Managerien ja muun johdon toiminta NHL:ssä

  • 379 258
  • 1 346
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
Noh noh, eipäs nyt kuitenkaan liioitella. McDavid & Draisaitl, Tavares & Matthews, Crosby & Malkin, Backstrom & Kuznetsov...mutta joo, tuonne joukkoonhan Scheifele & Dubois tulevat kuulumaan. Ellei kiukkupuuska taas yllätä Pierre-Lucia.

Lähinnä tuo ensimmäinen on tavoittamattomissa. Muuten näen, että lähitulevaisuudessa voi olla jopa parempi kuin luettelemasi parit.

Edit. Eikä tarkoitus määräänsä enempää ole hypettää, mutta tuolla noiden parien joukossa se potentiaali on. Etenkin kun siellä on monta ikääntyvää tähteä. Toki sekin on mahdollista, että taso asettuu jonnekin Johansen-Duchene paikkeille.
 
Viimeksi muokattu:

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Ihan mielenkiinnosta luin Johansen treidin aikaisia kommentteja ja yllättävän samanlaista keskustelua silloinkin. Ainakin potentiaali nähtiin pääosin ihan muualla kuin 2. ketjun sentterinä.

Eipä taida ihan tulla uni silmään tälle iltaa. Jos tuossa treidissä ei muita palasia liiku niin pettynyt olen...

Noh. Puolustusosasto näyttää nyt ihan hyvältä ja onhan siellä Wennberg ja Karlsson tyrkyllä isoihin saappaisiin, mutta Johansen nyt oli organisaation historian paras sentteri, nuori ja hyvällä sopimuksella. Kaipa ne sillat sitten paloivat jo viime kauden sopimusneuvotteluissa.
Hawks fanina pakko sanoa, etten kyllä nyt ainakaan kovasti tykkää tosta treidistä. Nashville oli helpompi vastus ilman hyvää hyökkäystä. Sen lisäksi että omasta mielestäni Nashville pelit on ollu hidasta ja tuskallista peliä katsoa Hawksin puolella, niin nyt siellä on vielä ratkasuvoimaa.

Centralista tuli taas kovempi.
Johansen <-> Jones treidi aivan huikea! Kaksi nuorta aivan huippupotentiaalista pelaajaa vaihtoivat seuraa niin mikäs sen mielenkiintoisempaa olisi. Jos Columbus saa draftista Matthewsin tämä kääntyy hyväksi treidiksi myös sinitakeille, mutta muuten sentteriosasto on kyllä erittäin kapea jos ei jostain löydy jotain. Nashville tästä kaupasta ainakin hyötyy, saavat vihdoin mitat täyttävän ykkössentterin joka ei ole iällä eikä sopimuksella pilattu. Neal - Johansen - Forsberg ketju huh morjes!
R.Johansen <-> S.Jones

Huhhuh. Jälleen iso kauppa, jossa Kekäläinen on mukana. Molemmat joukkueet täyttää kaupalla omia puutteitaan, joten mielestäni hyvä kauppa ilman häviäjiä. Tuskaiselta näytti Joeyn ura Columbuksessa kaikkine vääntöineen sopimusneuvotteluista penkittämisiin. Taitava ja usein tehokashan Johansen sinitakeissa oli, mutta ei mielestäni mikään periksiantamaton taistelun ja johtajuuden perikuva kuitenkaan, mitä ykkössentteriltä usein odotetaan. Eikä olisi ollut nykyisen valmentajan suosiossa jatkossakaan, joten pienessä pakkoraossa Kekäläinen oli, varsinkin kun se puolustaja oli saatava Columbukseen. Ja mikä puolustaja sieltä tulikaan? Parin vuoden takaisen draftin kärkipuolustaja, jonka piti mennä jopa numerolla 1 Coloradoon. Iso, nuori, hyvin liikkuva, valtavan potentiaalin kiekollinen puolustaja rightin kätisyydellä. Ei olisi parempaa kaveria voinut takaisinpäin tulla. Nyt Seth pääsee vielä Josin ja Weberin varjosta dominoimaan Columbuksen siniviivalle. En malta odottaa! Eikä Columbuksen sentteriosasto Joeyn lähtöön murene, sillä nyt Wennberg on sentteri nro 1 ja saa sillä paikalla kehittyä Columbuksen omaksi N.Bäckströmiksi Dubinskyn ja kumppaneiden antaessa taustatukea.
Kun varailee kakkoskierrokselta franchise-tason pakkeja, niin on varaa treidata kolmas sellainen ykkössentteriin. Lavioletten valmennuksessa Johansenilta on lupa odottaa suuria. David Poile on tehnyt aivan käsittämättömän kovaa työtä rajallisilla resursseilla toimivan organisaation peräsimessä.
Hieno kauppa Columbuksen ja Nashvillen välillä. Tuollaisia on aina välillä hienoa nähdä.

Predators saa nyt viimein sen pitkään, oikeastaan koko organisaation olemassaolonsa ajan, kaipaamansa nuoren ykkössentterin riveihinsä. Johansen on varmasti iso vahvistus heidän joukkuelleen. Saa nähdä löytääkö Johansen ja Neal yhteistä säveltä samantien, vai ketkä laiturit Johansen saa rinnalleen.

Jones on varmasti iso vahvistus Columbuksen takalinjoille, ja kaiken mennessä hyvin yhdessä Murrayn ja Werenskin kanssa muodostavat kovan kolmikon pitkälle tulevaisuuteen. Saa nähdä onko Jonesista vielä ottamaan sitä isompaa roolia, jota Nashvillessä ei ymmärrettävästi ollut tarjolla, vai kaipaako hänen pelinsä vielä kehittymistä paljon. Jones on kuitenkin Nashvillessä päässyt nauttimaan suojatuimmista minuuteista tuon liigan top-2 ykköspakkiparin takana, ja Columbus ei muutenkaan ole Nashvillen veroinen joukkue. Vastuuta on kuitenkin heti luvassa ja tullaan loppukauden aikana näkemään millaisen roolin Jones pystyy välittömästi ottamaan.

Noin pelaajien arvon suhteen olisin hieman sitä mieltä että Columbuksen olisi pitänyt saada jokin pieni lisuke Jonesin lisäksi, mutta se olisi tyyliin ollut kolmoskierroksen varausvuoro joten ei mikään iso ero. Nashvillelle pieni etu kuitenkin tässä kaupassa.

Jones ja Murray ovat kesällä RFA-statuksella, joten mielenkiintoista nähdä millaisia sopimuksia Kekäläinen noille lähtee antamaan. Johansenin kanssa ne erimielisyydet taisivat lähteä noista sopimusneuvotteluista, joten Columbuksen kannalta toivottavaa että noiden Jonesin (ja myös Murrayn ja Jennerin) kanssa neuvottelut sujuvat hyvässä yhteishengessä.
Viimeisen 2,5 kauden aikana Ryan Johansen on kuitenkin tehnyt 24. eniten pisteitä koko liigassa ja kukaan edessä oleva pelaaja ei ole häntä nuorempi. PPG-taulukossa vastaavalla ajalla Joey on sijalla 39. Ainoa häntä nuorempi pelaaja, joka löytyy hänen edestään tällä listalla, on Johnny Gaudreau. Vaikka tämä kausi on ollut Johansenilla huono ja pelkkiä pisteitä ei pidä tuijottaa, niin olihan hän aika dominoiva mies hyökkäyspäässä kahden viime kauden aikana. Yli 190cm ja noin 100 kiloa hyvin liikkuvaa, taitavaa ja maalintekoon pystyvää lihaa, eittämättä taalaliigan paremman puoliskon ykkössenttereitä ja ikääkin vasta 23 vuotta. Kaiken tämän myyntipuheen jälkeen olen edelleen sitä mieltä, että Kekäläisen olisi pitänyt saada parempi vastine kaupasta, ei välttämättä paljoa parempaa, mutta edes joku prospekti tai varausvuoroja kylkiäiseksi. Henkilökohtaisena toiveena oli Kamanev.

Vastine tuli toki Columbuksen suureen tarpeeseen ja Jones on erittäin hyvä pelaaja, muttei ole vielä antanut vastaavia näyttöjä kuin Johansen. Pitää muistaa että Jones on vasta 21v, kolmas kausi on vasta meneillään ja hänestä voi todellakin tulla potentiaalinen franchise puolustaja, niin kuin myös Ryan Murraysta, mutta tuleeko? Se on eri asia ja tämä kaikki tapahtuu vasta parin vuoden kuluttua, ehkä. Toki Johansen voi olla kusipää ja flopata kunnolla, mutta mistä näitä tietää. Joka tapauksessa ainakin hetkellisesti nyt harmittaa. No eipähän tarvitse enää yöunia menettää miettien mitä Jarmo tekee Johansenin suhteen.
Ihan hyvä diili columbukselle. Eipä tarvi tapella tuon kakaran kanssa seuraavasta sopimuksesta. Kun pelaaminen joukkueelle ei kiinnosta ja toisaalta palkkatoive lienee semmosta 7-8-9 millin luokkaa niin parempi painaa liipasinta nyt.
Ihan hieno suoritus jengin ykkössenalta tässä tärkeessä alotuksessakin:
Twitter
(linkki pitäisi viedä twitteriin ja giffivideoon)
Kyllähän tuo Johansen sen tason arpa ykkössentterin tontille, asenteesa ja puolustus pelaamisensa takia, että noin kovan nuoren pakin kun Jones saaminen tuosta on aika kova veto Kekäläiseltä. Epäilen että Johansen tulee olemaan sellainen kohtalainen kakkossentteri, joka tarvitsee laitureilta paljon puolustus tukea ettei omissa rytise.
 

lätkämies

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Columbus Blue Jackets
Kyllähän Kekäläinen on kauppojen myötä ollut erittäin hyvä GM, mutta hieman yllättäen draft menestys ei olekaan ollut kovin mairitteleva. Tai ainakaan tällä hetkellä katsottuna.

Kekäläisen aloittaessa GM:nä ykköskiekalla varattiin Kerby Rychel, Marko Dano ja Alexander Wennberg. Toki tuona vuonna kolmoskiekalta tarttui vielä Oliver Björkstrand. Noista ykköskiekan kavereista Wennbergin voisin ehkä laskea osittain onnistuneeksi, mutta loukkaantumisten jälkeen miehestä tuli säikky kuin peura ja käyttöä ei löytynyt enää millään muotoa.

2014 ykköskiekalla varattiin jo Ducksiin kaupannut Sonny Milano, joka ei koskaan lunastanut potentiaaliaan. Kakkoskiekalla varattiin järkälemäinen Ryan Collins, joka on tainnut juurtua AHL-puolelle eikä taida NHL:ään nousta koskaan. Kolmoskiekalta sen sijaan löytyi Elvis Merzlikins.

Vuonna 2015 ykköskiekalta mukaan Zach Werenskin mukana tarttui Gabriel Carlsson, joka ei ole juurikaan ihmeitä esittänyt vaikka ikääkin alkaa jo olla.. Kakkoskiekan Paul Bittner ja Kevin Stenlund sen sijaan eivät ole juurikaan mitään esittäneet. Stenlund on sentään noussut alaketjuihin. Tuona vuonna 6 ja 7 kierroksilta tarttui Markus Nutivaara ja Vladislav Gavrikov, joista on ollut kyllä oikeastikkin iloa.

2016 ykköskiekalla tehtiin kaikin puolin onnistunut varaus, eli PLD joka nyt Laineeseen päittäin käytännössä vaihdettiin. Kakkoskiekalla varattiin Andrew Peeke, joka on yliopistokiekosta viime kaudella organisaatioon tullut. Peekestä saattaa vielä kuoriutua ihan luotettava kahden suunnanpuolusta alakertaan, mutta saa nähdä! Muutoin ei draftista mitään mainittaavaa mukaan tarttunut, Vitali Abramovkin on jo kiertoon laitettu.

2017 Drafti sen sijaan oli Columbukselle aika kova kun sieltä tarttui kakkoskiekalta Texier, kolmoselta Tarasov ja neljänneltä kierrokselta vielä Emil Bemström. Texier ja Bemström kuuluvat lähtökohtaisesti Blue Jacketsin tulevaisuuteen ja Tarasovillakin on melkoinen potentiaali nousta ihan huippuveskariksi NHL-tasolle.

2018 Varattiin ykköskiekalla Liam Foudy, joka on kyllä väläytellyt NHL-peleissä jo, mutta tulevaisuuta on vielä vaikea arvailla. Myös Kirill Marchenkosta (2. kierros) ja Veini Vehviläisestä (6. kierros) saattaa olla paljonkin iloa tulevaisuudessa.

2019 Dmitri Voronkov on KHL:ssä ainakin esittänyt kelvollisia otteita ja 2020 yllätysvaraus Yegor Chinakhov on myös ollut KHL:ssä esillä. Mutta vuosia 2018-2020 on hieman turha arvioida vielä, koska näistä voi kasvaa vielä vaikka mitä.

Mutta summa summarum, Kekäläisen varaukset alkuun eivät ainakaan ylemmillä kierroksilla ole täysin nappiin menneet ja niiden nappiin mennessä Blue Jackets voisi olla merkittävästi kovempikin jengi. Toisaalta Kekäläinen on tuonut ajanmyötä omat scouttinsa tuonne ja varaukset vaikuttaisivat parantuneen, mutta tätä voidaan arvioida paremmin ehkä 5 vuoden päästä. Jännä sinänsä, että varaamista nimenomaan pidettiin Kekäläisen vahvuutena, mutta kaupoilla mies on lattiaa pyyhkinyt.

Ei siinä kaikesta huolimatta Jarmo on tehnyt Blue Jacketsistä uskottavan joukkueen!
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
En nyt itsekkään tätä ihan niin yksipuolisena kauppana näe, mutta kyllähän tämä arvio perustuu aika pitkälti siihen, että Laineen taso on tuossa 30 maalin tuntumassa, jos se taso on niissä kahden ekan kauden tuntumassa niin onhan Laine huomattavasti Duboisia arvokkaampi pelaaja. Duboisilla on myös aika paljon todistettavaa täydellä kaudella, vielä ei ole ilman Panarinia edes ylittänyt 60 pisteen rajaa ja vielä ei ole kuitenkaan väläytellyt semmoista potentiaalia mitä Laine on jo näyttänyt. Playoffeissa toki pelasi erinomaisesti 10 peliä, mutta niin onko se sitten Duboisin taso niin mene ja tiedä.

Mut joo nää kahden edellisen kauden tilastot tekevät kyllä Laineesta paljon huonomman kuin itse ainakaan uskon hänen olevan ja vaikuttaisi edellisellä kaudella kuitenkin korjanneen ne pahimmat ongelmat puolustuspäässä.
Ihan kausista riippumatta Laineen keskeinen ongelma arvomielessä on, että hän ei luo hyökkäystä, mutta tekee maaleja. Vähän parempi Mike Hoffman. Tällainen voi olla maksamisen arvoista lähinnä siitä näkökulmasta, että se sopii joukkueeseen. Ts. joukkue hallitseee pelejä, mutta maalinteko on vaikeaa. Esim viime vuosien Canes.

Toki siis vanhan maailman tyyliin tarkasteltuna Laineella on upea runko, pehmeät kädet, liikkuu isoksi mieheksi hyvin ja laukaus on jumalainen. Ei vain näy kaukalossa kuin se laukaus satunnaisesti, ei silmämääräisesti, ei tilastoista. Se on sitten lähinnä uskon asia, jos luulee saavansa parin ensimmäisen kauden version Laineesta. Toki jos Columbus sukeltaa, niin ehkä Laine pääsee taas räiskimään enemmän kakkosmaalivahteja vastaan.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Toki siis vanhan maailman tyyliin tarkasteltuna Laineella on upea runko, pehmeät kädet, liikkuu isoksi mieheksi hyvin ja laukaus on jumalainen. Ei vain näy kaukalossa kuin se laukaus satunnaisesti, ei silmämääräisesti, ei tilastoista. Se on sitten lähinnä uskon asia, jos luulee saavansa parin ensimmäisen kauden version Laineesta

Tässä nyt taisit aiemminkin viitata siihen Domin tekemään arvioon missä hänen mallinsa projektoi Laineen olevan n. 1.8 voiton pelaaja, kun hänen mallinsa painottaa kahta edellistä kautta. Duboisilla taas arvo olisis siinä 2.2 tietämillä. Mä en vaan näe itse mitään syytä miksei Laine voisi palata tuonne kahden ekan kauden tasolle missä arvo oli 2.6 voittoa per kausi. Miehen syöttötaitoa myös aliarvostetaan aika paljon, vaikka käytännössä on ihan potentiaalinen kaveri tekemään Stamkosmaisen uran. Toki jos Laineelle joutuu maksamaan 2 milliä enemmän kaudessa kuin Duboisille niin kallistaa tuo toki asetelmaa aika paljon.


 

JJLehto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tässä nyt taisit aiemminkin viitata siihen Domin tekemään arvioon missä hänen mallinsa projektoi Laineen olevan n. 1.8 voiton pelaaja, kun hänen mallinsa painottaa kahta edellistä kautta. Duboisilla taas arvo olisis siinä 2.2 tietämillä. Mä en vaan näe itse mitään syytä miksei Laine voisi palata tuonne kahden ekan kauden tasolle missä arvo oli 2.6 voittoa per kausi. Miehen syöttötaitoa myös aliarvostetaan aika paljon, vaikka käytännössä on ihan potentiaalinen kaveri tekemään Stamkosmaisen uran. Toki jos Laineelle joutuu maksamaan 2 milliä enemmän kaudessa kuin Duboisille niin kallistaa tuo toki asetelmaa aika paljon.
Just näin. Paten katto (jos se on jo nähty) on huomattavasti korkeammalla jo tuonkin statistiikan pohjalta, ja potentiaalistahan tässä paljon maksetaan. Duboisin ”katto” tullu jonkun Panarinin tehoista nauttiessa. Eli ei senkään tason ylläpitäminen oli varma juttu vaikka kohtuu laadukkaita kavereita on lienee tarjolla samaan ketjuun Winnipegissä.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Kertokaapa mulle, miksi sitä kahden ekan kauden Lainetta haikaillaan verrattuna viime kauden Laineeseen, kun täysi viime kausi olisi tuonut 34+42 siinä suhteessa, mitä kauden keskeytyessä vauhti oli? Minäkin ottaisin sen marraskuun 2017 Laineen mieluiten, kukapa ei, mutta ehkä vielä mieluummin potentiaalisen 40+50 Laineen. Tai miksei sopivassa seurassa 50+40.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Kyllähän Kekäläinen on kauppojen myötä ollut erittäin hyvä GM, mutta hieman yllättäen draft menestys ei olekaan ollut kovin mairitteleva. Tai ainakaan tällä hetkellä katsottuna.

Siis täh? Kyllähän tuo on oikeasti aika kova rekordi noilla pickeillä, jolla Columbus vetänyt.. Kuinka paljon Jarmon, kuinka paljon scouttien kädenjälkeä, se on toki eri asia.. Tuossa jo sinunkin listauksessa näkyy, että onhan noita jo kymmenkunta onnistunutta äijää 7 vuoden spanilla joukkueeseen päässyt tai pääsemässä (Foudy)..

Samaa mieltä tuosta 2013 kesästä, se ei ehkä ihan putkeen mennyt. Jos en ihan väärin muista, sitä Danon valintaa pidettiin jo silloin vähän yllättävänä. 2014 oli vähän komsiikomsaa, Milano ei potentiaaliaan lunastanut, mutta sitä oli. Ja kaiken huipuksi ykkösveskaritason kaveri tarttui matkaan kolmoselta, se kompensoi aika paljon tuota Milanon kohdalla (lopulta) metsään menoa.

2015, 2016 ja 2017 tuottivat kasan vähintäänkin rosteripelaajia, joista Texier ja Bemström saattavat kehittyä vielä vaikka mihin. Myöhemmistä drafteista vaikea tosiaan arvioida, mutta ihan hyvältä näyttää..

Eli summa summarum, kyllä mun mielestä Bluejacketsin voi laskea onnistujaksi Jarmon aikakaudella myös drafteissa.
 

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
Niin tai milloin viimeksi on saatu 60 pinnan laiturista sekä pelaamisen lopettaneesta entisestä lupauksesta franchise-sentteri? (Nämähän voi kääntää ihan miten päin tahtoo, riippuen mitä näkökulmaa korostaa)
Ei ehkä pitäis enää palata tähän, mutta säähän varmaan luit myös lainaamani viestin?
 

Merovingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets
Samaa mieltä tuosta 2013 kesästä, se ei ehkä ihan putkeen mennyt. Jos en ihan väärin muista, sitä Danon valintaa pidettiin jo silloin vähän yllättävänä. 2014 oli vähän komsiikomsaa, Milano ei potentiaaliaan lunastanut, mutta sitä oli. Ja kaiken huipuksi ykkösveskaritason kaveri tarttui matkaan kolmoselta, se kompensoi aika paljon tuota Milanon kohdalla (lopulta) metsään menoa.

Huomioitava myös tuossa vuoden 2013 draftissa Keklun olleen vasta helmikuusta saakka Blue Jacketsien GM eli neljä kuukautta virassaan. Siinä vedettiin drafti pitkälti vanhan johdon scouteilla eikä Keklun omilla miehillä. Tiedä millaisia valintoja olisi tullut, jos olisi palkattu aiemmin ja olisi saanut ajettua omia miehiään ja näkemystään pidempään sisään.
 

M.88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oilers, Pepo HC
Näissä draftkeskusteluissa ja siinä, että kuka olisi pitänyt varata tämän tai tämän pelaajan sijaan pitää aina muistaa että varaus tehdään joko menestytään nyt tai menestytään 3-5 vuoden päästä asenteella.
Ja pelaajia valokoidaan myös tämän perusteella, eli otetaanko pidempiä projekteja tai helpotusta just tämän hetken ongelmiin. Voi olla että nyt on taitavia pelaajia kokoonpanossa, niin otetaan joku voimahyökkääjä joka voi pelata kolmosketjussa jo ensi kaudella , vaikka olisi tarjolla joku kiekollisesti tosi näppärä jätkä, joka auttaisi vasta kahden vuoden päästä.
Ja noista Columbuksen drafteista, kyllähän se menee hyvin, jos 1-2 pelaajaa per vuosi "osuu", ei oikea elämä ole mitään Be A GM peliä missä voit arvioida äärettömästi mahdollisia eliittipelaajia, ja se vielä kerrotaan haastattelun jälkeen että kyllä tästä pelurista tulee stara.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

ipaz

Jäsen
Kyllähän Kekäläinen on kauppojen myötä ollut erittäin hyvä GM, mutta hieman yllättäen draft menestys ei olekaan ollut kovin mairitteleva. Tai ainakaan tällä hetkellä katsottuna.

Draftaaminen on aina osaltaan arpapeliä. Sillon kun varataan, niin varataan potentiaalia. On eri asia miten se lunastuu.

Kekäläinen oli kahdeksan vuotta vastuussa St.Louis Bluesin varauksista ensin roolissa Director of Amateur Scouting ja myöhemmin Assistant General Managerina. 2002-2010 Bluesiin tarttuivat mukaan mm. David Backes, Lee Stempniak, Carl Söderberg, Roman Polak, TJ Oshie, Ryan Reaves, Ben Bishop, Erik Johnson (#1. 2006 - jos olisi kristallipallo niin olisi kannattanut esim. ottaa Toews, Bäckström tai Giroux), Patrick Berglund, Lars Eller, Ian Cole, David Perron, Alex Pietrangelo, Jake Allen, Jaden Schwartz ja Vlad Tarasenko.

37 / 78 Kekeläisen St. Louisiin varaamasta pelaajasta on pelannut vähintään yhden NHL-ottelun. Onnistumisprosentti siis lähes 50%!! Ei ihme että häntä kutsuttiin scouttipiireissä Draft-guruksi.

GM:na homma on tietysti erilaista koska itse ei enää scouttaa samalla tavalla, vaan pitää luottaa toisten näkemyksiin ja antamiin lausuntoihin. Kekäläinen palkkasi heti pääscoutikseen jo Bluesista tutun maanmiehen Ville Sirenin, jonka kanssa yhteistyö on toiminut.

Ensimmäisestä draftistään Columbuksessa 2013 varatuista kahdeksasta pelaajasta viisi on pelannut NHL:ssä, joista Wennberg ja Björkstrad ovat edelleen vakiorostereissa, vaikka 1. kierroksen Rychel ja Dano olivatkin molemmat pettymyksiä.

2014 löytyi maalille #76 Elvis. Kristallipallosta katsomalla olisi kannattanut Sonny Milanon sijasta ottaa Pasternak tai vaikka Alex Tuch. 2015 CJB varasi yhdeksän kertaa, joista kuusi pelaaja on pukenut NHL-paidan ylleen. Jälleen varsin vakuuttava suoritus. 2016 viidestä varauksesta neljä on pelannut NHL:ssä. Myöhemmät draftit ovat vasta kehittymässä, joten niiden satoa odotellaan tulevaisuudessa, mutta 2017 varatuista Texier (#45) ja Bemmström (#117) ovat jo NHL-tasoa.

Mielestäni on vähättelevää Kekäläistä kohtaan sanoa, että draft-menestys ei ole ollut mairittelevaa.
 
Nyt kun treidiä on saanut hetken maiskuteltua, ottaen huomioon sopimustekniset asiat ja olettaen, että pelaajat jatkavat uusissa seuroissaan, molemmat jengit vahvistivat treidissä asemiaan. Pelaajien tasoa vertaillessa pidän Blue Jacketsia treidin voittajana, joten tästä Jarmolle sulka hattuun.

Pelaajien kehittymisessä on niin paljon muuttujia, joita on mahdoton ottaa huomioon, että vaikka vaakakuppi jossain vaiheessa kääntyisi Jetsin eduksi, hankalaa nähdä että tästä treidistä Kekälästä koskaan parjattaisi. Mies oli valitettavan hankalassa raossa PLD:n kanssa ja siihen nähden vastine on mielestäni huomattavasti odotuksia parempi.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Tässä nyt taisit aiemminkin viitata siihen Domin tekemään arvioon missä hänen mallinsa projektoi Laineen olevan n. 1.8 voiton pelaaja, kun hänen mallinsa painottaa kahta edellistä kautta. Duboisilla taas arvo olisis siinä 2.2 tietämillä. Mä en vaan näe itse mitään syytä miksei Laine voisi palata tuonne kahden ekan kauden tasolle missä arvo oli 2.6 voittoa per kausi. Miehen syöttötaitoa myös aliarvostetaan aika paljon, vaikka käytännössä on ihan potentiaalinen kaveri tekemään Stamkosmaisen uran. Toki jos Laineelle joutuu maksamaan 2 milliä enemmän kaudessa kuin Duboisille niin kallistaa tuo toki asetelmaa aika paljon.



Niin no niin. Mun mielestä se on huvittavaa, että Laineen kohdalla odotetaan jotain (ja treidiä arvostellaan sen perusteella), mitä ei olla kahteen kauteen nähty.

Vastaavasti Duboisin kohdalla selitetään yhä Panarinista, vaikka kehityskäyrä on ollut nouseva koko uran. Kyllä se on PLDlläkin katto korkealla, jos odotusarvo on se, että pelaa kuten viime kesänä Matthewsia ja Tavaresia vastaan tai edellisenä keväänä Bergeronia vastaan. Ne olivat franchisetason ykkössentterin pelejä.

Toivoa voi saavansa mitä vain pystyy kuvittelemaan, mutta tilastojen valossa Jets sai paremman ja halvemman nuoren pelaajan.
 

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Kertokaapa mulle, miksi sitä kahden ekan kauden Lainetta haikaillaan verrattuna viime kauden Laineeseen, kun täysi viime kausi olisi tuonut 34+42 siinä suhteessa, mitä kauden keskeytyessä vauhti oli? Minäkin ottaisin sen marraskuun 2017 Laineen mieluiten, kukapa ei, mutta ehkä vielä mieluummin potentiaalisen 40+50 Laineen. Tai miksei sopivassa seurassa 50+40.
Minä en vittu kanssa ymmärrä, miksi tuo Laineen viimekausi, jossa otti valtavia steppejä joka osa-alueella on lakaistu ihan täysin maton alle. Jätkä vääntää kulmissa, taklaa, syöttelee minkä kerkiää ja olisi varmasti sen 30+ maaliakin tehnyt.

Sen sijaan se aivan kammottava paskakausi vedetään varmaan vertailupöytään vielä 10 vuoden päästä.

Tosi reilua verrata edelliseltä kahdelta vuodelta, kun toisella pelaajalla on siinä uransa ylivoimaisesti paskin kausi (Joka ei edusta pelaajan oikeaa tasoa) ja toisella ylivoimaisesti paras kausi.
 

JJLehto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
tilastojen valossa Jets sai paremman ja halvemman nuoren pelaajan.
Ok, mitäs nämä tilastot ovat minkä mukaan näin on? Ovatko ne esim. 2-vuoden 5vs5 tilastot, tai kenties alivoimapisteet tai muut mitkä sopii narratiiviin paremmin kuin esim ihan oikeat kokonaispisteet? Ylivoimapisteet unohdetaan sopivasti, eikös niin. Ovat epäreiluja. Niin joo, noi yllä olevat domin käppyrät ei ole tilastoja, vaan ne ovat...
 
Viimeksi muokattu:

Rene Saari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hamilton Mustangs
Niin no niin. Mun mielestä se on huvittavaa, että Laineen kohdalla odotetaan jotain (ja treidiä arvostellaan sen perusteella), mitä ei olla kahteen kauteen nähty.

Vastaavasti Duboisin kohdalla selitetään yhä Panarinista, vaikka kehityskäyrä on ollut nouseva koko uran. Kyllä se on PLDlläkin katto korkealla, jos odotusarvo on se, että pelaa kuten viime kesänä Matthewsia ja Tavaresia vastaan tai edellisenä keväänä Bergeronia vastaan. Ne olivat franchisetason ykkössentterin pelejä.

Toivoa voi saavansa mitä vain pystyy kuvittelemaan, mutta tilastojen valossa Jets sai paremman ja halvemman nuoren pelaajan.
Ja tilastothan olet ilmeisesti valikoinut ajamasi mielipiteen mukaan?
 
Siirsin Jets-ketjusta tänne:

Jos näin on niin ihan ymmärrettävää, että pelaaja haluaa muualle. Ei ole mitään järkeä jäädä seuraan mikä ei pysty antamaan edes takeita, että kaikki tehdään voittamisen eteen (eli tuhlataan cap päätyyn asti eikä säästellä). Kyllä mä väitän, että siinä rupeaa Laineellakin ottaa kupolista, jos hän tekee pitkän sopimuksen Columbuksen kanssa kauden päätteeksi ja sitten reilu vuoden päästä Jones kävelee muualle ja Werenski ilmoittaa myös, että ei aio jäädä seuraan.

Ensinnäkin, Kekäläinen tai Tortorella tai kukaan muukaan ei pysty lupaamaan, että se ja se pelaaja pysyy seurassa tultuaan rajoittamattomaksi vapaaksi agentiksi (kuten esim. Jones, Jenner, Korpisalo ym. kesällä 2022). Toisekseen, minusta Columbus (Kekäläinen) nimenomaan on näyttänyt tässä viime vuosina, että kaikki mahdollinen tehdään voittamisen eteen. Helposti muistuu mieleen, miten Panarin ja Bobrovski pidettiin joukkueessa sopimuksen loppuun asti, vaikka uhkana oli menettää heidät ilmaiseksi kuten sitten kävikin. Samalla vahvistettiin vielä joukkuetta isoilla nimillä siirtorajalla. Tuo jos mikä on kaiken joukkueen eteen laittamista.

Varmasti Lainetta ottaa kupoliin jos joukkue hajoaa käsiin seuraavien vuosien aikana. Niin minuakin ottaisi. Mikään ei kuitenkaan minusta viittaa siihen, että Columbus olisi jatkossa(kaan) tyytymässä keskinkertaisuuteen. Tortorella huolehtii, että vaatimustaso on kova illasta toiseen ja Kekäläinen tekee takuulla samaa toimiston puolella.
 
Viimeksi muokattu:

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Siirsin Jets-ketjusta tänne:

Ensinnäkin, Kekäläinen tai Tortorella tai kukaan muukaan ei pysty lupaamaan, että se ja se pelaaja pysyy seurassa tultuaan rajoittamattomaksi vapaaksi agentiksi (kuten esim. Jones, Jenner, Korpisalo ym. kesällä 2022). Toisekseen minusta Columbus (Kekäläinen) nimenomaan on näyttänyt tässä viime vuosina, että kaikki mahdollinen tehdään voittamisen eteen. Helposti muistuu mieleen, miten Panarin ja Bobrovski pidettiin joukkueessa loppuun asti, vaikka uhkana oli menettää heidän ilmaiseksi kuten sitten kävikin. Samalla vahvistettiin vielä joukkuetta isoilla nimillä siirtorajalla. Tuo jos mikä on kaiken joukkueen eteen laittamista.

Varmasti Lainetta ottaa kupoliin jos joukkue hajoaa käsiin seuraavien vuosien aikana. Niin minuakin ottaisi. Mikään ei kuitenkaan minusta viittaa siihen, että Columbus olisi jatkossa(kaan) tyytymästä keskinkertaisuuteen. Tortorella huolehtii, että vaatimustaso on kova illasta toiseen ja Kekäläinen tekee takuulla samaa toimiston puolella.

Joo ja miten asiat ovat oikeasti menneet kulisseissa niin kuka tietää? Itse arvostan Kekäläisen työtä isosti ja harmittaa tämä uusin takaisku, mistä Kekäläinen kuitenkin taikoi jälleen kerran erinomaisen vastineen, mutta jos mennään tuohon väitteeseen ettei Dubois olisi ollut vakuuttunut onko Columbus tulevaisuudessa tosissaan in menestysjahdin suhteen vai ei niin kyllä siinä on päässyt virhe tapahtumaan, jos paikkansa pitää. Kekäläisen olisi ilman muuta pitänyt pystyä vakuuttamaan, että täällä tehdään aivan kaikki voittamisen eteen eikä mitään jälleenrakennuksia ole edessä päin. Cap-tila käytetään hyödyksi eikä säästellä (tämä ei tarkoita, että Duboisille olisi pitänyt lähteä maksamaan mitään 10M$ kaudessa). Werenskin ja Jonesin jäämistä ei tietenkään voi luvata, mutta Kekäläisen olisi pitänyt pystyä vakuuttamaan Dubois, että he kyllä jäävät seuraan ja heidänkään kohdalla ei tulla pihistelemään ja vaihtamaan heitä mihinkään tulevaisuuden lupauksiin tms.

Mutta kaikki tämä on pelkkää spekulaatiota. Totuus voi olla, että Dubois heittäytyi palkkapyyntönsä kanssa liian hankalaksi. Tai sitten ei. Joka tapauksessa tykkään paljon Kekäläisen tyylistä kasata joukkuettaan ja johtaa sitä.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Siirretään tämäkin derailin takia:

^ Kyllä se perinteisin tapa kiristää siirto on ollut olla pelaamatta.

Kyllä mä luulen, että Kekäläinen olisi varmaan malttanut odottaa pidempääkin, jos vastine ei olisi ollut mieluinen. Nyt Laine vahvistaa joukkuetta heti ja tekee joukkueesta tällä kaudella paremman. Jos sieltä olisi tarjottu jotain Zergasia tai Perfettiä vaihdossa, niin mitään kiirettä ei treidille olisi ollut. Samalla tavalla Tampassakin vedettiin liipasinta vasta kun vaihtokauppa miellytti Yzermania ja Drouin joutui tulemaan lakki kourassa takaisin, kuten Puljujärvikin. Onhan näitä treidipyyntöjä ollut aikaisemminkin, Andersson joutui vajaan vuoden venailemaan. Trouba taisi pyytää treidiä jonkun 3 vuotta putkeen, kunnes viimein sitten tekivät kaupan. Eipä siinäkään auttanut kuin purra tuppea ja pelata. Laine taisi myös pyytää jo aikoja sitten treidiä.

Et joo, mielestäni se helpoin tapa saada treidi on pelata, pitää omaa arvoa yllä. Ei kyllä tule mieleen montaa pelaajaa, jotka olisivat tahtonsa saaneet nopeasti istumalla ilman sopimusta. Roslovicinkin kohdalla näytti enemmän käyvän hirveä tuuri, että nimeomaan Columbuksen kanssa tekivät kauppaa ja he halusivat myös nimenomaan hänet jo aiemminkin seuraan. Ei siinäkän Chevy kuitenkaan kiirettä pitänyt, vaikka tuokin pyyntö taidettiin jo edellisellä kaudella esittää.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
@Henkka, jatkot Jets-ketjun sijaan täällä.

Ehkäpä Dubois kuvitteli että iso raha saadaan heti ELC:n perään ja sitten aletaan vaan suorittamaan. Näihän tässä nyt on rahaa jaeltu muutamille, Crosby, Ovechkin, McDavid, Matthews, Eichel, Marner. Mutta osa joutuu menemään sitä lyhyemmän RFA-paperin tietä. Harmi jos Dubois on sokaistunut luulemaan olevansa tuota tähtikastia.

Jos olisi omasta kuplastaan viitsinyt katsoa vaikka hallitsevan mestarin suuntaan, niin siellä on muhitettu kaikkia paitsi Stamkosia ja Hedmania alemmissa sarjoissa ja/tai tehty silta-lappusia matkalla menestykseen.
Itse näen tuon vähän niin, että tähtipelaajien pakottaminen siltasopimuksiin ei ole mikään universaali resepti joukkueen rakentamiseen, vaan lähinnä menestyksestä/ilmastosta/verotuksesta/statuksesta seuralle koituva vipuvarsi. Blue Jacketsillä tätä vipuvartta ei selvästikään ole samoin kuin mainitsemallasi Boltsilla. GMn on pelattava niillä korteilla, jotka on jaettu tai menestyksellä hankittu. Columbus ei pelaajia kiinnosta ja seuran menestysnäkymätkin ovat aika utuiset. Kyllä siinä silloin GM on pelaajaa enemmän sokaistunut, jos kuvittelee, että pystyy pitämään pelaajia samoilla ehdoilla kuin ilmastoltaan lämpimän nollavero-osavaltion menestysjoukkue.

Kekäläinen ei ole pystynyt pitämään parhaita pelaajiaan. Kun niin käy säännönmukaisesti, niin voisi siinä kai peiliinkin vilkaista sen sijaan, että syöttää/antaa organisaationsa syöttää medialle paskaa pois lähtävistä pelaajista?
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Jatketaan, en jaksa lainailla viestejä, mutta tilannehan on lopulta se, että Columbuksesta huipputalentti tuntuu kaikkoavan. Syillä voi spekuloida ja ne voivat vaihdella pelaajien välillä. Yhtä kaikki, lista alkaa olla pitkä ja tilanne Blue Jacketsille ongelmallinen. Väittäisin myös, että ongelma on kumuloituvaa sorttia. Jos näitä uusimpia tapauksia pohtii, niin jos Panarin olisi saatu pidettyä, niin muiden kanssa luultavasti olisi ollut helpompaa, ml. Dubois. Jos Dubois oltaisiin saatu sidottua pitkällä, loppujen kanssa helpompaa jne. Näen aivan valtan riskin siitä, että joukkue vajoaa keskinkertaisuuteen, joka lopulta tarkoittaa myös sitä, että Werenski ja Jones etsivät uuden sopimuksensa muualta tai että heidän pysyminen vaatii seuran kannalta todella huonoja, riskialttiita ja isoja sopimuksia. Kummin vain käy, se on sitten Kekäläisen hommat paketissa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Chaykalle "pelikieltoa". Ei mennyt Coyotes-pestin päätös ihan putkeen.
Mielenkiintosta nähdä kuinka nopsaan John Chayka löytää sitten hommia. New Jerseyhän tota on huhuiltu, mutta toivottavasti ei tule kun en ihan hirveesti arvostanut sitä miten lähti tuolta Arizoonasta. Ja nyt kun Fitzgeraldilla näyttäs olevan suotuisa startti niin en tiedä onko edes kysyntää.

Tiedä sitten missä seuraava GM:än paikka aukeaa. Jos pitäs veikata niin San Jose ois ykkösvaihtoehto ihan sen takia kun Wilson on siellä ollut puikoissa kunnioitettavat 17 vuotta ja seuralla ei ole mennyt kovin hyvin viimeaikoina. Pittsburghissa taas Jim Rutherford on jo 71 vuotias joten eläkkeelle jääminen ei olisi yllätys. Onhan toi Rutherford nuormepi kuin Lou Lamoriello, mutta jotenkin on fiilis että Lamoriello ei tule koskaan jäämään eläkkeelle vaan jatkaa hommissa loppuun saakka. Mutta voihan se olla että kun tää kausi on niin lyhyt että ei keritä näkemään yksiäkään fuduja.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Columbuksesta ja Kekäläisestä tulee jostain syystä juttuja mieleen...

Sinänsä ihan ymmärrettävää, että Kekäläisellä on selvä visio rakentaa joukkueensa työteliään ja uhrautuvan peli-identiteetin varaan. Kovalla työnteolla on ylisuoritettu läpi joukkueurheilun historian, eikä ilman pärjää, vaikka lahjakkuuttakin olisi. Toisaalta voi sitten miettiä, että kuinka mielellään taitavat pelaajat sumputtavat oman maalin edustaa ja blokkaavat laukauksia 50 minuuttia ottelusta. Blue Jackets voitti viime kesän play in -kierroksella selvästi otteluita hallinneen Leafsin ja edellisenä keväänä samalla kaavalla Boltsin. Maalivahti seisoi päällään ja muu joukkue kannatteli parhaansa mukaan.

Voittaminen on kivaa, mutta kyllä Blue Jacketsin tavalla voittaminen on todella raskasta ja verottavaa.

Oleellista on kuitenkin, että siinä kun Folignolle, Jennerille ja Atkinsonille Tortorellan tapa voi olla ainoa mahdollisuus voittaa niin, että oma rooli on merkittävä, niin taitavammille pelaajille, kuten Panarinille, Duboisille, Jonesille ja Werenskille voittaminen lienee mahdollista myös muutoin kuin sumputtamisella ja vetojen blokkauksella.

Ei kuitenkaan Blue Jacketsissä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös