ettei omia poikia päästetä ilmaiseksi kävelemään varsinkaan hyvän pudotuspelikevään sekä kolmen mestaruuden jälkeen. Bowmankaan eikä kukaan todennäköisesti ole mikään ennustaja, Seabrookin diilissä ongelmana on tuo pituus ja se, mitä Bowman ja tuskin kukaan tiesi etukäteen, että pudotus tasossa tulee niin nopeasti jo seuraavalla kaudella. Kaikki Blackhawksin kannattajat Seabrookin jatkoa kritisoivat, mutta juurikin tuon pituuden vuoksi, cap hit siinä kyljessä liian korkea, mutta syksyllä 2015 hän oli lähtökohtaisesti vielä tuon arvoinen puolustaja.

  Bowmania kritisoin itse siitä, että on jaellut noita NMC-klasuuleita aivan turhaan, mutta se on valitettavasti pelin henki.
   
 16. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Tästähän tuo löytyi @Lico

  according to Jay Zawaski of CBS Chicago. He says the Hawks are pushing for a two-year bridge contract while Saad wants "a longer-term deal at $4 million-plus per year."

  Brandon Saad wants long-term deal worth at least $4 million per year from Blackhawks, per report - Second City Hockey

  E: Tuo Anisimov niin hän oli kyllä hyvä hankinta, mutta uskoisin että hänet olisi jollain toisellakin kaupalla voitu irrottaa rentaliksi. Oli kuitenkin tulossa vapaaksi agentiksi huonohkon kauden jälkeen enkä itse häntä Columbuksessa kovin arvokkaana pelaajana pitänyt. Toki menee vahvan spekulaation puolelle kun pitäisi miettiä tarkemmin palkkoja.
   
  Viimeksi muokattu: 30.06.2017 klo 16.07
 17. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Ohhoh. Mä en olekaan nähnyt tuommoista, pelkkiä $6.5 miljoonan huhuja.

  Voi video, nyt potuttaa.
   
 18. Louis Jäsen

  Lainaus:
  Niin mitä nyt tuo on nyt laittanut puolustuksen kuntoon tuomalla Larssonin, Sekeran, Kris Russellin ja Cam Talbotin seuraan. Lisäksi hyökkäykseen on tuotu Letestu, Maroon ja Lucic. Onhan se kyseenalaisiakin kauppoja tehnyt, mutta hyvin on Chiarelli järjestänyt hyödykkeitä yhteensä. Chiarelli kuuluu ehdottomasti GM:ien top kymppiin.
   
 19. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Kaikki GM.t tekevät välillä kyseenalaisia kauppoja. Chiarelli on kuitenkin tehnyt kahdessa vuodessa liigan isoimmasta vitsistä uskottavan organisaation. Siitä pidän kaverissa eniten, että hän ei pelkää tehdä nopeita ratkaisuita jos jokin asia ei toimi. Nythän tuo juuri kauppasi Eberlen pois suht hyvää vastinetta vastaan ja osti Pouliotin sopimuksen ulos. Edellisen managementin virheitä pyyhitään nyt pois kovalla kädellä.
   
  Viimeksi muokattu: 30.06.2017 klo 17.53
 20. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & New Jersey Devils
  Lainaus:
  Omissa paperissa Chiarelli kuuluu kanssa top 10. Sanoin vaan sitä että aika hyvät palikat sillä oli kuitenkin käisssä kun Edmontoniin meni. Ilman McDavidia ja uutta hallia Chiarelli tuskin olisi saanut noita kaikkia UFA houkuteltua Edmontoniin, ja noihin asioihin Chiarellilla ei ollut mitään arpaa kun tuli seuraan vasta kun noi asiat oli jo plakkarissa. Ja siellä siten oli vielä se Taylor Hall niminen pelimerkki jolla sai sitä pakistoakin kuntoon.

  Mutta omasta mielestä Poile ja Kekäläinen vaan oli paljon parempia ehdokkaita vuoden GM:äksi kuin Chiarelli. Kun ottaa huomioon kauan toi Poilekin on tota hommaa Nahsvillessa rakentanut niin ois se ollut musta vääryys jos Chiarelli ois vienyt sen vuoden GM tittelin Poilen nenän edestä.
   
 21. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rullat, pipo, parhaus & NHL-doping
  Lainaus:
  Aika monen GM:n toiminta näyttää jälkeenpäin siltä, että se oli onnekasta/epäonnekasta trendien mukaista soheltamista, jossa olisi voinut käydä toisin, mutta kävi niin kuin kävi ja työ arvioidaan tuloksien mukaan. Osin kyse on varmaan siitäkin, että NHL-joukkueen pyörittäminen ei ole mikään yhden miehen show, vaan useimmiten joukkuepeliä. Päätökset ovat väkisinkin harmaata todennäköisyyshuttua.

  Bowman ei mielestäni ole tästä yleisestä linjasta poikkeus edukseen tai haitakseen. Esim. Toewsin/Kanen ekat jatkot olivat hyvät, mutta ne olivat juuri sellaiset kuin silloin oli tapana tehdä. Jälkimmäiset näyttävät sysipaskoilta ja sama homma: ei yksikään GM olisi jättänyt niitä tekemättä. Seabrookia pidin oikeasti valintatilanteena ja siinä Bowmanille tuli voitonhuumassa huti. Mutta eipä ole ainoa GM, joka on rakastunut pelaajaansa/pelaajiinsa liiaksi. Pidän Dean Lombardia parempana/ansioituneempana GM:na kuin Bowmania ja hän kaatui ihan samaan rakkauteen/lojaaliuteen vääriä pelaajia kohtaan. Sama Chiarellilla Bruinsissa. Siinä kun Bowman ja Chiarelli olivat ensikertalaisia, ensimmäisen joukkueensa puikoissa, Lombardin olisi pitänyt tietää paremmin, hänellä oli sen verran pitkä ura takanaan.

  Jos NHL:n GM:ta pitäisi listata, niin kaksi ensimmäistä sijaa ovat selviöt ja sen jälkeen ihan sama. Eli Lamoriello, Holland plus muut. Tuossa kolmannessa korissa on varmaan Lombardia, Rutherfordia, Chiarellia, Poilea, Bowmania, mutta vaikea oikeasti sanoa, kenet niistä palkkaisi, jos valita pitäisi. Ehkä ottaisin Yzermanin, joka mielestäni on rakentanut todella potentiaalisen nipun pitämällä tiukan linjan palkkojen suhteen ja muutamalla rohkealla ratkaisulla. Viimeinen askel kuitenkin ottamatta. Mutta nyky-NHL:ssä se askel on enemmän tuurista kuin tekemisestä kiinni. Oleellisinta on päästä tilanteeseen, jossa askelta voi yrittää.
   
 22. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  Kyllä siis samaa mieltä pointista ja samankaltaista viestiä olin Yzermanista kirjoittamassa, oli vaan pakko maksaa Filppulalle isot rahat, Garrisonin kauppa oli aikanaan fiksu ja Carlenkin hommaamisen ymmärrän sinällään vaikka siitäkin täysi floppi tuli. Noita ylihintaisia soppareita joutuu vaan tekemään, jotta pääsee sinne contenderiksi saakka.

  Mutta siis jos Chicagosta puhutaan niin itse olen kyllä noita jatkosoppareita heti julkaisujenkin jälkeen kritisoinut, itse nään homman kyllä niin ettei kannua nostella jos muutama pelaaja viel palkkakatosta merkittävän osuuden. Aivan mahdoton urakka Kanelle ja Toewsille olla noiden sopimustensa arvoisia ja mielestäni tuo tulee myös McDavidille olemaan vaikeata kunnes palkkakatto nousee tarpeeksi, kuitenkin edes Gretzky ei yksinään onnistunut kantamaan mitään joukkuetta mestaruuteen vaikka Kingsin kanssa aika lähelle pääsikin ja tuo varmaan oli heikoimpia Gretzkyn joukkueita jotka mestaruudesta tosissaan tappelivat vaikka joukkueesta muutama HoF pelaaja löytyikin? Noh anyway, kuten tuo case Yzerman osoittaa niin ainakin teoriassa olisi mahdollista ollut istua pidempään noiden Kanen ja Toewsin kanssa, ehkä sieltä olisi vähän halvemmat sopimukset saatu sitähän ei kukaan tiedä, mutta en itse noihin lukemiin olisi kyllä tyytynyt. Samalla tuo näyttää muulle joukkueelle esimerkkiä joka kertautuu eteenpäin, muutenkin nyt kun nuo isot sopimukset tehtiin ni se aiheutti ketjureaktion jossa jouduttiin jatkuvasti luopumaan näistä ydinpelaajista kun ehkä nuo kaverit olisi ollut mahdollista pitää. Seabrook tuskin edes myöskään kehtasi pyytää noin järjetöntä sopimusta minkä eteensä sai ja sitten on vielä Kruger jolle annettiin suoraan ylihintainen lappu.

  Mutta joo näitä on paljon helpompi teorisoida täällä ja käytäntö on aina ihan toista. Eihän kukaan tiedä olisiko Toews ja Kane oikeasti olleet valmiita menemään vapaille markkinoille ja jos olisivat niin olisi voinut kylmästi käydä.
   
 23. Duffeldof Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Dallas Stars
  Yksittäinen varaus tai signaus voi päättyä ihan miten vaan. GM:ien aikansaannoksia pitäis arvioida enempi sen mukaan miten organisaation tilanne on muuttunut heidän aloitushetkestään siihen kun he lähtevät puikoista. Ja siinäkin on se ongelma, että on helppo vahvistaa joukkuetta myymällä tulevaisuutta. Mitkä GM:t ovat nostaneet sekä joukkueen tasoa, että prospectin poolin tasoa?
   
 24. Huppu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Toisaalta tästä tullaan siihen että jos joukkuetta on vahvistettu myymällä tulevaisuutta minkä seurauksena on kannua nosteltu, ja jos voidaan olettaa ettei näin olisi muuten käynyt, niin oliko se hyvä ratkaisu vaikka johtaisikin myöhemmin rämpimiseen? Varaus-, RFA/UFA-, ja palkkakattojärjestelmät huolehtivat ettei yksikään joukkue voi jatkuvasti olla huipulla ja taistella ja voittaa mestaruuksia putoamatta välillä alempaan kastiin. Näin ollen väittäisin että joskus tulevaisuuden myyminen on myös hyvä asia ja osoittaa gm:n toimineen fiksusti. Varsinkin mikäli se voittoihin johtaa. Ei ole helppoa tämä...
   
 25. Largo Jäsen

  Lainaus:
  Onko tuo edes mahdollista?

  Hienoja viestejä ketjussa. Itsekin lasken Hollandin sekä Lamouriellon todella korkealle. Perään sitten Chiarelli ja Poile. Ja loput sitten. John Chayka on omissa papereissa jo nyt korkealla, vaikka todellisuus selviää vasta myöhemmin. Tavallaan myös tykkään Bergevinistä, ja toisaalta en sitten millään. Poile on pakko nostaa toisaalta vähän jalustalle. Niin hienoa työtä mies on tehnyt, muilta mitään ottamatta.