Ilmoitukset

Nimimerkki BlackWolf on viikon ajan poissa muonavahvuudesta kirjoitettuaan henkilökohtaisen hyökkäyksen "Liigan yleisömäärät kaudella 2018-2019"-ketjuun.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin g0447u on saanut pysyvän pelikiellon. Olimme huomauttaneet häntä sekä heikosta sisällöstä että huonosta kieliasusta, ja edellisyön todennäköisesti humalatilassa kirjoitetut turhat viestit olivat meille viimeinen pisara.

Sulje ilmoitus

Nimimerkit Huikko ja KooJii_#1 kirjoittivat hyvän maun vastaisen viestin, ja tämän vuoksi he ovat seuraavan viikon ajan kokoonpanon ulkopuolella.

Nimimerkkiä Ippenator ei puolestaan nimetä pelaavaan kokoonpanoon seuraavan kahden viikon aikana offtopicin ja itsemoderoinnin vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti päätökseemme.

Sulje ilmoitus

Torstain otteluseuranta tuotti lukuisia pelikieltoja.

Nimimerkit Mensonge ja Eric Rooslind saivat viikon pelikiellon henkilökohtaisista hyökkäyksistään.

Nimimerkki Tifosi puolestaan sai viikon pelikiellon mauttomasta ja hyvän maun vastaisesta viestistä.

Nimimerkki Roger Moore huilaa viikon ajan provosointiensa ja turhailujensa vuoksi.

Lisäksi nimimerkki Äksönn kuittasi itselleen viikon pelikiellon provosoituaan Mika Pyörälän loukkaantumisella sekä otteluseurannassa että otteluketjussa.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Päätykiekko opettelee seuraavat kolme kuukautta käytöstapoja katsomon puolella, sillä hänen antinsa Pelicans-osiossa oli silkkaa flametusta ja pään aukomista. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen.

Nimimerkki Katajanokan spanieli saa miettiä seuraavan viikon ajan, pitäisikö myös otteluseurannassa kirjoittaa asiallisesti.

Nimimerkki Mike on saanut viikon pelikiellon hyvän maun vastaisesta viestistä SKA Pietari - Jokerit -ketjussa.

Nimimerkki Finlandi_36 hakee seuraavan viikon ajan sisältöä viesteihinsä vaihtopenkiltä.

Nimimerkin Fernando viime aikojen tuotanto on ollut silkkaa provosointia ja pään aukomista, viimeisimpänä esimerkkinä hänen viestinsä Jesse Puljujärven ketjuun. Mittavan rikehistorian vuoksi palkitsimme hänet urakastaan kuukauden huilitauolla.

Sulje ilmoitus

Managerien ja muun johdon toiminta NHL:ssä

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana TweetyLeaf, 06.03.2014 klo 22.14.

 1. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
 2. Louis Jäsen

  Huhuissa pyörii että Lou Lamoriellosta on ilmeisesti tulossa New York Islandersin uusi GM. Bob McKenzie Twitterissä: "Take this for the proverbial FWIW, because it’s not what I would term a “report” as much as it is anecdotal — there seems to be a decided uptick in the Lou Lamoriello-to-NYI talk within the NHL community. @DarrenDreger noticed it today in DEN; my sense here in NA is the same."

  Tuo kävisi järkeen myös siinäkin mielessä, että Loun poika Chris Lamoriello on tällä hetkellä Islesin vara-GM ja farmijoukkueen GM.
   
 3. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Olinkin ihan varma, että Lou ei malta jäädä eläkkeelle. Sama juttu kuin Devilsissä eli syrjään siirtyminen ei ollut täysin vapaaehtoista, vaikka Toronton kohdalla siitä oli toki sovittu jo etukäteen. Mielenkiintoinen tilanne (myös Tavares-neuvottelujen osalta).
   
 4. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
 5. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rullat, pipo, parhaus & NHL-doping
  Vgkn menestyksestä tulee väistämättä mieleen, että NHLn keskiverto-gm ei pärjää joukkueen kasaamisessa edes tikkaa heittävälle apinalle.

  Joukkueita rakennetaan edelleen lyhytjänteisesti huomiomatta palkkakattorajoitusta riittävästi. Ei ymmärretä, että epäonnistuneet sopimukset paitsi syövät menestysmahdollisuuksia taloudellisessa mielessä, myös vaikuttavat väistämättä joukkueen dynamiikkaan, kun tiettyjen pelaajien rosterispotti on kiveenhakattu sopimusehtojen vuoksi.

  Vgkn menestyksessä monet pitävät tärkeimpänä juuri joukkueen hierarkian muodostumista ansioiden perusteella. Vaikka pelaajat hankittiin luonnollisesti eri odotuksin, niin kaikilla oli sama mahdollisuus ja onnistuminen kaukalossa on määrittänyt peliajan ja roolin. Shipachev hankittiin suurin odotuksin, mutta häntä kohdeltiin kuin ketä hyvänsä, jonka peli ei kulje ja jota ei kiinnosta farmissa pelata. Vastaavasti kukaan ei odottanut Karlssonista ykkösketjun sentteriä, mutta jos pelaat kuin ykkösketjun sentteri, Vgkssa olet ykkösketjun sentteri.

  Liian monessa joukkueessa roolit on piirretty tauluun jo ennen harjoitusleirin käynnistymistä. Se syö motivaatiota ihan kaikilta. Niiltä, joiden rooli on varma ja niiltä, jotka yrittävät ylöspäin.
   
 6. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Tuo on hyvä pointti, Jason Garrison vei Tampassa sen yhden puolustajan tontin ja pelasi yhtä huonosti kuon tällä kaudella. Nyt Vegasissa joutui aika nopeasti farmiin vaikka oli vielä varakapteeni.
   
 7. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  @larzzon :lta hyvä viesti ja mm. Blackhawksissa tuota harrastetaan. Nimi selässä painaa eikä joukkuetta mietitä täysin urheilullisuus edellä. Harmi homma.
   
 8. Shard Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov, Helm
  Kyllähän esimerkiksi Tatarin hankinta oli kaikkea muuta kuin moneyball-ajattelua. Garrisonit ja Shipachevit todistavat, ettei joukkueen luonnissa sen suurempaa filosofiaa ollut. Vähiten tätä menestystä taisi odottaa McPhee itse.
   
 9. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  Ei Garrisonia hankittu, Gusev plus kaksi varausvuoroa sinne haluttiin että Garrison otetaan jonkun toisen pelaajan sijasta. Shipa nyt oli aika fiksu kortti katsoa. Eivät menettäneet mitään siinä.
   
 10. Shard Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov, Helm
  Lainaus:
  Ah, no niinpäs se Garrison menikin.

  Mielestäni Shipan tarina kertoo siitä, ettei asiat menneet kuten suunniteltiin. Suunnitelmissa hän oli avainpelaaja. Pienehkö riski, iso palkkio. Siellä laskettiin hyökkäyksessä Shipan ja Nealin varaan. Nealin piti olla hyvä kauppatavara, joka pääsisi iskemään hyvät tehot ja voitaisiin vaihtaa deadlinella pickeihin/prospecteihin. Nealkin jäi hieman sivurooliin, Karlsson, Marchessault, Perron, Haula ja Smith ovat ottaneet enemmän vastuuta. Noista nimistä lähinnä Floridan miehiltä sitä kykeni odottamaan. Floridan sekoilu tuossa oli muutenkin kummallista. En kykene uskomaan, että siellä on laskettu Haulan ja Karlssonin pystyvän miehittämään ykkös- ja kakkossentterin paikat tuolla tavalla, jonkin ennennäkemättömän tilastoanalyysin pohjalta.

  Puolustuksessa esimerkiksi seiskapakki Sbisan cap hit on 3,6 miljoonaa. Ei sekään minusta kerro juuri moneyball-ajattelusta, ellei tuo sopimus ole välttämätön palkkalattiaan pääsemiseen.
   
 11. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Juu siis en tuota Psykodadin ajatusta myöskään jaa. Eihän tavoitteena tosiaan ollut kuin kasata paljon varausvuoroja ja tämä menestys on yllättänyt myös itse managerin.
   
 12. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Hyvä kirjoitus. Nythän ei tarvitse odottaa muuta kuin palkankorotusten realisoituminen ja ja Vegas tulee tippumaan kärjestä alas. Korotukset tuovat mukavuutta eikä tarvitse enää tavoitella sitä porkkanaa. Samalla tulevat ne kiveenhakatut rosterispotit jne jotka ajaa samaan keskinkertaisuuteen mitä muissakin joukkueissa.

  William Karlssonin seuraava lappu etenkin on aika mielenkiintoinen. Se on ihan eri asia, oletko 1M pelaaja, joka tekee 40 maalia vai 7 miljoonan pelaaja, jolta odotetaan 40 maalia.
   
 13. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Sanoisin että kohtuu hyvä veto Chevylta hankkia Stastny siirtorajalla, viime yönä 2+1 seiskapelissä alle 13 minuutin peliajalla. Saattaa olla paras muuvi mitä siirtorajalla tällä kaudella tehtiin.
   
 14. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Hyvin mahdollista. McDonagh ja JT Miller combo on myös hyvä, mutta McDonagh ei ole ilmeisesti ihan huippu ollut vielä.
   
 15. ndal88a Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooVee, Tampere
  Lainaus:
  Tama on totta, media raportoi yleensa ennen harjoitusleiria etta yksi paikka on avoinna eli joskus tulee mieleen etta vaikka olisit kuinka hyva niin paikkaa ei aukea, roolit on lyoty jo lukkoon etukateen.
  Toinen juttu mita olen ihmetellyt ovat nama seurojen valiset kaupat, joskus tulee ihme vetoja. Olen tullut siihen tulokseen etta seurojen valiset kaupat ovat +/- 0 summa pelia, joskus voit voittaa, joskus havita. NHL 31:n seuran suljettu klubi ja jos GM:na teet jonkin aikaa jatkuvasti hyvia kauppoja niin kohta kukaan muu ei halua olla tekemisissa sinun kanssa.

  JOL
   
 16. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rullat, pipo, parhaus & NHL-doping
  ^ Eikä pelkästään se, kuinka monta paikkaa on avoinna, vaan mitä paikkoja on avoinna. Itselleni esimerkit Bruinsista ovat helpoimpia, joten miten vaikkapa Seguinin uraan vaikutti taannoin se, että Bergeronin ja Krejcin paikat sentterinä olivat annetut, keskelle ei käytännössä ollut asiaa ja toisaalta laiturina pelaaminen oli Seguinin kaltaiselle talentille aika helppoa, eikä panostus jääkiekkoon ehkä siksi ollut aivan sataprosenttista? Nythän Dallasissa on nähty, että Seguinista on paitsi sentteriksi myös pelaamaan puolustussuuntaan. Eikä se vaatinut oikeastaan muuta kuin mahdollisuuden ja organisaation puolelta vaatimuksen, että näin sun pitäisi pelata, että joukkue voi menestyä.

  Moni manageri kyllä lässyttää, että nuorille tehdään tilaa, jos nämä pelaavat riittävän hyvin, mutta käytännössä tilanne on nuoren pelaajan kannalta mahdoton. Ei todnäk saa riittävästi peliaikaa, että olisi koko ajan ns. hyvin pelissä sisällä. Valmennus kohtelee virheistä käytännössä aina nuoria pelaajia erilailla kuin veteraaneja. Lisäksi on sosiaalinen ulottuvuus. Joukkue hyväksyy helpommin, kun aloittaa suosiolla pohjalta.
   
 17. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Lainaus:
  Mutta onko tämä sitten suoranaisesti managereiden ja muun joukkueen johdon huonoutta? Mielestäni kyse on enemmänkin P-Amerikkailaisesta kulttuurista ihan noin yleensäkin. Nuorelle pelaajalle riippuen siitä miten paljon seura on häneen satsannut ja miten hän näyttäytyy valmennusjohdon silmissä annettaan näytön paikka - joko reilu tai epäreilu. Jotkun harvat ovat sen verran parempia ja kovempia, että sen tilanteen käyttävät, mutta suurimmalla osalla ei vaan kokonaisuus riitä. Vaikka ehkä pelitaidot muuten kyllä riittäisivät.

  Ja tuo että vanhempia kohdellaan eri lailla kun nuoria, niin kyllä niitä kohdellaan eri lailla myös meillä töissä. Tiedä sitten onko se oikein, mutta kaikki sen hyväksyy. Puhutaan että paikka ja asema on ansaittava. Säännöt ja onnistumiset joilla se ansaitaan ovat tietysti erilaiset vähän joka työyhteisössä, mutta onhan tuo ihan normaalia suomalaisessakin työelämässä että nuori aloittaa nöyrästi pohjalta.
   
 18. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Voittamisen kannalta tuo ei välttämättä ole optimaalinen tapa, mietitään vaikka Tampaa niin ennen siellä meni hierarkiassa Garrisonin lisäksi myös Callahan, Paquette, Brown, Sustr ja silloin finaaleihin johtaneena vuotena vaikka Morrow osaavien kaverien ohi.

  Menneisyydessä semmoiset pelaajat kuin Kucherov, Marchessault ja Drouin ovat saaneet tuota 4. ketjun roolia jämäminuuteilla ja vasta pakosta Kucherov nostettiin tulosketjuun kuten Drouinikin. Marchessault taas ei ikinä saanut mahdollisuutta vaikka osaamisen / potentiaalin kyllä huomasi pelejä ja edistyneitä tilastoja seuraamalla.

  Nyt herrat Kunitz, Callahan, Paquette pelaavat nelosketjussa, Brown ja Garrison treidattiin ja Sustr poppareilla. Statuksen ja sopimuksen puolestahan esim. Callahanin pitäisi pelata siellä Stamkosin vierellä, mutta mielestäni tämä on parempi ratkaisu ja junnut ovat saaneet tilaa onnistua. Filppulakin treidattiin ja tuskin ilman tuota treidiä esim. Point olisi noussut esille ja miten tuommoista osaamista voi näyttää ilman vastuuta?
   
 19. powerforward#7 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL
  Eiköhän suurin syy valmentajien ja managereiden varovaisuuteen ole pelko työpaikan menetyksestä. Toki palkkakatto on ajanut tilanteeseen, että vähän pidempiäkin projekteja joukkueilla on, kuin kuluva kausi. Mutta edelleen tulosta pitäisi pystyä tekemään NYT. Nuoret pelaajat, tai ylipäätään uuden yrittäminen/kokeileminen nähdään riskinä jota ei ole varaa ottaa. Ja jos olet ensin satsannut isolla sopimuksella pelaajaan joka pitäisi heittää farmiin, niin käytännössä myönnät sössineesi.
   
 20. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Paul Fentonia huhutaan seuraavaksi Minnesota Wildin GM:ksi. Johan tuon Fentonin nimi onkin useampana vuonna pyörinyt aina mukana managerinpaikkojen avautuessa, joten nyt viimein on sitten hänen vuoro päästä pomoksi.
   
 21. Mängimies Jäsen

  Fentonia haastateltiin myös Carolinan GM:n pestiin, mutta mies vetäytyi itse muutaman muun ohella kisasta.

  Ja onhan Fenton ollut jo 10 vuotta Nashvillessa Poilen takana apulais-GM:nä, joten korkea aika todellakin. Varmasti hyvä valinta Minnesotalta.

  Toisaalla taas vanhaa kunnon Lou Lamourielloa viedään Islandersin GM:ksi. Tuo on juuri sitä mitä näivettynyt organisaatio kaipaisi. Ensimmäinen homma olisikin saada jotenkin Tavaresin nimi sopimuspaperiin.
   
 22. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lou ilmeisesti tosiaan ottamassa Snowin paikkaa Islandersissa:

  Exclusive: Lou Lamoriello will be hired to run Islanders’ hockey operations – The Athletic

  Ilmeisesti olisi myös ja tavannut Tavaresin kanssa.

  Two sources also confirmed an online report from the French-language website Hockey30 that Lamoriello met with John Tavares last week, clearly in anticipation of assuming control of the Islanders. Tavares, as you all know, will be an unrestricted free agent on July 1 after playing out the final year of his contract with the Isles in 2017-18.

  Where this leaves Snow, the Isles GM for the previous 12 seasons, is unclear. He and head coach Doug Weight arrived back on Long Island on Monday after spending last week at the World Championships along with Eric Cairns, director of player development, and other front-office staffers. Snow’s contract runs for at least four more years with a steep buyout clause.
   
 23. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Kiinnostavaa. Saako Lamoriello diilin Tavaresin kanssa ja miten hän ratkaisee Islandersin maalivahtitilanteen - sillä se on ollut selvästi Lamoriellon prioriteettilistan kärjessä niin Torontossa kuin New Jerseyssäkin. En olisi hirveän yllättynyt, jos L treidaa toisen ykköskiekan varauksen maalivahtiin ja sitten hoitelee jotenkin pois päiväjärjestyksestä nykyiset diilit, jos tarvetta.
   
 24. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Welcome to impossible: The Golden Knights and the NHL miracle that makes no sense | Sport | The Guardian

  Hieno artikkeli.

  Lainaus: